Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.02.2009, 15:23:31
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Oare daca omul acela primeste o farfurie de mancare dupa ce a dat sange, si-a facut mai putin datoria fata de aproapele?
Doneaza pentru ca e altruist sau doneaza pentru ca i se ofera o farfurie de ciorba? Daca cineva ma ajuta intr-o problema pentru ca asa simte, bineinteles ca pot sa-l omenesc in schimb. Problema este cand ne ajutam aproapele EXCLUSIV contra unor beneficii.

In Romania existau foarte multi oameni care traiau din asa ceva, in loc sa-si caute de munca. Acum ca s-au scos beneficiile au sarit cu totii in sus, pentru ca asa percepeau ei actul, ca pe un troc. Dar statul a procedat bine si problema s-a rezolvat, acum doneaza numai cine o face din solidaritate cetateneasca.

Iar criza de sange nu e ceva nou, a fost si inainte si va fi mereu.

Citat:
Dar sistemul strange surubul sub diferite pretexte. Obligatiile cresc in vreme ce drepturile scad, incet dar sigur. Si culmea e ca unii dintre noi chiar suntem incantati de acest lucru.
Romania era ultima tara din UE unde se acordau astfel de largi beneficii pentru un act care prin definitie trebuie sa fie benevol. S-a trecut de la vanzarea sangelui contra bonuri de masa la donare. Cine vrea sa dea, da, cine nu, nu. O zi libera de la serviciu si asta e.

Citat:
Scrabble, tu esti donator? Eu nu sunt, din motive intemeiate, dar fiul meu si sotul sunt donatori de ani de zile.
Nu pot sa mai donez, dar am donat.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2009, 16:06:33
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Doneaza pentru ca e altruist sau doneaza pentru ca i se ofera o farfurie de ciorba? Daca cineva ma ajuta intr-o problema pentru ca asa simte, bineinteles ca pot sa-l omenesc in schimb. Problema este cand ne ajutam aproapele EXCLUSIV contra unor beneficii.

In Romania existau foarte multi oameni care traiau din asa ceva, in loc sa-si caute de munca. Acum ca s-au scos beneficiile au sarit cu totii in sus, pentru ca asa percepeau ei actul, ca pe un troc. Dar statul a procedat bine si problema s-a rezolvat, acum doneaza numai cine o face din solidaritate cetateneasca.

.
Nu cred ca s-a dat vreodata atat de mult pentru sange.
La saracia unora si acea farfurie de mancare inseamna ceva. Dar ai o raceala in gandire, care mie imi inghiata sangele!
Reply With Quote
Vechi 04.03.2009, 13:23:38
Adriana Cluj
Guest

Implicit E important sa donati sange, cei care puteti

Fiica mea a trait 17 ani si jumatate. Din cauza unei boli cumplite, a avut toata viata ei scurta si chinuita nevoie de transfuzii. A ajuns sa fie eleva de liceu, a intrat la liceu fara sa ia meditatii desi ea lipsea de la scoala lunar, de mai multe ori pe luna uneori, tratament medicamentos a facut in permanenta in fiecare zi a vietii ei, acasa facea perfuzii cu care dormea si noaptea.
Pana la 3 ani i-am dat sange de-al meu, era cel mai potrivit, apoi nevoile ei au crescut si am avut nevoie de sange de la alti donatori.
Daca toti acei oameni care i-au dat sange- si cu voia Tatalui Ceresc- nu ar fi facut acel gest ce credeti ca s-ar fi intamplat cu acest copil? Cum ar fi trait? Ce ar fi trebuit sa fac? Cum ar fi ajuns fiica mea o adolescenta frumoasa, desteapta, credincioasa, prietenoasa, care si acum dupa 10 ani este amintita de prietenii ei, de toti cei care au cunoscut-o, multora dintre cei pe care i-a cunoscut marcandu-le viata, schimbadu-le ceva in viata, in bine? Nu credeti ca Dumnezeu a vrut ca ea sa poata supravietui atata timp, tocmai pentru ca atat a considerat El necesar sa-si indeplineasca ea misiunea pe acest pamant? Si daca fara transfuzii nu ar fi putut supravietui, nu credeti ca El a fost de acord cu acel tratament?
Nu vreau sa mai scriu prea multe, dar cred ca intelegeti cat de important este acest gest.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2009, 01:34:36
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Eu sunt bucuros ca s-au eliminat anumite recompense ce se dadeau donatorilor (bonuri de masa, abonamente reduse pe transportul in comun, bani sau mai stiu eu ce).
Imi pare rau draga Scrabble ca trebuie sa iti stric bucuria, dar esti gresit informat. INCA SE MAI DAU BONURI DE MASA CELOR CARE DONEAZA SANGE.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2009, 01:40:59
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Fiica mea a trait 17 ani si jumatate. Din cauza unei boli cumplite, a avut toata viata ei scurta si chinuita nevoie de transfuzii. A ajuns sa fie eleva de liceu, a intrat la liceu fara sa ia meditatii desi ea lipsea de la scoala lunar, de mai multe ori pe luna uneori, tratament medicamentos a facut in permanenta in fiecare zi a vietii ei, acasa facea perfuzii cu care dormea si noaptea.
Pana la 3 ani i-am dat sange de-al meu, era cel mai potrivit, apoi nevoile ei au crescut si am avut nevoie de sange de la alti donatori.
Daca toti acei oameni care i-au dat sange- si cu voia Tatalui Ceresc- nu ar fi facut acel gest ce credeti ca s-ar fi intamplat cu acest copil? Cum ar fi trait? Ce ar fi trebuit sa fac? Cum ar fi ajuns fiica mea o adolescenta frumoasa, desteapta, credincioasa, prietenoasa, care si acum dupa 10 ani este amintita de prietenii ei, de toti cei care au cunoscut-o, multora dintre cei pe care i-a cunoscut marcandu-le viata, schimbadu-le ceva in viata, in bine? Nu credeti ca Dumnezeu a vrut ca ea sa poata supravietui atata timp, tocmai pentru ca atat a considerat El necesar sa-si indeplineasca ea misiunea pe acest pamant? Si daca fara transfuzii nu ar fi putut supravietui, nu credeti ca El a fost de acord cu acel tratament?
Nu vreau sa mai scriu prea multe, dar cred ca intelegeti cat de important este acest gest.
Stiu draga Adriana ca niste simple vorbe nu pot alina durerea ce o are un parinte in asemenea momente.. eu personal nu sunt mama, deci cu siguranta ca nu pot intelege trairile tale, desi incerc;te admir enorm ptr puterea de a infrunta toate aceste furtuni, cu intelepciune, seninatate si echilibru.Din partea mea tot regretul, o calda imbratisare ptr tine o floare si o rugaciune in memoria celei ce a fost si va ramane scumpul tau ingeras.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2009, 12:01:57
Adriana Cluj
Guest

Implicit Multumesc

Citat:
În prealabil postat de MarinaAlca Vezi mesajul
Stiu draga Adriana ca niste simple vorbe nu pot alina durerea ce o are un parinte in asemenea momente.. eu personal nu sunt mama, deci cu siguranta ca nu pot intelege trairile tale, desi incerc;te admir enorm ptr puterea de a infrunta toate aceste furtuni, cu intelepciune, seninatate si echilibru.Din partea mea tot regretul, o calda imbratisare ptr tine o floare si o rugaciune in memoria celei ce a fost si va ramane scumpul tau ingeras.
Nu prea am scris prin forum-uri, deci nu ma pricep foarte bine sa butonez inca, dar sper ca "MULTUMESC"-ul meu sa ajunga la tine.
Fiecare parinte isi iubeste copilul si crede ca al lui e cel mai cel. Despre fiica mea, insa, multi cunoscuti de-ai nostri au si astazi amintiri care le-au marcat viata, parca pentru totdeauna. E o mangaiere sa auzi astfel de cuvinte, dupa 10 ani de cand ea nu mai este, sa vezi ca a ramas in amintirile lor, ca nu au uitat-o. Lacrimile nu trec oricum, dar... Dumnezeu stie cel mai bine de ce a fost sa fie asa. Nimic nu e la voia intamplarii.
Eu as dona sange si acum, dar am fost la centru si nu-mi recolteaza, intr-o vreme nu aveam greutatea necesara, plus cauza unei boli (thalasemie minora) pe care o am. Eu as dona si in asemenea situatie, inainte aveam mult mai putine kilograme (cand donam pentru fiica mea) si nu am patit nimic niciodata. Dar regulile sunt foarte stricte acum la Centrul de Recoltare, si oamenii nu-si risca serviciul, ma gandesc.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2009, 14:43:55
Adriana Cluj
Guest

Implicit De ce?

Citat:
Nu pot sa mai donez, dar am donat.
De ce ai donat? Pentru ziua libera si bonuri sau pentru ca cineva apropiat (sau nu) tie avea nevoie?
Reply With Quote
Vechi 07.07.2016, 16:02:17
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit Este nevoie de sânge

Scot de la naftalină acest topic pentru că nevoia de sânge se pare că este foarte mare în ultimele zile, iar donarea de sânge consider că este o faptă creștinească la îndemâna multora dintre noi, chiar și a celor săraci; doar să fii sănătos.

Sunt mulți cei a căror viață atârnă de o pungă de sânge: accidentați, oameni care au nevoie urgentă de operație, talasemicii (care nu pot trăi decât făcând transfuzii toată viața).

În București, donarea se face la Centrul de Transfuzii Sanguine, care se află aproape de Piața Victoriei. Centrele de transfuzii din țară pot fi găsite aici, inclusiv condițiile pe care trebuie să le îndeplinești ca donator.

La CTS, în perioada verii programul pentru recoltarea de sânge este între 7,30 și 12.00. Dacă ajungi devreme și vezi multă lume, asta nu înseamnă că nevoia de sânge este acoperită. O bună parte dintre cei veniți nu vor fi admiși ca donatori.
Vechi 07.07.2016, 16:16:27
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Încă ceva. În perioada asta este o campanie mediatică pentru donarea de sânge, așa că numărul donatorilor va crește (dar nu neapărat până la a acoperi necesarul).

Ceea ce este important, însă, este să donezi cu regularitate, pentru că de la donatorii sporadici se recoltează doar sânge total iar, pe de altă parte, nevoia de sânge este permanentă.
Vechi 07.07.2016, 17:27:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Experienta personala, am intrebat cum se doneaza sange, te prezinti la prima ora si stai la o coada de asteptare imensa, completezi un formular, si astepti si astepti..

Nu poate sa-ti spuna nimeni cat dureaza pentru ca de la prima ora deja sunt o gramada de doritori, majoritatea de o anumita conditie sociala si culoare etc.

Asistenta care am intrebat-o chestiile astea se uita ciudat la modul "da' tu de ce ai nevoie sa donezi?".

Nu vreau sa descurajez pe nimeni, poate prin alte parti lucrurile stau altfel.

Pana la urma e o chestie care tine de cerere si oferta, daca cererea ar fi mai bine stimualta financiar cu certitudine si oferta ar fi mult mai substantiala, momentan este un gest ori de saracie extrema ori de bunavointa extrema.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
despre transfuzia de sange Mirela0110 Generalitati 29 02.10.2016 11:52:19
Voi unde donati hainele pe care nu le mai purtati? casiana Umanitare 40 05.01.2016 12:42:56
Grupe de sange! SHOTO Din Vechiul Testament 75 13.07.2012 11:29:45
Doneaza sange ! Meritoriu Stiri, actualitati, anunturi 14 17.01.2012 19:03:41
Donati un suspin si o rugaciune pentru sinistrati jenica Rugaciuni 5 11.09.2007 20:42:11