![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
~ O să fiu cît de simplu și odihnitor pot. ~ Uite: Cînd merită un om mîngîiere, cu tot dragul primește mîngîiere. Cînd merită bîtă, primește bîtă. Dar atenție ! Trezvie ! Împotriva cui, se folosește bîta? A omului? Niciodată ! A dracilor cu care se luptă omul ! Cuvîntul lui Dumnezeu îi bate pe draci. Ce bîtă? Ce razboi are voie să folosească creștinul ? Doar războiul întru cuvînt ! "Căci lupta noastră nu este împotriva trupului și a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății" - Efeseni 6, 12. "Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și sufletul și trupul să le piardă în gheena." - Matei 10, 28 (adică dracii) Oare nu la fel a făcut și Hristos Domnul? Războiul întru cuvînt ? Cu siguranță la fel. Și mai ales jertfelnicia Sa. Nu a jertfit pe alții, în războaie de sînge, ci pe Sine. Trupul și Sîngele Său, Cele scumpe. Ca și Sfinții Martiri și alți sfinți după El, ce I-au urmat. Războiul întru cuvînt, asupra dracilor. I-a numit pe cei ce meritau să fie numiți așa: pui de vipere, morminte văruite. Ca să se îndrepte aceia. Alungînd dracii. Prin cuvînt. Însă ia și mîngîiat nespus, în Predica de pe Munte. Dar atenție iarăși ! Trezvie iarăși ! Trebuie să aveți mare discernămînt ! Dar cum vine trezvia sau discernămîntul ? Cu rugăciune... Discernămîntul ca nu cumva la cuvintele din războiul întru cuvînt să lipsească iubirea și jertfa de sine. Că s-a pierdut acel război împotriva întunericului. Da? Deci război întru cuvînt a folosit și Hristos. Sau chiar a luat biciul, la propriu, în Templu. E crud Dumnezeu? Niciodată. Asta-i tot de la duhurile răutății, cum spune Sfîntul Apostol Pavel mai sus. Cum lupți și bați gîndul ăsta al întunericului? Iar cu rugăciune ! Apoi de la rugăciune, ceri gîndul cel bun și adevărat, Și Domnul îți dă, oricîte vei cere cu credință și e de folos spre mîntuire. Și ia gîndește-te: Oare nu la fel și un tată îi dă cîte o joardă la fund băiatului lui, care face prostii mari? Și tot Îl iubește pe băiețel și îl mîngîie după puțin timp. Deci mai e crud Dumnezeu? Cu siguranță că nu. Iată, a-ți biruit în războiul împotriva întunericului ! Acum iar rugăciune. De mulțumire Domnului și cerere de ajutor în următoarele războaie ce vor urma. Da? Minunat. Cum își iubește un tată copilașul și se străduiește să îl vadă bine, așa încă infinit mai mult de iubește Hristos, Dumnezeu în Sfînta Treime, Domnul Hristos care a murit apoi pe Sfînta Cruce și pentru puii de vipere și pentru toți. Slavă Ție Hristoase Dumnezeule ! Amin. V-am învățat un lucru de folos? Nădăjduiesc. Îl știu și eu de la Sfinții Părinți. Vi l-am schițat în cîteva cuvinte. Simple Și ușor de citit și de pus la inimă. Așa cum am putut. Și cum mi-am adus aminte. Pomeniți-mă, că nu pot nimic. Domnul poate, nu eu. Dacă te mai pot ajuta cu ceva, cu drag, numai dacă mi-a dat Domnul să cunosc, te voi ajuta, frățior iubit Ovidiu B. Bucurii să vă dea Maica Domnului, Maica Luminii. P.S.: nu mai amintesc de Jachetele Bisericii Celei Una a lui Hristos, se poate verifica în posturile trecute. Last edited by Daniel_Ortodox; 26.02.2014 at 15:53:14. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca astfel percepi citatele din Sfanta Scriptura, nu e vina mea. Pentru mine sunt Lege.
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu încă mai nădăjduiesc...
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Nădăjduiește dragul meu. Mereu. Și mîntuiește-te. Și dacă mai citește odată ce ți-am scris mai sus, spre folos bun îți va fi. Bucurii. P.S.: Mă bucur pentru tine, Miha-Anca, să ajute Dumnezeu cît mai multe fete să ajungă la același gînd cu al tău. Și să rămînă cu acest gînd. Cu adevărat, singura Lege care contează. Vie și adevărată. Legea Iubirii și Noul Testament, despletit din Vechiul Testament. Slavă Domnului Dumnezeului nostru Întreit în Persoane, Cel Unul. Last edited by Daniel_Ortodox; 26.02.2014 at 16:38:21. |
|
|||||
|
|||||
![]()
Asta fiind după "Evanghelia lui Danilel_Ortodox"?
A pluti nu e același lucru cu trezvia. Tu le confunzi. Eu zic așa: uită-te în oglindă. Citat:
Tu nu ești om? ![]() Să înțeleg că tu ești scutit de lupta asta. Poate îmi spui și mie "secretul". Asta tot "după evanghelia ta"? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Da, de "mare" folos, să folosesc bâta. Dacă vrei să mă ajuți, rogu-te, "coboară-te din ceata sfinților" la nivelul meu de om păcătos. Ține cont și de rugămintea celorlalți useri. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
După ce mi-ai umflat ochiul cu bâta într-un război (cu dracii din mine), îmi poți ura bucurii cu drag, că ochiul tot umflat va rămâne.
|
|
|||
|
|||
![]()
Stilul e ceva de genul:
"Nu am sa-ti vorbesc aspru..." Poc! "Citate" "Eu, nevrednicul cruciat inarmat cu sabia cuvantului..." Poc! "Citate" Poc! "Draga frate..." Poc! "Razboi intru cuvant.." Poc! "Citate" Poc! Bucurii! Daca astea nu sunt probleme evident grave... Acum, de ar fi ceva strict spiritual dar mi-e ca e si un substrat psihiatric aici.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 26.02.2014 at 16:59:44. |
|
|||
|
|||
![]()
Mai bine nici că se putea picta. :))))
|
|
|||
|
|||
![]()