![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre grija de batrinete, stiu ca dau dovada de mare necredinta in putarea de grija a lui Dumnezeu de imi fac atatea ganduri. |
|
|||
|
|||
![]()
Trebuie intr-adevar sa avem incredere in purtarea de grija a lui Dumnezeu, dar totodata sa fim atenti si la " barcile de salvare" pe care ni le trimite, daca va amintiti povestea :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Da- este perfect adevarat ce ati spus! Probabil v-ati referit ca atunci cand suntem singuri si ne dorim o familie, si avem o sansa de a cunoaste pe cineva care-si doreste accelasi lucru, sa folosim aceasta sansa!
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, asta cam asa e, doar ca si asta e interpretabila...degeaba trage cineva de mine, daca eu nu simt nimic pt persoana respectiva...desigur, poate ma emotioneaza atentia si bunatatea lui fata de mine, si o apreciez, dar...poate nu ar fi cinstit sa-l iau de sot doar pentru asta, el sa ma iubeasca iar eu sa il consider doar un amic...( nu ca nu ar fi cinstit, dar poate nici nu ar fi posibil sa-mi fie sot cu adevarat)...si atunci, voi gandi la fel : oare nu asta a fost sansa mea, barca de salvarr pe care mi-a trimis-o Dumnezeu, si eu am ratat-o...oare nu trebuia sa am incredere in Dumnezeu si sa-l iau pe acel barbat, si poate in momentul cand am fi devenit un singur trup, l-as fi vazut ca pe Fat frumos? Oare nu cumva ce mi se intampla acum, faptul ca am un barbat frumos dar rau, e rasplata pt ca l-am refuzat pe cel bun?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu se stie nici acela care zici ca era bun, cat de bun s-ar fi dovedit pana la urma.... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acum,la maturitate,sentimentele ar trebui sa fie clare,durabile,puternice si jertfelnice. Pt a iubi din nou pe cineva,logic ar fi sa facem pace cu trecutul nostru, sa ne iubim cu rele si bune-nu intr-o forma puerila,egocentrica vecina cu mandria ci cu acceptare si blandete.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De multe ori m-am intrebat ce au gasit prietenele mele la barbatii pe care i-au luat...apoi timpul mi-a aratat ce au gasit in ei;poate ca prezenta lor fizica nici macar nu te duce cu gandul la vreun catalog de lenjerie Calvin Klein dar uite ca sunt in randul lumii,au familii trainice,au gustat din darul maternitatii,sunt stapanele casei lor-intr-un cuvant sunt deja candidate pt mantuire,nu traiesc in pacat si nu cauta inca candidatul perfect,frumos,destept,bun si bogat. Cred ca cei mai pacaliti sunt aceia care cauta oameni frumosi deoarece frumusetea este un dar al hazardului,un dar instabil dar si nemeritos.Nu trebuie sa depui nici un efort pt a te naste frumos ,nu trebuie sa te slefuiesti,sa faci eforturi,sa sacrifice nimic din tine;te nasti frumos si gata! Insa oamenii pun atata valoare pe acest aspect incat este tot ceea ce conteaza din antichitate pana in vremurile moderne. Istoria ne arata ca nu am evoluat spiritual si daca da foarte putin,imperceptibil. PS-nu este o morala facuta persoanei tale,ci doar o parere legata de frumusete,ideal,lumea moderna etc.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 20.10.2014 at 23:05:33. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In privinta frumusetii fizice, nu zic ca nu conteaza si asta, dar pentru cineva care-si doreste o casnicie si o familie, nu cred ca frumusetea fizica ar trebui sa fie pe primul plan, deoarece o persoana poate sa arate ca si fizic foarte bine, dar sa aiba un caracter urat sau neserios! Cred ca in primul rand conteaza caracterul si felul de a fi/personalitatea ca om si seriozitatea! |
|
||||
|
||||
![]()
Asta cu frmusetea fizica, eu CRED ca e importanta pentr fiecare dintre noi intr-o mai mica sau mai mare masura, DAR felul in care percepem fiecare frumusetea fizica difera de la o persoana la alta. Ce mi se pare mie frumos, alteia/altora li se pare disgratios/urat etc. si invers.
Uneori o persoana care la inceput nu ne atrage atat de mult, poate ajune, dupa ceo cunostem mai bine, dupa ce descoperim calitati la pers. respectiva, incepe sa devina totma atragatoare in ochii nostri. Sau invers. In tineretile mele, cand cautam, multi baieti (ca era vb de baieti la vremea respectiva nu de barbti) care mi se pareau atractivi, au inceput sa nu mai imi placa dupa ce am schimbat vorbe, impresii. Si am patit si invers. La al meu sot se pare ca am avut norocul de de toate; m-a si atras din punct de vedere vizual si am escoperit in timp si calitati deosebite care credeam ca-s de mult pierdutela barbati si defecte mai mici sa mai mri; nu e nici el perfect, asa cum nu-s nici eu perfecta (am destule defecte si eu), asa cum nu e nimeni perfect. Ca in eclam la nustiucebere: Imperfect e perfect :) Eu zic ca tine foarte mult si de noi sa gasim o persoana si sa lasam timpul sa dezvaluie persoana respectiva (ma refer la caracter si altele de genul, lucruri care nu se vad) ca abia apoi sa putem lua decizia de a ramane cu pers respctiva sau de a nu ramane cu ea. Intr-o relatie/casnicie partea fizica nu conteaza prea mult. Conteaza mul sa putem comunica eficient, sa putem rezolva problemele impreuna, conteaza intelegerea, armonia si, bine-nteles iubirea (si nu ma refer la iubirea gen aia adoloscentin cu fluturi in stomac si mai stiu eu ce - aia e indragosteala) si respectul reciproc. De asemenea conteaza ca telurile sa fie in aceeasi linie pentru ambii parteneri. Daca sunt astea, se poate trece frumos si pasnic peste nentelegeri si se poate construi ceva durabil.
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|||
|
|||
![]()
Sa vedem acum daca tine Dumnezeu cu noi, se pare ca vom avea cheltuieli mai mari decat am prevazut cu amenajarea noii locuinte, si nu se stie daca ne mai raman bani si pt sfestanie...acolo e zona mai de fitze, nu cred ca de la bisericile din zona fac preotii servicii gratuite, mai ales pt noii veniti...se presupune ca cine si-a cumparat acolo are posibilitati...( noi am gasit superocazie, cu vreo 10000 sub pretul zonei, altfel nu ne-am fi atins...si sincer, nici nu merita, dar uite ca am facut bine, ca daca luam altceva mai scump, chiar nu mai aveam bani de loc de reparatii, ramaneam cu gauri in pereti si tevi ruginite....)...si acum, sa vedem, gasesc eu un preot care sa imi faca sfestanie fara bani, daca nu o sa mai am sau nu o sa-mi mai permit sa ii dau 50 de lei sau cat se da? Daca as fi mai veche in parohie si ne-ar sti, ar fi altceva, dar asa, nou veniti...de e ne-ar face favoruri, ca poate nici nu ne mai vede pe la biserica? Nici nunta sau botezul nu cred ca mi-as permite sa le fac la biserica aceea, decat daca ar gasi al meu un nas tot asa cu fitze care sa insiste ca vrea acolo.... ( nu cred ca tinem de aceeasi parohie cu soacra-mea, dar totusi fiind aproape, poate dansa e in relatii mai bune cu parohul ei si l-ar putea aduce si la noi, dar nu chiar free, si nu stiu daca are voie sa treaca linia.de demarcatie...mai imi ramane doar sa insist pe langa parintele meu...tot asa, daca indraznesc, daca are voie sa iasa din zona lui, daca nu au ai mei nimic impotriva....sau se va intampla exact cum spune parintele Arsenie Boca, sa nu avem parte de casa pentru ca am trait in pacat atata vreme? Ma gandesc ca totusi daca era asa, nu ingaduia nici sa ne gasim locuinta....sau ne-o arata doar ca sa vedem ce pierdem pt ca nu suntem asa cum trebuie???
|
|