![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca dvs. confundati Liturghia cu catehizarea; In timpul sfintei liturghii scopul este sa ne rugam si Dumnezeu sa se intrupeze, sa pogoare Duhul Sfant, nu sa primim lectii de morala; de altfel, exista si o parte de invatatura- Apostolul si Evanghelia zilei respective, ce este apoi explicata la predica. Catehizarea si invataturile depre viata, sfaturile despre comportament, relatii interumane, viata in societate..astea se discuta separat- cu duhovnicul sau alt preot (daca vei cauta, vei gasi). Predicatorii neo- protestanti sunt, dupa parerea mea groaznici- seamana in mare parte cu cei care fac reclama la Teleshopping, parca ar vrea sa iti vanda ceva tot timpul! Iar discursul...cel mai adesea e plin de sentimentalisme ieftine, e stralucitor si inzorzonat ca un costum de circ! Sunt departe de a fi un exemplu pentru predicatorii nostri!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Real si groaznic de trist! Ca orice incercare de a insela, dealtfel! Last edited by Pr. Gheorghe; 21.10.2010 at 21:42:39. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Iubim" aproapele conditionat,ne imaginam ca lumea se invarte in jurul propriului nostru sistem de valori,deci,cine nu e ca noi e impotriva noastra si ori il deturnam din drumul sau "pe calea cea dreapta" ori ne intoarcem impotriva lui,il respingem etc. Banuiesc ca a lasa celuilalt libertatea de a fi el si a-l accepta si iubi exact asa cum este,e un cuvant strain pentru cei care au o astfel de mentalitate.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar filmele cu teme religioase gandesc ca au inainte o oaresce cercetare, nu sunt facute chiar fara nici o logica si fara o cunostinta de cauza.
|
|||
|
|||
![]()
Cum am experimentat eu coborarea Duhului Sfant si asupra mea...sau mai bine zis a Harului Divin?!
Aveam ceva ani de practicant ca si crestin...Ma duceam la biserica de cel putin doua ori pe saptamana..Ma duceam cu ideea fixa mai mult pt a-mi asigura protectia ...Ma obseda demonismul, lipsa de protectie, schimbarea soartei in rau, teaama de atitudini necontrolate, de evenimente pe care nu le pot controla, etc. Era post si ma hotarasem sa ma duc la cat de multe slujbe pot in fiecare saptamana: Sf Liturghie, Sf Maslu, Moliftele Sf Vasile, vecernii, hramuri, etc.. La un moment dat, dupa vreo doua saptamani de "cura crestina" ma trezesc ca motanul meu imi sare in brate mai des decat o facea si , in special, de fiecare data cand ma intorceam acasa de la biserica si nu din alte parti..Dar mai ales mi se parea ciudat ca atunci cand imi sarea in brate, la simpla atingere, sareau scantei si, in ciuda scanteilor, animalul se inghesuia si mai tare in mine...Asa mi-am dat seama ca nu-i energie electrostatica, care deranjeaza un animal si-l goneste, ci de Har Divin...Evident ca in acele perioade , de post si slujbe la biserica, ma simteam excelent.. Deci duceti-va la cat mai multe slujbe ! Biserica este lucratoare ! Last edited by IonelS; 22.10.2010 at 12:56:40. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Duhul Sfant vine in oameni care se smeresc, lasa pacatul si Il cauta pe Dumnezeu in rugaciune si, eventual, post. Daca faci aceste lucruri vei fi din ce in ce mai plin de Duh Sfant.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 22.10.2010 at 20:12:20. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, bineinteles ca cred. Totusi, peste tot se indeamna la duhovnic si iar la duhovnic sa ma duc la duhovnic si toata lumea stie sa dea sfatul asta tot timpul: ca imi trebuie un duhovnic. Va spun sincer ca nu stiu daca un duhovnic poate rezolva ceva decat numai omul prin sine insusi si cu Dumnezeu. Primul duhovnic pe care l-am avut m-a lasat balta, mi-a zis ca sunt un caz atat de grav ca nu se mai poate preocupa de mine, al doilea duhovnic pe care l-am avut, l-am intrebat ce sa fac, cum sa ma rog si mi-a zis ca nimic, ca nu-mi da canon sa ma mai duc pe acolo mai des, imi parea total detasat desi este un monah cu rang mare si mi-a raspuns atat e aiurea ca efectiv nu-mi mai vine sa merg pe acolo, alt duhovnic eu una nu vad ce duhovnic mi-as putea afla, efectiv incep sa cred ca chestia cu duhovnicul e o abureala pentru prosti. Cum se gaseste un duhovnic
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
vise ciudate | Tia | Intamplari adevarate | 26 | 04.09.2012 22:26:00 |
Anunț important: manifestări culturale dedicate părintelui Arsenie Boca | laurastifter | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 05.12.2011 16:26:32 |
ce capacitati ciudate aveti? | kiralina | Generalitati | 45 | 03.06.2010 22:11:40 |
Chestii ciudate in articolul de azi de pe crestinortodox.ro | mihailt | Generalitati | 16 | 24.04.2010 09:19:49 |
Manifestari si fapte antiortodoxe | ortodox4life | Generalitati | 17 | 30.01.2009 20:41:54 |
|