Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.11.2007, 12:09:18
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat
Citat:
În prealabil postat de omulet
In alta ordine de idei, nici cu mine nu stiu ce plan are Dumnezeu, d-apoi cu altii. :) Ideea era ca noi, ortodocsii care traim in vest, avem tendinta de a critica tot ce vedem pe aici, dar totusi mancam mancarea lor, primim ca salar banii lor, etc.
:) bine zis, omuletule!... sa incercam sa fim mai putin "Gica-contra", sa fim mai constructivi.
omulet: Pentru salariu muncesc din greu, iar mancarea mi-o platesc din munca mea. Si nu numai mancarea... Dar bunurile materiale aduc bucurie pe moment, in vreme ce spiritualitatea aduce o bucurie permanenta.
Imi pare rau ca nu ai inteles ce ma nemultumeaste, dar ma bucur ca i-ai dat Mirelei ocazia sa ma apostrofeze. Probabil ca Dumnezeu a grait prin ea. Totusi nu stiam ca pot fi distructiva, de vreme ce-mi dau silinta sa fiu constructiva. Dar cei din afara vad mai bine greselile mele. Il voi ruga pe Dumnezeu sa ma ajute sa devin constructiva. Multumesc, Mirela.
Reply With Quote
Vechi 24.11.2007, 12:13:32
ancah
Guest

Implicit

Scuze pentru off-topic.
Reply With Quote
Vechi 24.11.2007, 16:48:19
mirelat
Guest

Implicit

:dozingoff: imi pare rau, draga anca, ca te-ai simtit apostrofata... n-a fost intentia mea, dar pur si simplu m-am regasit in ceea ce spunea omulet; iar ceea ce am spus a fost in general, pentru noi romanii care traim in strainatate (si nu numai, as adauga). ultima lui postare este de asemenea foarte pertinenta, dupa umila mea parere. mi se pare important sa stii sa gasesti calea de mijloc in tot ceea ce faci, sa stii sa apreciezi si sa multumesti pentru ceea ce Dumnezeu ti-a dat, prin mana alor tai sau a unor straini.
Reply With Quote
Vechi 24.11.2007, 22:59:51
ancah
Guest

Implicit

omulet [i]As zice nu se leapada de credinta decat cei care n-au trait credinta decat la un nivel formal si in Romania".

Cum avem incercari pana la moarte, oricine poate cadea din credinta, oricand din cauza pacatelor. Iar cel care cade de mai sus, cade mai rau.

Nu toate locurile din vest sunt la fel. Deci nu poti afirma ferm ca in vest nu este iadul. Acorda-ti o marja de siguranta si spune ca tu nu l-ai intalnit, ceea ce , sincer, nici nu-ti doresc. Dar incearca sa nu minimalizezi suferintele altora, care realmente sunt in iad. Dar in iad fiind, poti gasi scara catre rai.

Mirela: mie mi-a folosit ce ai spus. Si la urma urmei ai si tu dreptul sa ai o parere.
Reply With Quote
Vechi 24.11.2007, 23:59:30
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

1) Dimpotriva, romanii din ocident au un acut spirit critic. Pt. ca romanii in general au spirit critic.

Aici ai dreptate, insa din multimea romanilor cunoscuti de mine am aflat cu tristete ca spiritul lor critic si ura este indreptata impotriva altor romani si a Romaniei, iar binecunoscuta de toti dezbinare din Diaspora sta ca dovada a ceea ce spun...si CEL MAI AMUZANT este cum romanii veniti doar de 6 luni!!! de care-ti vorbesc, ajung cei mai inflacarati patrioti americani, mai patrioti si sustinatori ai politicii brutale americare mai ceva ca americanii, ca sa nu-ti mai spun ca peste 3 luni nici nu mai stiu bine romaneste, asa ca nu stiu ce le baga aia in mincare ca toti bat pas de defilare cind vad steagul american...sau ajung in Franta sau Germania si devin rasisti si nationalisti, intoleranti cu auslanderii adica mai ceva ca nemtii!...adica in conditiile acelea austere, de frustrare de nerealizare poate profesionala si muncind alaturi de turci si arabi la cine stie ce munci... sa facem un efort si sa raminem smeriti sa traim si sa paracticam credinta in Hristos si sa-i invatam prin purtarea noastra si pe ei ce-i smerenia,...in schimb noi ne mulam dupa ei si mai si exageram, ne transformam in cireasa de pe tort si iesim ca paduchele-n frunte.

2) As zice nu se leapada de credinta decat cei care n-au trait credinta decat la un nivel formal si in Romania.

Ai dreptate, insa multi vad ca ortodocsi fiind isi dau copiii la scoli catolice disperati sa scape de "karma" scolilor de stat iar din acel moment incepe...schimbarea coplului si implicit ratacirea familiei

3) Ideea mea era ca noi am ales sa traim aici, deci aici nu e (inca) iadul... Atunci sa nu vorbim de aceste locruri ca despre iad..

Traiul in occident nu se poate percepe ca fiind iad daca nu practici ortodoxia si sa fi traitor al ei ca sa POTI te vezi cit de mort/adormit esti in acea societate "vesela 25 din 24"... si cum TOTUL te indeamna spre adormite si nesimtire sufleteasca
Iisus ne-a avertizat: "Nu doar cu piine traieste omul, ci cu cuvintul lui Dumnezeu" iar problema tocmai in asta consta ca in Vest se traieste numai cu piine si circ.
Reply With Quote
Vechi 25.11.2007, 00:11:08
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

:)mesajul de mai sus este pentru Omulet

Ecumenismul se bazeaza pe adormirea sufleteasca generala si ca, din pacate, vor fi tot mai putini cei care-i VOR LASA PE MORTI SA-SI INGROAPE MORTII SI SA-L URMEZE PE HRISTOS
Reply With Quote
Vechi 25.11.2007, 01:30:41
omulet omulet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.02.2007
Locație: Belfast, UK
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Nu toate locurile din vest sunt la fel. Deci nu poti afirma ferm ca in vest nu este iadul. Acorda-ti o marja de siguranta si spune ca tu nu l-ai intalnit, ceea ce , sincer, nici nu-ti doresc. Dar incearca sa nu minimalizezi suferintele altora, care realmente sunt in iad. Dar in iad fiind, poti gasi scara catre rai.
Doamne ajuta Anca!

Pentru mine iadul este starea de despartire totala de Dumnezeu. De aceea as zice ca in iad esti doar atunci cand nu-L mai lasi pe Dumnezeu sa spuna niciun cuvant in viata ta.

De aceea nu ma grabesc sa cataloghez un loc drept iad.

Reply With Quote
Vechi 25.11.2007, 01:35:39
omulet omulet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.02.2007
Locație: Belfast, UK
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia
iar problema tocmai in asta consta ca in Vest se traieste numai cu piine si circ.
Dar in Romania nu-i tot la fel?

Si daca unii de acasa nu sunt chiar atat de adormiti (din pricina greutatilor pe care le au in viata de zi cu zi), de multe ori asta e doar o stare superficiala. Caci odata ajunsi in vest... imbratiseaza consumerismul la fel ca si bogatii de acasa.

Din pacate parca nu mai este loc de simplitate nicaieri :-(
Reply With Quote
Vechi 25.11.2007, 07:36:25
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de omulet
Citat:
În prealabil postat de ancah
Doamne ajuta Anca!

Pentru mine iadul este starea de despartire totala de Dumnezeu. De aceea as zice ca in iad esti doar atunci cand nu-L mai lasi pe Dumnezeu sa spuna niciun cuvant in viata ta.

De aceea nu ma grabesc sa cataloghez un loc drept iad.
Mai sunt si durerile iadului si pe acelea le putem simti in timpul vietii, bolnavi fiind, sau durerile nasterii.

Despartirea de Dumnezeu este iadul, dar avand sufletul mort, nu-l mai percepi.
Dar fiind cu Dumnezeu si traind printre cei rupti de Dumnezeu, tot iad este.
Reply With Quote
Vechi 25.11.2007, 11:00:36
nicolae_nicolae nicolae_nicolae is offline
Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Implicit

Trebuie sa facem o deosebire intre religia crestin ortodoxa si celelalte religi.Ortodoxia se manifesta prin Duhul Sfant,celelalte credinte fiind profane.Ecumenismul doreste o reformare in sanul bisericilor.Dar cine vorbeste in numele ecumenismului?Ecumenismul va fi drept de crezare atunci cand nu vor vorbi oamenii ci Duhul Sfant.Ori Duhul Sfant se reveleaza doar in religia ortodoxa.Mihai Patrascu(cunscut in istorie sub numele de Mihai Viteazu)dupa ce intra in Alba Iulia decide sa ridice o biserica.Orasul fiind condus de catolici,in acea vreme,acestia nu sunt de acord.Mihai le propune un test.Preotii catolici sa sfinteasca apa,si cei ortodocsi la fel,sa puna fiecare vas cu apa la pastrat si pecetluit timp de 40 de zile,iar dupa 40 de zile apa celor care nu este stricata va fi cea sfanta,si dreptatea lor va fi cea dreapta.Bineinteles ca rezultatul este binecunoscut celora care au citit despre Sfantul Ierarh Petru Movila Mitropolitul Kievului,povestitorul intamplari.Asa a reusit Mihai sa ridice biserica.Ce vrea ecumenismul asta?Sau, tradus, ce vor oamenii astia?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ecumenism? BogdanF2 Generalitati 150 21.12.2014 21:06:04
Ecumenism Tartaruga Biserici Protestante 230 04.12.2012 01:46:41
ecumenism alexandra Generalitati 15 20.04.2008 16:10:49
Ecumenism Iacov Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 178 08.10.2007 20:02:36
Ecumenism Noesis Generalitati 13 17.07.2007 09:35:57