Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.02.2015, 19:28:04
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Adam a trecut printr-o operatie complicata de extragere a unei coaste. Poate anestezia i-a luat 20 de ani din viata :))
Avocatii specializati in divorturi, care-i reprezinta pe urmasii lui Adam, iti vor da dreptate :)
Reply With Quote
Vechi 16.02.2015, 19:32:25
EzioAuditore
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Noe a trait 950 de ani si apoi a murit. Adam a trait 930 de ani si apoi a murit. Adam a trait inaintea lui Noe.
Exista vreun concept ca acei 930 de ani sa fie considerati dupa cadere?
Reply With Quote
Vechi 16.02.2015, 19:34:45
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Religia: Ortodox
Arrow

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit
Potopul nu a schimbat cu nimic fiinta umana dpdv fiziologic.A redus doar numarul oamenilor :)
Gresit.

Last edited by bin000; 16.02.2015 at 20:20:26.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2015, 19:43:22
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Interesanta intrebare. Depinde in raport de ce moment calculam data nasterii lui Adam. Daca luam drept element de referinta momentul cand a fost creat atunci este evident ca anii vietii lui Adam s-au intins pe ambele perioade, inainte si dupa cadere.Daca socotim perioada dinainte de cadere una atipica, fara a trecere normala a anilor, si incepem sa socotim anii vietii lui umane strict dupa cadere atunci exista o singura perioada strict umana, cuantificabila, si una imposibil de apreciat, anterioara, intr-o situatie exceptionala ( viata in Eden). Textul biblic nu lamureste situatia in cele mai mici detalii.

Stim ca Set, fiul lui Adam, s-a nascut cand Adam avea 130 de ani.Cain si Abel au fost nascuti anterior.Strict pe acest aspect eu inclin pentru a doua varianta, calcularea varstei dupa cadere. In caz contrar putem considera perioada din Eden drept copilaria umanitatii :)
Reply With Quote
Vechi 16.02.2015, 19:45:18
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Bin inainte de potop erau mai multi oameni. Dupa potop au fost mai putini oameni. Discutia nu era despre cat au trait, desi este o discutie, ci daca, sexual in special, asta era discutia de fond,au fost transformari. Oamenii s-au reprodus sexual si inainte de potop si dupa, despre asta ne tot contrazicem,daca te uiti la paginile din spatele.. potopului de argumente :)

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 16.02.2015 at 19:48:37.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2015, 20:23:50
EzioAuditore
Guest

Implicit

Multumesc scotty apreciez ca mi-ai raspuns.

https://www.youtube.com/watch?v=TiPxYPZ9MvQ
Reply With Quote
Vechi 16.02.2015, 20:32:27
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Mergi cu Dumnezeu prietene. Alba gu brath :)
Reply With Quote
Vechi 16.02.2015, 20:55:33
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Arrow

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Bin inainte de potop erau mai multi oameni. Dupa potop au fost mai putini oameni. Discutia nu era despre cat au trait, desi este o discutie, ci daca, sexual in special, asta era discutia de fond,au fost transformari. Oamenii s-au reprodus sexual si inainte de potop si dupa, despre asta ne tot contrazicem,daca te uiti la paginile din spatele.. potopului de argumente :)
Vorbeai ca n-au fost transformari fiziologice dupa Potop,graficul arata o scadere brusca imediat dupa Potop a duratei de viata si pana azi, o scadere constanta...deci au fost schimbari fiziologice drastice produse de noul ecosistem planetar+acumularea pacatelor in ADN.

Cat despre reproducerea sexuala ,era vorba de: inainte si dupa pacat ,nu inainte si dupa potop...stiu ca seamana cuvintele ,dar ...sunt diferite.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2015, 21:08:47
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

bin nu tin sa am nici dreptate si nici ultimul cuvant. Doar te rog, cand ai timp, la pagina 5, ultima postare, care ii apartine lui Dragos, simpaticului meu partener de discutie. A invocat inclusiv potopul.Asta in contextul unei discutii care viza inclusiv modalitatea in care Adam si Eva s-ar fi comportat unul cu altul in Eden.

O sa simplific cat pot de mult.Daca durata de viata a scazut din ce in ce mai mult? Da. Daca s-au acumulat din ce in ce mai multe pacate? Da. Exista o legatura intre cele doua aspecte? Multi sustin ca da. Cum ar fi avut urmasi Adam si Eva in Eden daca nu ar fi incalcat porunca? Nu se spune in textul biblic nimic si oricum nu au apucat acel moment (al perpetuarii speciei) in Eden.S-a intimplat dupa plecare. Dupa plecarea din Eden, atat inainte cat si dupa potop,oamenii au intretinut raporturi sexuale? Da.

Am eu o intrebare la tine: daca mergi pe teoria efectului progresiv al pacatului pe ADN de ce Noe a trait mai mult decat Adam? Din ce vad, in graficul postat de tine, inclusiv inainte de potop au fost oameni care au trait mai mult decat Adam. Inseamna ca nu este un efect uniform sau cel putin nu se concretizeaza intr-o descrestere constanta a varstei.Unii traiesc mai mult, altii mai putin, inainte de potop.

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 16.02.2015 at 21:28:53.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2015, 21:39:15
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bin000 Vezi mesajul
Vorbeai ca n-au fost transformari fiziologice dupa Potop,graficul arata o scadere brusca imediat dupa Potop a duratei de viata si pana azi, o scadere constanta...deci au fost schimbari fiziologice drastice produse de noul ecosistem planetar+acumularea pacatelor in ADN.

Cat despre reproducerea sexuala ,era vorba de: inainte si dupa pacat ,nu inainte si dupa potop...stiu ca seamana cuvintele ,dar ...sunt diferite.
cum s-ar fi inmultit oamenii in Eden nimeni nu poate da un raspuns sigur. Stim ca primii oameni au fost creeati cu organele genitale. Nu cred ca Dumnezeu ar fi introdus dupa cadere sistemul reproducator la om.Asta nu spune nicaieri in Biblie, caci omul a fost creeat complet inca de inceput : "Și a privit Dumnezeu toate câte a făcut și iată erau bune foarte" (Geneza 1:31)
ps: chiar nu inteleg de ce la unii forumisti li se pare atat de "pacatos" actul sexual, asa cum este el acum la om (eu cred ca asa a fost dintotdeauna). Ceea ce Dumnezeu a lasat, nu poate fi rau. Faptul ca inmultirea omului produce si placere, este un dar de la Dumnezeu
Reply With Quote
Răspunde