Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.05.2007, 18:06:51
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator
eu cunosc niste fete care au fost la o conferinta internationala si dupa ce au vazut asaa ceva s-au intors foarte tulburate (nu le venea sa creada asa ceva, cum e posibil etc) Se intampla acum vreo 7 ani in urma cel putin
Si pe mine m-a tulburat sa vad la o conferinta intre preoti ortodicsi si catolici, pastori, rabini o femeie (cred ca din partea Bisericii Anglicane).
Dar nu am lesinat, n-am dat cu pietre in ea, pentru ca na asteptam la asa ceva. De asta sustin introducerea unor elemente de "Istoria Religiilor" in cadrul orei de "Religie". Adica modelul german.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2007, 20:05:12
Democritis Democritis is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.05.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirean
Si pe mine m-a tulburat sa vad la o conferinta intre preoti ortodicsi si catolici, pastori, rabini o femeie (cred ca din partea Bisericii Anglicane).
Dar nu am lesinat, n-am dat cu pietre in ea, pentru ca na asteptam la asa ceva. De asta sustin introducerea unor elemente de "Istoria Religiilor" in cadrul orei de "Religie". Adica modelul german.
Deacord cu introducerea unor elemente de "Istoria Religiilor", nu ca materia sa fie Istoria Religiilor. Sunt de data asta, eu, perfect deacord cu dv. :)

Mai iesiti oamenii buni in lume, si nu veti fi socati ca exista femei preotese. E treaba acelor credinte nu a noastra. Si nu trebuie judecati, sau mai stiu eu ce alte reacti din partea noastra. Dumnezeu va avea grija de fiecare, si de cei ce arunca cu pietre si de cei care gresesc.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2007, 21:27:20
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Adevaratii crestini nu se socheaza la nimic si nu dau cu pietre nu stiu de unde ati scos-o si pe asta.
Adica un bun credincios nu-si accelereaza respiratia si nu-si da ochii peste cap la vederea unei preotese care slujeste la anglicani sau la mai stiu eu cine. Poate ca ati fost influientati din filme cine stie?

Adica noi nu ne socam la vederea unui copil bolnav care iese dintr-o gura de canal tragind din punga de aurolac si o sa ne socam la vederea unei femei slujitoare in biserica, mda, interesanta logica.... alte surse similare de tulburare profunda mai aveti?
Reply With Quote
Vechi 03.05.2007, 22:27:36
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia
Adevaratii crestini nu se socheaza la nimic si nu dau cu pietre nu stiu de unde ati scos-o si pe asta.
Adica un bun credincios nu-si accelereaza respiratia si nu-si da ochii peste cap la vederea unei preotese care slujeste la anglicani sau la mai stiu eu cine. Poate ca ati fost influientati din filme cine stie?

Adica noi nu ne socam la vederea unui copil bolnav care iese dintr-o gura de canal tragind din punga de aurolac si o sa ne socam la vederea unei femei slujitoare in biserica, mda, interesanta logica.... alte surse similare de tulburare profunda mai aveti?
Depinde in ce medii te invarti si ce esti/nu esti obisnuit sa vezi...
Reply With Quote
Vechi 04.05.2007, 06:33:52
IC IC is offline
Member

Data înregistrării: 21.02.2007
Implicit

A considera ca in scoala trebuie sa se faca educatie duhovniceasca insemna a muta responsabilitatea din sfera familiala si a bisericii. Obictul se numeste religie si nu ortodoxie/ crestinism. Suntem o tara europeana, copii nostri vor calatori si vor avea ocazia sa intre in contact cu oameni de alte religii Cum vor reactiona cand vor ajunge intr-o biserica in care va slugi o femeie? Cum vor sti sa relationeze cu ceilalti oameni care sunt diferiti Iar diferenta religioasa isi pune amprenta pe felul de a fi al omului.

Dar de ce ii consideri pe copii "cretini"? Sincer iti spun ca ei sunt mult mai deschisi la minte decat adultii si vor stii cum sa reactioneze cand vor vedea o femeie in altar. Intrebarea este alta...Tu ca parinte ai stii ce sa-i spui sau ai stii cum sa reactionezi?
Reply With Quote
Vechi 04.05.2007, 09:20:43
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de IC
A considera ca in scoala trebuie sa se faca educatie duhovniceasca insemna a muta responsabilitatea din sfera familiala si a bisericii. Obictul se numeste religie si nu ortodoxie/ crestinism. Suntem o tara europeana, copii nostri vor calatori si vor avea ocazia sa intre in contact cu oameni de alte religii Cum vor reactiona cand vor ajunge intr-o biserica in care va slugi o femeie? Cum vor sti sa relationeze cu ceilalti oameni care sunt diferiti Iar diferenta religioasa isi pune amprenta pe felul de a fi al omului.

Dar de ce ii consideri pe copii "cretini"? Sincer iti spun ca ei sunt mult mai deschisi la minte decat adultii si vor stii cum sa reactioneze cand vor vedea o femeie in altar. Intrebarea este alta...Tu ca parinte ai stii ce sa-i spui sau ai stii cum sa reactionezi?
Da.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2007, 12:20:14
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirean
Citat:
În prealabil postat de cozia

Depinde in ce medii te invarti si ce esti/nu esti obisnuit sa vezi...
deacord cu ce spuneti Mirean.

Cat pentru Cozia, controlativa cand va adresati la cele scrise de mine. Nu dati dovada decat de bine "educat" sunteti.
Uitativa pe acest forum la ce scriu uni in directia homosexualilor, uitativa la credinciosi adepti ai extreme drepte politice. Uitativa la ce fel de ortodoxie agresiva si violenta se prezinta pe forumul Schitul Darvari (asa ca sa ma refer la o institutie a Biserici ortodoxe). Am auzit destule predici cu pledarea violentei in numele aparari credintei la uni preoti ,din pacate.
Nu sunt filme este realitatea. Asa ca ori scrieti civilizat cand va adresati mie, ori nu aveti decat sa scrieti de unul singur.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2007, 12:44:26
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de IC

Fiecare cu ale lui. O repet inca odata de ce in Germania se poate ca Religia sa se predea sub o forma mai mult duhovnicesca decat stintifica, si la noi sa nu se poata?
Adevarat, nu sunt nici eu multumit cu forma actuala, deoarece nu exista alternative.
Gasesc ca daca dv. doriti sa invete copii dv. sub forma stintifica, sa existe aceasta alternativa.
Intorc ce ati spus dv. cu sfera familiara. Chiar credeti ca un copil crescut intro familie intoleranta fata de alte religi, isi va schimba mentalitatea pentruca invata la scoala? Sau credeti ca asemenea parinti vor lasa, sa lise predea o asemenea materie copiilor lor? Sa inteleg ca vorbiti de libertate de alegere Da sau NU cand e vorba sa se predea credinta ortodoxa, si de impunerea cu forta cand e vorba de ceva ce defapt contravine credintei ortodoxe?

Sper ca nu la mine va referiti ca iam considerat pe copii "cretini". Nu am remarcat sa fie facut o afirmatie in acest sens.
Deschis la minte este ceva relativ... In ce sens? In a considera unele pacate ca ceva firesc si normal? De exemplu homosexualitatea? Pai ,se va invata in scoala educatia sexuala ca in Germania, unde se va prezenta relatile homosexuale ca ceva firesc si normal...

Eu ca parinte, ma descurc : Ii spun fiului meu, asa e credinta lor, lasa pe ei sa isi exercite credinta cum cred ei, ca si tie nu tiar placea sa se amestece alti in credinta ta. Ca conform credintei ortodoxe e un pacat ca o femeie sa fie ortodoxa, dar ca nu trebuie sa pierdem respectul si iubirea fata de femeia care este preoteasa.
In plus traiesc in Banat, unde toleranta religioasa si nationala este la ordinea zilei. Chiar in familia mea sunt ceva neamuri catolici si neoprotestanti. Asa ca fiul meu stie ce insemna respectul fata de alte credinte.

Gasesc amuznta acesta prezentare a libertati. E voie libertate, atata timp cat trepuie aceptate anumite pacate, dar cand e vorba sa iti afirmi credinte, numai exista libertate tise pune pumnul in gura.
A fi Europeni, sau a deveni europeni nu insemna ca trebuie sa renuntam la credinta noastra, si nimeni nu o cere. Numai dorita politiceni de paie, slabi de caracter care nu pot sa spuna in EU ce este sufletul Romanie,care tac si dau tot timpul din cap DA, DA facem.
Si alte tari "civilizate" vest Europene, au pus anumite limite si granite cand e vorba de credinta, numai politiceni nostri sunt prea imbecili sau prea ocupati sa isi umple buzunarele....
Reply With Quote
Vechi 04.05.2007, 12:52:10
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Democritis

Ca conform credintei ortodoxe e un pacat ca o femeie sa fie ortodoxa, dar ca nu trebuie sa pierdem respectul si iubirea fata de femeia care este preoteasa.
Corectare : Ca conform credintei ortodoxe e un pacat ca o femeie sa fie preoteasa.
dorita- corecatare -datorita etc...
Apar multe greseli de scriere, mai ales daca intre am de intretinut mai multe convorbiri telefonice.
Imi cer scuze pentru cei sensibili, care se supara daca vad ce fac din limba romana.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2007, 18:28:07
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Democritis
a deveni europeni nu insemna ca trebuie sa renuntam la credinta noastra, si nimeni nu o cere.
:)In ziua de azi nimeni nu mai ataca direct de aceea Sfintii Parinti spuneau ca vom martorii unor viclenii nemaiintilnite. Asta se si intimpla acum.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scrisoare deschisă pentru predarea Religiei în școli laurastifter Stiri, actualitati, anunturi 10 14.10.2012 02:42:05
Scoaterea religiei din scoli bogdani Sectiune dedicata profesorilor de religie 1172 16.09.2011 16:35:30
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 0 10.10.2010 19:56:58
Pastrarea religiei in scoli laurschepsis Generalitati 15 22.11.2009 23:26:44