Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.10.2010, 13:16:37
mihele_m's Avatar
mihele_m mihele_m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Timisoara
Religia: Ortodox
Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
Am o nelamurire. Cred in Dumnezeu insa nu pot intelege de ce Isus este fiul lui Dumnezeu. De ce a fost nevoie ca Dumnezeu sa-si sacrifice fiul, de ce a facut-o in anul X si nu cu 5, 10, 1000 de ani mai tarziu/mai devreme. De ce Dumnezeu are (a avut) un fiu si nu doi sau mai multi fii/fiice. In fine, sunt un om care gandeste logic, rational, care crede ca exista un Dumnezeu insa nu este de acord cu reguli si dogme impuse. As dori o argumentatie cat se poate de pertinenta.

Noi toti suntem fii lui Dumnezeu .
Reply With Quote
Vechi 06.10.2010, 13:20:50
GheronIosifIsihastul GheronIosifIsihastul is offline
Banned

Data înregistrării: 05.10.2010
Locație: acolo unde nu e Dumnezeu
Implicit

uite mai wassabi, ti-am ales la intamplare ceva din sfintii Parinti Sfantul Isaac Sirul, caci este dureros, pe mine ma doare sufletul cand vad oamenii saracii batandu-se cu pumnii in piept si contrazicand niste dogme si ignorand pe Sfintii Parinti nestiind ei de ce LUMINA se lipsesc.. te rog, te implor, cateva minute ca sa se arunce samanta intelepciunii in sufletul tau, nici sa citesti nu trebuie caci este audio! rogu-te asculta si fii cu adevarat intelept!
asculta:
http://filocalia-audio.blogspot.com/...uvantul-2.html
Reply With Quote
Vechi 06.10.2010, 14:02:35
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihele_m Vezi mesajul
Noi toti suntem fii lui Dumnezeu .
Hristos Iisus este Fiul lui Dumnezeu prin fire iar noi doar prin adoptie.
"Mergi la frații Mei și le spune: Mă sui la Tatăl Meu și Tatăl vostru și la Dumnezeul Meu și Dumnezeul vostru. " Ioan 20,17

Toti suntem creatia lui Dumnezeu, insa fii lui Dumnezeu sunt doar cei care fac voia lui Dumnezeu.
"Mama mea și frații Mei sunt aceștia care ascultă cuvântul lui Dumnezeu și-l îndeplinesc. " Luca 8,21

Deci noi devenim fii (adoptivi) ai lui Dumnezeu prin Taina Sfantului Botez cand ne nastem in Hristos, devenind frati ai Lui.
"Și celor câți L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu, Care nu din sânge, nici din poftă trupească, nici din poftă bărbătească, ci de la Dumnezeu s-au născut." Ioan 1,12,13
Reply With Quote
Vechi 06.10.2010, 14:08:47
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Scriptura nu este o carte scrisa dupa cum l-a taiat mintea pe om. Ea este descoperita de Dumnezeu. Ti s-au dat niste versete, daca pe acelea nu le crezi, in zadar vom veni cu alte argumente din Scriptura referitoare la dumnezeirea lui Hristos. Nu incerca sa reduci continutul Scripturii la mintea ta. Asa au facut si alte persoane si au ajuns la diverse erezii.
subscriu la cele afirmate.
Sfanta Scriptura este Cuvantul lui Dumnezeu. Este adevarul scris de oameni insuflati de Dumnezeu Duhul Sfant, pentru oameni, dar nu din voia oamenilor ci din voia lui Dumnezeu caci [b] "oamenii cei sfinți ai lui Dumnezeu au grăit, purtați fiind de Duhul Sfânt" (II petru 1,21)[b]
Reply With Quote
Vechi 06.10.2010, 14:18:14
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patmos Vezi mesajul
wasabi,in cazul tau,ca si in cazul lui Cozia,adevarata fata a iesit la lumina.Ca un prefacut ai cautat mai intai sa smintesti sub pretextul de a afla unde scrie ca Mantuitorul este Fiul lui Dumnezeu.Cand ai vazut ca Sfanta Scripura nu iti sustine aberatiile smintitoare,atunci ai cotit-o bursc,ca la Ploiesti,spre ratiune,ca sa ai teren de manevra mai mare.Invatatura lui Hristos te strangea tare rau,ceea ce confirma cele spuse de Sfântului Apostol Pavel in Epistola către Galateni :....

acum este la moda ca toti sa scrie ortodox la profil: si musulmanii si misanii
Reply With Quote
Vechi 06.10.2010, 14:59:25
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de daniil96 Vezi mesajul
acum este la moda ca toti sa scrie ortodox la profil: si musulmanii si misanii
nu ii inteleg pe oamenii astia. de ce se ascund? de ce cauta sa sminteasca? de ce nu au curajul si demnitatea sa spuna clar ce credinta au?

pot foarte bine sa aleaga la profil "alta credinta" si sa scrie tot ce le trece prin cap.

adevarul iese la iveala mai devreme sau mai tarziu.
Reply With Quote
Vechi 06.10.2010, 15:14:46
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
nu ii inteleg pe oamenii astia. de ce se ascund? de ce cauta sa sminteasca? de ce nu au curajul si demnitatea sa spuna clar ce credinta au?
Iuda a știut de la început trădarea sa?

Pe Nero îl interesau creștinii sau "arta" sa?

Cât despre "curajul si demnitatea", cred că se simt mici, aveți bunăvoința de a-i lăsa să se facă mari!

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
pot foarte bine sa aleaga la profil "alta credinta" si sa scrie tot ce le trece prin cap.
adevarul iese la iveala mai devreme sau mai tarziu.

Ar putea fi foarte bine, dar ar mai fi cool? S-ar mai "distra" ei, oare?
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 06.10.2010, 16:12:58
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GheronIosifIsihastul Vezi mesajul
,dar sa pune mana sa studieze ca e mic si habar nu are de nimic.. !
Si cum anume sa studieze acest "om mic", cumva sub emblema "Crede si nu cerceta!"? ...Crestinismul adevarat nu se aprofundeaza astfel, nu ajungi crestin prin credinta oarba prin OBLIGATIVITATEA FARA CRICNIRE A CREDINTEI IMPUSE, fara intrebari sau lamuriri, ca sa nu mai vorbesc de verificari si dovezi aduse prin izvoare istorice, ca pentru o ASA CERINTA TUPEISTA SI DE-A DREPTUL OBRAZNICA primesti si citeva pe spinare :)))

Nu asta este crestinismul lui Hristos, nu-i asta!...dar esti inselat de fanatism si dai in isterie religioasa in loc sa-ti pastrezi calmul si sa-i demonstrei punctual CU DOVEZI din aceasta lume ca ce spui tu este posibil nu in mod TALIBAN!...imi pare rau ca va aduc aceasta veste proasta! ((

Nea Gheroane, vremea educarii cu bita a tineretului cind vine vorba de religie s-a terminat. :))) Ei astazi vor SA INTELEAGA fenomenul crestinismului, dincolo de obligativitatea violenta DE A CREDE SI IN NICI UN CAZ CERCETA!.

Last edited by andreicozia; 06.10.2010 at 16:32:05.
Reply With Quote
Vechi 06.10.2010, 16:16:31
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
.. "Crede si nu cerceta!"?
Aceste cuvinte însă nu se găsesc nicăieri în Sfânta Scriptură sau în scrierile Sfinților Părinți și ale teologilor ortodocși. Dimpotrivă, suntem chemați să cercetăm[160], dar nu oricum, ci cu ochiul minții treaz, deoarece credința este o lucrare vie, activă, bazată pe adevăr, după cum însuși Hristos Dumnezeu ne îndeamnă “căutați și veți afla”[161] întrucât “lucrurile acestea pe care le fac Eu, mărturisesc despre Mine”[162] “și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi”[163], căci “Eu sunt Calea, Adevărul și Viața”[164]
[160] Ioan 5,39.
[161] Matei 7,7; Luca 11,9.
[162] Ioan 5,36; 10,25.
[163] Ioan 8,32.
[164] Ioan 14,6.
Reply With Quote
Vechi 06.10.2010, 16:34:12
Patmos's Avatar
Patmos Patmos is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.10.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Oricine sustine sau aproba ca Hristos nu este ,, "Fiul cel Unul-Născut, Care este în sânul Tatălui" se plaseaza singur sub anatema. Sfantul Vasile cel Mare a spus clar referitor la acesta nebuneasca actiune ,acesta hula teribila a omului ce il contesta pe Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu si care,in acest mod,cade in erezia de a contesta mantuirea prin Hristos:

Canonul referitor la ,,Crestini nevrednici de Hristos": ,,Daca cineva luand numele de crestin huleste pe Hristos,nu are nici un folos din numire"

Dar chiar si asa mai ai o sansa,ca asa sunt ,,fanaticii",incearca sa-ti arate nu ceea ce cred ei ci cele spuse de catre Sfintii Parinti.

Canonul referitor la ,,Pocainta celor ce se leapada de Hristos": ,,Cel ce s-a lepadat de Hristos si a calcat traina mantuirii trebuie sa se tanguiasca tot restul vietii sale si este dator a se marturisi la vremea cand iese din viata, invrednicindu-se de cele sfinte,pentru credinta in iubire de oameni a lui Dumnezeu"

Daca vi-se pare ca-s prea aspre cele spuse de catre Sfantul Vasile cel Mare atunci nu aveti decat sa ignorati,sa continuati cu blasfemiile si ereziile si cand veti ajunge-n fata lui Hristos,cel pe care il contestati,veti auzi ce a spus chiar Hristos:,,Atunci va zice și celor de-a stânga: Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui."

Last edited by Patmos; 06.10.2010 at 16:53:18.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A fost Iisus fiul lui Dumnezeu? cosmotech Generalitati 6 16.10.2011 19:25:44
Iisus Hristos=Fiul lui Dumnezeu? joshoo Generalitati 8 03.11.2010 13:02:11
Dl IIsus stia ca este fiul lui Dumnezeu? annajanette Generalitati 27 28.06.2010 14:03:42
Demonii cred Adevarul, ca Hristos este Fiul lui Dumnezeu.SI DEMONII SE MANTUIESC ? gpalama Secte si culte 23 31.05.2010 22:07:54
FIUL, sau UNUL din fii lui Dumnezeu andreicozia Din Noul Testament 17 23.02.2010 22:25:31