![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica ce propui? Dumnezeu ne-a cerut dupa tine sa ne facem toti calugari?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar una este sa vorbesti, si alta sa faci dragoste de incercare, sa vezi daca esti sau nu fertil(a). Eu asta ziceam.
|
|||
|
|||
![]()
Binenteles ca cei ca el nu sunt casatoriti.
Din motive nu foarte greu de ghicit. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum te-au facut mamica si taticul tau, hm? ![]()
|
|||
|
|||
![]()
N-ai inteles, sfantul Pafnutie a fost cel care a propus sa se condamne ideea ca relatia trupeasca din cadrul casatoriei ar fi pacat sau spurcata sau stiu eu cum.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Și a luat Domnul Dumnezeu pe omul pe care-l făcuse și l-a pus în grădina cea din Eden, ca s-o lucreze și s-o păzească." Deci omul avea de lucru, dar munca lui era binecuvantata si-i iesea orice lucru de care se apuca. Dupa cadere au aparut buruienile si problemele. Iar porunca de inmultire a fost data inainte de caderea in pacat, dupa cum am aratat mai sus. iti mai arat ce spune Sf Ap Pavel pentru a fi mai sigur: 1 Corinteni 7:28 "Dacă însă te vei însura, n-ai greșit. Ci fecioara, de se va mărita, n-a greșit."
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Bre nu sunt perfect, nu sunt nici casatorit deci am multe scapari la capitolul acesta. Cautand mai mult despre casatorie si ce reprezinta aceasta ca atare am gasit si acest link http://tainacasatoriei.wordpress.com...a-in-casnicie/ , ce pot sa zic, decat ca-mi cer iertare pentru judecata mea falsa si slava Domnului ca mi-a dat frati care sa-mi deschida ochii. Dupa ce parintii mei au divortat, in mintea mea casatoria si-a cam pierdut din insemnatate, dar vina o port numai eu fiindca intr-un fel am exclus-o ca posibilitate in ceea ce ma priveste. Nu degeaba imi spun delirul, tocmai fiindca sunt produsul unei vieti zbuciumate. Sper sa nu fi smintit pe careva, din pacate vorbele nu mi le mai pot lua inapoi, de acum raman doar consecintele.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Câteva clarificări: -Porunca de a crește, de a ne înmulți și de a umple pământul au primit-o înaintașii noștri ÎNAINTE de cădere, pe când se aflau în stare de grație. -"În păcat m-a născut mama mea" se referă la păcatul ancestral. Aceasta NU înseamnă că tatăl dv și cu mama dv au comis un păcat carnal care s-a lăsat cu concepția dv (presupunând că erau căsătoriți), ci înseamnă că ați apărut în lume în stare căzută ca efect al păcatului ancestral care se transmite într-un mod care scapă înțelegerii noastre (este mister). Altfel, nici nu ar fi necesar să ne botezăm. De aceea, "creștinii" care nu cred în păcatul ancestral nu cred nici în necesitatea Botezului pentru mântuire. Că așa fel e credința alcătuită, încât dacă muți o dogmă trebuie să le muți pe toate. -Mulți sfinți au trăit în feciorie, începând cu cel mai mare sfânt: Isus Cristos, urmat de cea care este mai onorată decât serafimii: Sf Fecioară. Au existat și sfinți căsătoriți, care au avut legături sexuale, desigur în cadrul căsătoriei. Prin urmare, pentru mântuire sunt două căi posibile: a fecioriei și a căsătoriei. Prima este mai înaltă în onoare. Dealtfel, acestea sunt tratate pe larg de un teolog redutabil: Sf Pavel.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 03.05.2010 at 16:46:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu sa te binecuvinteze si sa te ajute sa-ti gasesti pacea! Multi gresim pe aici dar putini recunoastem si ne cerem iertare.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Am nevoie de niste sfaturi!! | Calin21 | Preotul | 4 | 17.02.2011 15:32:09 |
Ajutor...am nevoie de sfaturi.. | marcelpanait | Secte si culte | 11 | 02.08.2010 16:49:00 |
Am nevoie de sfaturi daca se poate | cineva888 | Generalitati | 41 | 04.05.2010 18:25:29 |
Caz rar, am nevoie de sfaturi!!! | worldwide | Intamplari adevarate | 18 | 28.04.2010 22:52:32 |
sfaturi pt cei care au nevoie | anna13 | Intamplari adevarate | 2 | 29.10.2006 15:57:48 |
|