Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2010, 19:25:55
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

@Daniel - vorbesti prostii

@Fani - ai dreptate, dar solutia radicala este ireversibila. La exemplele tale exista alte solutii.

Nu sunt de acord cu asemenea solutii, pentru ca parerile se mai schimba in timp si pe urma poti regreta.
La un moment dat nu vrei copii, dar mai tarziu se mai schimba situatia si poate totusi vrei si nu mai ai cum.

@Florin - nu faceti asa ceva. Daca totusi se intampla, suntem destui dornici sa va preluam copilul/copiii si la batranete vei fi bucuros.
Vechi 08.05.2010, 19:37:00
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Daca te lamureste asta,Klaus Keneth a spus ca dupa casatorie a hotarat sa nu faca copii,pentru ca are de oferit ceva lumii.Si atunci au luat hotararea sa traiasca cu sotia,ca sora si frate,lucru care l-a marturisit la o emisiune reluata si ieri la postul Trinitas.
Deci hotararea de a nu face copii inseamna fara echivoc incetarea relatiilor trupesti.
Dupa casatorie n-a mai facut absolut nici un copil?
Pai atunci scopul casatoriei care a fost pana la urma?

Si de cand copii sunt o piedica? Ce avea de oferit asa important si anevoios incat un copil sa fie o piedica?
Vechi 08.05.2010, 19:38:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Pai si urmand metoda calendarului pe care o proprui tu cu cateva pagini in urma, nu alegi constient pentru actul patimas...?
E o intrebare buna dar care trebuie pusa la persoane mai..induhovnicite.
Probabil se merge pe ideea cu "raul cel mai mic".

Imediat dupa, este solutia ideala: abstinenta.

Oare la evreii VT care era treaba cu contraceptia?
Vechi 08.05.2010, 20:22:54
nela_27 nela_27 is offline
Member

Data înregistrării: 30.08.2009
Locație: cluj-napoca
Implicit

Ma intreb de fiecare data cand citesc sau aud despre familii care singure decid ca nu vor sa aiba copii daca au tinut vreodata in brate unul in primele zile de viata...imi vine greu sa cred ca cineva care a tinut vreodata in viata un copilas nu si-ar dori macar unul.
Azi am fost la botezul fetitei unei prietene si aproape ca am plans de emotie : fericiti sunt cei care sunt binecuvantati de Dumnezeu cu asemenea minunatii! (nadajduiesc sa ma numar si eu printre ei :)
Vechi 08.05.2010, 20:31:26
anamaria.lupu anamaria.lupu is offline
Member

Data înregistrării: 25.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Despre egoismul meu de a nu vrea copii, zica lumea ce-o vrea, eu nu-l vad egoism, ba din contra... Detalii publice nu pot da, asa incat nu dezvolt aceasta problema.

Stiu ca interventia este ireversibila, dar hotararea de a nu avea copii nu se va schimba.

Oricum m-am programat pe sambata sa merg si la alt preot, care probabil imi va fi duhovnic daca mi se va parea un preot bun. In felul acesta ajungem iarasi la problema ridicata in alt topic, unde puneam eu insumi la indoiala corectitudinea unor preoti si greutatea gasirii unui duhovnic intelept, autentic, traitor de credinta s.a.m.d. Pai daca primul zice asa, cum imi si convine, si al doilea va spune ca nu e bine (sigur va spune asa pentru ca are vreo 3-4 copii), atunci eu ce sa fac?! Sa mai caut vreo cativa si ca fac o statistica? Sa ma duc la ei cu citate din Traditie si Scripturi si sa-i invat eu pe ei ceea ce deja trebuia sa stie? Pai pot si io acuma sa spun ca voi face ascultare de sfatul primului si ca de va fi pacat, nu va fi al meu, nu? Sau va fi doar pe jumatate... Sau ca pacat voi face (probabil, ca nu stiu unde sa incadrez asa fapta) si ma voi pocai ulterior!

Oameni buni, e complicat sa fii crestin ortodox.
Ai fost amuzant la faza sa ii inveti tu pe ei,dupa ce faci in prealabil si o statistica.:))))
Nu stiu de ce nu vreti sa faceti copii,poate unul dintre voi (mai probabil tu) ai vreo boala si se poate transmite,asa ca nimeni sa nu te critice ca nu vrei sa ai copii.Este o mare dovada de altruism ca alegi ca tu sa iti faci vasectomie,si nu ii impui sotiei sa isi lege trompele.
SAu poate nu aveti resurse financiare pt a intretine copiii....Dumnezeu stie.Oricum nu e treaba mea.Singura solutie este sa te rogi Lui Dumnezeu sa iti lumineze mintea,sa alegi ceea ce este bine pentru toti cei implicati,iar alegerea ta sa fie pe placul Lui.
Doamne-ajuta!
Vechi 08.05.2010, 20:33:05
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Dupa casatorie n-a mai facut absolut nici un copil?
Pai atunci scopul casatoriei care a fost pana la urma?

Si de cand copii sunt o piedica? Ce avea de oferit asa important si anevoios incat un copil sa fie o piedica?
Klaus Keneth a oferit foarte mult.Se justifica total atitudinea sa particulara.Cartea lui in Grecia s-a vandut ca un best seller,si preotii de acolo i-au tranmis ca mesajul lui este ceea ce trebuia in aceste vremuri.
Are multe actiuni,dar trebuie sa le cunosti ca sa intelegi.
Vechi 08.05.2010, 20:54:22
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Eu stiam ca s-a automutilat ca sa nu mai vorbeasca gura lumii ca ar fi avut si alte treburi cu cucoanele pe care le convertea... Canoanele interzic insa cu desavarsire automutilarea.
Chiar atât de stupid nu a fost acest titan al gândirii teologice. El a luat literal înțelesul pasajului biblic care spune că, dacă un organ împiedică apropierea de Dumnezeu, trebuie tăiat.

Încă o dovadă că nici spiritele cele mai strălucite nu sunt scutite de eroarea protestantă: departe de interpretarea autorizată a Bisericii, poți greși grav cu Biblia în mână.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 08.05.2010, 21:31:06
costin_byby costin_byby is offline
Member

Data înregistrării: 13.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Nu prea inteleg ce vrei sa spui. Ce lupta cu Dumnezeu? Nu am voie sa nu fac copii? Unde scrie asta?
Ionutz te afli pe calea catre multa suferinta.Decizia ta te va costa multe lacrimi daca nu prea curand,cu siguranta mai tarziu.Duhovnicul nu este de condamnat pentru ca vazandu-ti hotararea nestramutata probabil a considerat ca nu esti pregatit si probabil ca a ales calea cea mai usoara pentru tine ca sa nu te indepartezi de tot.Il cunosc bine si pe preotul de care vb Probabil Pr.Maxim,un preot bun,mirean dar smerit si cu har.Cat despre Pr.Prof.Raduca el scrie bine si la modul ideal dar ca om lasa de dorit.E smecherul facultatii cu multa carte si bunatate nimic.Harul nu lucreaza neaparat in "studii " dar de la cei cu studii ai ce invata.Asa ca eu cred ca esti mandru,egoist si nu te temi de Dumnezeu deloc.Nu exista sex intre doi oameni credinciosi ci dragoste.Iar rodul dragostei trebuie sa fie copilul.Femeia prin nastere de prunci se mantuieste iar tu ai iei acest drept doar pt ca vrei sa te distrezi.Consecinta va fi ca fie o vei pierde pe ea,fie vei pati tu ceva.DOMNUL SA TE LUMINEZE SA VEZI GRAVITATEA. Ca sa ai pretentii la preoti trebuie sa ai mai intai la tine.Tu pt ce mai ceri sfatul duhovnicului daca nu ai credinta ca prin el iti vorbeste Hristos ? Parerea mea personala este ca preotul a gresit dar greseala si-a luat-o probabil asupra lui pt a te pastra ca fiu duhovnicesc si a te indruma pas cu pas pentru ca intr-un viitor apropiat sa-ti vezi greseala.Acum probabil vei spune ca te judec...Nicidecum,iti spun ca un frate ca e foarte grav ceea ce vrei.Dar e decizia ta;doar tu raspunzi la Judecata pt tine si nu numai pt tine...Dumnezeu sa te lumineze si sa reusesti sa intelegi ca Dumnezeu iti vorbeste prin oameni.
Vechi 08.05.2010, 23:55:25
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Pai si urmand metoda calendarului pe care o proprui tu cu cateva pagini in urma, nu alegi constient pentru actul patimas...?
Metoda calendarului = abstinenta.
Vechi 09.05.2010, 01:13:53
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Metoda calendarului = abstinenta.
Pai daca metoda calendarului e tot una cu abstinenta, atunci de ce te-ai mai apucat sa explici cum e cu masurarea temperaturii..?

In afara de asta toata lumea stie ca metoda calendarului presupune abstinenta (doar) in zilele fertile ale femeii.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Sexul fara casatorie filipstefan Intrebari utilizatori 1 19.08.2011 22:13:55
Sexul dupa casatorie Florin-Ionut Generalitati 85 01.08.2008 14:43:05