![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
discutia legata de aspectul fizic este atat de relativa si nu cred ca isi are locul pe acest forum.
nu cred ca motivul pt care o persoana nu isi gaseste un partener de viata este pentru ca este grasa sau slaba. din punctul meu de vedere ,persoanele care deviaza de la subiect sau care jignesc,trebuiesc ignorate . intotdeauna se va gasi cineva care sa vrea sa fie centrul atentiei,cu orice mijloace ,si se va amuza si va fi mandru ca i-a enervat pe ceilalti,sau ca ceilalti i au raspuns la provocare. pt Ioana : sunt de acord cu cei care au spus ca trebuie sa ai rabdare si credinta,pentru a intalni persoana potrivita. sunt convinsa ca toate se intampla cu un scop.avem liberul arbitru si putem face propriile alegeri,dar vor fi alegeri bune,numai daca ne rugam si suntem sustinuti si de Dumnezeu. asa cum au mai zis si altii,faptul ca nu esti cu nimeni momentan,este poate mai bine pt tine,pt ca ai fost ferita de situatii in care alaturi de cineva ar fi putut fi mai rau. este mai bine singur decat cu persoana nepotrivita. intotdeauna trebuie sa ne gandim ca cel mai bine este asa cum vrea Dumnezeu,nu asa cum vrem noi,uneori.El stie mai bine ce este mai potrivit pentru fiecare. pt ANA: este o situatie f complicata si este greu de a da un sfat. imi dau seama prin ce treci. Faptul ca ai descoperit boala lui ,inainte de a face marele pas al casatoriei ,ar trebui sa iti spuna ceva. este alegerea ta : daca tu crezi ca vei putea trai toata viata cu un om bolnav,inconstant,care poate face crize cand nu te astepti,fa-o,daca nu,indeparteaza-te. trebuie neaparat sa vorbesti cu duhovnicul tau despre aceasta problema si sa te rogi mult,mult de tot.Din pacate este ff greu a avea o boala psihica si a fi cu Dumnezeu in acelasi timp... va doresc sa fie bine!Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
DECI DA, FOARTE BINE CA TE-AI DESPARTIT DE EL! Cu un schizofrenic, nu-i de joaca! Schizofrenia nu se vindeca! Imi pare rau de toti cei batuti de soarta din cauza acestei cumplite boli,dar daca va sta in putinta, feriti-va de schizofrenici, ca isi pierd discernamantul in cateva secunde. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu e chiar asa, exista diferite forme de schizofrenie, cu manifestari diferite.
Cunosc cazul unui cuplu care are peste 30 ani de casatorie, el avand istoric schizofrenic inca inainte de casatorie. Ea a stiut ceva, dar era indragostita foarte, cand s-a confruntat direct cu realitatea (dupa casatorie) a fost destul de dur impactul dar a ales sa mearga mai departe, din dragoste sau considerente sociale - greu de spus. Cu timpul episoadele s-au mai ameliorat desi nu au disparut, ea a invatat sa le recunosca inca inainte sa atinga apogeul si sa le tina sub control cu medicamentatia, etc. Schizofrenia spun unii Parinti ca este o boala spirituala in primul rand, datorata lipsei accentuate de afectivitate, si deci mult mai tratabila decat alte boli de ordin psihic. In cazul enuntat mai sus, se putea observa destul de bine aceste aspecte, insa la un nivel subtil, acea persoana avand in afara episoadelor schizofrenice un caracter dificil, aplecat spre agresivitate, ranchiuna in relatiile problematice cu cei din jur, desi altii mai superficiali, ar fi afirmat poate chiar contrariul. Cred ca in cazul unei persoane religioase (in sensul autentic) sau care macar nu respinge credinta, boala poate fi mult mai usor tinuta sub control (depinde si de forma) si chiar duce spre vindecare. Nu cred ca se transmite genetic (nu am timp acum sa caut) ci cel mult ca un soi de predispozitie care se poate manifesta sau nu. Stresul si oboseala declanseaza/accentueaza boala. Antipsihoticele care se recomanda in astfel de cazuri au efecte secundare negative serioase, atat fizice cat si psihice, putand determina depresie si sinucidere si de obicei se combina cu antidpresive. Asistenta medicala la noi in aceasta privinta e la pamant, nu exista absolut deloc interes nici macar cand este stimulat financiar. se prescriu antipsihotice la greu fara indicatii clare astfel incat sa fie cat mai rapid "scosi din circuit" prin efectele lor secundare. Ideea e ca nimeni nu se casatoreste cu o astfel de persoana in cunostinta de cauza decat in doua cazuri: 1. eroare de evaluare a satisfactiei pe care o asteapta din aceasta relatie cat si a greutatilor care le presupune SAU 2. un suflet extrem de caritabil si dezinteresat (basme). Poate fi si ceva din fiecare, si consider ca e normal ca un om sa nu-si asume o povara mai mare decat crede ca poate duce, si aici e bine ca decizia sa fie luata cat mai lucid, pe de alta parte nu cred ca e cazul sa fie descurajati cei care incearca sa ia o decizie mai degraba caritabila decat in interes personal. Important este insa ca persoana cu probleme sa fie o persoana credincioasa iar cealalta persoana chiar si mai si, altfel lucrurile nu vor ajunge niciodata la un liman. Last edited by AlinB; 27.04.2011 at 02:42:57. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu trebuie sa fiti tristi, Dumnezeu calauzeste pe fiecare, faceti sport, miscare, muzee, si uitati de singuratate....eu m-am obisnuit singur si imi e bine.....pot spune ca sunt mai bine ca niciodat...binenteles...sunt alaturi de Cel de sus, prin tot ceea ce fac....si nu cad in rutina....Doamne ajuta-i pe cei tristi1
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din pacate aceasta boala nu este previzibila din punct de vedere a evolutiei ei..Inca nu s-au descoperit factorii care o provoaca si desigur, nici remediile..Se stie clar doar ca schizofrenia apare cel mai adesea in urma unui soc puternic...Sa ne fereasca Dumnezeu pe toti! Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca esti putin ironic... si asta afirm dupa alte postari.
Last edited by gabriela8; 27.04.2011 at 20:26:06. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Buna gluma :)) cu toate ca nu cred ca este cineva din astia atit fete cit si baieti, parerea mea .
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc pentru impartsirea experientei prietenei tale. multumesc de asemenea si pentru sfaturi.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ma simt singur... | Sanduu | Generalitati | 204 | 31.07.2016 18:46:44 |
simt ca nu mai pot sa ma rog... | onyx235 | Generalitati | 28 | 04.01.2013 19:56:07 |
de ce ma simt mai trista decat tristetea | fior | Generalitati | 55 | 18.07.2011 19:53:38 |
Sunt foarte trista | Simona-Marilena | Generalitati | 51 | 04.05.2010 22:36:21 |
|