![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Totusi ortodocsii fac casatorii cu ateii,dar nu vor sa salute sau sa aibe o conversatie cu un budist sau protestant...straniu!!!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt de acord cu dvs!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Last edited by PetruD; 27.01.2012 at 22:26:53. |
|
|||
|
|||
![]()
Probabil ca unii au o capacitate mai mare de a iubi toti oamenii fara deosebire si e bine de ei ca pot, pt ca in fond asta e si porunca sa iti iubesti aproapele...
|
|
|||
|
|||
![]()
Spui asta de parca ar fi neobisnuit sau de parca ar friza morala crestina sa iubesti un necrestin... Nu mai bine spunem tare si raspicat: Iubiti toti oamenii?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
A nu. Sunt departe de a fi vreun model. Nu iubesc toti oamenii. Doar ca exemplu meu demonstreaza ca asta e posibil. In cazurile aceste imi iese fara efort. Dar e clar ca ptr a ii iubi pe toti e nevoie de un efort. Dar e posibil chiar daca avem convingeri foarte ferme (stiu ca e pleonasm) sa ii iubim si sa relationam cu cei care nu ne impartasesc aceste convingeri. Poti sa polemizezi cu persoana respectiva in ceea ce priveste invatatura de credinta si in acelasi timp sa ai o relatie normala.
|
|||
|
|||
![]()
Cine poate iubi toti oamenii? D-voastra puteti?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
1) Nu vorbim doar despre atei.
2) Ateismul nu e o religie. Exista atei care spun raspicat: nu exista Dumnezeu si exista atei care sunt indiferenti fata de Dumnezeu. Daca ortodocsii in general accepta aceleasi idei si valori, ateii nu apartin niciunei biserici si nu au un sistem de valori comun - tot ce ii leaga e lipsa oricarei convingeri religioase. Atat. 3) Re-re-aduc in discutie pe prietenul meu care desi botezat de mic, nu a prea pus piciorul in biserica si nu a avut ocazia sa inteleaga crestinismul. Si-a dezvoltat insa o inteligenta exceptionala, as putea spune, el fiind premiat la foarte multe concursuri de informatica (unde de altfel ne-am si cunoscut) iar cu aceasta inteligenta a dedus ca Dumnezeu exista fara doar si poate, dar tot nu poate intelege idealurile crestine pentru ca ... nu poate! Mai mult de atat, nu incearca sa convinga pe nimeni ca el detine adevarul absolut (desi cand intram inevitabil in polemici isi apara si el ideile) si nu neaga nici pe Iisus, ca de altfel nicio alta figura religioasa... doar ca nu crede cum credem noi crestinii ... nu a gasit (pana acum) nicio dovada ca crestinismul duce la mantuire. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? | lareine | Secte si culte | 812 | 25.03.2014 17:26:18 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Atitudinea fata de homosexuali | coralina | Generalitati | 218 | 14.08.2011 21:05:09 |
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism | Mihai. | Generalitati | 15 | 09.03.2007 19:37:18 |
|