Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Homosexualitatea
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.04.2007, 12:48:47
Saurian Saurian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.08.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nicoletajuravle
DACA ESTI HOMOSEXUAL SPER CA DUMNEZEU SA TE LUMINEZE!GANDESTE-TE LA UN CIRCUIT ELECTRIC (MAI TEHNIC VORBIND) SI ACOLO EXISTA UN (+)SI UN(-) NU FUNCTIONEAZA NIMIC (+)CU(+)
Nu crezi ca esti cam dura???? Inteleg ca poate te enerveaza faptul ca isi cam bate joc de Hristos si Biserica dar totusi?... Dace esti cu adevarat crestina ar trebui sa fii mai intelegatoare. Dar cat timp reactionezi asa nu vei fi nimic altceva pentru acest gen de oameni decat o fanatica.

Apropo de ce s-a discutat. Am avut si eu problema cu acest pacat ( sincer vorbind cred ca foarte putini oameni nu au practicat asa ceva, mai ales barbati). Cand m-am intors la credinta am iesit din acest pacat pentru totdeauna ( credeam ). Dar m-ai tarziu am cazut iarasi. Si nu puteam sa ma ridic. Si in acea saptamana nu era de serviciu duhovnicul meu la biserica ci celalalt preot paroh ( sunt 2 ). M-am spovedi de vreo cateva ori intr-un timp foarte scurt. Din pacate la acest preot. Prima data a spus sa nu deznadajduiesc. A doua oara a spus ca isi bate joc diavolul de mine si sa lupt. A treia oara si-a pierdut rabdarea si a spus ca daca mai cad nu ma mai primeste la spovedanie. M-a smintit foarte mult. Dar din mila lui Dumnezeu nu am mai cazut. Dar iar a urmat un razboi puternic si desi l-am biruit credeam ca-l voi pierde urmatoarea zi ( eramm obosit dupa acest "razboi":) ). M-am spovedit in acea seara si era duhovnicul meu la biserica. Ce frumos a fost... Cu cata dragostea imi spunea sa nu deznadajduiesc ( imi stia firea ) si sa incerc sa pacatuiesc mai rar daca nu pot sa ma opresc, sau ca sunt lucruri normale din cauza ca sunt tanar si aceste impulsuri sunt f puternice si alte sfaturi. Bineinteles ca de atunci n-am mai cazut. N-as fi suportat sa il dezamagesc pe duhovnic.

Ce am vrut sa spun prin asta? Daca te ispiteste gandul sa cazi in pacat sa stii ca daca nu birui vei ajunge in iad. Daca ai cazut in pacat sa nu uiti ca Hristos a venit sa mantuiasca pe pacatosi. dar cea mai mare prostie e sa-ti faca cineva morala ca ajungi in fundul iadului daca pacatuiesti. Prin dragoste se poate rezolva multe lucruri decat prin morala.

Am citit la inceput ceva mesaj ca nu e un pacat asa grav si era asemanarea cu un bat care sa-l sprijine pe un schiop. E total gresita. Acest pacat te duce intr-un univers bolnav si murdar. Stiu din experienta. Cand esti pe aceasta cale a mantuirii si lupti impotriva acestor pacate murdare ( cel putin in cazul meu ) se intampla sa ajungi intr-o lume frumoasa, a copiilor, inocenta. Difera total de acea lume murdara. Si vai cand te indragostesti... Ce frumos e... O dragoste curata fara sa ai ganduri de desfranare. Sa iti vina sa imbratisezi persoana iubita sa o saruti dar sa nu mergi mai departe ca simti ca ai murdari acea iubire cu placerea ( cred ca am spus prea multe:D ). Si asta e frumusetea pocaintei: ca poti ajunge sa simti acea frumusete chiar daca ai cazut in pacat. Sa dea Dumnezeu sa vada si acei oameni acea lume minunata. Decat sa am un astfel de "ajutor" - acest pacat- mai bine sa fiu vesnic schiop.
Pe de alta parte e si ceva bolnavicios acest pacat. Poate nu iti consuma trupul dar pe plan psihologic te poate duce la nebunie. Sunt lucruri spuse de psihologi dar pe care nimeni nu le spune. Freud mare initiator al sexualitatii ( parca ) in psihologie era impotriva masturbarii. Si iti creeaza dependenta acest act de eliminarea a secretiilor respective. La cei care alterneaza aceasta cu relatiile heterosexuale nu isi prea dau seama. Dar creeaza dependenta. Pentru mai multe informatii cititi volumele de Danion Vasile: "Iubirea si sexualitatea" si in special primul volum in care vorbeste despre aceasta "joaca".
Vechi 18.04.2007, 00:02:03
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Da Sauriene, dar unde gasesti fata cu care sa experimentezi acea iubire curata de care spui tu? Oare mai sunt fete de genul asta? Chiar si cele urate au pretentii si alte multe prejudecati si complexe de tot soiul, nu mai zic de alea frumoase care se cred modele, asa ca eu cred ca cei din generatia noastra nu o sa mai aibe parte de astfel de specimene inocente...:) :) :)
Vechi 18.04.2007, 10:16:41
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur
Da Sauriene, dar unde gasesti fata cu care sa experimentezi acea iubire curata de care spui tu? Oare mai sunt fete de genul asta? Chiar si cele urate au pretentii si alte multe prejudecati si complexe de tot soiul, nu mai zic de alea frumoase care se cred modele, asa ca eu cred ca cei din generatia noastra nu o sa mai aibe parte de astfel de specimene inocente...:) :) :)
Hristos a inviat!
Exista amice, crede-ma:D Am cunoscut o astfel de persoana. Si e singura. Cum noi nu reusim sa gasim astfel de tinere ni ci ele nu pot gasi astfel de tineri. Si asta-i rostul lui Dumnezeu. Sa se faca pe-a Eros si sa ne ajute sa ne intalnim. :D Dar nu cred ca exista astfel de persoane in orasul meu. Si asta-i chestia frumoasa ca astfel de tinere sunt de obicei singure. Majoritatea baietilor vreau toata ziulica si noaptea la zgomoteca si la tot fel de chestii le e capul. Si saracele tinere isi plang singuratatea. La fel si de polul opus cu cei credinciosi. Dar sa ne pune increderea in Doamne-Doamne ca ne ajuta El. Doar ii baiat de cartier:D
Vechi 18.04.2007, 20:34:40
veilur veilur is offline
Senior Member

Implicit

Daca zici tu, nu te contrazic. Ma mir cum de ai intilnit o astfel de fata, eu aici in Bucuresti vad numai fete constipate si cu multe complexe de superioritate fata de baieti. :)
Vechi 18.04.2007, 22:04:58
Mihai-g Mihai-g is offline
Member

Data înregistrării: 01.06.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Saurian
Si vai cand te indragostesti... Ce frumos e... O dragoste curata fara sa ai ganduri de desfranare. Sa iti vina sa imbratisezi persoana iubita sa o saruti dar sa nu mergi mai departe ca simti ca ai murdari acea iubire cu placerea ( cred ca am spus prea multe:D ).
Eu cred ca placerea are rostul ei in relatia cu persoana iubita. Nu trebuie sa socotim ca "spurca" dragostea. Si nu vreau sa se inteleaga ca sunt de acord cu desfranarea, ci ca e bine sa avem dreapta socoteala. Adica sa nu ne lasam condusi de pofta, dar nici sa o socotim demonica, pentru ca face parte din firea umana, fie ea in stare de cadere.
Vechi 19.04.2007, 09:25:08
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai-g
Citat:
În prealabil postat de Saurian
Si vai cand te indragostesti... Ce frumos e... O dragoste curata fara sa ai ganduri de desfranare. Sa iti vina sa imbratisezi persoana iubita sa o saruti dar sa nu mergi mai departe ca simti ca ai murdari acea iubire cu placerea ( cred ca am spus prea multe:D ).
Eu cred ca placerea are rostul ei in relatia cu persoana iubita. Nu trebuie sa socotim ca "spurca" dragostea. Si nu vreau sa se inteleaga ca sunt de acord cu desfranarea, ci ca e bine sa avem dreapta socoteala. Adica sa nu ne lasam condusi de pofta, dar nici sa o socotim demonica, pentru ca face parte din firea umana, fie ea in stare de cadere.
Sa nu ma consideri ca sunt impotriva. Eu spun doar ce am simtit, atata tot. Nu ma laud ca sunt mare expert in astfel de probleme deoarece nu sunt.
Vechi 19.04.2007, 09:27:59
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur
Daca zici tu, nu te contrazic. Ma mir cum de ai intilnit o astfel de fata, eu aici in Bucuresti vad numai fete constipate si cu multe complexe de superioritate fata de baieti. :)
Nu eu am intalnit-o ci ea m-a gasit pe mine. Nici in Bistrita nu cred sa existe tinere care sa fie credincioase de aceea respectiva persoana nici nu e din Bistrita. Dar exista. Acum sa nu ma intelegi gresit. Parca vorbesc ca sunt cu acea tanara. Nu sunt. Suntem doar prieteni. Dar sincer vorbind daca ma voi insura vreodata nu cred ca va fi cu cineva din orasul meu.
Vechi 20.04.2007, 23:25:23
romandragut romandragut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.02.2007
Implicit

nu cred asta...
Vechi 21.04.2007, 00:11:29
veilur veilur is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de romandragut
nu cred asta...
Ce nu crezi? Faptul ca trebuie sa ai o anumita stare materiala ca sa poti face fata cerintelor unei fete? Ca au ajuns chiar si tipele din clasa a 9-a sa nu se mai uite la baietii de varsta lor, ci viseaza toate la feti frumosi cu masinuta? Heh...
Vechi 21.04.2007, 13:31:55
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

pai clar ca tre sa ai o anumita stare materiala, si ar trebui sa o ai prin forte proprii ca sa aiba motiv fata "sa asculte de barbat" nu? Si ca safii barbat tre sa -ti poti permite fata :p
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Este pacat? nicusor3 Intrebari utilizatori 50 03.02.2013 21:50:31
ce este prostia asta cu feng shui? ingerul_pazitor Generalitati 29 07.10.2010 12:22:57