![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Recursul este ultima instanță doar în cazuri excepționale :)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Poate ca am fi putut discuta civilizat si pina la un punct si cu folos dar tinind cont de modul de comunicare aleg sa renunt . Nu va impartasesc intru totul parerile . Dupa exemplele pe care le dati eu inteleg ca oricui ii vine rindul sa fie fundamentalist , mai putin dvs. : cind schismaticilor dupa calendar , cind sfintilor parinti (ca ei asa spun precum ati aratat) cind mie (care va marturisesc ca sunt un traditionalist , sau fundamentalist , daca asta va bucura mai mult ). Asta este , oamenii e diferiti ! Incerc totusi sa imi imaginez cum este sa fi iehovist sau musulman , sa nu o cinstesti pe Maica Domnului ca teotocos si nu ca pe o femeie deosebita , sa fi un om minunat si bun (desi Sf. Iacob , ruda domnului spune ca faptele fara credinta sunt moarte ca si invers)si sa faci puzderie de fapte bune si sa speri ca te vei mintui si vei ajunge in rai . Incerc sa imi imaginez cum este sa fi penticostal sau budist , sa nu ai treaba ca Hristos este insusi Dumnezeu dar sa crezi ca te vei mintui si vei ajunge in Rai . Pai nu ne spune insasi apostolul Ioan Teologul in a sa Evanghelie ca ,,viata adevarata aceasta este , sa te cunoasca pe tine insuti , Dumnezu adevarat ..." Si iarasi incerc sa ma gindesc cum este sa fi sintoist sau zoroastrist sau taoist sau mormon sau scientolog , sa nu ai treaba cu Duhul Sfint, cind insusi Hristos spune ca toate pacatele din lumea aceasta (crime, desfrinari, etc) se vor ierta afara de cele impotriva Duhului ... si sa crezi totusi ca te vei mintui si vei bea din isvorul din mijlocul Raiului . Ma rog, nu stiu cum ginditi dar este doar treaba dvs. Eu as vrea sa va pun totusi o intrebare , si va rog sa ma iertati daca vi se pare tendentioasa , caci nu am nici un interes ascuns : chiar sunteti ortodoxa ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Domnule Zaharia, ortodoxia nu se clamează, ci se trăiește. Puteți dumneavoastră, doamna Ioana sau eu să ne batem cu cărămida în piept până poimarți că suntem ortodocși. Tocmai despre asta era vorba: ortodoxia, apartenența reală la Biserică nu este o chestiune nici de înregistrare în matricola botezaților, nici de autoproclamare. Se trăiește sau nu. Și, dacă se trăiește, se și vede. Iar cine vede, nu mai are nevoie să întrebe. Iar cine întreabă, nu știe unde, și cu ce ochi să se uite pentru a vedea. Last edited by MihaiG; 22.05.2012 at 21:47:00. |
|
|||
|
|||
![]()
In fond asta este tot o clamare. Ortodoxia se traieste ...pe internet.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Sunt botezata in Biserica Ortodoxa, dar fac parte din madularul acela mai secular al Bisericii, nu-s grau cu bobul plin, dar nici neghina. D-voastra sunteti ortodox?
|
|
|||
|
|||
![]()
ce mai topic!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu zic ca sunt ortodox !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 22.05.2012 at 22:17:14. |
|
|||
|
|||
![]()
Potrivit ar fi ca cel mai înțelept să se smerească. Nu faceți decât plăcerea celui rău.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă m-aș smeri eu, ar părea că încerc să apar drept cel mai înțelept, și, deci, nu mă smeresc cu adevărat, ci, dimpotrivă, mă încearcă mândria. Idem pentru oricare alt participant la discuție. Totuși. cu riscul de a părea nesmerit, am să zic și eu ca unul dintre coforumiștii noștrii în semnătura sa: Îmi cer iertare celor pe care i-am supărat. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Internet sau internat? | Daniel777 | Generalitati | 12 | 03.01.2011 16:11:43 |
ce mai citim pe internet ? | preot_gabriel | Generalitati | 2 | 21.02.2010 22:01:59 |
Umor pe internet | phradmon | Generalitati | 6 | 01.09.2008 07:49:46 |
mobile internet | pavel92 | Generalitati | 1 | 25.11.2007 23:44:54 |
|