![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si de aici provin majoritatea problemelor, ca multi nu inteleg asta. Crezi ca ai sa te obisnuiesti cu lipsa prelungita de acasa care o implica meseria care si-o vrea el? Eu cred ca nu, de altfel poate fi un pretext pentru a-si asigura mai multa libertate decat e cazul. Ai putea sa-i sugerezi sa incerce din nou cu facultatea cand va veti stabiliza financiar, daca respinge categoric ideea, "placerea" pentru meseria asta s-ar putea sa nu fie pe baze prea ...ortodoxe.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 29.07.2016 at 11:12:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intradevar, va trebui sa-i spuneti si mamei dumneavoastra de decizia luata (si prin asta i veti arata ca sunteti un om matur, capabila sa ia propriile decizii, si care nu se ascunde si spune deschis ce gandeste si ce-si doreste). Incercati sa faceti acest lucru cu tact, calm dar si cu fermitate. Iar daca mama dumneavoastra recurge la jigniri, violenta verbala sau amenintari, singurul lucru care-l puteti face este sa o lasati un timp sa se calmeze si sa se obisnuiasca cu situatia, si dumneavoastra sa va concentrati pe viitorul dumneavoastra, alaturi de omul respectiv! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa, decat pentru mama, eu mai degraba mi-as face griji pentru "priza" care o are el la pahar. Ce se va intampla daca la un moment dat "placerea" asta va deveni ingrijoratoare (deja este, dar probil nu-ti dai inca seama), va renunta la ea pentru tine? Sau crezi ca principiul de baza a unei relatii este ca fiecare trebuie sa-si caute placerea lui?
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 29.07.2016 at 11:14:32. |
|
|||
|
|||
![]()
Cu diferenta de profesii, nu cred ca este o problema! Orice om care practica o meserie este doctor numai la spital, este sofer numai când este la bordul autocamionului, etc!
Acasa si in viata de familie, indiferent ce meserie am aveea fiecare, suntem cu totii oameni, soti, sotii. Intradevar, doi oameni care decid sa se casatoreasca si sa fie impreuna toata viata , trebuie sa aibă si niste pasiuni comune (anumite activitati pe care le fac cu placere in timpul liber amandoi- activitati sportive, culturale, filme, piese de teatru, muzica, etc) si subiecte comune de discutii. Dar cultura generala a unui om nu are legatura cu meseria pe care o practica acel om, si nici cu pregatirea scolara (sunt oameni care de exemplul termina o scoala profesionala sau un liceu industrial si au o cultura generala solida si ai ce discuta cu ei, si sunt si oameni care au facute cate doua-3 facultati si sunt tufe de Venetia si te sperii când deschid gura). Iar cu bautura. Asa cum am zis, ca prietenul dumneavoastra mai serveste din când in când o bere nu este un lucru de condamnat. De altfel si doctorii recomanda de exemplul cate un pahar de vin natural (nu porcariile din comert) , servit din când in când la masa. Insa important este sa nu depaseasca masura, sa nu se ajunga la betie, sau sa devina violent. |
|
|||
|
|||
![]()
Florinele, ia zi-ne tata, ca tu esti expertul, exista si bere naturala, nu porcarii din comert?
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 29.07.2016 at 11:27:35. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
clasic cand vine beat acasa si apoi da vina pe ea ca din cauze ei se intampla si o bate cu sticla pana o invinteste si apoi o ia la bataie cu pumnii, despre cazul asta vorbim. Sau pe tine faptul ca te-a vazut cineva ca bei o bere te-a etichetat drojdier din alte motive ? ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Eu sper sa nu se ajunga vreodata la exemplele dat aici,dar nu se stie niciodata. Vreau totusi sa cred ca se poate controla si nu va cadea in patima asta. Am avut ocazia sa il vad ametit si daca nu il provoci nu se comporta urat.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exista asa-numita bere de casa, dar a carei reteta si mod de preparare il cunoaste putina lume! In plus pentru asta iti trebui spatiu mai mare, anumite ustensile, timp , materiile prime din care sa o prepari! Este intradevar mult mai naturala si sanatoasa decat cea din comert (nu este pasteurizata si nu are tot felul de E-uri, etc), insa nu oricine are conditiile necesare sa o prepare. Mai ales pentru cine sta in mediul urban la bloc, nu are conditiile necesare sa o poata prepara. |
|