![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In Romania existau foarte multi oameni care traiau din asa ceva, in loc sa-si caute de munca. Acum ca s-au scos beneficiile au sarit cu totii in sus, pentru ca asa percepeau ei actul, ca pe un troc. Dar statul a procedat bine si problema s-a rezolvat, acum doneaza numai cine o face din solidaritate cetateneasca. Iar criza de sange nu e ceva nou, a fost si inainte si va fi mereu. Citat:
Nu pot sa mai donez, dar am donat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La saracia unora si acea farfurie de mancare inseamna ceva. Dar ai o raceala in gandire, care mie imi inghiata sangele! |
|
|||
|
|||
![]()
Fiica mea a trait 17 ani si jumatate. Din cauza unei boli cumplite, a avut toata viata ei scurta si chinuita nevoie de transfuzii. A ajuns sa fie eleva de liceu, a intrat la liceu fara sa ia meditatii desi ea lipsea de la scoala lunar, de mai multe ori pe luna uneori, tratament medicamentos a facut in permanenta in fiecare zi a vietii ei, acasa facea perfuzii cu care dormea si noaptea.
Pana la 3 ani i-am dat sange de-al meu, era cel mai potrivit, apoi nevoile ei au crescut si am avut nevoie de sange de la alti donatori. Daca toti acei oameni care i-au dat sange- si cu voia Tatalui Ceresc- nu ar fi facut acel gest ce credeti ca s-ar fi intamplat cu acest copil? Cum ar fi trait? Ce ar fi trebuit sa fac? Cum ar fi ajuns fiica mea o adolescenta frumoasa, desteapta, credincioasa, prietenoasa, care si acum dupa 10 ani este amintita de prietenii ei, de toti cei care au cunoscut-o, multora dintre cei pe care i-a cunoscut marcandu-le viata, schimbadu-le ceva in viata, in bine? Nu credeti ca Dumnezeu a vrut ca ea sa poata supravietui atata timp, tocmai pentru ca atat a considerat El necesar sa-si indeplineasca ea misiunea pe acest pamant? Si daca fara transfuzii nu ar fi putut supravietui, nu credeti ca El a fost de acord cu acel tratament? Nu vreau sa mai scriu prea multe, dar cred ca intelegeti cat de important este acest gest. |
|
||||
|
||||
![]()
Imi pare rau draga Scrabble ca trebuie sa iti stric bucuria, dar esti gresit informat. INCA SE MAI DAU BONURI DE MASA CELOR CARE DONEAZA SANGE.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fiecare parinte isi iubeste copilul si crede ca al lui e cel mai cel. Despre fiica mea, insa, multi cunoscuti de-ai nostri au si astazi amintiri care le-au marcat viata, parca pentru totdeauna. E o mangaiere sa auzi astfel de cuvinte, dupa 10 ani de cand ea nu mai este, sa vezi ca a ramas in amintirile lor, ca nu au uitat-o. Lacrimile nu trec oricum, dar... Dumnezeu stie cel mai bine de ce a fost sa fie asa. Nimic nu e la voia intamplarii. Eu as dona sange si acum, dar am fost la centru si nu-mi recolteaza, intr-o vreme nu aveam greutatea necesara, plus cauza unei boli (thalasemie minora) pe care o am. Eu as dona si in asemenea situatie, inainte aveam mult mai putine kilograme (cand donam pentru fiica mea) si nu am patit nimic niciodata. Dar regulile sunt foarte stricte acum la Centrul de Recoltare, si oamenii nu-si risca serviciul, ma gandesc. |
|
|||
|
|||
![]()
De ce ai donat? Pentru ziua libera si bonuri sau pentru ca cineva apropiat (sau nu) tie avea nevoie?
|
|
||||
|
||||
![]()
Scot de la naftalină acest topic pentru că nevoia de sânge se pare că este foarte mare în ultimele zile, iar donarea de sânge consider că este o faptă creștinească la îndemâna multora dintre noi, chiar și a celor săraci; doar să fii sănătos.
Sunt mulți cei a căror viață atârnă de o pungă de sânge: accidentați, oameni care au nevoie urgentă de operație, talasemicii (care nu pot trăi decât făcând transfuzii toată viața). În București, donarea se face la Centrul de Transfuzii Sanguine, care se află aproape de Piața Victoriei. Centrele de transfuzii din țară pot fi găsite aici, inclusiv condițiile pe care trebuie să le îndeplinești ca donator. La CTS, în perioada verii programul pentru recoltarea de sânge este între 7,30 și 12.00. Dacă ajungi devreme și vezi multă lume, asta nu înseamnă că nevoia de sânge este acoperită. O bună parte dintre cei veniți nu vor fi admiși ca donatori.
|
||||
|
||||
![]()
Încă ceva. În perioada asta este o campanie mediatică pentru donarea de sânge, așa că numărul donatorilor va crește (dar nu neapărat până la a acoperi necesarul).
Ceea ce este important, însă, este să donezi cu regularitate, pentru că de la donatorii sporadici se recoltează doar sânge total iar, pe de altă parte, nevoia de sânge este permanentă.
|
|||
|
|||
![]()
Experienta personala, am intrebat cum se doneaza sange, te prezinti la prima ora si stai la o coada de asteptare imensa, completezi un formular, si astepti si astepti..
Nu poate sa-ti spuna nimeni cat dureaza pentru ca de la prima ora deja sunt o gramada de doritori, majoritatea de o anumita conditie sociala si culoare etc. Asistenta care am intrebat-o chestiile astea se uita ciudat la modul "da' tu de ce ai nevoie sa donezi?". Nu vreau sa descurajez pe nimeni, poate prin alte parti lucrurile stau altfel. Pana la urma e o chestie care tine de cerere si oferta, daca cererea ar fi mai bine stimualta financiar cu certitudine si oferta ar fi mult mai substantiala, momentan este un gest ori de saracie extrema ori de bunavointa extrema.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
despre transfuzia de sange | Mirela0110 | Generalitati | 29 | 02.10.2016 11:52:19 |
Voi unde donati hainele pe care nu le mai purtati? | casiana | Umanitare | 40 | 05.01.2016 12:42:56 |
Grupe de sange! | SHOTO | Din Vechiul Testament | 75 | 13.07.2012 11:29:45 |
Doneaza sange ! | Meritoriu | Stiri, actualitati, anunturi | 14 | 17.01.2012 19:03:41 |
Donati un suspin si o rugaciune pentru sinistrati | jenica | Rugaciuni | 5 | 11.09.2007 20:42:11 |
|