![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
politica shi iar politica, poi cine v-a reushi? sa priceapa ca "Mustrarea învinge, dar nu convinge"; cum spune Parintele Arsenie Boca... defapt de parca ar fi ceva numai shi musai de priceput.... ca oricum noi glumezii neoBARbari la cam toate ne pricepem, de la fotbal pana la ..... doar la fotbal defapt...
poi da fiecare se va mantui in credintza lui, iar daca nu, atunci vor sustine sus shi tare ca n-au shtiut ca... asha cum ne place noua sa dam vina, sau numa mie? ca e de la vreme, ca de la luna, ca de la matze, ca de la par, ca e rar, ca e bogat, ca e blond, ca de la fatza, ca de la umezeala, ca de la boala, ca de la una ca de la alta... oare cand vom ajunge shi la oglinda?, ca sa facem altceva in afara de a ne minuna ce grozavi shi frumushei suntem, sau cum vom arata peste... mai bine nu, dar daca tot ne-am etalat toate pe fatza ca intr-o vitrina atunci bine ca macar n-avem ochi shi la ceafa cum are soacra unii zic cea buna, altzii cea rea, ca in cazul nostru ar fi dezastru, poi nu ne apucam sa-i punem shi la ala vorbe din astea frumoase: cui pe cui se scoate, adica pacatul cu pacat se trateaza... auleu... ca iar ne sfredeleza pe la masele doamna doftor...??????:(??? nu MariaB? treaba ta, ca shtiu ca politica tot politica shi fotbalul se joaca pe teren... dar unde este socrul in povestea asta? cred ca s-a saturat shi a ieshit la garaj sa mai repare la mashina.... poi incape de soacra? :) |
|
|||
|
|||
![]()
Acele linkuri le gasesti pe www.You tube.com, si dai cautare pe "Benedict XVI" , respectiv "Johannes Paul II". E vorba de filmele incepand cu al treilea. Cum filmele sunt critice, am nevoie de un punct de vedere pozitiv. De aceea ti-am cerut tie parerea.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
puncte pozitive de vedere pot exprima si relativ la observatii pe care le faceti aici, in mod direct ce pare suspect in atitudinea Papei? ce se spune ca ar fi suspect? ... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum poti sa-mi spui dumneata ..auzi?!!? Hristos a venit pentru mantuirea tututror oamenilor (pana aici corect) ...indiferent daca acestia il cunosc sau nu (imposibil sa nu fi auzit de Hristos ) ..sau daca il primesc sau il refuza in anumite momente ale vietii (grav) Matale ai impresia ca Hristos este o papusa cu care fiecare face ce vrea? Cum poti sa spui astfel de lucruri ca se vor mantui toti? Cand insusi Hristos a spus-o clar MARCU 15. Si le-a zis: Mergeti în toată lumea si propovăduiti Evanghelia la toată făptura. 16. Cel ce va crede si se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi. Deci e clar ...Nu atatea aere catoliciste de intelect care si-au taiat mintea in scripturi ...Care o da cand ca e alba cand ca e neagra si o modeleaza dupa cum vor ei si nu in interes sincer pentru a-si da seama de pericolul in care se afla .. Vai ..uite cei care ajung sa incurajeze new-age-ul Harababura credintelor...HALAL.vai si amar??? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
si eu am auzit de Buddha, dar nu sunt budista iar cei care il refuza in anumite momente ale vietii sunt de ce le mai multe ori crestini un budist care a auzit de Isus Cristos dar isi traieste viata conform principiilor religioase budiste este placut in fata lui Dumnezeu dar crestinii pacatuiesc adesea - refuzandu-l in aceste mnomente ale vietii lor pe insusi Isus Cristos din ceea ce am spus nu reiese ca Isus Cristros ar fi marioneta in mainile oamenilor de ce ti se pare ca as fi spus asta?!? si nu am spus ca se vor mantui toti dupa cum nici toti crestinii nu se vor mantui |
|
|||
|
|||
![]()
Intrebarea asta m-a preocupat mult. Astfel am intrebat mai multi preoti ortodocsi. Toti au spus ca aborigenii se mantuiesc in religia lor. Mai precis, sunt judecati dupa "legea morala naturala" in loc de "legea lui Hristos", care e mai desavarsita. Legea morala naturala o cunoastem prin constiinta care este vocea lui Dumnezeu. In Coreea de Nord nu exista prea multi ortodocsi (oare or fi?), deci omenii aia nu au avut aceeasi sansa ca mine (orthodox) sau MariaB (catolica), dar si ei se pot mantui. Nimic nu il impiedica pe Hristos sa ii mantuiasca.
E important ca topicul sa continuie in linia initiatorului. Nu cred ca o sa convinga cineva pe altcineva cu nimic. Totusi putem castiga ceva. Eu sunt ortodox pentru ca asa a vrut D-zeu, de asemenea probabil ca un englez din fundul Angliei o are pe Elisabeta ca sefa religioasa pentru ca asta era singua biserica din satul lui. Dar eu vreau mai mult, vreau sa stiu care e invatatura pe care eu o accept fara intrebari ( fiecare avem una caci nu putem argumenta ad infinitum). Deci: Care e adevarul fundamental( neargumentabil) pe care il sustin ortodocsii si nu catolicii? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Si eu m-am intrebat multa vreme: nu trebuie sa-i iubesc neincetat si pe cei de alta confesiune? Si totodata ortodoxia ma indeamna iubeste-i dar si descopera ortodoxia. Una este sa stii ca exista ortodoxie si altceva sa o cunosti. De aceea trebuie stiut ca adevarul si iubirea nu sunt doua parti ale unei alternative, intre care trebuie sa se aleaga, ci doua fete indisolubil unite ale aceleiasi realitati ultime si dinamice. Unitatea se cere zidita deopotriva in adevar si iubire, redescoperite ca o singura realitate.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
cat priveste "imposibilitatea necotrazicerii", aceasta tine nu adevarul in sine, ci de formularea lui omeneasca cu alte cuvinte, nu ne intelegem pentru ca ne construim limbajul (in acest caz, limbajul teologic) astfel incat sa nu ne intelgem acesta a fost spiritul unei epoci - si putem oricand sa-l depasim, pemntru ca nu in acest spirit consta divinitatea... ceva de genul acesta poti sa intelegi sau poti sa nu intelegi, sau poti sa intelegi gresit cea ce am spus depinde de ceea ce cauti |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dar interpretare gresita poate ca si tu ai facut gestul respectiv fara sa iti dai seama, trecand normal de la o miscare la alta in orice caz, sa crezi ca Papa a facut gestul respectiv cu constiinta ca reprezinta semnul satanic este tendentios si voit defaimator si chiar daca vreun Papa/episcop/preot ar face voit semnul respectiv cu tot cu semnificatia lui, de ce ar face-o in mod public?!? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Iarasi cipuri si biometrice | BogdanF2 | Generalitati | 71 | 24.02.2017 07:53:45 |
Institutia papala | danyel | Biserica Romano-Catolica | 28 | 06.01.2013 22:26:39 |
Vizita papala in 2013 ? | Mihnea Dragomir | Biserica Romano-Catolica | 92 | 13.09.2012 21:04:03 |
Ganduri ...iarasi | 14carol06 | Generalitati | 1 | 06.02.2009 17:14:58 |
Iarasi despre grafice,sondaje, filocalie, scl.... | alecsandru | Generalitati | 4 | 15.05.2007 09:16:13 |
|