Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.05.2010, 16:20:15
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Delirul Vezi mesajul
Doriana de asemeni Dumnezeu ne-a dat si doi ochi cand ar fi de ajuns numai unul, doi plamani cand de asemeni ai putea trai numai cu unul, doua maini cand te-ai putea servi numai de una, 10 degete la maini si la picioare cand de ajuns ar fi fost mult mai putine, par pe cap cand am putea trai nestingheriti si fara, doua nari la nas cand ar fi putut face numai una deci uite cate lucruri ni le-a dat Dumnezeu in plus si chiar in surplus, prin urmare depinde numai de tine cum vrei sa te folosesti de ele, fiindca Dumnezeu ne-a mai dat si liberul arbitru.
Ar fi amuzant de facut desenul omului ideal pe care il descrii tu aici - cu o singura mana, chel,; un singur plaman, o singura nara, trei degete la picioare etc :-DDD

Adica ce propui? Dumnezeu ne-a cerut dupa tine sa ne facem toti calugari?
Vechi 03.05.2010, 16:23:02
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Sigur ca nu divortezi la orice problema, sau boala care apare in cadrul casniciei, dar atunci cand ea exista dinainte si mai ales cand persoana in cauza o stie, ea trebuie discutata si vazut de comun acord ce, cat se poate accepta si ce solutii se pot accepta.
Mi se pare mai corect sa se discute dinainte aceste aspecte in mod cinstit, asa cum se discuta si altele.

"Uite care e treaba: eu nu pot sau nu vreau sa am copii. Tu vrei? Da. Atunci cum facem? Mergem sa ne controlam inainte de nunta, accepti sa adopti, accepti sa facem tratament medical sa incercam? Nu accepti, sau nu vrei copii? Atunci e mai bine sa ne cautam pe altcineva mai potrivit"
Dar daca ma iubesti, nu ma obliga sa sufar o viata intreaga si eventual sa suferi si tu cu mine.
Asta da, sigur, trebuie vorbit inainte!!! Si daca unul dintre cei doi spune ca el nu s-ar mai casatori daca nu ar putea avea copii cu celalalt, atunci sa faca si teste medicale.
Dar una este sa vorbesti, si alta sa faci dragoste de incercare, sa vezi daca esti sau nu fertil(a). Eu asta ziceam.
Vechi 03.05.2010, 16:23:59
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Tu esti casatorit? Stii macar despre ce vorbesti?
Binenteles ca cei ca el nu sunt casatoriti.
Din motive nu foarte greu de ghicit.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 16:25:17
Delirul's Avatar
Delirul Delirul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2010
Locație: undeva-n Moldova
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Delirul
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Nu asta este credinta bisericii - ca relatia sexuala in cadrul casatoriei ar fi pacat!!
De unde ai luat aceasta idee? Precis nu din slujba casatoriei unde se spune ca patul conjugal este 'curat'.
Daca ar fi pacat, atunci nu ar mai fi cununia sfanta taina.

Sa stii ca ideea asta a si fost condamnata la un sinod la propunerea unui calugar de altfel, sfantul Pafnutie.

Tu esti casatorit? Stii macar despre ce vorbesti?
Pai daca a fost condamnata la sinod de ce i se mai spune lui Pafnutie sfant ?
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 16:25:41
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Acum judeca si tu daca este chiar atat de necesar, si nefiind necesar daca este chiar asa o virtute actul sexual ?
Dar tu frate cum anume ai aparut aici pe forum sa ne impartasesti aceste idei?
Cum te-au facut mamica si taticul tau, hm?
Vechi 03.05.2010, 16:26:52
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai daca a fost condamnata la sinod de ce i se mai spune lui Pafnutie sfant ?
N-ai inteles, sfantul Pafnutie a fost cel care a propus sa se condamne ideea ca relatia trupeasca din cadrul casatoriei ar fi pacat sau spurcata sau stiu eu cum.
Vechi 03.05.2010, 16:28:29
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Adam si Eva in rai nu-si faceau griji pentru nimic, deci nu munceau ci aveau totul la dispozitie, tocmai de aceea abia dupa caderea lor li s-a spus duceti-va de va inmultiti si munciti pamantul, ca si o consecinta a caderii lor. .
Nici asta nu e chiar adevarat. Dumnezeu nu a incurajat lenea nici la inceput:

"Și a luat Domnul Dumnezeu pe omul pe care-l făcuse și l-a pus în grădina cea din Eden, ca s-o lucreze și s-o păzească."

Deci omul avea de lucru, dar munca lui era binecuvantata si-i iesea orice lucru de care se apuca. Dupa cadere au aparut buruienile si problemele.

Iar porunca de inmultire a fost data inainte de caderea in pacat, dupa cum am aratat mai sus.

iti mai arat ce spune Sf Ap Pavel pentru a fi mai sigur:

1 Corinteni 7:28
"Dacă însă te vei însura, n-ai greșit. Ci fecioara, de se va mărita, n-a greșit."
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 16:41:55
Delirul's Avatar
Delirul Delirul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2010
Locație: undeva-n Moldova
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Delirul
Implicit

Bre nu sunt perfect, nu sunt nici casatorit deci am multe scapari la capitolul acesta. Cautand mai mult despre casatorie si ce reprezinta aceasta ca atare am gasit si acest link http://tainacasatoriei.wordpress.com...a-in-casnicie/ , ce pot sa zic, decat ca-mi cer iertare pentru judecata mea falsa si slava Domnului ca mi-a dat frati care sa-mi deschida ochii. Dupa ce parintii mei au divortat, in mintea mea casatoria si-a cam pierdut din insemnatate, dar vina o port numai eu fiindca intr-un fel am exclus-o ca posibilitate in ceea ce ma priveste. Nu degeaba imi spun delirul, tocmai fiindca sunt produsul unei vieti zbuciumate. Sper sa nu fi smintit pe careva, din pacate vorbele nu mi le mai pot lua inapoi, de acum raman doar consecintele.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 16:44:00
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
DOriana, Dumnezeu a spus lucrul acesta (ma refer la duceti-va si va inmultiti) ca o consecinta a caderii lui Adam si a Evei, deci tu ce crezi ?. Oare nu in Psalmul 50 se spune ca in pacat m-a nascut maica mea ?, oare nu avem ca marturie vietile atator sfinti parinti care nu au cunoscut ce este aceea impreunare dar uite ca s-au sfintit ? Doriana eu nu sunt in masura sa judec caile si complexitatea acestora prin care Dumnezeu a cautat sa ne mantuiasca sau sa ne dea o invatatura, dar stiu macar atata lucru ca daca de foame si sete s-a mai murit din lipsa de sex nimeni nu si-a pierdut viata. Acum judeca si tu daca este chiar atat de necesar, si nefiind necesar daca este chiar asa o virtute actul sexual ?

Câteva clarificări:
-Porunca de a crește, de a ne înmulți și de a umple pământul au primit-o înaintașii noștri ÎNAINTE de cădere, pe când se aflau în stare de grație.

-"În păcat m-a născut mama mea" se referă la păcatul ancestral. Aceasta NU înseamnă că tatăl dv și cu mama dv au comis un păcat carnal care s-a lăsat cu concepția dv (presupunând că erau căsătoriți), ci înseamnă că ați apărut în lume în stare căzută ca efect al păcatului ancestral care se transmite într-un mod care scapă înțelegerii noastre (este mister). Altfel, nici nu ar fi necesar să ne botezăm.

De aceea, "creștinii" care nu cred în păcatul ancestral nu cred nici în necesitatea Botezului pentru mântuire. Că așa fel e credința alcătuită, încât dacă muți o dogmă trebuie să le muți pe toate.

-Mulți sfinți au trăit în feciorie, începând cu cel mai mare sfânt: Isus Cristos, urmat de cea care este mai onorată decât serafimii: Sf Fecioară. Au existat și sfinți căsătoriți, care au avut legături sexuale, desigur în cadrul căsătoriei.
Prin urmare, pentru mântuire sunt două căi posibile: a fecioriei și a căsătoriei. Prima este mai înaltă în onoare. Dealtfel, acestea sunt tratate pe larg de un teolog redutabil: Sf Pavel.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 03.05.2010 at 16:46:54.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 16:44:50
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Bre nu sunt perfect, nu sunt nici casatorit deci am multe scapari la capitolul acesta. Cautand mai mult despre casatorie si ce reprezinta aceasta ca atare am gasit si acest link http://tainacasatoriei.wordpress.com...a-in-casnicie/ , ce pot sa zic, decat ca-mi cer iertare pentru judecata mea falsa si slava Domnului ca mi-a dat frati care sa-mi deschida ochii. Dupa ce parintii mei au divortat, in mintea mea casatoria si-a cam pierdut din insemnatate, dar vina o port numai eu fiindca intr-un fel am exclus-o ca posibilitate in ceea ce ma priveste. Nu degeaba imi spun delirul, tocmai fiindca sunt produsul unei vieti zbuciumate. Sper sa nu fi smintit pe careva, din pacate vorbele nu mi le mai pot lua inapoi, de acum raman doar consecintele.

Dumnezeu sa te binecuvinteze si sa te ajute sa-ti gasesti pacea! Multi gresim pe aici dar putini recunoastem si ne cerem iertare.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Am nevoie de niste sfaturi!! Calin21 Preotul 4 17.02.2011 15:32:09
Ajutor...am nevoie de sfaturi.. marcelpanait Secte si culte 11 02.08.2010 16:49:00
Am nevoie de sfaturi daca se poate cineva888 Generalitati 41 04.05.2010 18:25:29
Caz rar, am nevoie de sfaturi!!! worldwide Intamplari adevarate 18 28.04.2010 22:52:32
sfaturi pt cei care au nevoie anna13 Intamplari adevarate 2 29.10.2006 15:57:48