Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.12.2012, 10:31:08
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Fratilor, vitejilor, suntem urmasii lui Ahile!
Doamna Miha-Anca, mi-ati inveselit ziua! :)))))))
Rar mi se intampla sa rad in hohote in fata monitorului!
Vechi 12.12.2012, 16:19:59
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Doamna Miha-Anca, mi-ati inveselit ziua! :)))))))
Rar mi se intampla sa rad in hohote in fata monitorului!
MA bucur, Ana-Maria! Si eu m-am distrat cand am citit ca suntem rude (indepartate) cu Agamemnon! Iata ce origini nobile avem si noi facem pe umilii!
Reply With Quote
Vechi 14.12.2012, 02:23:48
Miha-anca
Guest

Implicit Dovezi graitoare si sper... zdrobitoare

http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta...bihorului.html
In Muntii Apuseni din Romania au fost descoperite cele mai vechi picturi rupestre din Europa Centrala.

Descoperirea a fost facuta in urma cu trei-patru luni, de un grup de cercetatori romano - francezi, anunta jurnalistii de la Evenimentul Zilei.

Picturile, dateaza de mai bine de 35.000 de ani si au fost gasite in pestera Coliboaia (muntii Apuseni), din apropiere de Beius.

Potrivit sursei citate, desenele rupestre prezinta un cal, un bizon, capete de urs si chiar rinoceri. Pestera Coliboaia are o lungime de circa 750 de metri...

Dupa cum se vede, dacii nostri nu au stat degeaba si ne-au lasat cele mai vechi picturi rupestre.

Pai, sa nu fim mandri de ei? Dar asta nu e totul. Ei si-au mai lasat si oasele vechi tot de pe atunci, adica de acum 35.000 ani:

Pestera cu Oase din Valea Minisului
Este locul unde a poposit cel mai „vechi” om din Europa]In sistemul carstic al Vaii Minisului, in apropiere de Anina, se afla o pestera al carei nume a facut inconjurul lumii in urma cu aproape un deceniu. Este locul unde au fost gasite cele mai vechi ramasite din Europa ale omului modern. Fosilele, provenind de la trei indivizi, au fost datate la o vechime de 35.000 de ani, sau 40.500 folosind date calibrate.

http://www.skytrip.ro/pestera-cu-oas...jur-11869.html
Reply With Quote
Vechi 17.03.2013, 01:50:20
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Citeste-l pe Boia si ai sa intelegi mai multe.
Nu l-am citit numai eu, dar aud ca l-a citit si Nicolae Manolescu si il face una cu pamantul! M-a uns la inima!http://www.dcnews.ro/2013/03/manoles...ex-stefanescu/

Last edited by Miha-anca; 17.03.2013 at 01:53:44.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2013, 05:21:01
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Studiul de paleogenetică care a bulversat România. Nu suntem urmașii Romei! (text și video)

*
Arheologie

Descoperirile arheologice ale anului 2012 (video)

Adevăruri tulburătoare – Dacii în lumina cărților (video)

Eminescu și Taina Daciei
*
Carti ( Dacia preistorica,N. Densusianu, Scrieri vechi pierdute atingatoare de Dacia )
(sunt multe articole si emisiuni+cele 2 filme; urmariti-le pe toate, cititi tot despre acest subiect si trageti singuri concluziile )

Last edited by Parascheva16; 17.03.2013 at 05:43:46.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2013, 14:43:18
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Implicit

Concluziile "este" ca pe lume Dumnezeu a lasat multi tampiti si ca daca ai mai mult de 2 neuroni si ii pui putin la contributie poti nascoci multe teorii si sa gasesti si argumente pentru ele.
Vechi 17.03.2013, 17:02:00
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Gracchus Vezi mesajul
Nu or fi fost dacii cei mai frumosi, inteligenti, etc. dar cu siguranta nici ultimii barbari si scursuri a societatii nu au fost, asa cum ni se tot zice.
Si in legatura cu romanizarea...cum puteau insusi o limba straina de a lor in nici 150 de ani?
Egiptenii au fost sub dominatie 975 de ani si nu si-au pierdut traditiile si limba.
pentru ca dacii vorbeau latina. Este o lucrare bine documentata a lui Jesus Pardo:"Eu Marcus Ulpius Traianus" unde se spune ca atunci cand imparatul Traian, a calcat pentru prima oara pamantul Daciei a spus: AM AJUNS IN PATRIA STRAMOSILOR MEI, el care avea de origine hispanica. Oare de a a facut imparatul Traian o astfel de afirmatie? Tot aici se spune ca razboiul daca-roman a fost unul fratricid. Oare de ce? Raspunsul il poti intui si singur
Reply With Quote
Vechi 17.03.2013, 17:04:40
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Concluziile "este" ca pe lume Dumnezeu a lasat multi tampiti si ca daca ai mai mult de 2 neuroni si ii pui putin la contributie poti nascoci multe teorii si sa gasesti si argumente pentru ele.
asa o fi, dar sunt si argumente...arheologice. La astfel de argumente iti trebuiesc...mai MULT de 2 neuroni pentru concluziile la care faceai tu referire
Reply With Quote
Vechi 17.03.2013, 21:03:58
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Gracchus Vezi mesajul
Nu or fi fost dacii cei mai frumosi, inteligenti, etc. dar cu siguranta nici ultimii barbari si scursuri a societatii nu au fost, asa cum ni se tot zice.
Si in legatura cu romanizarea...cum puteau insusi o limba straina de a lor in nici 150 de ani?
Egiptenii au fost sub dominatie 975 de ani si nu si-au pierdut traditiile si limba.
Mergi te rog in Basarabia si vezi de cati ani a fost nevoie pentru rusificare. Ca sa nu mai vorbim de Cadrilater sau nordul Basarabiei.
Vechi 17.03.2013, 21:06:55
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
asa o fi, dar sunt si argumente...arheologice. La astfel de argumente iti trebuiesc...mai MULT de 2 neuroni pentru concluziile la care faceai tu referire
Compara te rog numarul "dovezilor" in favoarea adeptilor teoriei conspiratiei si numarul dovezilor istoricilor adevarati ce sustin adevarul istoric.
Acum ne-am trezit ca de fapt nu suntem romani (si nu prea suntem, ci suntem urmasii colonistilor din intregul Imperiu Roman), suntem doar daci si suntem buricul Pamantului.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa ne cunoastem sfintii romani! glykys Diverse Sarbatori 97 27.09.2014 14:26:12
Mari Romani lore86 Generalitati 31 31.07.2013 18:30:46
pentru cei care doresc să înțeleagă ce înseamnă aia matematică myself00 Generalitati 4 24.07.2012 20:51:00
Despre pretentiile mari pe care le avem fata de ceilalti andrei_im Generalitati 12 29.03.2012 10:44:10
mari duhovnici romani de ieri si de azi monicutza Mari Duhovnici si predicile lor 27 02.10.2010 21:40:29