![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
@suslik: Asta-i părerea ta (și a mea), pentru că accepți nuanțele. Dar nu e și părerea celor care nu le acceptă.
|
|||
|
|||
![]()
Acei altii au calea lor, pe care cale le doresc sincer mintuire, conform cu relatia lor personala cu Dumnezeu, prin Taine si rugaciuni. Treaba noastra e sa fim mai departe intelepti si sa evitam conflictele si discutiile inutile cu cei care nu sint apti de nuantari si retractari in discutii.
|
|||
|
|||
![]()
Iar cartile despre calugari, îndeosebi despre cei din Athon: le-am gasit, mai ales pe cele hagiografice, ca fiind prizonierele unui limbaj de lemn, steril, agasant, stereotip. Cu un cuvint: plictisitoare si mistic-popularizatoare.
|
|||
|
|||
![]()
Nu sunt deloc tendentios. Eu de obicei spun adevarul dar, sunt sigur ca nu ai observat, incerc sa-l spun intotdeauna cat mai delicat, sa nu supar prea tare pe cel cu care vorbesc. Dar pana acum nu am intalnit pe cineva pe care sa nu-l deranjeze adevarul, daca nu vrea sa-l accepte.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar cine spune ce e legal si ce e canonic? Cei care au gresit! In cazul acesta, dreptatea leului este asigurata! |
|
||||
|
||||
![]()
Ba am observat că încerci să-l spui delicat, dar îmi dai senzatia unui părinte care, pentru a-i putea da copilului o doctorie amară îl minte că în lingurită e ceva dulce.
La fel cum Antonia, atunci când ne dăruieste (v. mai sus) o vizionare, mă duce cu gândul la Sid din Ice Age, când încearcă să-i convingă pe cei doi rinoceri cât de bun este un con de pin. :) Iar de tendentiozitate am scris cu referire nu la felul în care prezinti învătătura de credintă, ci la modul în care interpretezi credinta mea si chiar cuvintele mele, iar acolo unde ti se pare că lipseste ceva, pui de la tine, ca să se potrivească mai bine cu imaginea pe care deja o ai în ce mă priveste; pe mine sau pe altul.
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 28.04.2017 at 17:47:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|