![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citeste daca ai timp: Imitatio Christi scrisa de Thomas a Kempis , vezi ca este tradusa si in limba romana. Sigur o sa-ti placa! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Corect este: sa asimilam din gestul lui Iisus, doar mesajul,adica smerenia.Nu sa il imitam la propriu! |
|
|||
|
|||
![]()
Nu-i adevarat, Melissa, nu asculta ce spun gurile rele. Tot ce auzi despre papa de pe aici vine din invidie. Papa este un om inzestrat, extrem de induhovnicit si inteligent, crescut in credinta, expus la cultura universala cum nici un preot ortodox nici nu viseaza, este inconjurat de arta superioara, este initiat in misterele crestinismului, cunoaste toate secretele mistice ale paleocrestinilor si nu se crede nici un loctiitor ci un reprezentant a lui Hristos.
La ei el singur se considera reprezentant a lui Hristos iar restul catolicilor sunt slugi a le Mintuitorului pe cind in ortodoxie toti preotii daca-i intrebi sunt precum Papa, reprezentanti a lui Hristos si nici unul sluga...deci trage singura concluziile! Papa o data pe an spala picioarele slugilor, ai nostrii se uita de sus si dau comenzi! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Papa ca om este probabil okay. dar nu neaparat mai ceva decat oricare preot ortodox. Oricum, cea care lasa de dorit este Institutia Papala, nu omul-papa. |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt destul de noua si putin cunoscatoare in invataturile ortodoxe dar am citit cele ce ati scris pe acest subiect...si -trecand peste relativitatea notiunilor de bine si rau-inteleg ca sunt doua cai propuse pentru a lupta cu raul: exemplul curateniei,blandetei si pocaintei personale sau atentionarea ceva mai incisiva,mai taioasa a celui ce greseste.Cei mai multi dintre noi alegem calea a doua care-i mai la indemana firii omenesti desi exemplul blandetii sugereaza o stapanire de sine si are o putere mai mare cred de a schimba ceva in ceilalti.Undeva intre aceste doua extreme se situeaza majoritatea actiunilor noastre si numai Bunul Dumnezeu ne poate lumina sa alegem calea care este mai potrivita intr-o anumita imprejurare in care ne aflam.Important este ca totul sa fie facut cu dragoste,poate asta-i singura constanta care nu trebuie sa lipseasca din noi niciodata.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Ai vazut fotografia unde cersetorul Dobri Dobrev, pupa mana unui copil????????Acel gest, vine spontan,fara programare si vine direct din sufletul lui scaldat in lumina! Are mult mai multa dragoste si smerenie decat acea zi 1 data pe an, cand papa spala picioarele slugilor. Parerea mea! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mirela, noi oamenii simplii ne dam in cap unii la altii de sute de ani, din discutii pe baza unei Biblii deja "dramuite" si "aranjate" pentru mintea noastra simpla. Tu realizezi ce s-ar intimpla daca am afla adevarul. Papa a vorbit bine prin gura unui actor intr-un film spunind: "You want he Truth???, ....YOU CAN'T HANDLE THE TRUTH"!!!" traducere: Vrei sa stii adevarul... Tu nu esti pregatit pentru a auzi adevarul! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, este impresionant de face Bunul Dobri, insa nu uita ca tu nu cunoasti intreaga poveste a acestui om ci judeci dupa imagini. Poti tu oare sa spui ca-l cunosti cu adevarat?..Nu! In aceste cazuri este mai bine pentru suflet sa ne abtinem. In privinta Papei, nu cred ca ai dreptate, el macar prin fapta reaminteste intregii lumi, prin televiziune, despre PRACTICALITATEA acestui gest care este unul de smerenie. La noi totul se face din vorbe...la capitolul fapte suntem nu ca in urma ci ani lumina in urma catolicilor si a celor ce fac ei pentru omenire. Revenind insa la Papa, ceea ce este in sufletul lui, smerit sau nu , nu este de competenta noastra sa ne imaginam. Nu ai cum sa stii tu ce este in sufletul lui sau daca are o inima buna sau de fiara. Eu tind sa spun ca are o inima buna deoarece pentru ca Dumnezeu sa te unga in pozitia aceea trebuie sa lucrezi mult la fiinta ta, zeci de ani... sa-i prezinti o fiinta schimbata, renascuta, imbunatatita, deci SUPERIOARA |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Salutul pascal "Hristos a înviat" - o mărturisire de credință | laurastifter | Morala Crestina | 5 | 01.05.2012 00:08:57 |
Iubirea "Ilegala" in Biserica Lui Hristos...Si nu numai... | savudanmihai | Despre Biserica Ortodoxa in general | 15 | 28.02.2011 00:23:44 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
"Viata in Hristos" de Sfantul Cabasila a aparut la EIBMBOR | mihailt | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 02.04.2009 00:19:20 |
|