Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.02.2008, 13:33:10
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

politica shi iar politica, poi cine v-a reushi? sa priceapa ca "Mustrarea învinge, dar nu convinge"; cum spune Parintele Arsenie Boca... defapt de parca ar fi ceva numai shi musai de priceput.... ca oricum noi glumezii neoBARbari la cam toate ne pricepem, de la fotbal pana la ..... doar la fotbal defapt...

poi da fiecare se va mantui in credintza lui, iar daca nu, atunci vor sustine sus shi tare ca n-au shtiut ca... asha cum ne place noua sa dam vina, sau numa mie? ca e de la vreme, ca de la luna, ca de la matze, ca de la par, ca e rar, ca e bogat, ca e blond, ca de la fatza, ca de la umezeala, ca de la boala, ca de la una ca de la alta... oare cand vom ajunge shi la oglinda?, ca sa facem altceva in afara de a ne minuna ce grozavi shi frumushei suntem, sau cum vom arata peste... mai bine nu, dar daca tot ne-am etalat toate pe fatza ca intr-o vitrina atunci bine ca macar n-avem ochi shi la ceafa cum are soacra unii zic cea buna, altzii cea rea, ca in cazul nostru ar fi dezastru, poi nu ne apucam sa-i punem shi la ala vorbe din astea frumoase: cui pe cui se scoate, adica pacatul cu pacat se trateaza... auleu... ca iar ne sfredeleza pe la masele doamna doftor...??????:(??? nu MariaB? treaba ta, ca shtiu ca politica tot politica shi fotbalul se joaca pe teren... dar unde este socrul in povestea asta? cred ca s-a saturat shi a ieshit la garaj sa mai repare la mashina.... poi incape de soacra? :)
Vechi 25.02.2008, 13:57:00
ancah
Guest

Implicit

Acele linkuri le gasesti pe www.You tube.com, si dai cautare pe "Benedict XVI" , respectiv "Johannes Paul II". E vorba de filmele incepand cu al treilea. Cum filmele sunt critice, am nevoie de un punct de vedere pozitiv. De aceea ti-am cerut tie parerea.
Vechi 26.02.2008, 13:14:04
MariaB MariaB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Acele linkuri le gasesti pe www.You tube.com, si dai cautare pe "Benedict XVI" , respectiv "Johannes Paul II". E vorba de filmele incepand cu al treilea. Cum filmele sunt critice, am nevoie de un punct de vedere pozitiv. De aceea ti-am cerut tie parerea.
m-am uitat un pic pe un filmulet, dar nu pot sa il ascult - pentru ca nu am iesire pe net decat la birou si deranjez...

puncte pozitive de vedere pot exprima si relativ la observatii pe care le faceti aici, in mod direct

ce pare suspect in atitudinea Papei?
ce se spune ca ar fi suspect?
...
Vechi 26.02.2008, 14:39:45
Laurentiu Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariaB
Citat:
Si catolicii spun ca nu exista mantuire in afara Bisericii, evident a Bisericii Catolice. A ne include si pe noi in jurisdictai lor, inseamna ca ne acorda si noua, ortodocsilor, sansa la mantuire?!? In cazul acesta le multumim frumos, dar avem deja aceasta sansa prin Biserica Ortodoxa.
Catoliscismul recunoaste atotputetrnicia divina si prin faptul ca nu o limiteaza la o comunitate sau alta
cu siguranta ca ortodocsii se vor mantui in Crestinismul ortodox
dupa cum catolicii se vor mantui in Crestinismul catolic
...
aborigenii incredinta lor...
Isus Cristos a murit si a inviat pentru mantuirea tuturor oamenilor, indiferent daca acestia il cunosc sau nu, il recunosc sau nu, sau daca il primesc sau il refuza in anumite momente ale vietii lor

cat despre linkurile propuse mai sus, nu mi se deschid
Darga MariaB te rog nu mai duce oamenii in eroare...Adevarat spuneau Sfintii Parintii ..Catolicii...avand pe papa infailibil cap al bisericii..Adevaratul cap al Bisericii (Pe Hristos) L-au pierdut....De aceea Biserica catolica a nascut atatea erezii...
Cum poti sa-mi spui dumneata ..auzi?!!? Hristos a venit pentru mantuirea tututror oamenilor (pana aici corect) ...indiferent daca acestia il cunosc sau nu (imposibil sa nu fi auzit de Hristos ) ..sau daca il primesc sau il refuza in anumite momente ale vietii (grav)

Matale ai impresia ca Hristos este o papusa cu care fiecare face ce vrea?
Cum poti sa spui astfel de lucruri ca se vor mantui toti?
Cand insusi Hristos a spus-o clar
MARCU
15. Si le-a zis: Mergeti în toată lumea si propovăduiti Evanghelia la toată făptura.
16. Cel ce va crede si se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi.

Deci e clar ...Nu atatea aere catoliciste de intelect care si-au taiat mintea in scripturi ...Care o da cand ca e alba cand ca e neagra si o modeleaza dupa cum vor ei si nu in interes sincer pentru a-si da seama de pericolul in care se afla ..

Vai ..uite cei care ajung sa incurajeze new-age-ul Harababura credintelor...HALAL.vai si amar???
Vechi 28.02.2008, 12:52:48
MariaB MariaB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laurentiu
Cum poti sa-mi spui dumneata ..auzi?!!? Hristos a venit pentru mantuirea tututror oamenilor (pana aici corect) ...indiferent daca acestia il cunosc sau nu (imposibil sa nu fi auzit de Hristos ]
) ..sau daca il primesc sau il refuza in anumite momente ale vietii (grav)

Matale ai impresia ca Hristos este o papusa cu care fiecare face ce vrea?
Cum poti sa spui astfel de lucruri ca se vor mantui toti?
imposibil sa nu fi auzit de Hristos
si eu am auzit de Buddha, dar nu sunt budista

iar cei care il refuza in anumite momente ale vietii sunt de ce le mai multe ori crestini
un budist care a auzit de Isus Cristos dar isi traieste viata conform principiilor religioase budiste este placut in fata lui Dumnezeu
dar crestinii pacatuiesc adesea - refuzandu-l in aceste mnomente ale vietii lor pe insusi Isus Cristos

din ceea ce am spus nu reiese ca Isus Cristros ar fi marioneta in mainile oamenilor
de ce ti se pare ca as fi spus asta?!?
si nu am spus ca se vor mantui toti
dupa cum nici toti crestinii nu se vor mantui
Vechi 29.02.2008, 22:44:30
rbarb85 rbarb85 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.12.2007
Implicit

Intrebarea asta m-a preocupat mult. Astfel am intrebat mai multi preoti ortodocsi. Toti au spus ca aborigenii se mantuiesc in religia lor. Mai precis, sunt judecati dupa "legea morala naturala" in loc de "legea lui Hristos", care e mai desavarsita. Legea morala naturala o cunoastem prin constiinta care este vocea lui Dumnezeu. In Coreea de Nord nu exista prea multi ortodocsi (oare or fi?), deci omenii aia nu au avut aceeasi sansa ca mine (orthodox) sau MariaB (catolica), dar si ei se pot mantui. Nimic nu il impiedica pe Hristos sa ii mantuiasca.

E important ca topicul sa continuie in linia initiatorului. Nu cred ca o sa convinga cineva pe altcineva cu nimic. Totusi putem castiga ceva. Eu sunt ortodox pentru ca asa a vrut D-zeu, de asemenea probabil ca un englez din fundul Angliei o are pe Elisabeta ca sefa religioasa pentru ca asta era singua biserica din satul lui. Dar eu vreau mai mult, vreau sa stiu care e invatatura pe care eu o accept fara intrebari ( fiecare avem una caci nu putem argumenta ad infinitum). Deci: Care e adevarul fundamental( neargumentabil) pe care il sustin ortodocsii si nu catolicii?

Vechi 01.03.2008, 20:00:19
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariaB
Citat:
m-am uitat un pic pe un filmulet, dar nu pot sa il ascult - pentru ca nu am iesire pe net decat la birou si deranjez...

puncte pozitive de vedere pot exprima si relativ la observatii pe care le faceti aici, in mod direct

ce pare suspect in atitudinea Papei?
ce se spune ca ar fi suspect?
...
Maria, ar fi prea mult de scris, si nici macar nu stiu daca ceea ce numeste autorul ca fiind erezie, e adevarat. Daca ai timp, poti sa le asculti, si daca nu ai cine sa-ti traduca, macar uita-te la filmul despre Papa Ioan Paul II, care are un stop cadru vorbind multimilor. E cu mana ridicata si face semnul satanic. Am mai scris ca poate fi o manipulare de imagine. De aceea nu ma pot pronunta nici in legatrura cu restul afirmatiilor. Cred totusi, ca cineva ar trebui sa ia atitudine, daca cele spuse sunt adevarate sau minciuna, caci filmele se fot vedea pe You tube de catre oricine si pot induce in eroare, daca sunt minciuni, dar pot si ridica semne de intrebare, daca cele afirmate sunt adevarate. Mie nu mi-ar fi totuna, daca un Patriarh ar fi acuzat de atatea erezii.
Vechi 01.03.2008, 21:23:23
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Si eu m-am intrebat multa vreme: nu trebuie sa-i iubesc neincetat si pe cei de alta confesiune? Si totodata ortodoxia ma indeamna iubeste-i dar si descopera ortodoxia. Una este sa stii ca exista ortodoxie si altceva sa o cunosti. De aceea trebuie stiut ca adevarul si iubirea nu sunt doua parti ale unei alternative, intre care trebuie sa se aleaga, ci doua fete indisolubil unite ale aceleiasi realitati ultime si dinamice. Unitatea se cere zidita deopotriva in adevar si iubire, redescoperite ca o singura realitate.
Vechi 03.03.2008, 13:39:19
MariaB MariaB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de rbarb85
vreau sa stiu care e invatatura pe care eu o accept fara intrebari ( fiecare avem una caci nu putem argumenta ad infinitum). Deci: Care e adevarul fundamental( neargumentabil) pe care il sustin ortodocsii si nu catolicii?
problema nu consta in formularea adevarului acestuia, daca exista, ci in "imposibilitatea necotrazicerii" lui
cat priveste "imposibilitatea necotrazicerii", aceasta tine nu adevarul in sine, ci de formularea lui omeneasca
cu alte cuvinte, nu ne intelegem pentru ca ne construim limbajul (in acest caz, limbajul teologic) astfel incat sa nu ne intelgem
acesta a fost spiritul unei epoci - si putem oricand sa-l depasim, pemntru ca nu in acest spirit consta divinitatea...

ceva de genul acesta
poti sa intelegi sau poti sa nu intelegi, sau poti sa intelegi gresit cea ce am spus
depinde de ceea ce cauti
Vechi 03.03.2008, 13:48:20
MariaB MariaB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
filmul despre Papa Ioan Paul II, care are un stop cadru vorbind multimilor.
E cu mana ridicata si face semnul satanic.
ar putea sa fie "manipulare de imagine", s-ar putea sa nu fie manipulare
dar interpretare gresita

poate ca si tu ai facut gestul respectiv fara sa iti dai seama, trecand normal de la o miscare la alta

in orice caz, sa crezi ca Papa a facut gestul respectiv cu constiinta ca reprezinta semnul satanic este tendentios si voit defaimator
si chiar daca vreun Papa/episcop/preot ar face voit semnul respectiv cu tot cu semnificatia lui, de ce ar face-o in mod public?!?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iarasi cipuri si biometrice BogdanF2 Generalitati 71 24.02.2017 07:53:45
Institutia papala danyel Biserica Romano-Catolica 28 06.01.2013 22:26:39
Vizita papala in 2013 ? Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 92 13.09.2012 21:04:03
Ganduri ...iarasi 14carol06 Generalitati 1 06.02.2009 17:14:58
Iarasi despre grafice,sondaje, filocalie, scl.... alecsandru Generalitati 4 15.05.2007 09:16:13