![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Suflet drag, poti pamantu-n maini sa tii,
Poti sa mori ori poti sa-nvii, Poti om mare ca sa fii Si stapan pe fire! ... Poti sa scazi si poti sa cresti, Poti vorbi in limbi ceresti, Dar sa stii - nimic nu esti, Daca n-ai iubire! Poti sa stii sa scapi de rele, Poti sa stii sa numeri stele, Si din lume toate cele Sa le ai in stire! ... Esti un clopot de arama Un tun groaznic ce darama, Si-o manie ce sfarama Daca n-ai iubire! De-ai avea toata stiinta, De sub cer, toata credinta Cat sa muti la munti fiinta Numai c-o zambire! ... Nu esti facla, nici suspin, Nici durere, nici alin, Esti ca cel mai aspru spin, Daca n-ai iubire! De ti-ai da averea toata Pentru cei lipsiti din gloata, Corpu-ti fie-ntins pe roata Ori adus jertfire ... Nu esti nici macar pitic Esti sub stele cel mai mic, Esti nimic, nimic, nimic Daca n-ai iubire! ================== Nu esti invins cat timp credinta Nu ti-ai schimbat si nu ti-ai stins: - Credinta iarasi te ridica Poti fi cazut, dar nu invins. Nu esti infrant cat si nadejdea Si telul ei iti este sfant: - Nadejdea iarasi te-ntareste Poti fi trantit, dar nu infrant. Nu esti zdrobit cat ai iubirea Curata si de neclintit: - Iubirea iarasi te inalta Poti fi calcat, dar nu zdrobit. |
|
|||
|
|||
![]()
Ce este iubirea
Tu intrebi mereu ? N-o pot cuprinde in cuvinte , dragul meu. De te-astepti s-o vezi cumva , Ma tem ca te vei insela . Ea este in inima ta . De dai o paine ,un ban sau un cuvant , O rugaciune sau un gand , Haina de vei dezbraca Te rog nu uita : Nimic nu e primit De nu-i din inma daruit . Caci de vei zice "of , bine c- am scapat " Pe tine te-ai inselat. Este felul cam tai painea ta , Si multumirea pentru ea . Este infranarea cind mananci Si respectul pentru ce ti-a ramas Sa nu fie aruncat. Este gandul curat pentru cel sarac Si regretul ca n-ai invitat si n-ai mangaiat , Este suspinul ca n-ai daruit Celui osandit . Este viata mea si a ta Si a celui ce inca n-a vazut lumina, Este aerul curat si vantul ca ma rascoleste . Este raza de soare ce ma incalzeste Si ploaia binecuvantata . Copacul si floarea din gradina , Este raza de lumina ! Este glasul clopotului care ma chiama La Sf.Lizurghie in zi de bucurie , Sa dau multumire Celui ce a iubit Inainte de a fi eu un ratacit Pe acest pamant obasit , Sf.Treime ! Iarta-ma daca te-am dezamagit Sant si eu un neinstruit ! cu drag maria |
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu sa te binecuvanteze Maria, linistea si modestia ta am a le deprinde si eu inca ...
Cu drag, Liviu |
|
|||
|
|||
![]()
Am ajuns la concluzia ca e o cale de a spune ceva , cui vrea sa asculte fara sa ranesti pe nimeni .
Daca totusi deranjaza sa mi se spuna , le voi scrie numai in carnetul meu . Dumnezeu sa ne binecuvinteze si sa ne invete iubirea pe toti ! cu drag maria |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
cu dragoste frateasca jenica |
|
|||
|
|||
![]() FERICIREA PE PAMANT Multi oameni din care-am cunoscut, Vroiau sa stie unde-i fericirea pe pamant. Ei spuneau ca in zadar au cautat, Ca de marea fericire nu au dat. Iar acum crestini luati aminte Caci fericirea pe pamant se simte, Nu se cumpara sau vinde, Ci ea doar, ea doar se simte. Deci aceasta fericire pamanteasca Este o suprema multumire sufleteasca. Este o multumire a sufletului tau Cand simti ca te-ai indepartat de rau. Iar aceasta fericire o poate avea Si-un copil, si-o batranea, Si-un taran, si-un imparat, si-un servitor, Si-um scriitor, si-un militar, si-un cersetor. Dar la aceasta unica si suprema fericire Se ajunge numai prin desavarsire, Prin urmarea cuvantului si sfatului bun Veti gasi al fericirii dulce drum. |
|
|||
|
|||
![]()
Trupul:
Suflete, m-ai ingrozit Tot spunandu-mi de sfarsit; Iata dar te-ascult pe tine Numai povatuieste-ma bine. caci tare m-ai ingrozit Tot spunandu-mi de sfarsit; Iata dar te-ascult pe tine Numai povatieste-ma bine. Si de multa suparare Abia ma tin pe picioare, Sa mergem la pustietate Si sa sedem pana la moarte. Ne ajunge de mancare Un posmag uscat si tare. Fiind cu apa udat Si cu plans amestecat; Ne ajung de imbracaminte Niste haine umilite, Ne ajung de dormit Un pat tare si smerit. Urasc orice desfatare Ca e rea si trecatoare Care scurta vreme tine; Precum vad acuma bine Ca toate-s desertaciune Toate praf si putrejune; Caci in lume cand eram Ca in amre inotam, De nimic nu ma grijesc De chin sa ma izbavesc Toate le voi implini Ori cate-mi vei porunci; Sa am parte de sfarsit bun Si odihna-n veci. Amin! |
|
|||
|
|||
![]()
IMPORTANT
Nu important e unde te-ai nascut, Nu important e unde ai crescut, Ci important e sufletul tau Si unde va merge, la bine sau la rau. Nu importanta e cariera ta Nu importanta e frumusetea ta, Ci important si mai presus Este sufletul si gandul ajuns. Nu importanta e bogatia ta, Nu importanta e meseria ta, Ci important in lumea asta e Felul cum te pregatesti de vesnicie. |
|
|||
|
|||
![]()
De vreau in varf de tot sa ajung
Fara munca fara discernamant , Repede voi cadea si voi suspina . Virtutea-i greu de invatat si de practicat . Din treapta-n treapta sa mergi mereu Cum ne-nvata Dumnezeu ! Uneori fiind sus de tot Cazi pe treapta cea mai de jos Si iar ai de urcat De unde-ai plecat . O continua plecaciune Si inchinaciune ! Un cuvant e prea slab Pentru cel invatat Si poate fi prea tare Pentru cel in formare . Nici un cuvant spre sminteala Ci spre Dreapta Socoteala ! Si nimic nu-i garantat Pana-n clipa de plecat Sa ne-ajute Dumnezeu Sa urcam mereu ! Amin ! maria |
|
|||
|
|||
![]() Vesnicia toata As vrea sa stau intr-o biserica un veac - Acolo sa ma nasc, privind icoane, Acolo vesnic sa raman, sarac, Inmormantat in ranele din strane - Si unul ar intra, si ar iesi - Eu as muri senin la liturghie, Doar sufletul din mine va iti Printre ai mei, o lumanare vie - As vrea nimic sa nu mananc, nimic Sa nu primesc, sa nu ma inveleasca, Nici aerul sa nu ma mai trezeasca, Sa fiu un orb ce moare, ca un spic - Si sa ajung la cer, si-acolo sfintii sa imi intinda-un petec de pamant, sa-mi daruiasca numai un mormant, in care ma asteapta toti parintii - Si Domnului asa sa-i multumesc: sa-i cant o vesnicie, dintr-o groapa, sa-mi fie lutul - vers, si cantul - apa, sa-ti fiu un inger, Doamne, pamantesc - ce-ti daruieste vesnicia-i toata... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum s-a dorit sa se indemne la ura interetnica in Covasna si ce a iesit | mihailt | Generalitati | 30 | 28.12.2012 20:18:13 |
Apel catre suflete! | cat_ioan5 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 08.02.2011 09:59:22 |
Sapte suflete | aureliapopescu | Generalitati | 6 | 08.04.2010 12:41:43 |
Dumnezeu a dorit o singura religie care sa uneasca toate popoarele lumii... | mehiel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 22 | 01.09.2009 17:58:48 |
PARINTELE ARSENIE BOCA MARE INDRUMATOR DE SUFLETE | Laurentiu | Mari Duhovnici si predicile lor | 19 | 12.01.2009 01:18:43 |
|