Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.10.2010, 19:59:57
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
La ce sa ne "trezim", doamna ? La habotnicia si sentimentul de autosuficienta, la lipsa de bun simt etalate de domnul Zaharia ?

Va faceti iluzii; asemenea atitudini dauneaza grav Bisericii Ortodoxe.
Postarea lui Zaharia legata de acest subiect imi pare de bun simt. Din iubire adevarata nu se ajunge la...rataciri.Pacatul este pacat si gata- ori il parasesti, ori ramai agatat cu el de gat!Respectul fata de partener nu imi pare a fi habotnicie!Oare suntem o planeta de rataciti?
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 22.10.2010, 20:20:44
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Faceti-va fiecare rinduiala si marturisiti drept adevarul dar parerea mea este ca este de prisos . Asta am stiut-o de la inceput . Pt. asememenea motive si nu numai am fost si am ramas restrictiv la ortodocsi a fi acest forum !

Este o propunere doar, sora, sa nu mi-o iei in nume de rau
Si eu imi pierd mult timp pe forum si de multe ori vreau sa ma retrag... dar ma gandesc ca cea care a deschis threadul, ei bine, poate ca are doar 19 ani, poate nici nu este casatorita (s-a mai intamplat sa descopar cunostinte care scriu pe forum despre "soti" in conditiile in care stiu bine ca nu sunt casatorite, dar le este jena sa spuna aici ca traiesc in concubinaj).. si nu vreau ca ultimul cuvant sa-l aiba cineva care este departe de invatatura ortodoxa.

Ma gandesc ca si eu am avut o tinerete f zbuciumata dar s-au gasit oameni sa aiba multa rabdare cu mine (mai ales parintii mei, Dumnezeu sa-i ajute!). De ex, in timp ce in toate revistele pt tineri scria ca este bine sa incepi viata sexuala (de fapt revistele pt tineri sunt veritabile manuale de sexologie), eu am avut sansa ca cea mai buna prietena a mea din liceu sa fie voluntar intr-o organizatie pt tineret care promova printre altele abstinenta. Cati tineri au acces la astfel de informatii? Cati afla ca este in regula sa nu ai viata sexuala, ca nu te imbolnavesti, nu ti se tulbura "echilibrul hormonal" si alte aberatii.. dimpotriva, te lipsesti de sute de probleme si pacate?

Acum, desi majoritatea celor de pe forum sunt oameni maturi, sunt uimita sa gasesc aceleasi idei preconcepute/ adolescentine: ca viata sexuala este obligatorie, mai ales cu incununarea ei - orgasmul. (Nu unul, ci zece, daca se poate - ca metode se gasesc, cu aprobarea bisericii catolice, desigur).
Sincer, sunt uimita.. Stiu ca voi fi criticata, dar pana si sotul meu ateu (exemplul la care ma tot raportez cand vine vorba de necredinta) stie ca anumite practici sunt contrare invataturii crestine. Si nu a cautat justificari si explicatii.. pur si simplu stia (fara sa-i zic eu de sodoma si gomora) pentru ca avem o constiinta care ne mustra cand ceva este gresit (chiar daca psihologia moderna reuseste cu succes sa-i anuleze vocea).

In concluzie nu scriu ca sa-i conving pe Erethorn sau Mihnea Dragomir, ci sa sa contrabalansez cumva postarile lor. Ca ma doare sufletul sa ramana cineva cu impresia ca desi sexul oral este considerat pacat in invatatura ortodoxa, aceasta stare de pacatosenie ar fi cumva "relativa" sau arbitrara (altfel spus, prin justificarile de tot felul aduse de catolici, este atacata chiar validitatea invataturii ortodoxe).
Reply With Quote
Vechi 22.10.2010, 20:26:02
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lourdes19 Vezi mesajul
Desi un subiect mai delicat si.. tabu (mai ales in unele cazuri ),m-am gandit sa-l abordez cu toate riscurile... E vorba de perversiunile sexuale..
Sunt acestea permise intr-o casnicie bazata pe iubire?

Ce poate face o femeie daca barbatul ei o supune unor asfel de fapte?
Femeie, trezeste-te! Nu-i permite sa te umileasca!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 22.10.2010, 20:41:09
sickChild sickChild is offline
Banned

Data înregistrării: 22.10.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Si eu imi pierd mult timp pe forum si de multe ori vreau sa ma retrag...
de ce vrei sa te retragi? pentru ca pierzi prea mult timp pe forum? dar ce vrei sa faci cu timpul tau, altceva?
Reply With Quote
Vechi 22.10.2010, 20:53:28
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Eu , pur si simplu sunt surprins de acesti 2 tineri catolici care se sustin si se imbarbateaza unii pe altii in prostii si in ticalosii omenesti . Sunt surprins deoarece nu sunt oameni cu handicapuri psihice, nu sunt oameni nescoliti, nu sunt oameni promiscui ... Ci sunt oameni care au ajuns in halul in care dracul ii scuipa si ii batjocoreste batindu-i chiar cu scoala lor . Dar faptul ca tira credinta catolica in abisuri neimaginate pe un suport la indemina oricui , este iarasi uluitor !
Sigur , sunt nedemne calomniile domnului avocat daruite mie,incercind sa-si adapteze postura de aparator, dar este ca si un ,,mut care tace si ca un orb ce nu vede" ca astfel isi toarna galeata cu ridicol pina la capat pe crestet.

Fratilor , faceti voi ceea ce va porunceste stapinul vostru , dar sa stiti ca nu vi se poate gasi nici o circumstanta atenuanta indiferent de felul ei . Macar ca tehnica de ,,relationare" intro circumstanta dificila, domnule avocat, nu cunoasteti ca este gresit sa persisti chiar daca te crezi corifeul inzadarului ?
Doza de smerenie si iubire hristica pe care o aratati exista doar in gindurile voastre !
Si probabil ca , dupa toate aceste destainuiri sincere, poimiine, la missa de duminica, veti incrucisa miinile pe piept , precum sfintii, si veti ,,accepta" sa va uniti cu Hristos ! Mult prea multa indrasneala pe care este posibil sa o platiti asa cum vrea D.zeu : cu zile de boala grea si numar de vieti omenesti a celor f. apropiati voua . Nimeni nu stie precis, dar de nu va veti opri nimeni nu va sti precis daca mai scapati !

In rest , ce sa mai zic ... ? Sunt uluit !
Vechi 22.10.2010, 20:56:25
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
(...)anumite practici sunt contrare invataturii crestine. (...)
Care anume practici sunt contrare învățăturii creștine ? Dacă anumite practici sunt contrare, înseamnă că ortodocșii au și o listă de practici permise ? Cum stabiliți limita dintre ele ? Spre exemplu, mângâierea sânilor soției este practică permisă sau contrară (perversiune) ? Dacă aplicăm criteriile morale ortodoxe, ar trebui să fie perversiune, din exact aceleași motive pentru care mângâierile de mai jos sunt perversiune, din câte am înțeles. Dacă scopul părților genitale este reproducerea, încât mângâierea lor este denaturare a acestui scop și păcat, exact același lucru se poate spune despre sâni. Scopul lor este alăptarea, deci un ortodox care cutează a îndrăzni a mângâia nurii soției legiuite, carevasăzică o supune la perversiuni și va ocupa un loc eminent în iad. Dar nu numai atingerea sânilor este practică păcătoasă. Același lucru ar trebui să-l spunem și despre gură, sărutul fiind interzis. Scopul buzelor nu este, în mod evident, acela de a săruta ori a fi sărutate, ci acela de a rosti rugăciuni, cel mult acela de a participa la actul masticatoriu al unor bucate din gătirea cărora orice imaginație a fost epurată ca perversă. Prin urmare, cine sărută buzele soției comite un act carnal, fără legătură directă cu reproducerea. Putem să ne lăsăm soțiile însărcinate fără a le săruta ? Putem. Deci, pentru ce să comitem păcat sărutându-le ?

Mereu mi s-a părut lucru greu și complicat să am o soție formal ortodoxă, dar de fapt atee. Acum abia realizez ce noroc am. Ar fi putut fi ortodoxă practicantă.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 22.10.2010, 21:02:37
Ana-Maria N's Avatar
Ana-Maria N Ana-Maria N is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Eu , pur si simplu sunt surprins de acesti 2 tineri catolici care se sustin si se imbarbateaza unii pe altii in prostii si in ticalosii omenesti . Sunt surprins deoarece nu sunt oameni cu handicapuri psihice, nu sunt oameni nescoliti, nu sunt oameni promiscui ... Ci sunt oameni care au ajuns in halul in care dracul ii scuipa si ii batjocoreste batindu-i chiar cu scoala lor . Dar faptul ca tira credinta catolica in abisuri neimaginate pe un suport la indemina oricui , este iarasi uluitor !
Sigur , sunt nedemne calomniile domnului avocat daruite mie,incercind sa-si adapteze postura de aparator, dar este ca si un ,,mut care tace si ca un orb ce nu vede" ca astfel isi toarna galeata cu ridicol pina la capat pe crestet.

Fratilor , faceti voi ceea ce va porunceste stapinul vostru , dar sa stiti ca nu vi se poate gasi nici o circumstanta atenuanta indiferent de felul ei . Macar ca tehnica de ,,relationare" intro circumstanta dificila, domnule avocat, nu cunoasteti ca este gresit sa persisti chiar daca te crezi corifeul inzadarului ?
Doza de smerenie si iubire hristica pe care o aratati exista doar in gindurile voastre !
Si probabil ca , dupa toate aceste destainuiri sincere, poimiine, la missa de duminica, veti incrucisa miinile pe piept , precum sfintii, si veti ,,accepta" sa va uniti cu Hristos ! Mult prea multa indrasneala pe care este posibil sa o platiti asa cum vrea D.zeu : cu zile de boala grea si numar de vieti omenesti a celor f. apropiati voua . Nimeni nu stie precis, dar de nu va veti opri nimeni nu va sti precis daca mai scapati !

In rest , ce sa mai zic ... ? Sunt uluit !

Haideti sa ne amintim de ce suntem aici : nu sa-i judecam pe altii...fiecare avem pacatele noastre, ci sa invatam unii de la altii. Prin ceea ce se scrie aici, poate vor fi persoane care vor gandii de doua ori inainte de a face vreun gest neplacut lui Dumnezeu, sau dimpotriva vor fi persoane care pot fi influentate prost...
Reply With Quote
Vechi 22.10.2010, 21:24:25
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana-Maria N Vezi mesajul
Haideti sa ne amintim de ce suntem aici : nu sa-i judecam pe altii...fiecare avem pacatele noastre, ci sa invatam unii de la altii. Prin ceea ce se scrie aici, poate vor fi persoane care vor gandii de doua ori inainte de a face vreun gest neplacut lui Dumnezeu, sau dimpotriva vor fi persoane care pot fi influentate prost...

De acord, dar incepeti cu dvs. si ori de cite ori va arde cite un dor de bine venit asa din neant rezumati-va doar la dvs. si la pacatele pe care le aveti ! De cautatori si promotori de ,,bine dezinteresat" este plina lumea , vorba aceea... Sa nu credeti ca cei care au postat pina acum raspunzind fratilor catolici ar fi facut-o din minie proletara sau pt. ca ar fi sfinti !
Dvs. ce doriti de fapt sa invatati , precum insinuati ? Doriti ca acestia sa posteze in continuare destainuindu-se in tehnici elevate de viata in duh si adevar ? Pt. asta aveti la indemina mesageria privata . Daca nu ai cunostinta gesturilor prohibite , precum fratii, de unde sa te gindesti de doua ori inainte de a face ?
In final reusiti sa va contraziceti ... nu mai reiau decit daca simtiti nevoia explicarii contradictiei !
Vechi 22.10.2010, 21:32:18
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Care anume practici sunt contrare învățăturii creștine ? Dacă anumite practici sunt contrare, înseamnă că ortodocșii au și o listă de practici permise ? Cum stabiliți limita dintre ele ? Spre exemplu, mângâierea sânilor soției este practică permisă sau contrară (perversiune) ? Dacă aplicăm criteriile morale ortodoxe, ar trebui să fie perversiune, din exact aceleași motive pentru care mângâierile de mai jos sunt perversiune, din câte am înțeles. Dacă scopul părților genitale este reproducerea, încât mângâierea lor este denaturare a acestui scop și păcat, exact același lucru se poate spune despre sâni. Scopul lor este alăptarea, deci un ortodox care cutează a îndrăzni a mângâia nurii soției legiuite, carevasăzică o supune la perversiuni și va ocupa un loc eminent în iad. Dar nu numai atingerea sânilor este practică păcătoasă. Același lucru ar trebui să-l spunem și despre gură, sărutul fiind interzis. Scopul buzelor nu este, în mod evident, acela de a săruta ori a fi sărutate, ci acela de a rosti rugăciuni, cel mult acela de a participa la actul masticatoriu al unor bucate din gătirea cărora orice imaginație a fost epurată ca perversă. Prin urmare, cine sărută buzele soției comite un act carnal, fără legătură directă cu reproducerea. Putem să ne lăsăm soțiile însărcinate fără a le săruta ? Putem. Deci, pentru ce să comitem păcat sărutându-le ?

Mereu mi s-a părut lucru greu și complicat să am o soție formal ortodoxă, dar de fapt atee. Acum abia realizez ce noroc am. Ar fi putut fi ortodoxă practicantă.
Subscriu postarii tale, Mihnea.

Cum putem sti care e masura cea dreapta in privinta sexualitatii, cand toti cei care postati aici recomandati din start infranarea? O fi exagerand mass-media cu promovarea erotismului, insa voi va plasati fix la cealalta extrema, si anume pledati pentru eradicarea lui!

Conform mesajului care transpare din postarile voastre, rezulta ca martea si joia in fiecare saptamana (in afara de posturile de peste an) e deja destrabalare curata si curvie maritala!
De ce coordonatele in problema sexualitatii sunt doar zero sau prea mult? De ce refuzati sa admiteti ca exista o cale de mijloc (cu privire la frecventa raporturilor sexuale) fara a se cadea in patima?!
Vechi 22.10.2010, 21:40:01
Ana-Maria N's Avatar
Ana-Maria N Ana-Maria N is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
De acord, dar incepeti cu dvs. si ori de cite ori va arde cite un dor de bine venit asa din neant rezumati-va doar la dvs. si la pacatele pe care le aveti ! De cautatori si promotori de ,,bine dezinteresat" este plina lumea , vorba aceea... Sa nu credeti ca cei care au postat pina acum raspunzind fratilor catolici ar fi facut-o din minie proletara sau pt. ca ar fi sfinti !
Dvs. ce doriti de fapt sa invatati , precum insinuati ? Doriti ca acestia sa posteze in continuare destainuindu-se in tehnici elevate de viata in duh si adevar ? Pt. asta aveti la indemina mesageria privata . Daca nu ai cunostinta gesturilor prohibite , precum fratii, de unde sa te gindesti de doua ori inainte de a face ?
In final reusiti sa va contraziceti ... nu mai reiau decit daca simtiti nevoia explicarii contradictiei !

Eu doar spuneam sa incercam sa nu judecam omul, nu sa nu uram pacatul...Nu ma contrazic deloc, raman la cele pe care le-am sustinut. Cand am spus ca suntem aici sa invatam unii de la altii, m-am referit la acest forum in sensul general si nu in particular, la acest topic. Putem culege ce este bun din postarile de pe forum , iar ce nu...o putem lua ca pe o lectie ce nu trebuie facuta

Last edited by Ana-Maria N; 22.10.2010 at 21:53:31.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biserica ortodoxa marturiseste ca impreunarea din casatorie este foarte curata! mihailt Nunta 23 02.11.2010 21:03:03
permis biometric cosmin95 Generalitati 8 30.08.2009 16:11:12