Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.07.2010, 13:07:09
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

. . . Dumnezeu S-a rastignit din IUBIRE . . .Din IUBIREA care IARTA !
Vechi 08.08.2010, 20:58:53
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Rugaciune pentru mantuire

Dupa rugaciunile incepatoare, cu multa evlavie roaga-te asa:

Dumnezeul meu, cred intru Tine si ma rog Tie, intareste-mi credinta! Te iubesc, sporeste-mi dragostea! Ma pocaiesc, fa-mi cainta sa prisoseasca! Te slavesc ca pe intaiul meu inceput! Te doresc ca pe cea mai inalta dorinta a mea! Iti multumesc ca Binefacatorului meu cel vesnic! Te chem ca pe puternicul meu ajutor. Dumnezeul meu, binevoieste si povatuieste-ma cu intelepciunea Ta, calauzeste-ma cu dreptatea Ta, mangaie-ma cu milostivirea Ta, apara-ma cu puterea Ta. Iti inchin, o, Dumnezeule, gandurile, faptele, suferintele mele, ca in viitor sa ma gandesc la Tine, sa graiesc de Tine, sa lucrez dupa voia Ta, sa sufar pentru Tine.

Doamne, eu voiesc ceea ce voiesti Tu, pentru ca Tu voiesti sa ma supun voii Tale si fagaduiesc sa fac ceea ce voiesti Tu. Te rog cu umilinta, lumineaza-mi mintea, oteleste-mi voia, curateste-mi trupul si-mi sfinteste sufletul!Dumnezeule preabun, ajuta-ma sa ma curatesc de gresalele trecute, sa biruiesc ispitele viitoare si sa lucrez cuvintele virtutii. Umple inima mea de dragoste pentru bunatatea Ta, de ura pentru gresalele mele, de ravna pentru binele aproapelui si de defaimare pentru desertaciunile lumii. Fa-ma sa fiu supus mai-marilor mei si cu dragoste catre cei mai mici, credincios prietenilor si iertator vrajmasilor mei.

Vino, Atotputernice, intru ajutorul meu, ca sa biruiesc cele sapte pacate de capetenie, care sunt pricina tuturor pacatelor. Sa biruiesc adica: mandria, prin smerenie crestineasca,- iubirea de argint, prin milostenie,- invidia, prin dragoste si bucurie

pentru binele aproapelui,- desfranarea, prin infranare si curatie,- lacomia, prin cumpatare,-mania, prin rabdare,- lenea, prin barbatie crestineasca. Asemenea sa biruiesc si toate celelalte pacate si patimi ce izvorasc din acestea.

Si-mi da virtutile crestinesti: credinta, nadejdea si dragostea. Dumnezeul meu, fa-ma intelept intru lucrarile mele, curajos in primejdii, rabdator in nenorociri si smerit in propasire. Nu ma lasa sa uit vreodata a fi cu luare-aminte la rugaciuni si in biserica, cumpatat la masa, repede la implinirea datoriilor si statornic in hotarari. Doamne, insufla-mi grija sa am totdeauna constiinta dreapta, infatisare cuviincioasa, vorbire folositoare si purtare in buna randuiala.

Da-mi harul Tau, ca sa ma deprind a-mi stapani totdeauna patimile, a ma invrednici de darurile Tale, a pazi legea Ta si a merita mantuirea. Dumnezeul meu, fasa cunosc cat de mici sunt bunatatile pamantesti si cat de mari sunt cele ceresti, cat de scurt este timpul acestei vieti si cat de nemarginita este vesnicia. Ajuta-mi sa fiu intotdeauna gata de moarte si sa nu ma cutremur de judecata Ta, sa scap de chinurile cele vesnice si sa dobandesc raiul prin lisus Hristos, Domnul nostru. Amin.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 14.08.2010, 12:15:42
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
"Dacă zice cineva :Iubesc pe Dumnezeu, iar pe fratele său îl urăște, mincinos este ! Pentru că cel cel ce nu-l iubește pe fratele său pe care l-a văzut, pe Dumnezeu pe care nu L-a văzut, nu poate să-L iubească " . . .
Mult adevar in cele spuse. Si mai este ceva- trebuie sa le multumim , sa-i iertam si sa-i iubim pe cei ce ne-au pricinuit suferinta tocmai pentru ca nu suntem sfinti si poate chiar din necazul pricinuit de acel semen al nostru ne-am apropiat si mai mult de Dumnezeu. Iert din toata inima si le datorez recunostinta celor care mi-au facut un asa mare dar- iubirea de Dumnezeu, care nu poate fi comparata cu nimic pe lume. Nestiinta nevinovata a unor semeni de-ai mei mi-a deschis ochii mintii si ai inimii spre o lume pe care poate as fi ignorat-o, bucurandu-ma de lucruri marunte, materiale, traind in lume intr-o saracie dureroasa de dragoste de Hristos.

Asa este, ne aratam dragostea fata de Dumnezeu, iubindu-l pe aproapele, facandu-i acestuia un bine, fie el si un sfat dandu-i, daca vine din inima si cu mult folos.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 14.08.2010, 13:35:08
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Asa este, ne aratam dragostea fata de Dumnezeu, iubindu-l pe aproapele, facandu-i acestuia un bine, fie el si un sfat dandu-i, daca vine din inima si cu mult folos.
Da, Rodica, asa este, caci un credincios nu are voie sa urasca pe nimeni, indiferent cum ar fi. Doar pacatele.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2011, 01:30:31
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Pe toti credinciosii, noi credinciosii trebuie sa-i vedem ca pe unul si pe fiecare dintre ei trebuie sa vedem pe Hristos si sa avem atata dragoste fata de el, incat sa fim gata sa ne punem sufletul propriu pentru el. Nu trebuie sa numim sau sa socotim pe vreunul rau, ci pe toti sa-i vedem, cum am spus, ca buni.

Chiar daca ai vedea pe vreunul tulburat de patimi , sa nu urasti pe fratele, ci patimile care il razboiesc. Iar daca il vezi tiranizat de pofte si de ganduri gresite, sa ai si mai multa mila de el, ca nu cumva sa fii si tu ispitit, ca unul ce te afli supus schimbarilor materiei nestatornice (Sfantul Simeon Noul Teolog, Cele 225 de capete teologice si practice, in Filocalia VI).
Reply With Quote
Vechi 15.07.2011, 08:00:01
ovidiu b.
Guest

Implicit

Foarte frumoase ideile de mai sus. As dori sa va tansmit aceste idei putin mai sintetizate foarte frumos de Parintele Arsenie Boca:

"Când cel ce vede nu mai judecă pe cel ce nu vede, ci-l iubește și cu iubirea lui îl scoate din orbire, face dovada celeilalte lumi, dovada lui Dumnezeu."
"Pentru cel care te ocărăște roagă-te ca pentru un binefăcător, întoarce-te cu bunătate spre el, și-Și va întoarce și Dumnezeu fața cea luminoasă spre tine. Biruiți răul cu binele, căci de partea binelui este Dumnezeu. De aceea: „Binecuvântați pe cei care vă blesteamă, faceți bine celor care vă urăsc pe voi, și rugați-vă pentru cei care vă supără și vă prigonesc pe voi.”
"Mai bine o rugăciune pentru cel care înjură decât observație."
"Nu-l judeca pe cerșetor că fumează."

"A ierta înseamnă a elibera un prizonier și a descoperi că prizonierul erai chiar tu." (Lewis Smedes)
"Definiția iertării: Parfumul unei flori pe pantoful celui ce a călcat-o." (autor necunoscut)
"Urăște păcatul, dar iubește pe păcătos." (Sf Augustin)

Sa fie de folos !
Reply With Quote
Vechi 15.07.2011, 16:09:40
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Am si eu o nelamurire: sa iti iubesti aproapele CA pe tine insuti sau MAI MULT ca pe tine insuti?
Nu mai imi amintesc exact, dar am ascultat candva cred ca anul trecut o predica, iarasi nu mai stiu exact daca nu cumva chiar la noi in parohie, in care parintele a zis ca daca nu te iubesti si pe tine insuti nu iti poti iubi nici aproapele? (Nu mai stiu exact daca asa era, nu vreau sa ii pun vorbe in gura nimanui).
Vreau si eu sa aflu care e adevarul, pana la urma : e un pacat sa te iubesti si pe tine insuti sau din contra e un lucru absolut necesar?
Pana la urma, suntem cu totii creatia Domnului, "lucrul mainilor lui", poate din contra e pacat sa nu ne iubim, sa ne dispretuim, caci astfel inseamna ca nu apreciem ce ni s-a dat. Poate ca Dumnezeu ar fi intdreptatit sa ne intoarca spatele daca ne vede ca facem asta.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2011, 14:11:46
paulzg paulzg is offline
Banned

Data înregistrării: 26.02.2009
Implicit

Aici poti gasi raspunsul: http://www.youtube.com/watch?v=nqC7Y_67j78
Reply With Quote
Vechi 24.07.2011, 14:25:47
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Am si eu o nelamurire: sa iti iubesti aproapele CA pe tine insuti sau MAI MULT ca pe tine insuti?
Nu mai imi amintesc exact, dar am ascultat candva cred ca anul trecut o predica, iarasi nu mai stiu exact daca nu cumva chiar la noi in parohie, in care parintele a zis ca daca nu te iubesti si pe tine insuti nu iti poti iubi nici aproapele? (Nu mai stiu exact daca asa era, nu vreau sa ii pun vorbe in gura nimanui).
Vreau si eu sa aflu care e adevarul, pana la urma : e un pacat sa te iubesti si pe tine insuti sau din contra e un lucru absolut necesar?
Pana la urma, suntem cu totii creatia Domnului, "lucrul mainilor lui", poate din contra e pacat sa nu ne iubim, sa ne dispretuim, caci astfel inseamna ca nu apreciem ce ni s-a dat. Poate ca Dumnezeu ar fi intdreptatit sa ne intoarca spatele daca ne vede ca facem asta.
"Cea mai mare porunca din cate porunci sunt este porunca iubirii. Domnul Hristos a fost intrebat de catre farisei: "Care-i cea mai mare porunca?" Si a zis Domnul Hristos asa - dupa ceea ce-i scris in sfanta evanghelie de la Marcu: "Asculta Israele! Domnul Dumnezeu este singurul Domn. Sa nu ai alt dumnezeu in afara de El si sa-L iubesti pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima ta, din tot sufletul tau, din tot cugetul tau, din toata puterea ta. Aceasta este cea dintai porunca. Si a doua, asemenea acesteia, este: Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti". " -Porunca iubirii -Parintele Teofil Paraian
Reply With Quote
Vechi 24.07.2011, 16:06:43
misteria
Guest

Wink

A iubi vrăjmașii înseamnă primordial să demonstrezi tu însuți că ai îngaduință și nu sari la gîtul cuiva sub pretexte diverse, dovedind de fapt ce demagog ești, afirmîndu+te creștin dar încălcînd exact principiul pentru care ai atacat...asta fiind deja trist...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iubirea iosif Generalitati 127 30.03.2013 10:30:24
Iubirea de aproape (ruda) vs donatie manastire! stanciuf Generalitati 29 10.05.2012 00:16:54
Iubirea MariaB Biserica Romano-Catolica 0 28.01.2011 09:13:54
Iubirea caiusltd Rugaciuni 1 27.08.2010 16:01:07
Iubirea silverstar Generalitati 10 17.01.2007 12:37:35