![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Mi-a plăcut asta cu "E bine cînd ești inteligent, dar e mai bine cînd ești răbdător."
RĂBDAREA e virtute rară, și e bine să ne amintim de ea cat mai des. |
|
|||
|
|||
![]()
Da, Chesterton. Multumesc Glykys pentru citatul complect. Nu prea am timp, scuzati.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citatul este dintr-un roman (celebru zic eu) al unui cunoscut scriitor de limba germană. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Aa, ma gandeam eu ca e o cugetare orientala. Romanul Siddhartha de Herman Hesse este despre viata lui Boudha.
Eu tocmai aveam de gand sa-l citesc.
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 25.09.2012 at 12:49:51. |
|
|||
|
|||
![]()
'Îți amintești? Culorile, și mirosul, și imaginea Muntelui Cenușiu în depărtare? Și pentru că era asa de frumos, simțeam un dor, mereu un dor. Undeva în altă parte trebuie să fie mai mult decat atât. Totul părea să spună: vino! Dar nu puteam – încă – să vin și nu știam unde să vin. Aproape mă durea. Mă simțeam ca o pasăre în colivie când toate păsările de același neam sunt lăsate să zboare. (...) Cel mai drag lucru toata viața mea a fost acest dor – să ajung la Munte, să găsesc locul de unde vine toată frumusețea.'
(traducerea imi apartine asa ca pe asta poate nu o gasiti pe google ;-))
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Îmi cer scuze dacă intervin nepotrivit! |
|
|||
|
|||
![]()
Să fie Muntele Vrăjit de Thomas Mann? (n-am citit cartea)
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu am citit cam jumătate, dar mi se pare că are alt stil...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este o rescriere a mitului lui Psyche. Mie imi place foarte mult, pentru ca exprima dorul dupa Imparatia lui Dumnezeu atat de bine. Am postat citatul asta odata pe acest sit, intr-un articol despre C.S. Lewis pe care l-am scris mai de mult, pe un fir despre el.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Recunoasteti persoana | VladCat | Generalitati | 745 | 20.10.2016 17:32:52 |
Citatul din Biblie care v-a marcat viata | florina_drossu | Despre Sfanta Scriptura | 51 | 24.04.2014 20:33:38 |
Ce intelegeti prin citatul acesta | Marcel_Ionut | Spiritualitatea ortodoxa | 10 | 03.11.2012 16:24:26 |
Recunoasteti acest cantec? | colaps | Generalitati | 4 | 22.06.2010 22:48:21 |
|