Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.08.2010, 01:49:03
Miha-anca
Guest

Implicit Sunt sarac!

Ii aud pe foarte multi romani plangandu-se de saracie. Nici nu e de mirare cu pensiile sau salariile din Romania.
Pe de alta parte imi aduc aminte de o doamna, pe care am cunoscut-o cand eram in studentie (parintii imi trimiteau lunar 600 lei), care avea 450 lei pensie, si cu toate astea, isi platea darile la timp, umbla ingrijit imbracata, si avea si cate o prajitura facuta de mana ei, in caz ca ii vine un musafir in casa. Cum putea acea femeie sa se descurce? Cum de oamenii de azi nu se mai descurca?
Ceva a intervenit de a stricat balanta intre venituri si cheltuieli.
Va invit sa discutam pe aceasta tema.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 02:15:23
Bast-et Bast-et is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2010
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Bast-et
Implicit

Politica. Banii. Economia. Banii. Dumnezeul ban ........... am zis banii?
Asta-i Romania, nu poti trai decent cu legile astea absurde.
Au aratat la stiri, in Italia, cum e situatia in Bucuresti: oameni vai de ei care traiesc prin canalizari si cersesc ca sa-si cumpere droga, de aia care iti taie pofta de mancare (asa am inteles). M-am intristat foarte mult cum am ajuns sa fim cunoscuti in strainatate pentru aceste fapte.

http://ruralaspirations.files.wordpr...nia-horse1.jpg

dovada ca multinationalele ne folosesc fara rusine.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 02:22:37
Miha-anca
Guest

Implicit

Fiecare intelege altceva prin trai decent. Unul vrea sa aiba bani ca sa-si hraneasca si sa-si imbrace copiii, sa le dea o eductie; altii vor o casa mare si masini elegante la poarta. Unul cantareste orice ban, altul azvarle cu ei.
Tu ce intelegi prin trai decent?
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 02:45:03
Bast-et Bast-et is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2010
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Bast-et
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Fiecare intelege altceva prin trai decent. Unul vrea sa aiba bani ca sa-si hraneasca si sa-si imbrace copiii, sa le dea o eductie; altii vor o casa mare si masini elegante la poarta. Unul cantareste orice ban, altul azvarle cu ei.
Tu ce intelegi prin trai decent?
O casa, o masina, sanitate (am citit un caz pe acest forum de o doamna care nu reuseste sa mearga la doctor din cauza banilor, si cand ma gandesc ca sanatatea este un drept tuturor ), sa deie copiii la universitate.
Ar trebui sa urmam exemplul Norvegiei: cei mai bogati platesc taxe mai scumpe la stat, iar cei saraci sunt ajutati. Asa ca nimeni acolo isi poate permite o masina luxoasa.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 03:02:20
ingerul_pazitor ingerul_pazitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.08.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bast-et Vezi mesajul
O casa, o masina, sanitate (am citit un caz pe acest forum de o doamna care nu reuseste sa mearga la doctor din cauza banilor, si cand ma gandesc ca sanatatea este un drept tuturor ), sa deie copiii la universitate.
Ar trebui sa urmam exemplul Norvegiei: cei mai bogati platesc taxe mai scumpe la stat, iar cei saraci sunt ajutati. Asa ca nimeni acolo isi poate permite o masina luxoasa.
cand vreodata va fi asa la noi, ????
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 03:39:28
speranta1970's Avatar
speranta1970 speranta1970 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2009
Locație: brisbane, australia
Implicit Sant saraci peste tot

In ziua de azi nu mai avem multi rabdar sa adunam banul sa cumparam ce dorim, multi dintre noi vrem totul, acum, si intram in datorii la banci. LUmea vede luxul, masina noua, televizorul plasama sau lcd, vacante frumoase in concedii, casa frumoasa, mobila moderna, etc, etec, dar multi sant saraci, ca toate astea sant pe datorii. Ce nu stiu romanii din Romania este ca multi de afara cumpara si isi "permit"toate astea prin datorii la banci, imprumuturi personale, credit carduri, si in majoritate sant stresati cum sa le plateasca inapoi ca nu fac fata ca dobandele sant mari si cum vine salarul asa se duce.

Cel mai bogat este cel care nu are datorii, chiar daca nu are casa lui, poate sta in chirie, chiar daca nu are masina noua, poate are una atata cat sa-l duca la lucru si inapoi si care nu arata indeajuns de buna sa o conduca la o nunta sau la un restaurant mai ca lumea. Acela este bogat care isi face bine bugetul, cheltuie cat isi permite si la sfarsitul zilei e multumit si multumeste lui DUmnezeu ca l-a ajutat sa treaca ziua cu bine si in plus din putinul cat are se vede ca are mai mult ca altul si ajuta si pe altul care are nevoie.

Cel mai bogat este cel care este multumit cu putin si se bucura de creatia Domnului si de ce ne da El, ca ne da multe bucurii dar noi de multe ori nu le vedem ca santem prea inchisi in problemele care le facem cu mintea noastra.

Cele mai bune bucurii lasate de DUmnezeu sant gratis pentru noi ( pentru ca Iisus a platit deja pentru ele cu sangele Lui scump).

Asa vad eu saracii si bogatii. Alte idei?
Vechi 22.08.2010, 13:06:46
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bast-et Vezi mesajul
Poate nu am putut eu intelege ce vrei sa spui, insa norvegienii nu au masini luxoase????
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 13:14:46
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Gasca de emanati din 89 au pus mana pe fraiele patriei si nu se mai opresc din furat..Nu-s genul de baieti destepti sa guverneze si sa fure inteligent.

In China antica monarhiile se succedau dupa o regula consacrata. Regimul moarhic devenea corupt, luau si 7 piei de pe om si aparea rascoala. Rascoala era pur taraneasca, asa ca viitorul imparat era dintre tarani. Noua monarhie facea ceea ce a facut ce-a dinaintea ei.."Pica" datorita coruptiei. Si au tinut-o asa cateva mii de ani.

Necazul cu potentatii de azi este ca nu-s de origine romana si au legaturi cu cei desantati de pe tancurile rusesti in 45. Luati-le biografiile e pe net. Adica astia sunt cei care ne-au suflat Revolutia in 89, fiind mai organizati. Au nume romanesti , peroreaza nationalist, .... , dar sunt aserviti altora.

DATA VIITOARE VOTATI NATIONALISTI !

Parintele Cleopa spunea legat de "schimbarea" din 89: "Capul viperei a fost taiat , dar veninul ei s-a raspandit in toata lumea "

Last edited by IonelS; 22.08.2010 at 13:17:32.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 21:07:31
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit

Nu vă adunați comori pe pământ, unde molia și rugina le strică și unde furii le sapă și le fură. Ci adunați-vă comori în cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică, unde furii nu le sapă și nu le fură. Căci unde este comoara ta, acolo va fi și inima ta.(Mt 6,19-21)
Vechi 24.08.2010, 01:45:38
TreciLaRugaciune TreciLaRugaciune is offline
Member

Data înregistrării: 24.08.2010
Implicit

Fericiti cei Flamanzi si insetati de dreptate ca aceia se vor satura.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sarac vs Bogat AndruscaCIM Generalitati 46 09.01.2013 16:59:38
Ce sunt visele? ggmarius Generalitati 2 02.07.2011 12:33:28
Razbunarea celui sarac elisabeta cretu Intrebari utilizatori 5 24.05.2010 18:49:09