![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Rectificare pentru postarea #614
În postarea #614 era comentat următorul citat din "Cuvântul lui Dumnezeu" anunțat la Pucioasa în 8 martie 2009: “ [COLOR=blue]Vă voi da povețe, voi sta cu voi în sfat și vă voi mângâia și vă voi învăța și vă voi crește pentru ale Mele, și fericiți vor fi cei ce vor crește întru ale Mele, și aceia vor fi rodul Meu, căci lucrarea Mea cu voi este pentru [/COLOR][COLOR=red]învierea morților, tată, și ei se vor scula și vor mărturisi pe Dumnezeu și lucrarea Mea de azi cu voi[/COLOR][COLOR=blue]. Amin.[/COLOR] “ [COLOR=black] Comentariulpresupunea că odată cu împlinirea a 40 de zile de la moartea lui Nicolae Ștoica (fostul "soț" al "Șfintei Virginia"), va fi "readus" spiritul lui Nicolae pe pământ. Scopul acestei ședințe de spiritism ar fi fost ca Nicolae (cităm): [/COLOR][COLOR=black]«[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=purple]să mărturisească întregii lumi pe care a părăsit-o, ce mult rău i-a făcut el Verginicăi pe pământ atunci când a părăsit-o și cât de mult se căiește el acum. Și mai ales, să-i mustre pe cei care încă se mai răzvrătesc împotriva noilor "Guru" de la Pucioasa, liderii pucioshi, și să-i îndemne la supunere desăvârșită. Iar dacă nu se vor supune, vor păți și ei la fel ca și Nicolae Ștoica: vor fi "extrași" din lumea aceasta, că altfel nu se mai poate cu ei.[/COLOR][COLOR=black]»[/COLOR] [COLOR=black] [/COLOR] [COLOR=black]Trebuie să recunoaștem deschis că presupunerea s-a dovedit – deocamdată – insuficient de precisă. Din ultimul “Cuvânt “ de la Pucioasa, cel din 22 martie 2009, rezultă că acest eveniment ieșit din comun nu se va mai consemna la împlinirea a 40 de zile de la deces, iar ședința de spiritism, când “suflețelul” lui Nicolae Ștoica va fi rechemat la Pucioasa, se amână tocmai până în ziua de Paști:[/COLOR] [COLOR=black] [/COLOR] [COLOR=blue]“ Și acum, poporul Meu, iată, Verginica stă între Mine și tine cu cel ce a fost însoțitorul ei pe pământ la începutul lucrării Mele cu ea și care acum a fost ridicat de la locul lui. S-au scurs patruzeci de zile de când el a fost ridicat, iar ea stă înaintea Mea și înaintea ta cu el. Faptele lui le cântăresc Eu, dar mai mult cântăresc credința lui în lucrarea cuvântului Meu și căința lui înaintea sfârșitului lui. Verginica pune în cântar multa lui iubire și ascultare la începutul lui cu lucrarea Mea, căci apoi el a ieșit de sub ascultare și a fost smuls din brațul Meu. Am dat acum cuvânt ca să fie adusă pentru el jertfă de ispășire și de împăcare patruzeci de zile, până la sărbătoarea învierii Mele, iar lucrarea Mea este mare, și prin ea Eu am așezat cu puterea Mea rânduială de rugăciune, jertfă de împăcare înaintea Mea a făpturii, și tot ce este așezat de cuvântul Meu are putere prin Mine, iar cel ce trece cu trupul în poporul Meu vede aceasta, și e mare taină învierea morților, numai omul este mic la credință, mic la minte de nu pricepe taina învierii celor adormiți. […][/COLOR][COLOR=blue][/COLOR] [COLOR=blue]O, mila Mea este fără de margini, dar și dreptatea Mea lucrează lângă ea. Iată, am dat cuvânt în mijlocul tău, poporul Meu, să se pomenească în grădinița cuvântului Meu pe jertfelnicul dumnezeieștii liturghii jertfa Mea cea fără de sânge, la care să se numească iertarea acestui suflețel [/COLOR][COLOR=purple]plecat nepregătit de pe pământ[/COLOR][COLOR=blue], căci el [/COLOR][COLOR=purple]a fost neputincios pentru sine[/COLOR][COLOR=blue], pentru trup și pentru suflet, fiindcă [/COLOR][COLOR=purple]satana l-a robit pe el[/COLOR][COLOR=blue] prin neascultarea lui și apoi prin neputința lui de a se ridica din slăbiciuni, din cursa diavolului, în care el a stat prins până la sfârșitul trupului lui, căci legăturile puse peste el au fost mari, prin cea care l-a smuls pe el de lângă trâmbița Mea, căci duhul rău s-a răzbunat în toată vremea împotriva vasului Meu, prin care-Mi coboram Duhul și cuvântul pe pământ. Eu, Domnul, voi lucra acum izbândă mare pentru acest suflețel și[/COLOR][COLOR=purple] [/COLOR][COLOR=red]îl voi răcori apoi pe el în ziua de prăznuire a învierii Mele[/COLOR][COLOR=blue], iar până atunci am pus să se aducă pentru el jertfă de ispășire aici, în grădinița cuvântului Meu, pe jertfelnicul împăcării Tatălui cu omul, prin Mine, Mielul Cel junghiat pentru cei credincioși.[/COLOR][COLOR=purple] [/COLOR][COLOR=blue][…][/COLOR] [COLOR=blue]Acest suflețel, pomenit de Noi și de voi astăzi, [/COLOR][COLOR=purple]a fost mereu sub păcat[/COLOR][COLOR=blue], dar lucrarea Mea a lucrat pentru el și Mi-am mângâiat pe trâmbița Mea, căci ea a avut de la Mine iubire mare pentru acest fiu, care a ascultat-o pe ea în vremea cea de la început a lucrării Mele, și apoi el [/COLOR][COLOR=purple]a plecat și n-a mai ascultat[/COLOR][COLOR=blue], dar n-a mai făcut vreun altfel de rău, vreo altă vătămare lucrării Mele, și s-a dus și [/COLOR][COLOR=purple]a stat căzut, săracul, sub pizma celui rău[/COLOR][COLOR=blue], care a pândit mereu lucrarea Mea ca să Mi-o strice și ca să nu mai fie ea. Acum Eu, Domnul, am întins mâna spre el și l-am smuls din cursă și l-am pregătit pentru plecarea din trup, l-am pregătit prin credință și apoi prin suferință și prin iubire pentru așezarea Mea de azi, și apoi l-am trecut pe el hotarul, iar în clipa despărțirii lui de trup am avut la căpătâiul lui pe păstorul cel pus de Mine pentru poporul Meu, iar acesta l-a dat Mie, și iată, după cum am făgăduit trâmbiței Mele că Mă voi arunca Eu după el ca să-l scot din apele tulburi în care el s-a înecat, așa am făcut, așa am lucrat și așa l-am scos ca să-l izbăvesc, dar el [/COLOR][COLOR=purple]a plecat nepregătit[/COLOR][COLOR=blue], căci n-a avut putere să-și pregătească trupul pentru unirea lui cu Mine prin jertfa Mea cea fără de sânge pentru om. Acum însă am dat cuvânt pentru pomenirea lui, pentru iertarea lui, și îl voi învia pe el [/COLOR][COLOR=red]în ziua de prăznuire a învierii Mele, când Eu îl voi aduce ca să ia de pe masa Mea merindea vieții[/COLOR][COLOR=blue], și va fi salvat. Amin.[/COLOR] [COLOR=blue]O, să nu se mire cei necredincioși de lucrarea Mea cea cu atâta biruință, căci cei credincioși pot totul prin credință, precum este scris, iar Eu pot prin ei. Amin. O, necăjit [/COLOR][COLOR=purple]a fost[/COLOR][COLOR=blue] acest suflețel și [/COLOR][COLOR=purple]mult robit de satana[/COLOR][COLOR=blue]! O, să nu-l izbăvesc Eu pe el? Îl voi izbăvi, îl voi izbăvi! Eu, Domnul, am făgăduit de mult aceasta, și acum împlinesc. Amin.” […] (22-03-2009)[/COLOR] [COLOR=blue] [/COLOR] [COLOR=blue]Ce concluzie tragem?[/COLOR] [COLOR=blue]Suflețelul acestui “însoțitor al Verginicăi”este acuzat că: [/COLOR] [COLOR=purple]1.[/COLOR][COLOR=purple]a fost mereu sub păcat[/COLOR]
[COLOR=blue]“ Îl voi izbăvi, îl voi izbăvi! Eu, Domnul, am făgăduit de mult aceasta, și acum împlinesc. Amin.”[/COLOR] [COLOR=blue] [/COLOR] Acest “acum “ este proiectat deci pentru ziua de Paști, ocazie festivă cu care Nicolae va fi primit în triumf în “Împărăția cerurilor pucioșilor”. [COLOR=black] [/COLOR] [COLOR=black] [/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
Un comentariu excepțional de pe [COLOR=Purple]www.noul-ierusalim.info[/COLOR] . Transcriere integrală:
[COLOR=Blue][COLOR=Red]“ [COLOR=Blue]Poporul Meu și bun și rău, Mă uit din slăvile senine când îți schimbi firea din creștin în păgân. Mă uit la tine, și de aceea îți spun popor bun și rău. Poporul Meu, când vine timpul să-ți zic: poporul Meu bun? Oi mai trăi să zic că sunteți numai buni?[/COLOR]” (29 aprilie/12 mai 1974) Se intreba “Dumnezeu daca “o mai trai”??? Dupa cum incepe paragraful: “Ma uit din slavile senine.” si continua la persoana I, cel care vorbeste este “Dumnezeu”, dar cum poate Dumnezeul cel vesnic sa se intrebe: “oi mai trai?” Inseamna ca cel care vorbeste este o fiinta muritoare, umana, adica Verginica insasi, pt ca ea “prorocea”, “trambita” in acel an. De aici rezulta ca Verginica vorbea in locul lui Dumnzeu (nici macar in numele Lui, ci in locul lui). Cata indrazneala !!! Numai antihristul poate avea atata indrazneala, cel care se pune in locul lui Dumnezeu si se da drept Dumnezeu. Sarmana femeie ! Era probabil schizofrenica si ea chiar credea ca e Dumnezeu (sau ca Dumnezeu vorbeste prin ea) in anumite momente), pentru ca a minti atat de grav in mod deliberat este culmea indraznelii… Numai diavolul are o asemenea indrazneala, dar se pare ca nici diavolul nu vorbea prin ea, pt ca nici el nu s-ar fi intrebat daca “o mai trai”… [/COLOR][COLOR=Black]Autor: Ionela din USA[/COLOR] [/COLOR] |
|
||||
|
||||
![]()
desi eu nu cunosc biblia asa de bine cum as vrea ,abia acum am inceput sa o citesc si aprofundez asa cum trebuie, bibilia spune despre falsii profeti care vor veni ...toti vor zice ca ei sunt adevarata religie ,ca ei detin adevarul suprem ...nisip in ochi! pot spune ca am trecut prin mai multe faze : credeam in D-zeu cu toata fiinta,am fost atee,apoi D -zeu mi-a aratat ca am gresit,m-am pocait si acum pot spune ca incerc sa fac ceea ce vrea D-zeu ! nu a trebuit sa trec la alta credinta,am ramans ortodoxa,desi au incercat sa ma convinga ,desi m-au invitat in "biserica" lor,dar eu am zis: asa m-am nascut asa mor! si mi s-a dat raspunsul: pai vezi asta e pb ca tu esti in rel asta pt ca asa te-ai nascut ! gresit ,sunt ortodoxa din 2 motive : 1.ca asa m-am nascut si 2.pt ca eu ma simt bine asa !
Ideea este ca dc tu te simti bine asa cum esti ,nu trebuie sa te lasi influentat! D-zeu te iubeste atata timp cat ii respecti cele 10 porunci !
"Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea." Corinteni 5. Pune-ți nădejdea în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe priceperea ta. 15. Omul simplu crede toate vorbele; omul înțelept veghează pașii săi. 33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi. www.bajotierra.ro |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
[COLOR=#ff0000]“ [/COLOR][COLOR=blue]Poporul Meu și bun și rău, Mă uit din slăvile senine când îți schimbi firea din creștin în păgân. Mă uit la tine, și de aceea îți spun popor bun și rău. Poporul Meu, când vine timpul să-ți zic: poporul Meu bun? Oi mai trăi să zic că sunteți numai buni?[/COLOR][COLOR=#ff0000]”[/COLOR] [COLOR=#ff0000][/COLOR] [COLOR=black]hai sa va arata cum pricepe un prost, adica unul schizofrenic asha ca mine:[/COLOR] [COLOR=black] [/COLOR] [COLOR=black]aici nu este vorba ca se gandeshte Dumnezeu ca v-a muri, caci omul se gandeshte ca v-a muri, iar daca se gandeshte shi Dumnezeu asha este pentru ca Dumnezeu ia mereu Crucea omului asupra sa, deci aceasta intrebare pusa de Dumnezeu shi om, aceasta amaraciune a unei ashteptari mult prea mari, caci creshtinul devine tot mai pagan shi din bun se face rau shi nu mai poate fi numit poporul Meu cel bun ci bun shi rau, caci se face rau, merge n-apoi la gLume, deci e o durere nesfarshita shi sfashietoare in sufletul Lui Dumnezeu, care luand asupra Sa durerea shi a sf Verginica incerca sa o linishteasca din indoiala zadarniciei lucrarii lui Dumnezeu prin ea, sa o mangaie, shi sa mustre putzintel cu Duhul Blandetzii atat de dulci a Domnului care se intreaba ca pentru omul care nu mai apuca sa vada ca din om bun care a devenit pagan shi rau shi acum este shi bun shi rau va vedea shi omul impreuna cu Dumnezeu vreodata, v-a apuca sa fie numai Bun, un creshtin-ortodox numai bun shi nu pagan...[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Dar sarmana Ionela din SUA, probabil sub insinuaruile ratacirilor psihanalizei shi psihiatriilor aberante se spreie shi nu poate concepe cum de Dumnezeu a vorbit prin proorocul Sau... poi asha este, in cazul acesta a vorbit Dumnezeu, dar in multe cazuri vorbeshte duhul rau iar Ionela sarmana nu poate face deosebirea, nu poate pricepe ca unori Dumnezeu mai vorbeshte shi prin schizofrenici, nu e cazul meu, dar de exemplu, am cunoscut unul prin care mi se pare ca uneori a vorbit Dumnezeu... chiar daca nu era prooroc... [/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]shi domnule da, suntem noi proorocii cu totzii nishte schizofrenici... shi ce va pasa voua de noi? ce ne plangetzi pe noi sau ce demonstratzi voi, ca suntem mincinoshi? poi ia cititzi Cuvantul lui Dumnezeu shi ia sa vedem unde il gasitzi voi ca minte El shi nu cumva voi aia neschizofrenicii... dar voi nici macar nu pricepetzi ca este un termen inventat o denumire infricoshatoare lipsita de contzinut, o baba cloantza, o sperietoare a fraierilor ca sa asculte de gLume, de gLumea snobilor telectuali shi mari mediji... [/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]poi schiz-o inseamna rupere iar frenos inseamna minte, deci ruperea mintzii, iar duhovnicia tocmai asta inseamna, ruperea mintzii de la patimi shi pacate... deci trebuie din greu sa te straduieshti ca sa fi mereu schizofrenic asha intr-o frenezie fara sfarshit, ca sa ajungi candva sa fi numai bun shi nu shi pagan daca vrei sa fi in "poporul Meu bun", sa ajungi in slavile senine shi nu in cele 6 ceruri ale mandriei, trufiei shi ingamfarii "razbonzabile" pentru slava de sine shi de la oameni...[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]deci sa fim serioshi draga Ionela din SUA... shi nu mai da crezare oricarui duh... ce te ingrozeshte cu schizofrenia... ca nici ei nu shtiu ce inseamna dar lipesc eticheta respectiva mereu, cum te-au vazut ca dai semne de timiditate, gata, te-au diagnosticat shi incep sa te trateze:[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]somn indus cu droguri shi boabe adica pat, tzigara, desfranare asha ca o mare 'berare spre vindecare... [/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]nu mai datzi crezare oricarui duh! ne sfatuia sf Ap Ioan Teologul...[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
Citat după Vsovi:
[COLOR=Blue][COLOR=Magenta]Cuvantul lui Dumnezeu este sabia Duhului cu doua taishuri[/COLOR] care trebuie sa o luam asupra noastra ca sa poata spulbera Dumnezeu duhul rau din noi inshine... ca sa fim vii in veacul ce va sa fie, in veshnicie prin ascultare shi urmarea Domnului care ne carmuieshte prin mocirla asta shi prin padurea asta uscata a mortzii condusa shi stapanita de Pisi cu puishorii ei nimfomani shi hulpavi care miorlaie mereu sa-i satisfaci shi sa le plineshti voile zicand ca este spre sanatate shi imputernicire... [COLOR=Red] deci cu ce i-am amagit? da exemple? arata prin ce?[/COLOR] ca asha pot sa spun shi eu despre tine: -ba tu ii amageshti caci insinuezi fara sa ai bunul simtz de a da macar un exemplu, un argument, ci eshti un lipitor insinuator de etichete?[/COLOR] [COLOR=Black]Cu asta [COLOR=Red]i-ai amăgit[/COLOR] pe cititori: susținând cu fervoare, dar numai din sentiment și nu cu argumente, că secta NIP nu e sectă. Or, se vede de la o poștă că e sectă, însăși prin simplul fapt că și-au luat alt nume, pompos, prin care să se diferențieze de BOR. Te anunț că acest nume nu exista oficial până prin 1993 chiar dacă mai era folosit din când în când, doar cu titlu simbolic.Deci, până la 1993 nu putem vorbi de o sectă, ci de o mișcare centrifugă. Când viteza centrifugă a devenit prea mare, s-a desprins și s-a proiectat în hău. Dar nu numai la prima vedere se observă că e sectă, ci și la o analiză amănunțită, de fond. Să luăm un singur exemplu. Toată lumea știe că în BOR sunt la mare cinste cele 7 Taine ale Bisericii. Ei bine, la pucioși nu mai există 7 taine! Unele au fost desființate (Căsătoria, și prin consecință, Botezul și Mirungerea) iar altele au fost schimonosite până la caricatură (Spovedania, Preoția). Singurele care au rămas practic la fel sunt Maslul și Împărtășania, cu observația că acestea sunt executate de preoți care nu au hirotonia canonică... Așa că putem spune că într-adevăr, [/COLOR][COLOR=Blue][COLOR=Magenta]Cuvantul lui Dumnezeu de la Pucioasa este sabia Duhului cu doua taishuri[/COLOR][COLOR=Black] , iar cu al doilea tăiș a retezat zdravăn din învățătura ortodoxă, așa că din 7 Taine au mai rămas 4, dintre care 2 sunt ciungi de-a binelea...[/COLOR][/COLOR] [COLOR=Black] Pentru a justifica în parte cele spuse mai sus, voi reproduce în continuare, ca [COLOR=Red]exemplu[/COLOR] concret și pentru lectura ta particulară, un material care vorbește despre atitudinea pucioșilor față de căsătorie: [/COLOR] [COLOR=purple]Misterele Pucioasei (XVI)[/COLOR] [COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. V:[/COLOR] Căsătoria[COLOR=blue])[/COLOR] Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR] ( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” ) [COLOR=Magenta]Partea I[/COLOR] [COLOR=blue]1. [/COLOR]La început, căsătoria era respectată La începuturi (prin anii ‘50-‘60), căsătoria era respectată necondiționat, ca o Sfântă Taină a Bisericii, fiind îngăduită tuturor creștinilor. “Proorocii” acelor vremuri binecuvântau nunțile chiar prin prezența lor: [COLOR=blue]“…O, copiii Mei, am ținut să reînnoiesc [/COLOR][COLOR=fuchsia]nunta[/COLOR][COLOR=blue] din Cana Galileii și să vă arăt taina [/COLOR][COLOR=fuchsia]nunții[/COLOR][COLOR=blue] creștine. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nunta[/COLOR][COLOR=blue] creștină este o mare taină a bisericii Mele…Iată mireasa de azi… Am venit la această [/COLOR][COLOR=fuchsia]nuntă[/COLOR][COLOR=blue] cu cinci prooroci, și va rămîne mărturie, căci ca aceasta nu a mai fost și nici nu va mai fi.” (1 iulie 1956) [/COLOR] [COLOR=blue]“Iată, pe cel ce vrea să se [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătorească[/COLOR][COLOR=blue], nu-l opriți. Pe cel ce nu vrea nu-l obligați, ca să nu fiți judecați, căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătoria[/COLOR][COLOR=blue] va merge până la judecată, până la sfârșit…” (14 mai 1957)[/COLOR] (N-a fost să fie așa. Vom vedea cum au evoluat “proorociile”, până la transformarea ei într-o stare delictuală și apoi desființarea totală a căsătoriei, fiind considerată “apoteoză a desfrânării”.) [COLOR=blue]2. [/COLOR]Laicilor căsătoriți li se sugerează abstinența; celor necăsătoriți, renunțarea la intenția de a se căsători După o vreme, a început să li se sugereze și laicilor că n-ar strica să se orienteze, în ceea ce privește căsătoria, după opțiunea “înfrânării” totale, specifică vieții monahale: [COLOR=blue]“Nu este oprită [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătoria[/COLOR][COLOR=blue], dar cine are dragoste și hotărâre să ajungă la sfinți, aceia se opresc.” (4 mai 1958 )[/COLOR] [COLOR=blue]“Cine vrea să se [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătorească[/COLOR][COLOR=blue], e liber să se [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătorească[/COLOR][COLOR=blue]. Cine vrea să se [/COLOR][COLOR=fuchsia]mărite[/COLOR][COLOR=blue], să se[/COLOR][COLOR=fuchsia] mărite[/COLOR][COLOR=blue], nu sunteți opriți, dar cine vrea să rămână așa, bine face, că așa vrea Tatăl Meu” (2 iulie 1959)[/COLOR] [COLOR=blue]3. [/COLOR]“Căsătoria albă” Ulterior, căsătoria a devenit doar tolerată, fiind considerată o formă de “acoperire legală” a păcatelor trupești. De aceea s-a “poruncit” o refugiere obligatorie a celor căsătoriți în așa-zisa “căsătorie albă”: [COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]Împreunarea[/COLOR][COLOR=blue] bărbatului cu femeia a fost pentru naștere de fii și nu pentru poftă… …Frate și soră, ferească Dumnezeu să se zămislească copii în pântecele tău din pofta pe care o ai. Nu te supăra că-ți spun: acel copil va fi tot bolnav, va fi răutăcios, că zice cineva: de ce este copilul bolnav sau rău? O, tu nu te-ai gândit la Domnul Iisus Hristos, ci te-ai gândit cum să-ți faci pofta. Dacă ar veni moartea în timpul acela ar fi greu de tine. Rușine Îmi este Mie de acest [/COLOR][COLOR=fuchsia]păcat[/COLOR][COLOR=blue]. Înfricoșați-vă de acest lucru. Am dat poruncă să ușurez brațele la femei și au spus că nu poate el. Fraților, cine este creștin, să lucreze după porunca Mea. Cine nu este creștin, să lucreze după el.” ( 2/15 septembrie 1965)[/COLOR] De aici ar rezulta că acei copii car vor fi născuți în eprubetă vor fi oarecum favorizați (mai sănătoși și mai buni), față de cei zămisliți după rețeta strămoșilor. [COLOR=blue]4. [/COLOR]Căsătoria este considerată “întinare”, iar soții căsătoriți “trăiesc în păcat” Legăturile trupești dintre soți sunt de acum considerate ca fiind “pofte”, adică păcate care vin “de la duhul cel rău”: [COLOR=blue]“Frate și soră, între tine și femeia ta să fie Duhul lui Dumnezeu, să nu fie duhul rău. Nu am găsit bărbat sau femeie să stea față în față fără poftă. În trecut bătrânii petreceau cu fecioarele împreună ani de zile, în peșteră, la întuneric, dar nu pofteau, ci trăiau în Domnul. Astăzi, sunt bărbați care se învârtoșează să se ducă după femei.” ( 6/19 decembrie 1965)[/COLOR] [COLOR=blue]“ Copilașii Mei, [/COLOR][COLOR=fuchsia]Dumnezeu a interzis căsătoria[/COLOR][COLOR=blue] pentru [/COLOR][COLOR=fuchsia]păcat[/COLOR][COLOR=blue]…”(25 iunie 1979)[/COLOR] [COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Domnul a oprit căsătoria[/COLOR][COLOR=blue] pentru că numai e timp de [/COLOR][COLOR=fuchsia]întinare[/COLOR][COLOR=blue] și de [/COLOR][COLOR=fuchsia]pofte trupești[/COLOR][COLOR=blue],…” (1 mai 1982)[/COLOR] [COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Astăzi nu mai e timp de însurat și de măritat[/COLOR][COLOR=blue], cum face lumea care [/COLOR][COLOR=fuchsia]se întinează[/COLOR][COLOR=blue] până moare. În patria cerească nu intră nimeni întinat și nepregătit. (8noiembrie 1982)[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=purple]Misterele Pucioasei (XVI)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. V:[/COLOR] Căsătoria[COLOR=blue])[/COLOR] Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR] ( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” ) [COLOR=Magenta]Partea a II-a [/COLOR] [COLOR=blue]5. [/COLOR]Căsătoriile de complezență Mai apoi, în intenția de a se desființa complet căsătoria, s-au făcut câțiva pași laterali, propovăduindu-se transformarea ei într-o legătură artificială și convențională, bazată exclusiv pe “aranjamente de familie”. Unii creștini au avut reacții prompte, de bun simț, față de această tentativă: [COLOR=blue]“… căci Domnul nu a venit să mă oblige pe mine să mă [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătoresc[/COLOR][COLOR=blue] cu fata care nu-mi place mie, ca să trăim cu urât în familia noastră…[/COLOR][COLOR=blue]” (12/25 decembrie 1964)[/COLOR] Din păcate, asemenea căsătorii între copiii familiilor de creștini, forțate și “aranjate” de către părinți, au fost destule; dar nefiind întemeiate pe dragoste, ele nu puteau să dureze. Chiar și Virginia Tudorache s-a căsătorit “de formă” cu Stoica Nicolae, care era mai mic decât ea cu 15 ani. După o vreme, simțindu-se neîmplinit și înșelat de părinți, Nicolae a părăsit-o pentru a-și întemeia o familie normală și a-și crește copiii, așa cum simțea el că este firesc să fie. [COLOR=blue]6. [/COLOR]Căsătoria este pentru nașterea de prunci Nici nașterea de prunci nu mai justifică de acum încolo căsătoria. Mai grav este că se pretinde că această rânduială a “ne-nașterii de prunci” ar fi fost trasată de Dumnezeu încă de la început, de la facerea lumii, iar omul ar fi înțeles-o diferit, așa cum a vrut el: [COLOR=blue]“Pentru ce este [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătoria[/COLOR][COLOR=blue]? Acest altoi este de la facerea Celui Înalt și am zis și spun: nașteți fii în duhul, și nu în trupul, căci altfel nu te voi chema creștin după legea Mea și te voi chema creștin împotriva Mea…[/COLOR] [COLOR=blue]…Dumnezeu va strica zămislirea pruncilor dacă va fi ascultare în oștirea română. Căci am luat altoi pentru voi și pun altoi de la început ca cel născut să rămână înviat… ” ([/COLOR][COLOR=red]25 decembrie 1965/[/COLOR][COLOR=blue]7 ianuarie 1966)[/COLOR] Aceasta este însă o răstălmăcire a [COLOR=#993300]Scripturii[/COLOR], unde încă de la cartea [COLOR=#993300]Facerii[/COLOR] se vorbește limpede despre înmulțirea trupurilor, nu a duhurilor: [COLOR=#993300]“Și Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: "[/COLOR][COLOR=#ff6600]Creșteți și vă înmulțiți[/COLOR][COLOR=#993300] și umpleți pământul și-l supuneți;… "”[/COLOR][COLOR=#993300] (Facerea, 1:28 )[/COLOR] [COLOR=#993300]“Și a binecuvântat Dumnezeu pe Noe și pe fiii lui și le-a zis: "[/COLOR][COLOR=#ff6600]Nașteți și vă înmulțiți[/COLOR][COLOR=#993300] și umpleți pământul și-l stăpâniți![/COLOR] [COLOR=#993300]Voi însă [/COLOR][COLOR=#ff6600]nașteți și vă înmulțiți[/COLOR][COLOR=#993300] și vă răspândiți pe pământ și-l stăpâniți! "”[/COLOR][COLOR=#993300] (Facerea, 9:1,7)[/COLOR] Până și proorocii cei adevărați dădeau aceleași îndemnuri: [COLOR=#993300]“Luați femei și[/COLOR][COLOR=#ff6600] nașteți fii și fiice![/COLOR][COLOR=#993300] Fiilor voștri luați-le soții, iar pe fiicele voastre măritați-le, ca să nască fii și fiice, și să nu vă împuținați acolo, ci înmulțiți-vă! “ (Ieremia, [/COLOR][COLOR=#993300]29:6)[/COLOR] Cât privește renunțarea la prunci, prin stricarea zămislirii lor, această “profeție” contrastează flagrant cu mesajul lui Hristos: [COLOR=#993300]“Iar Iisus, văzând, S-a mâhnit și le-a zis: Lăsați copiii să vină la Mine și [/COLOR][COLOR=#ff6600]nu-i opriți[/COLOR][COLOR=#993300], căci a unora ca aceștia este împărăția lui Dumnezeu.” (Marcu, [/COLOR][COLOR=#993300]10:14)[/COLOR] [COLOR=blue]7. [/COLOR]Căsătoria nu e după planul omului, ci după planul lui Dumnezeu [COLOR=blue]“Nimeni să nu-și ducă planul după voia sa ci toți să-și ducă planul după voia lui Dumnezeu. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Căsătoria[/COLOR][COLOR=blue] nu este după voia sa, ci este după planul lui Dumnezeu. Nici un creștin să nu trăiască cu femeia sa după voia sa și să trăiască numai după voia lui Dumnezeu. [/COLOR][COLOR=red]O, creștine, ai ajuns la ziua de sărbătoare, să te oprești. Ai ajuns la ziua de Paști, să te oprești. Dumnezeu a făcut această oprire. Blestemat este acela care nu se oprește[/COLOR][COLOR=blue]. Este scris în lege despre cel ce [/COLOR][COLOR=#00ccff]strică Cuvântul lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue]. Pe acela îl numește vrăjmașul Său” (7 ianuarie 1966)[/COLOR] Aici, legăturile trupești încă mai sunt încuviințate, deși indirect, îndată ce se stabilesc niște limite ale relațiilor intime( destul de largi, de altfel) : orice sărbătoare trebuie să fie considerată un timp de reținere. Asta ar însemna în total vreo 80 zile dintr-un an (52 de duminici, plus zilele de Paști, plus vreo 25 de sărbători care cad în cursul săptămânii), ceea ce nu e deloc insuportabil pentru un creștin evlavios și responsabil. Ediția din 2006 elimină însă integral pasajul care legiferează aceste “înlesniri”. Iată acest pasaj: [COLOR=red]O, creștine, ai ajuns la ziua de sărbătoare, să te oprești. Ai ajuns la ziua de Paști, să te oprești. Dumnezeu a făcut această oprire. Blestemat este acela care nu se oprește.[/COLOR] Această mutilare a textului original s-a făcut pentru a se lăsa să se înțeleagă că nici o zi din an nu mai este permisă pentru apropierile trupești dintre soți. Paradoxal, a mai rămas aici acel avertisment pentru cei care, după planul lor, [COLOR=#00ccff]“strică Cuvântul lui Dumnezeu”[/COLOR];dar cei care au operat eliminarea textului cu pricina chiar din “[COLOR=#00ccff]Cuvântul lui Dumnezeu[/COLOR]” se pare că nu au a se teme de cineva sau de ceva, sau că “Domnul i-ar numi vrăjmașii Lui” [COLOR=blue]8. [/COLOR]Abolirea căsătoriei este esența “legământului cel nou” de la Pucioasa [COLOR=blue]“ Fiilor, a sosit timpul legământului nou, căci cineva din creștini spune că Dumnezeu a venit să [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătorească[/COLOR][COLOR=blue]. Eu am venit cu neprihănirea și n-am găsit fecior sau fecioară în toată țara ca să nu dorească [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătorie[/COLOR][COLOR=blue] trupească, dar Eu am venit din legea lui Dumnezeu” (7 ianuarie 1966)[/COLOR] [COLOR=blue]9.[/COLOR] O aparentă cedare de moment “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” dă să cedeze în fața “îndărătniciei” omului față de cerința ce i s-a pus, de a respinge legătura trupească: [COLOR=blue]“…Eu am pus o [/COLOR][COLOR=fuchsia]bară [/COLOR][COLOR=blue]între femeie și bărbat, dar zic[/COLOR][COLOR=red]:[/COLOR][COLOR=blue] decât să hulească, mai bine să rămână cum vor ei.” ( [/COLOR][COLOR=red]22 ianuarie/[/COLOR][COLOR=blue]4 februarie 1966)[/COLOR] [COLOR=blue]10. [/COLOR]Căsătoria este totuși legământ făcut “cu Dumnezeu” “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” recunoaște că legământul căsătoriei este sfânt și intangibil, fiindcă este [COLOR=fuchsia] legământ[/COLOR] făcut “[COLOR=fuchsia]cu Dumnezeu[/COLOR]”: [COLOR=blue]“Fiilor, ce rău vă stă petrecând și curvind cu femei străine, din lume, voi care aveți [/COLOR][COLOR=fuchsia]legământ cu Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue] la [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătoria[/COLOR][COLOR=blue] voastră pe care ați făcut-o!” (25 noiembrie/8 decembrie 1970)[/COLOR] Totuși, formularea este defectuoasă, sugerînd că doar alegerea este greșită ([COLOR=blue]femei străine, din lume[/COLOR]), deci o altă alegere, orientată către femeile cunoscute și bune creștine, ar putea fi eventual acceptabilă. [COLOR=blue]11. [/COLOR]Se anunță amurgul căsătoriei “[COLOR=blue]Daniele, a fost vremea când am căsătorit, dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]vine vremea să nu le mai căsătorim[/COLOR][COLOR=blue]. Nu să le trimitem în mânăstiri, ci să le ținem în casele noastre. E scris în Scriptură.” (8/21 iulie 1973)[/COLOR] [COLOR=blue]12. [/COLOR]Căsătoria trebuie respinsă [COLOR=blue]“Plâng îngerii și se întristează pentru pruncul care se naște pe pământ în vremile de azi. Nu face Dumnezeu lucruri ca să nu se mai nască pruncul Dar cine voiește să fie pentru Dumnezeu, [/COLOR][COLOR=fuchsia]să respingă căsătoria[/COLOR][COLOR=blue]. Cununia voastră și nașterea pruncilor voștri să nu fie în poftă și în păcat…”[/COLOR][COLOR=blue](4 august 1974)[/COLOR] [COLOR=blue]“ Dumnezeu s-a hotărât ca [/COLOR][COLOR=fuchsia]să nu mai fie căsătorie[/COLOR][COLOR=blue]. Acum ce facem noi, stricăm legea? Dar cu ce să împlinim legea dacă nu am cu ce? (1 august 1979)[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. V:[/COLOR] Căsătoria[COLOR=blue])[/COLOR] Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR] ( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” ) [COLOR=Magenta]Partea a III-a [/COLOR] [COLOR=blue]13.[/COLOR] Creștinii n-au voie să se ducă la nunți Creștinii n-au voie la nunți, care sunt “nelegiuiri”; nici măcar la rude apropiate, căci nunta îi face pe toți “păcătoși”: [COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu [/COLOR][COLOR=blue]că dacă face nuntă ruda ta, [/COLOR][COLOR=fuchsia]să te duci la nuntă[/COLOR][COLOR=blue]. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu să te duci la nuntă [/COLOR][COLOR=blue]că e fratele tău. E scris în carte, creștine, să nu stai la masă cu [/COLOR][COLOR=fuchsia]nelegiuirea[/COLOR][COLOR=blue] și cu [/COLOR][COLOR=fuchsia]păcătosul[/COLOR][COLOR=blue]” (3/16 aprilie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue]14. [/COLOR]Copiii nu mai trebuie să fie zămisliți [COLOR=blue]“ … Creștinilor, supravegheați-vă copiii, că Dumnezeu S-a hotărât ca [/COLOR][COLOR=fuchsia]nici un copil să nu se mai zămislească[/COLOR][COLOR=blue]. ” (21 noiembrie/4 decembrie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue]15. [/COLOR]Căsătoria este oprită [COLOR=blue]“…[/COLOR][COLOR=fuchsia]Opresc căsătoria![/COLOR][COLOR=blue] După anul nou, trimit un număr de fecioare la mănăstire, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu voiesc să mai căsătoresc[/COLOR][COLOR=blue]. Din toate familiile creștine, să fie o fiică la mănăstire și feciori…” [/COLOR][COLOR=blue](4 decembrie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu te mai căsători[/COLOR][COLOR=blue], fecioară, și tu, fecior! Nu te mai îmbrăca frumos, nu, tată, nu mai e vremea.” (30 noiembrie/13 decembrie 1977)[/COLOR] Chiar dacă au renunțat deocamdată la căsătorie, tinerii și tinerele de la [COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] au păstrat o preocupare bolnăvicioasă pentru hainele frumoase, pe care ei le numesc doar “cu bun gust”, și le croiesc singuri și se mândresc cu ele pe ulițele satului. [COLOR=blue]“ Copilașii Mei, [/COLOR][COLOR=fuchsia]Dumnezeu a interzis căsătoria[/COLOR][COLOR=blue] pentru păcat…”(25 iunie 1979)[/COLOR] [COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Domnul a oprit căsătoria[/COLOR][COLOR=blue] pentru că numai e timp de întinare și de pofte trupești,…” (1 mai 1982)[/COLOR] Tinerii sunt îndemnați să nu se supere că le-a fost interzisă căsătoria, ci să aștepte făgăduința (care, din păcate, s-a dovedit a fi mincinoasă) că peste puțin timp ascultarea lor va fi darnic răsplătită: [COLOR=blue]“ O, poporule al Domnului, tinerii mei din turma mea! Vă roagă [/COLOR][COLOR=fuchsia]Domnul[/COLOR][COLOR=blue] să nu vă supărați pe El că [/COLOR][COLOR=fuchsia]v-a oprit căsătoria[/COLOR][COLOR=blue], că v-a oprit acum, când [/COLOR][COLOR=fuchsia]e gata să vă dea răsplata[/COLOR][COLOR=blue] ca să fiți ai Lui, ai cerului și nu ai iadului.” (12/25 iunie 1982)[/COLOR] În realitate, au trecut de atunci peste douăzeci și cinci de ani și nici o răsplată n-a apărut. Înșelați încă din anii ’70 cu o Apocalipsă iminentă, care ar face inutilă orice căsătorie, tinerii de atunci au început să albească la păr, gândindu-se poate cu nostalgie la faptul că, dacă nu s-ar fi lăsat mințiți, acum poate ar fi avut și nepoței pe genunchii bătrâneților... [COLOR=blue]16.[/COLOR] “Dumnezeu” s-a supărat și nu mai face căsătorii [COLOR=blue]“ Uitați-vă și nu mai doriți fecioarelor căsătorie, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]Dumnezeu[/COLOR][COLOR=fuchsia]s-a supărat și nu mai face căsătorii[/COLOR][COLOR=blue].” (23 februarie 1976)[/COLOR] [COLOR=blue]17. [/COLOR]“Dumnezeu” n-a venit pentru a face căsătorii, dar a venit și a făcut căsătorii [COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu am venit ca să te căsătoresc[/COLOR][COLOR=blue], că dacă nu [/COLOR][COLOR=fuchsia]veneam Eu [/COLOR][COLOR=fuchsia]ca să te căsătoresc[/COLOR][COLOR=blue], și așa te căsătoreai tu cu fiicele Sodomei. Dar Domnul Iisus [/COLOR][COLOR=fuchsia]a venit[/COLOR][COLOR=blue] și te-a făcut ucenic [/COLOR][COLOR=fuchsia]și ți-a dat femeie[/COLOR][COLOR=blue] din fiicele lui Israel. Că nu știe femeia ta să te servească, nu-i nimic. Că nu știe să te îngrijească, nu-i nimic. Dar nu așa ca lumea, ci ca ai Mei creștini din vremurile de demult.”(11/24 aprilie 1977)[/COLOR] [COLOR=blue]18.[/COLOR] Participarea la nunți este interzisă [COLOR=blue]“…Fiilor, [/COLOR][COLOR=fuchsia]veți fi poftiți la nunți[/COLOR][COLOR=blue], veți fi poftiți la chefuri. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Vai de cel ce se va înșela[/COLOR][COLOR=blue]… (17 iunie 1977)[/COLOR] [COLOR=blue]19. [/COLOR]Credința se dovedește prin faptul că nu mai dorești căsătorie și nici copii [COLOR=blue]“ …Dacă ai fi credincios, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu ai mai dori să te căsătorești[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=fuchsia]nici fii și fiice nu ai mai dori[/COLOR][COLOR=blue]. Pentru că ți-i ia vremea aceasta. Te-ai scrie în Cartea unor fii: feciori și fecioare…”(23 iunie 1977)[/COLOR] [COLOR=blue]20. [/COLOR]Relațiile afective în cadrul căsătoriei sunt interzise [COLOR=blue]“ Că “dacă mi-a dat Dumnezeu nevastă”, așa zice cineva. Cuvântul acesta e scris de duhul necurat. Crezi? Nu ți-a dat d-aia… ți-a dat tovarăș de viață, ca omul să nu fie singur pe pământ și să aibă tovarăș de ajutor, de viață. Dumnezeu nu a scris nevastă pe nici o hartă…”(13 decembrie 1977)[/COLOR] [COLOR=blue]21. [/COLOR]Căsătoria și zămislirea de copii “pentru o zi” sunt repudiate [COLOR=blue]“ Nu mai doriți [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătorie pentru o zi[/COLOR][COLOR=blue], nu mai doriți zămislire de copii pentru o zi…”(23 februarie 1978.)[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. V:[/COLOR] Căsătoria[COLOR=blue])[/COLOR] Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR] ( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” ) [COLOR=Magenta]Partea a IV-a [/COLOR] [COLOR=blue]22. [/COLOR]“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” recunoaște că “a căsătorit” pe creștini Încă de la început, “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” pretinde că aduce un [COLOR=fuchsia]nou legământ[/COLOR], o nouă lege a căsătoriei: [COLOR=blue]“ Fiilor, a sosit timpul [/COLOR][COLOR=fuchsia]legământului nou[/COLOR][COLOR=blue], căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]cineva din creștini spune că Dumnezeu a venit să[/COLOR][COLOR=fuchsia] căsătorească[/COLOR][COLOR=blue]. Eu am venit cu neprihănirea și n-am găsit fecior sau fecioară în toată țara ca să nu dorească [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătorie[/COLOR][COLOR=blue] trupească, dar Eu am venit din legea lui Dumnezeu” (7 ianuarie 1966)[/COLOR] Pentru moment, el recunoaște că a făcut căsătorii, dar totodată plănuiește abolirea căsătoriei, fără trimiterea la mănăstiri a feciorilor și fecioarelor: “[COLOR=blue]Daniele, [/COLOR][COLOR=fuchsia]a fost vremea când am căsătorit[/COLOR][COLOR=blue], dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]vine vremea să nu le mai căsătorim[/COLOR][COLOR=blue]. Nu să le trimitem în mânăstiri, ci să le ținem în casele noastre. E scris în Scriptură.” (8/21 iulie 1973) [/COLOR] Acuzat de creștinii din “popor” de inconsecvență în poruncile pe care le debitează și care se schimbă de la o zi la alta,“Dumnezeul de la Pucioasa “ e tentat să mintă fără perdea, și nu mai recunoaște deloc faptul că a făcut căsătorii: [COLOR=blue] “… [/COLOR][COLOR=fuchsia]Auzi ce spune, că a pus Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue] poporul Său să ia televizor și a pus [/COLOR][COLOR=fuchsia]să se însoare și să se mărite[/COLOR][COLOR=blue] și casă să-și facă și să pună pe omul Său să mintă.” (18/31martie 1974)[/COLOR] Pus în fața evidențelor, este silit să recunoască din nou că a căsătorit, dar revine cu “inovația” de a-i da căsătoriei alte coordonate decât cele tradiționale (adică “însoțirea pentru naștere de prunci”) și de a o transforma în “căsătorie albă”: [COLOR=blue]“ …Am tineri și tinere [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătoriți de Mine[/COLOR][COLOR=blue] să fie familie sfântă, să nu se întineze niciodată…”(7/2o noiembrie 1974).[/COLOR] Când își pune în practică planul, se face că uită ceea ce spunea pe [COLOR=blue]21 iulie 1973 [/COLOR]că “[COLOR=blue]…e scris în Scriptură…[/COLOR]”despre tineri și tinere, iar în consecință promisiunea de a-i ține acasă pe cei necăsătoriți și a nu-i duce cu forța la mănăstire este și ea “uitată”: [COLOR=blue]“…Opresc căsătoria! După anul nou, trimit un număr de fecioare la mănăstire, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu voiesc să mai căsătoresc[/COLOR][COLOR=blue]. Din toate familiile creștine, să fie o fiică la mănăstire și feciori…” [/COLOR][COLOR=blue](4 decembrie 1975)[/COLOR] Oprirea căsătoriei vine dintr-o supărare pe creștinii lipsiți de obediență, urmată de răzbunare: [COLOR=blue] “ Uitați-vă și nu mai doriți fecioarelor căsătorie, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]Dumnezeu [/COLOR][COLOR=fuchsia]s-a supărat și nu mai face căsătorii[/COLOR][COLOR=blue].” (23 februarie 1976)[/COLOR] “Strâns cu ușa” de creștinii nemulțumiți că se sucește de pe o parte pe alta și nu-și ține promisiunile, creând “o nouă lege”, “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” recunoaște în sfârșit ceea ce negase cu candoare în martie 1974: faptul că “a căsătorit [COLOR=blue]după lege[/COLOR]”, făcându-și acum chiar un titlu de onoare din împlinirea legii căsătoriei: [COLOR=blue]“…[/COLOR][COLOR=fuchsia]Am căsătorit[/COLOR][COLOR=blue], ca să nu ziceți că am scos ceva din [/COLOR][COLOR=fuchsia]lege[/COLOR][COLOR=blue]; și [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu am ținut tineri necăsătoriți[/COLOR][COLOR=blue].” (14 iulie 1978.)[/COLOR] Totodată, aici se face o mărturisire deschisă că nunta este una dintre Tainele [COLOR=fuchsia]Legii[/COLOR] celei noi a lui Hristos Dumnezeu, ceea ce pune sub semnul întrebării propriile tentative de a o desființa, desfigurându-i semnificația inițială. Tratamentul diferențiat, prin care “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” îi favorizează pe unii, iar pe alții îi nedreptățește, a ajuns să-i scandalizeze pe creștini: [COLOR=blue]“ Este cineva care așteaptă să se căsătorească și zice: “[/COLOR][COLOR=fuchsia]A căsătorit alții[/COLOR][COLOR=blue] mai mici, și pe mine mă trimitea la mănăstire. [/COLOR][COLOR=fuchsia]A căsătorit[/COLOR][COLOR=blue], și pe mine m-a trimis să mă pocăiesc.”(1/14 iulie 1978.)[/COLOR] În replică la această “răzvrătire”, “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” nu se justifică, ci devine amenințător: [COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu mă judecați, că vă veți căi[/COLOR][COLOR=blue]. Da. E numai și numai îndoială în poporul Meu de ceea ce a făcut Dumnezeu: “ că m-a dus de la oraș, la țară; că m-a dus la mănăstire; că la unul i-a dat să trăiască așa, și la altul i-a dat să trăiască așa…”E numai îndoială în poporul Meu: “că unul suferă și altul nu suferă”. Dar Eu zic: fiecare va avea vreme de suferit și [/COLOR][COLOR=fuchsia]nimeni nu va scăpa de suferință[/COLOR][COLOR=blue], dar să asculte de aceste cuvinte, oricum ar fi ele.”(1/14 iulie 1978.)[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. V:[/COLOR] Căsătoria[COLOR=blue])[/COLOR] Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR] ( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” ) [COLOR=Magenta]Partea a V-a [/COLOR] [COLOR=blue]23. [/COLOR]“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” pretinde că modelul “căsătoriei neîntinate” este oferit de apostoli și de leviți [COLOR=blue]“ Păstrați căsătoria neîntinată. Că la mulți dintre voi căsătoria e ca o masă când hrănește trupul cu bucate și îl hrănește și cu păcate. Cine are femeie, este rugat să fie [/COLOR][COLOR=fuchsia]ca un apostol[/COLOR][COLOR=blue], să fie [/COLOR][COLOR=fuchsia]ca un levit[/COLOR][COLOR=blue]. Să fie ca un ales sfințit. Seminția lui să fie cu plăcere Domnului…” (7 august 1978.)[/COLOR] Despre leviți, Sfânta Scriptură spune că formau un trib, care avea rânduieli firești, adică bărbații își luau neveste, chiar și concubine, cu care întemeiau familii și care le creșteau copii: [COLOR=#993300]“Iar Moise, omul lui Dumnezeu [/COLOR][COLOR=fuchsia]și fiii lui[/COLOR][COLOR=#993300] au fost numărați la tribul lui Levi.”(I Par. 23,14)[/COLOR] [COLOR=#993300]“În zilele acelea, când nu era rege în Israel, trăia un levit pe coasta Muntelui Efraim. Acesta [/COLOR][COLOR=fuchsia]și-a luat o concubină[/COLOR][COLOR=#993300] din Betleemul Iudei.” (Jud. 19,1)[/COLOR] [COLOR=#993300]“Și a grăit Domnul cu Moise și cu Aaron și a zis:[/COLOR] [COLOR=#993300]"Numără din [/COLOR][COLOR=fuchsia]fiii lui Levi[/COLOR][COLOR=#993300] pe fiii lui Cahat, după neamurile și după familiile lor, pe toți cei buni de slujbă,[/COLOR] [COLOR=#993300]De la treizeci de ani în sus până la cincizeci de ani, ca să lucreze la cortul adunării.[/COLOR] [COLOR=#993300]Slujba [/COLOR][COLOR=fuchsia]fiilor[/COLOR][COLOR=fuchsia] lui Cahat[/COLOR][COLOR=#993300] la cortul adunării va fi să ducă sfânta sfintelor.”Num. 4,1-4)[/COLOR] [COLOR=#993300]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]Familia[/COLOR][COLOR=#993300] casei lui Levi deosebit și [/COLOR][COLOR=fuchsia]femeile ei[/COLOR][COLOR=#993300] deosebit; familia lui Șimei deosebit și femeile ei deosebit;[/COLOR] [COLOR=#993300]Toate familiile care rămân, fiecare pentru sine și [/COLOR][COLOR=fuchsia]femeile lor[/COLOR][COLOR=#993300] pentru sine.(Zah.12, 13-14)[/COLOR] Este adevărat că Sfântul Apostol Pavel a pledat pentru păstrarea fecioriei, el însuși fiind necăsătorit. Dar Sfântul Apostol Petru era căsătorit și nu și-a lăsat nevasta, pentru a se arăta fățiș celorlalți că este desprins de patimile trupului. În schimb, la Pucioasa toți care au avut familii s-au despărțit de facto, unii chiar prin divorț oficializat la primărie, cu excepția unui singur cuplu: familia Zidaru. Aceștia s-au încăpățânat să rămână fideli unul altuia, motiv pentru care au avut însă mult de suferit din cauza liderilor pucioși, care i-au criticat aspru în mai multe rânduri pentru “modelul inadecvat” pe care îl oferă cei doi artiști nonconformiști celorlalți creștini și lumii întregi. Liderii pucioși ar fi vrut ca Marian Zidaru să se despartă radical și definitiv de Victoria și să se retragă la atelierul de la Pucioasa, iar Victoria să rămână la București. În acest fel, scos de sub controlul și ocrotirea soției sale, Marian Zidaru ar fi putut fi complet manipulat de către liderii pucioși. De la promovarea “căsătoriei albe” se trece rapid la aberanta poruncă a unei permanente preocupări de evitare și chiar de separare efectivă, deși cei doi foști soți (deveniți între timp “frate și soră”) stau încă sub același acoperiș: [COLOR=blue]“…Te-aș ruga creștine [/COLOR][COLOR=fuchsia]să nu stai tu în casă niciodată cu femeia ta singur[/COLOR][COLOR=blue], că te îndeamnă să faci păcat…”(7 august 1978.)[/COLOR] Este germenele ideii de înființare a “obștilor”, formațiuni amorfe în care conviețuiesc femei și bărbați pe principiul “frățietății creștinești”, dar care s-au dovedit falimentare odată cu incidentul “[COLOR=blue]Nicolae de la Coșereni[/COLOR]”, în care tocmai “obștea” s-a dovedit a fi cauza indirectă a unui insolit caz de poligamie. [COLOR=blue]24. [/COLOR]Căsătoria este oprită doar pentru “poporul Dumnezeului de la Pucioasa” [COLOR=blue]” …Eu aș zice către poporul Meu: [/COLOR][COLOR=fuchsia]opriți-vă de la căsătorie[/COLOR][COLOR=blue]. Căsătoria din vremea de azi nu mai e duhovnicească. Cine vrea, să ia aminte aceste cuvinte. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Cine nu vrea, e liber să se căsătorească[/COLOR][COLOR=blue]. Cine nu vrea să asculte aceste cuvinte, este rugat să nu încurce ceea ce Domnul grăiește…”[/COLOR][COLOR=blue] (26 august 1978.)[/COLOR] [COLOR=blue]25. [/COLOR]Căsătoria e admisă, dar numai “în Domnul” [COLOR=blue]“ Dacă cineva vrea să se căsătorească, în Domnul să se căsătorească, să primească duhovniceasca viață” (9-10 august 1979)[/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] [COLOR=purple] Anca Estera [/COLOR] [COLOR=purple]27 martie 2008[/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] Desigur că această "căsătorie în Domnul" este o formă voalată de a transforma mascarada "căsătoriei albe" într-o cutumă perfect validă și onorabilă. Or, esența căsătoriei este însăși menirea ei: consolidarea unei familii normale, firești, în care rodul de copii devine el însuși o binecuvântare, așa cum citim chiar în Biblie (Luca, cap.1) despre cuplul Zaharia-Elisabeta: [COLOR=DarkRed] 24 Iar după aceste zile, Elisabeta, femeia lui, a zămislit și cinci luni s-a tăinuit pe sine, zicând: 25 Că așa mi-a făcut mie Domnul în zilele în care a socotit [COLOR=Magenta]să ridice dintre oameni ocara mea[/COLOR]. [COLOR=Black]Din păcate, la pucioși toate aceste învățături sunt acum răsturnate: copiii nu mai sunt considerați o binecuvântare, ci "[COLOR=Magenta]o rușinoasă dovadă vie a trăirii în păcat[/COLOR]".[/COLOR] [/COLOR] [COLOR=Magenta] [/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
MM: Citat după Vsovi:
[COLOR=blue][COLOR=magenta]Cuvantul lui Dumnezeu este sabia Duhului cu doua taishuri[/COLOR] care trebuie sa o luam asupra noastra ca sa poata spulbera Dumnezeu duhul rau din noi inshine... ca sa fim vii in veacul ce va sa fie, in veshnicie prin ascultare shi urmarea Domnului care ne carmuieshte prin mocirla asta shi prin padurea asta uscata a mortzii condusa shi stapanita de Pisi cu puishorii ei nimfomani shi hulpavi care miorlaie mereu sa-i satisfaci shi sa le plineshti voile zicand ca este spre sanatate shi imputernicire... [COLOR=red]deci cu ce i-am amagit? da exemple? arata prin ce?[/COLOR] ca asha pot sa spun shi eu despre tine: -ba tu ii amageshti caci insinuezi fara sa ai bunul simtz de a da macar un exemplu, un argument, ci eshti un lipitor insinuator de etichete?[/COLOR] [COLOR=black]Cu asta [COLOR=red]i-ai amăgit[/COLOR] pe cititori: [COLOR=black][COLOR=darkorchid](se pare ca te-ai facut proorocul lui ursi, sau avocatul, foarte bine, ai venit sa raspunzi dumneata in locul lui, deci ia sa vedem cu ce?)[/COLOR] [/COLOR] susținând cu fervoare [COLOR=darkorchid](dar dumneata cum sustzii ? :-) )[/COLOR], dar numai din sentiment și nu cu argumente [COLOR=darkorchid](ei asta-i buna, daca nu tzi-am dat argumente cat o bascula de 6 tone inseamna ca se pare ca scriu la păretzi)[/COLOR], că secta NIP nu e sectă [COLOR=darkorchid](poi sigur nu e secta, shi ti-o repet mereu ca poate ei pricepe ca nu eu te mint ci ei afla dumneata candva cine)[/COLOR]. Or, se vede de la o poștă că e sectă [COLOR=darkorchid](aici e foarte bine spus, de la o poshtă, shi apoi poshta shtim shi noi ce inseamnă)[/COLOR], însăși prin simplul fapt că și-au luat alt nume, pompos, prin care să se diferențieze de BOR [COLOR=darkorchid](nu e un nume pompos ci e Numele prevestit din scripturi, e numele proorocit, deci nu l-au luat ei ci e Nume de la Dumnezeu)[/COLOR]. Te anunț că acest nume nu exista oficial până prin 1993 chiar dacă mai era folosit din când în când, doar cu titlu simbolic. [COLOR=darkorchid](poi numele sa da dupa ce copilul se nashte, se leapada de satana gLumii asteia prin nashi, se curatzeshte, shi spala, se sfintzeshte shi se boteaza, e firesc daca mergi dupa invatzatura shi randuiala divina, de la Dumnezeu cel Adevarat, dupa sf Treime.)[/COLOR] Deci, până la 1993 nu putem vorbi de o sectă, ci de o mișcare centrifugă [COLOR=darkorchid](asta cine a mai inventat termenul asta din mishcarea circulară?, ca nu cred sa se fi invartit sf Verginica sau pucioshii dupa Dumnezeu ca doar ei n-au avut pile cum au unii ci au fost cu totzii oameni simplii din popor, dar mai mult decat aia simplii caci s+a dovedit ca aveau shi credintza dar shi curaj dar shi rabdare in smerenie pana la sfarshit, deci nicipedeparte nu erau ei simplii, ci plini de duh sfant)[/COLOR] . Când viteza centrifugă a devenit prea mare, s-a desprins și s-a proiectat în hău. [COLOR=darkorchid](i-auzi la ea ce mai explicatie fizicista, poi draga MM, dumneata numeshti hau ascultarea de Dumnezeu?, numeshti hau sa te lepezi de toate shi sa faci ce a cerut Dumnezeu? poi ce pentru unii e hau, socotesc ei ca e hau, pentru Dumnezeu care este Viatza shi Adevarul este Calea spre Rai... dar nu s-au desprins de BOR ci de Pisi shi nu pentru ca ea a inceput sa-i dea pe linghishpirpir ca sa-i arunce afara ci pentru ca inauntru, acolo sus, nu se intra decat cu haina de nunta, sa+tyi pun iara pe batranul acela? mai vrei odata sa te dai cu hilinta?)[/COLOR] Dar nu numai la prima vedere se observă că e sectă, ci și la o analiză amănunțită, de fond. [COLOR=darkorchid](poi care e analiza? citatele din Estera-Doamna sau din Ionela dogtoritza lui Pisi, sau din unii conferentiari ravnitori de titluri onorifice sa+shi faca o glorie anatemizand pe Dumnezeu? care sunt analizele, vorbeshti de ceva ce lipseshte cu desavarshire, ca daca ar fi nu se poate sa nu realizezi Adevarul, n-ai cum, decat daca singur vrei sa vrei sa fi orb shi smintit, cazand in sine pentru slava de la oameni)[/COLOR] Să luăm un singur exemplu. Toată lumea știe că în BOR sunt la mare cinste cele 7 Taine ale Bisericii. Ei bine, la pucioși nu mai există 7 taine! Unele au fost desființate (Căsătoria, și prin consecință, Botezul și Mirungerea) [COLOR=darkorchid](poi nu dumneata intuieshti ca Domnul il va scoate pe Stoica din iad, din sheol, pe sotzul sau logodnicul sf Verginica shi brusc acum pucioshii nu mai respecta casatoria sfanta, poi cum se poate sa fi chiar asha de inconsecventa in mersul tau centripet, poi daca ai shi intuit shi creyi ca daca ai intuit inseamna ce e minciuna sau e diabolic, poi felicitari ca ai intuit bine daca ai intuit bine ceva din ce va fi, ca doar greu era sa suspicionezi cate ceva bun...)[/COLOR] iar altele au fost schimonosite până la caricatură (Spovedania, Preoția)[COLOR=darkorchid] (nu zau, sa te Hirotoniseasca sfintzii trei Ierarhi o fi schimonosenie la unii shi caricatura la altzii, dar pentru necredincioshi Crucea e nebunie iar pentru altzii erezie)[/COLOR]. Singurele care au rămas practic la fel sunt Maslul și Împărtășania, cu observația că acestea sunt executate de preoți care nu au hirotonia canonică... Așa că putem spune că într-adevăr, [/COLOR][COLOR=blue][COLOR=magenta]Cuvantul lui Dumnezeu de la Pucioasa este sabia Duhului cu doua taishuri[/COLOR][COLOR=black] [COLOR=darkorchid](nu numai cel de la Pucioasa, ca scrie ca Duhul merge shi in alte locuri unde se cheama Numele Domnului, deci Cuvantul lui Dumnezeu in intregimea Sa, o cirta sau o iota curata shi bine pazita, intr+unul din aceshtia mici ai Mei, sabia Duhului este, caci asha este scris ca va fi shi este pentru cine voieshte shi asculta shi traieshte asha),[/COLOR] iar cu al doilea tăiș a retezat zdravăn din învățătura ortodoxă [COLOR=darkorchid](aici mintzi ca nu a retezat nimic ci persiflezi mereu sperand in ceva efecte de scena, ca or crede unii din scornicirile lui Pisi-Misi-rupi )[/COLOR], așa că din 7 Taine au mai rămas 4, dintre care 2 sunt ciungi de-a binelea... [COLOR=darkorchid](fireshte, dai in taine, dai in mine, dai in mine dai in tine, dai in fabrici shi uzine, in tractoare shi tzarani ca sa ne umplem de bani)[/COLOR] [/COLOR][/COLOR] [COLOR=black]Pentru a justifica în parte cele spuse mai sus, voi reproduce în continuare, ca [COLOR=red]exemplu[/COLOR] concret și pentru lectura ta particulară, un material care vorbește despre atitudinea pucioșilor față de căsătorie: [COLOR=darkorchid]nu exista exemple shi justificari, shi iti reamintesc ce spune batranul monah cu nasul roshu de la cele trei bube mici la sfarshit: ca am avut dovada shi n-ai sa mai potzi spune nimic in fatza sf Treimi... [/COLOR] [COLOR=darkorchid][/COLOR] [COLOR=darkorchid]poi nu de casatorie fug ei ci fiind un fel de calugarie dar shi cetate sfanta, unde exista shi oameni casatoritzi nu numai monahi, ei se straduie sa fuga de pacatele din casatorie pentru care abea de le vor ajunge lor shi celor sositzi la petrecere vin din cele 6 ciubere cu vin nou shi bun ca sa spele multzimea de pacate shi faradelegi din casatoriile aste gLumeshti ale malahienilor... ca asha a ajuns sfanta Taina matrimoniala... un acoperish pentru toata malahia shi desfranarea shi adulterul shi distractzia shi bordelul shi pornografia... apoi nici io nu-s mai bun chiar daca nu-s casatorit... sau sunt, nici nu mai shtiu ce statut mai am shi eu... un fel de cojcubbinajojustic ori asha cumva asha ca nu vorbesc ca shi cum ash fi io vrednic, ca shi io tot din iad viu, dar incerc sa viu... deshi parca tot in cele 6 iaduri ale mandriei ma sui shi nu in slavile senine ale lui Dumnezeu... ca nici cum nu gasesc cale shi o ratacesc mereu, deshi e simplu de tot:[/COLOR] [COLOR=darkorchid]nu mandrie shi slava de la oameni ci smerenie shi slava de la Dumnezeu cand va fi sa fie... shi bineintzeles neranirea aproapelui in conshtiintza lui... dar fara dragoste la nimic nu-mi foloseshte... shi intai pocaintza pentru ca imparatzia cerurilor s-a apropiat.[/COLOR] [/COLOR] |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fenomenul Posaga | poster | Exorcismul | 13 | 13.01.2015 14:22:59 |
Cetatea Noul Ierusalim | idealist | Calugarul | 12 | 18.01.2013 11:13:01 |
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti | geo.nektarios | Secte si culte | 3 | 01.04.2011 17:38:21 |
mesaj de la noul ierusalim | anaana71 | Secte si culte | 417 | 31.01.2011 15:31:40 |
|