Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.11.2007, 20:47:22
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia
Nu stiu la ce te astepti tu ca fiind esenta unei comunicari cu alta persoana dar pentru mine esenta nu consta numai in a capata informatie ci o bucurie de nedescris de a sta linga acea persoana, o apreciere si o iubire pentru acea persoana care transcende explicatiile verbale si multi Sfinti si Duhovnici, Parinti si bunici sunt asa. Poti sta linga ei fara sa spui nimic si nu te simti nelalocul tau, asa este si cu regele nostru care are un chip luminos si blind.
Da stiu ca o sa spui , da, dar asa nu poti conduce o natie salbaticita de comunism...( o sa revin...
Da, cred ca mai continuam pe "Regalitatea si Ortodoxia"...
Regele are deja o functie omorifica, din punct de vedere politic este "mort" ( nu ma intelege gresit, nu-i o jignire). Cred ca trebuie respectat ca orice alt conducator al statului roman.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2007, 23:19:37
kvlr kvlr is offline
Member

Data înregistrării: 14.09.2007
Implicit

vad ca a aparut deja o petitie...nu vreau sa fiu inteles gresit dar daca statul nu ajuta cu fonduri va fi foarte greu de ridicat... eu stiu ca oamneii fac donatii...dar nu fac donatii asa de consistente din saracie...chiar si la sate numai un patron sau o persoana puternica financiar poate impinge de la spate cu bani ridicarea unei biserici in timp relativ mai scurt...sunt sate in care preotii se chinuie de mai bine de zece ani sa construiasca biserici si caci oamenii nu au bani...aici e vorba de o investitie foarte mare...o colecta ar lua timp indelungat dar sunt sigur ca se va face.... si apoi daca statul da bani pentru tot felul de prostii, de nimicuri de ce nu ar aloca Bisericii fonduri care de fapt i se cuvin prin Legea Cultelor? E un punct de vedere... Dumnezeu sa ne lumineze!
Reply With Quote
Vechi 03.11.2007, 13:44:43
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

cred ca macar din punct de vedere al imaginii BOR care si asa are de suferit datorita faptului ca ierarhii/ unii preoti sunt acuzati ca au masini / case luxoase ar trebui sa isi asume integral ridicarea catedralei
Reply With Quote
Vechi 03.11.2007, 19:36:20
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Privind donatiile, n-ar trebui sa ne facem griji, avem multi multimilionari in euro si care nu pierd nici o ocazie in a se afisa crestini convinsi.
Reply With Quote
Vechi 04.11.2007, 16:03:17
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator
cred ca macar din punct de vedere al imaginii BOR care si asa are de suferit datorita faptului ca ierarhii/ unii preoti sunt acuzati ca au masini / case luxoase ar trebui sa isi asume integral ridicarea catedralei
Asa cum ne-am obisnuit, orice initiativa a BOR are opozitie puternica. Cred ca este evident de ce...nu am ca sa adaug aici.
Totusi, bine ar fi sa respectam si adevarul in aceste situatii.
Astfel, 1. Guvernul a aprobat 30.000 de lei (mai putin de un milion de euro) pentru constructia Catedralei si a fost de acord cu subscriptie publica in acest caz. 2. Initiativa legislativa privind construirea Catedralei din fonduri publice a murit in fasa, asa ca nu se pune problema de asa ceva
3. Patriarhia Romana declara, recent, ca, din fonduri proprii si din promisiunile sponsorilor, cheltuirlile pentru ridicare edificiului sunt acoperite integral. Locatia sa fie stabilita si lucrarile pot incepe!

Asa ca tu, Calator, stai fara grija banii tai nu merg catre Catedrala ci, poate, spre Invatamant si Sanatate, doua sectoare care, dupa cum se vede, merg minunat (ha ha:D).

Pe de alta parte, bogatia in sine (chiar si a clericilor) nu este un pacat in sine. Bogatia asociata fapte reprobabile este condamnata...
Reply With Quote
Vechi 04.11.2007, 16:28:54
ancah
Guest

Implicit

Mirean, sa stii ca 30.ooo lei sunt muuuult sub un 1.000.000 €. De fapt 30.000 lei sunt sub 10.000 @, incat ma intreb de unde atata darnicie pe Guvern? Oare considera ca si-au facut datoria fata de Biserica, aproband aceasta suma? Sau suma indicata e gresita.
Reply With Quote
Vechi 04.11.2007, 17:04:04
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Mirean, sa stii ca 30.ooo lei sunt muuuult sub un 1.000.000 €. De fapt 30.000 lei sunt sub 10.000 @, incat ma intreb de unde atata darnicie pe Guvern? Oare considera ca si-au facut datoria fata de Biserica, aproband aceasta suma? Sau suma indicata e gresita.
30 de milioane de lei...de altfel as scris ca e vorba de aproximativ un milion de euro.
Dar nu asta era esentialul, nu? ;)

Pentru conformitate: In postul meu anterior, in loc de "Guvernul a aprobat 30.000 de lei (mai putin de un milion de euro)" a se citi "Guvernul a aprobat 30.000.000 de lei (mai putin de un milion de euro)"

:satisfied: ???
Reply With Quote
Vechi 04.11.2007, 18:38:33
kvlr kvlr is offline
Member

Data înregistrării: 14.09.2007
Implicit

Eu personal as prefera ca o parte din banii mei sa ii dea statul pentru construirea Catedralei decat sa ii dea unei oarecare secte pentru a si ridiaca o frumoasa casa de adunare...:D spun asta pentru ca prin Legea Cultelor Staul nu acorda ajutoare banesti cultelor in functie de numarul de credinciosi sau de ponderea procentuala din totalitatea locuitorilor tarii...(BOR ar fi bogata nu gluma:D)...cu alte cuvinte din acest punct de vedere suntem in aceeasi oala cu ultima secta... toti banii alocati (intr o parte sau in alta) sunt din bani contribuabililor...atunci de ce sa nu profitam de un drept al nostru constituional, care si asa e cam mic... in felul acesta alte sume de bani pot fi redistribuite de BOR in alte programe pastoral-cultural-misionare... Dumnezeu sa ne lumineze!
Reply With Quote
Vechi 04.11.2007, 22:04:08
Senior Member

Implicit

si BOR de unde are bani?
Reply With Quote
Vechi 04.11.2007, 22:28:26
Senior Member

Implicit

oricum intre 30 de mii si 30 de mil e o diferenta. Nu ma opun oricarei initiative BOR ci acestei idei de finantare si nu neaparat pt ca nu vreau ca banii mei sa se vireze pentru Catedrala fiindca am ceva impotriva acestui proiect dar cred ca ar fi fost mult mai ok pentru imaginea BOR sa nu solicite/ negocieze o implicare a statuilui
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catedrala escrocheriei... heaven Generalitati 83 02.09.2010 11:44:05
Catedrala Mantuirii Neamului blue_cat Biserica Ortodoxa Romana 272 22.07.2010 16:46:46
Catedrala Mantuirii Neamului anavictoria Biserica Ortodoxa Romana 19 25.02.2010 23:42:41
Splendida catedrala din Moscova Laurentiu Pelerinaje la locuri Sfinte 1 07.09.2008 05:52:41
catedrala din bistrita quasar Generalitati 1 14.06.2008 09:42:56