![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
teoria ca teoria, dar practica ne mananca !!
DECI, pana la urma sora Maria e ingrijorata ca manastirea nu primeste bani de la buget?? sau de faptul ca nimeni nu se ocupa de ea in acest sens, adica manastirea nu-i da insotitor? sau are insotitor, dar se simte prost ca nu-i platit ? unde-i buba, pana la urma ? |
|
|||
|
|||
![]()
Problema e legata de faptul ca foarte probabil sora Maria nu primeste toate drepturile prevazute de lege pt o persoana in situatia dansei.........mai departe rezolvarea tine de centrul eparhial si de manastirea de care apartine, restul e teorie despre cum ar trebui sa fie viata monahala - asa cum sunt multe din discutiile de aici.
|
|
|||
|
|||
![]()
ce intrebare?ce determina sa se calugareasca,DRAGOSTEA PT HRISTOS II DETERMINA..da si eu am trecut si inca trec prin momentele acestea.imi doresc nespus d mult sa merg la manastire si mi.e foarte usor sa renunt la filme etc.. :).deoarece am mult timp d cand nu ma mai uit la filme,nu asc muzica.doar netu mai folosesc din cand in cand
|
|
|||
|
|||
![]()
Am si eu o nelamurire si nu am gasit unde s-o postez. Am fost la o cununie si slujeau pe langa preotul parohn si cativa parinti de la o manastire. cand a fost la inconjuratul mesei, a mers doar parintele paroh si la sfarsit a zis ceva de genul dar n-am auzit bine ca doar el a putut sa danseze cu mirii ca "parintii" nu mai pot dansa pentru ca viata lor pe pamant s-a sfarsit si auinceput o alta viata (????) . Aveti idee ce-ar fi vrut sa zica cu asta?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Probabil dansul, fie și ritual, în jurul mesei, împreună cu mirii, ar fi fost nepotrivit pentru călugări, care s-au dedicat unei cununii mai înalte |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Cand un mirean vrea sa devina monah, mai intai intra in manastire ca frate sau sora, apoi este tuns in monahism si mai departe daca vrea si daca este inzestrat cu calitatile necesare si face studii de specialitate poate ajunge ieromonah sau ierodiacon. Acest lucru pare sa fie mai la indemana celor care sunt mai tineri cand intra in cinul monahal.
Daca insa cel care se tunde in monahism este deja preot sau diacon de mir el poate de la inceput sa slujeasca ca ieromonah/ierodiacon? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In mintea mea, ideea de cale inalta imi naste ganduri de mandrie, adica asa : eu voi fi mai slavit, mai apreciat, mai pupat pe mana si mai vorbit de bine decat restul lumii... |
|
|||
|
|||
![]()
Leonte nu prea mă pricep care ar fi strategia potrivită, dar, între noi fie vorba, indiferent de vrednicia unora sau a altora dintre cei care merg pe cele două căi, viața monahală rămâne superioară în sensul că e cea mai directă către Dumnezeu...de aia îi și spune chip îngeresc. Problema cu gândurile de slavă cred că se rezolvă în alt fel....și anume când Duhul ne dă să ne vedem păcatele, când ne dă să le vedem cu adevărat, în esența lor metafizică, putem noi să fim și pustnici, stâlpnici sau zăvorâți că tot ca ultimele gunoaie o să ne simțim...așa să ne ajute Dumnezeu! :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea - numai la ortodocsi?! | Florin-Ionut | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 1350 | 16.08.2013 12:05:58 |
Numai 6000 de ani ? | Templier Knight | Din Vechiul Testament | 11 | 23.10.2011 21:06:39 |
Liturghie numai dimineata? | sophia | Sfanta Liturghie | 12 | 11.08.2009 15:39:59 |
Am numai ghinioane | cotorceanucarmen | Generalitati | 15 | 21.07.2009 09:29:38 |
|