![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iertare, dar si tonul pe care il foloseste e diferit de cel ortodox, caci in cartile ortodoxe simti ca esti sfatuit; ori aici simti o oarecare distanta. Parerea mea. Last edited by Miha-anca; 12.10.2012 at 15:08:04. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Iubeste si fa ce vrei!" Orice gand rau, inclusiv asupra dusmanului nostru, spunea cineva pe un alt topic, citand din sfintii parinti, este similar cu a-I da peste mana lui Dumnezeu. Si-apoi de ce n-am ierta, frate Cezare? Oare ei sunt supra-oameni si n-au voie sa fie inselati? Au cumva in intentie gandul nedisimulat de a ne face rau sau de a ne pune in mod intentionat, nervii la incercare? Dar chiar de-ar fi asa, desi ma indoiesc sincer, cum facem noi fata acestei lectii la care suntem supusi? Ce invata ei de la noi, daca noi de la ei suntem incredintati ca nu avem ce invata? Eu am cerut in cateva randuri sa fim mai retinuti la acest capitol extrem de delicat, considerand ca acest topic nu are in sine nimic (sau aproape nimic) ziditor. As zice dimpotriva... Ca orice subiect legat de sex, aduce polemica si dezbinare si va sfarsi printr-un scandal si dusmanii mai mult sau mai putin fatise. Si nu se merita, frate Cezare. Oricum NU POTI schimba nimic, acolo unde ai vrea tu. Dumnezeu se chinuie demult, si inca mai are de furca!... Iarta-ma, frate!
|
|||
|
|||
![]()
Cu scuzele de rigoare, noi incepusem sa vorbim despre placere, nu despre sex. Discutia a deviat spre sex, ceea ce nu era de dorit, ea fiind mult mai abstracta initial, si anume placerea care ar fi fost cauza izgonirii din rai. Deci de aici si pana la sex e cale lunga, ca intre gand si fapta.
Si apoi cine ar indrazni sa interzica sexul oamenilor de azi, cand acesta a devenit idolul zilelor noastre?!? Nici nu am avea dreptul, nici caderea. Ceea ce tine de tinerete, intelege si Dumnezeu, cu atat mai bine noi, cei din lume. Pe cand placerea reprezinta dulceata, care ne cucereste cu usurinta si care e in stare sa ii coboare din ascensiunea lor, si pe cei mai buni; ma refer la asceti, nu la noi, caci noi o cautam si o imbratisem fara opozitie. Din pacate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
pe oricare marfată frumoasă și mândră, curățică și îmbrăcată în lux o vezi întmplător și ți se face o milă pedofilă de ea și vrei să devină și ea pedofilă ca și ochiul tău cel drept și corupt pentru ca tu să-i fi ei copilul pe care ea îl abuzează. Tu te tulburi și te oripilezi căci ca un sfințișor fățarnic ai impresia că vei refuza oferta și că vei spune nu, însă după cum se știe din exeperiență, firea umană decăzută abea așteaptă să spună da atunci când e abuzat de câte o fetiță care apoi va abuza și ea pe copilaș. Deci vrei din nou să pari victimă ca orice fals sfințișor mimotic și foarte pudic deși tu ai la activ atâta malahie și sex și trufie venită din flirt și mirări pătimașe văzând cât de bună e una sau alta... de ți se face rău dacă-ți amintești. Roagă-l pe Dumnezeu să spună el NU în locul tău dacă tu nu mai poți căci omul e plin de averea păcatului și mândriei și trădării care cere mereu de mâncare: spurcăciuni perverse luate drept delicatesuri și luxuri și înțelepciuni. Last edited by vsovivivi; 12.10.2012 at 15:49:14. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu inca mai astept sa citesc partea a II-a... parea interesant.
|
|
|||
|
|||
![]()
Schimbul de idei nu trebuie sa fie neaparat cearta, ci dorinta de bine, daruire. Ca argumentele sunt tot mai multe, e adevarat, dar nici asta nu e cearta, ci o incercare de a aprofunda si de a cuprinde toate aspectele. Si apoi, noi vorbim despre pacate si virturi, nu despre oameni. Nimeni sa nu se simta lezat, caci nu e nimeni vizat.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ideea, ca si Maica Domnului ar fi vrut sa fie bagata in seama cu ocazia inmultirii vinului, mi se pare ciudata. Atata vreme cat Maica Domnului se distinge prin smerenie si discretie, imi e greu, mie personal, sa cred ca a vrut sa se bage si ea in seama, profitand de calitatile Fiului. Ceva nu se potriveste. |
|
|||
|
|||
![]()
Toti oamenii, care au un trup sunt datori cu o moarte a trupului.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 20:09:21 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? | Mihai36 | Generalitati | 14 | 28.07.2011 19:42:24 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
|