![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Asta cu fostul rocker si convertirea indoielnica e de pus in rama. E plina istoria bisericii de oameni cu "convertire indoielnica", primul e Sf. Apostol Pavel.
Apoi pana si Einstein a spus ca poti spune fara sa gresesti ca pamantul e fix si soarele se invarte in jurul lui, e vorba de doua sisteme de coordonate diferite. Nu e vina omului ca altii nu citesc si cum aud de geocentrism cum isi pun mainile in cap. Sa nu cumva sa creada careva ca pamantul nu e " the blue pale dot", ratacit intr-o mare de "blue pale dots" unde traiesc fratii nostri de suferinta, mai evoluati sau mai putin evoluati si poate fara povara lui Adam in carca. |
|
|||
|
|||
![]()
Si la heliu e la fel, trebuie doar sa consideram rata aia de disipare constanta (uniformism). Si in lista lui Catalin e la fel.
|
|
||||
|
||||
![]()
Fals. Uniformismul inseamna cu totul altceva, anume ca legile naturii sunt constante in timp si spatiu - o sa repat asta pana tine minte toata lumea. Ca rata de disipare a He este constanta e o modelare atat de primitiva ca nici nu merita discutata.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa e mai bine, defineste tu prima data ce inseamna, sterge cu buretele ce au crezut altii inaintea ta ca inseamna si poate mai pacalesti pe cineva. ![]() Este exact acelasi lucru. Daca vedem azi ca un proces se intampla intr-un anumit mod, aplicam prezumptia ca s-a intamplat si in trecut la fel. http://en.wikipedia.org/wiki/Uniformitarianism |
|
|||
|
|||
![]()
Si cel mai bun exemplu este evolutionismul, functioneaza exact pe acest principiu : Uite cati caini sunt -> imagineaza-ti ce s-ar intampla in miliarde de ani.
Nu are nici o legatura cu "legile naturii". |
|
||||
|
||||
![]()
Cam asa, cu mentiunea ca in cazul discutat (He in cristal) difuzia nu a fost uniforma, vezi raportul Farley.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Eu raman la parerea mea, ca pamantul are intre 6000 si 4,5 miliarde de ani...si chiar mai mult, de ce nu ? ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
independent de aparitia pamantului ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am mai dat exemplul cu Adam, sa spunem ca moare dupa o secunda ( si cumva specia supravietuieste fara primul om ![]() Si ii gasim azi scheletul, scheletul unui om adult. Ce argumente sa aduci ca sa probezi ca a trait doar o secunda ? ![]() Eu doar vreau sa spun ca nici o metoda prin care incercam sa explicam trecutul nu este chirurgie pe creier, si ca trecutul poate arata cu totul diferit decat cel despre care ne spun aia pe talkorigins sau pe youtube.Macar un crestin ar trebui sa inteleaga asta inainte sa sara in barca "rationalilor". ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noi oamenii percepem timpul diferit fata de cum Dumnezeu l-a inventat. Ba chiar putem spune, ca timpul este valabil doar aici pe pamant insa in celalalta lume acesta ar putea chiar sa nu existe. Citat:
varsta pamantului.Cum poate influenta aceasta informatie, drumul spre mantuire ?Eu asta nu inteleg. |
|