![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mie tata nu mi-a impus sa cred orbeste exact crezul confesiunii din care face parte, mi-a explicat in linii mari doctrinele insa a insistat foarte mult pe relatia cu Domnul, pe rugaciune, pe moralitate. E chiar foarte posibil ca ceea ce am expus aici sa contravina crezului doctrinar al confesiunii parintilor mei, dar stii care-i toata treaba? nu e o problema asa de mare, pentru ca fiecare e liber sa gandeasca asa cum ii dicteaza constiinta! si nimeni nu obliga la nimic pe cineva! acesta este adevaratul crestinism. Nici nu am auzit de dochetism sau apoliarism sau ce ai mai scris pe acolo si chiar nici nu ma intereseaza! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
asa imi explic eu, da? daca tu ai alta parere, eu iti respect parerea si nu incerc sa te jignesc sau sa-ti pun etichete care mai de care mai tipatoare! consider ca Dumnezeu are niste norme drepte, conform caracterului Sau si nu poate abdica de la ele, daca s-a comis un pacat (ne referim la pacatul adamic), cineva trebuie sa plateasca. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Legat de cealalta interventia a ta, pe care a comentat-o Delia, la fel, ne-a surprins, iar din punct de vedere ortodox, ceea ce ai spus e o erezie hristologica. Dochetism, apolinarism, anihilationism nu sunt invective la adresa ta, ci sunt conceptii particulare despre natura lui Hristos, dezbatute in cadrul Bisericii si respinse. Iti respect parerea, fara a o aproba. Last edited by ioanna; 03.05.2012 at 09:17:51. |
|
|||
|
|||
![]()
daca observi, reprosul nu iti era adus tie ci deliei31, care m-a facut chiar sa plang !
|
|
||||
|
||||
![]()
Ok, acum s-a lamurit, ai putut citi si parerile noastre. Consider ca si-a pastrat trupul,(pt ca asa mentioneaza Scriptura), insa nu in forma materiala, vizibila, ci a trecut la alta stare, prin pnevmatizare. Iar ridicarea la cer, nu o inteleg in sensul spatial, ci spiritual, adica Imparatia Lui Dumnezeu e una spirituala. Prezenta lui Hristos e una de adancime si inaltime spirituala (nu spatiala) ce se poate face sensibila in functie de intensitatea credintei fiecaruia.
Last edited by ioanna; 03.05.2012 at 11:12:19. |
|
||||
|
||||
![]()
Uuups ! Deci, avem aici o boală care se ia. Spune vreun Sfânt Părinte că Isus nu a înviat în formă materială ?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca prin Intrupare Fiul lui Dumnezeu traieste o golire de slava in umanitatea Sa, prin Inaltare, umanitatea Sa e plina de slava dumnezeiasca. Scriptura e explicita, Inaltarea s-a facut cu trup, deci trupul lui Hristos nu a pierit in infinitatea dumnezeiasca, ci dumnezeirea transpare si iradiaza prin el, fara sa-l desfinteze. Hristos ramane dupa Inviere cu trupul Sau, vizibil, inca nu total pnevmatizat, pentru a-i asigura pe ucenici prin fapte (a mancat alaturi de ei) si prin cuvinte despre comuniunea Lui cu ei, ca va fi cu ei si Biserica pana la sfarsitul timpului. El era inca vizibil, insa nu venea, ci se arata cand voia ( intra si iesea prin usile incuiate) Dupa Inaltare, Hristos isi trece trupul in planul unei pnevmatizari desavarsite, il ridica la starea de mediu transparent ce salasluieste invizibil in cei care cred in el, prezenta Sa fiind una de inaltime spirituala ce se poate face sensibila in functie de intensitatea credintei fiecaruia. Dumnezeu vrea ca lumea sa fie adusa la Sine prin om, prin trupul omenesc devenit mediu deplin transparent al infinitei sale puteri de iubire si de viata. Unii oameni simt prezenta lui Hristos in ei, dar mai ales in altii din jur, oameni ce iradiaza umanitate, oameni "indumnezeiti" in care s-a refacut chipul Lui Dumnezeu, in care simti trupul personal invizibil a lui Hristos. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iată ce spune Efrem Sirul despre trupurile înviate: Pamantul, zice Sfantul Efrem Sirul, va da corpul omenesc asa fel, dupa cum l-a primit, desi l-ar fi sfasiat fiarele, l-ar fi mancat pasarile, sau l-ar fi sfaramat pestii; nu vor lipsi chiar perii capului. Citat de aici: http://www.crestinortodox.ro/dogmati...ala-69161.html
|
|||
|
|||
![]() Citat:
p.s.: Este o explicatie "savanta" , sunt multi termeni abstracti si nu stiu daca omul de rand poate sa o inteleaga. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
pe de alta parte, eu personal nu cred ca Isus Christos are acum, dupa Inaltare, maini, picioare, nas, gura, par in cap si asa mai departe, nu cred pentru ca nu am dovezi biblice care sa afirme clar acest aspect si nici nu mi se pare logic sa fie asa. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
GANDIREA PATRISTICA sau VIATA IN HRISTOS | Pelerin spre Rasarit | Sfinti Parinti (Patrologie) | 453 | 04.10.2017 17:19:50 |
Dogmatica Patristica Ortodoxa | myself00 | Generalitati | 7 | 10.09.2012 19:23:37 |
Proprietățile trupurilor înviate | Mihnea Dragomir | Din Noul Testament | 2 | 22.04.2012 23:19:56 |
Cum au fost descoperite trupurile Brancovenilor | viorela | Intrebari utilizatori | 3 | 23.08.2011 03:11:28 |
Erau Adam si Eva cu trupurile goale in Rai inainte de cadere? | mihailt | Generalitati | 15 | 13.02.2010 00:07:10 |
|