![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aveți impresia cumva că un câine merită mai multă milă decât un lup dacă se întâmplă să se sălășluiască în oraș și să atace oameni ?! Îi este câinele superior cu ceva lupului (nemaivorbind că nu este, în fond, decât o specie de lup) ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Avem sfinti iubitori de animale, sa ne aducem aminte de Sfantul Dimitrie Basarabov care nu a mai umblat incaltat pentru ca a calcat pe un cuib. Dar in ultimul timp, import probabil din SUA sau din vest a aparut o dragoste obsesiva peste limite fata de animale. Aceasta isi are originea cel mai probabil in imprumutarea ideilor hinduse sau budiste. Cum sa omori un animal cand e poate strabunicul? Si asta probabil o fac cei ce stau la oras, pentru ca la tara cainii stau in custi de cele mai multe ori legati in lant. Taranii nu stau si se uita la gaini, cineva trebuie sa le taie. Mentionez ca si eu din perioada in care aveam conceptii orientale nu mai omor nici macar o musca, doar tantari in ultimul timp ma indur sa mai omor. Cand am fost muscat mergeam la facultate. Am facut injectii iar la spital mi-a spus doctorita ca o gramada de profesori si studenti au venit in acea perioada la injectii, probabil haita aia musca tot ce prindea. Cea mai mare problema e ca cineva le da sa manance. In acel moment ei se simt datori sa apere acel teritoriu, asa ca poate fi tot teritoriul din jurul unei case sau bloc sau o portiune de trotuar. M-am uitat de 2-3 ori la emisiunea cu imblanzitorul de caini, ei sunt totusi niste animale. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu-i mai laudati pe cei de la tara.
Din cauza lor s-au inmultit cainii in orase ,vin si ii lasa pe strazi si din cand in cand mai vedem cate un caine nou pe langa bloc. Daca am fi sfinti ,precum sf.Dimitrie cel Nou nu s-ar mai atinge nici suflare de caine de noi. Nu se inchina nimeni la caini ,nu s-a adoptat cea mai corecta solutie cu eutanasierea. Dar faptul este consumat ,vorbim sa ne aflam in treaba ,vorbaraie goala. |
|
|||
|
|||
![]()
Inca un motiv de dezbinare pt.romani,aceasta eutanasiere a cainilor...
Apropo de cei de la tara:ce fac (sau cel putin faceau)cei de la tara cand le fata cateaua pe care o aveau in curte,cu cateii rezultati?Ii cresteau pe toti?Nu,dadeau la vecini unul sau doi din ei,(cui voia,ca toata lumea avea caini in curte si nimeni nu prea avea nevoie),si pe restul ii duceau la garla,sau la rapa de la marginea satului.La fel si cu pisoii de la pisica... Acum e modern si uman sa ii aduca la oras, ca de,orasenii au inima buna si nu-i omoara,ci le dau de mancare...pe spatiul public. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cainele nu a existat vreodata de la mama natura in salbaticie,ci a fost creat de om pentru a-i servi in diverse scopuri si a trait pe langa el de mii de ani,depinzand de prezenta omului.Prin urmare nu este vina cainelui ca se afla printre oameni,ci a omului,acesta fiind natural sa isi asume responsabilitatea pentru aceste fiinte intr-o maniera care sa dea cinste denumirii de OM.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar ceea ce am facut eu,crede-ma ca e putin,foarte putin,pe langa ce fac alti colegi ai mei din protectie si totul cu niste eforturi uriase,pentru ca nimeni nu te sustine din randul autoritatilor si de foarte multe ori ne lovim si de ignoranta oamenilor,care prefera sa lasa sa se inmulteasca haotic animalele din batatura,iar apoi sa lepede puii pe la colturi de strada,de unde vor reiesi,evident,alte siruri de caini,care la randul lor se vor inmulti si tot asa,rezultand un cerc vicios fara de sfarsit. Mai spunea mai sus un coleg de forum,ca la tara se innecau puii...dar Doamne iarta-ma,traim in Evul Mediu?Poate ani de zile in urma nu se auzise de sterilizare,dar acum ce justificare sa mai ai?Si nu tine de saracie,sa nu imi spuneti asta,pentru ca in anii in care m-am ocupat mai intens de animale,am vazut oameni care abia aveau ce se manance,dar animalul din batatura il respectau si persoane care se pretindeau cu o anumita educatie,aveau posibilitati financiare si isi bateau joc. Revenind,este inuman si totodata absolut ineficient sa tot continui sa macelaresti aceste fiinte,in loc sa dai niste legi drastice,pe care sa le si aplici in scopul de a educa proprietarii animalelor de companie,de a-i obliga sa le inregistreze in evidenta primariei si sa le sterilizeze,cipeze ori in caz contrar sa plateasca o taxa .Insa,cum sa dea ei o asemenea lege,cum sa dispara maidanezii,ei cum ar mai rula fonduri din aceste afaceri? Veti vedea ca si dupa acest macel,daca din nefericire va avea loc,nimic nu se va schimba.Veti vedea in continuare caini pe strazi,la fel de multi,poate chiar mai multi decat inainte,in ceva ani si ma intreb cu durere cata varsare de sange mai trebuie sa aiba loc,ca romanul sa inteleaga ca nu asta e solutia?Insa,ca sa cauti raspunsuri,sa vrei sa vezi,e important sa iti trezesti constiinta,sa inceapa sa iti pese,sa cauti sa vezi lucrurile si prin alte fatete ale prismei decat pana acum.Dar,de multe ori ma uit si vad multa indiferenta chiar fata de proprii semeni,oamenii parca s-au impietrit chiar fata de ei insisi si tare ma tem ca daca nu se vor deschide sa invete prin iubire,Dumnezeu va permite atunci suferinta,pentru ca din pacate,de cele mai multe ori e singura care trezeste din acest somn al constiintei...
|
|||
|
|||
![]()
Heaven ,nu a zis Hristos ca se va raci iubirea?
Cine iubeste oamenii iubeste si animalele. La noi in oras acum vreo 4 ani a fost un macel asemanator ,au luat cainii sedati ,i-au aruncat intr-o groapa la tara si au aruncat acid peste ei. Atunci a murit si un caine drag mie ,Roscatul il botezasem, foarte inteligent ,urca pana la usa la mine si dormea pe covoras. In scurt timp au aparut caini noi si acum e la fel ca inainte. Macar daca ne-ar lasa sa ii tinem in cusca linga bloc ,legati. |
|
|||
|
|||
![]()
e trist daca se ajunge sa omoare cainii.....dar Dumnezeu e sus si vede...sa nu regrete mai tarziu...e un prieten al omului....poate fi sterilizat...asta da....dar nu omorat....trebuie sa se mai gandeasca....
|
|
||||
|
||||
![]()
Sterilizat și lăsat din nou în libertate?
Sau cum? Aveți măcar idee despre amploarea fenomenului? Câte zeci de mii de câini SĂLBATICI sunt într-un oraș de mărime medie?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! | guardian knight | Generalitati | 192 | 01.08.2013 17:08:53 |
Legea sanatatii - eutanasierea saracilor | florin.oltean75 | Generalitati | 121 | 16.01.2012 11:43:36 |
|