![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu cred ca e pacat sa incalzesti vinul pentru Sfanta Impartasanie la o rezistenta electrica in loc sa il incalzesti la un taciune.
Din cate inteleg e necesar e ca vinul pentru Sfanta Impartasanie sa fie caldut iar nu fierbinte ca daca e fierbinte nu mai e bine. Sfantul Vasile cel Mare a zis de lumina de la apusul soarelui ca aduce aminte de slava cea fara sfarsit a lui Dumnezeu,ca atunci lumina nu orbeste e blanda etc,soarele nu mai arde atunci etc. "Lumina lina a sfintei slave...vazand lumina cea de seara laudam pe Tatal pe Fiul si pe Sfantul Duh". Normal nici becurile puternice nu sunt bune,nu trebuie sa fie in Sfanta Biserica surse de lumina puternice. Din cate inteleg e necesar sa fie lumina la Sfintele Slujbe,dar de unde provine lumina,ca vine de la lumanari sau de la becuri,nu cred ca are importanta. Dumnezeu din cate se zic nu are nevoie de jertfa si arderi de tot de la crestin ci doreste "inima infranta si smerita" prin inima intelegandu-se adancul duhovnicesc al omului care in greceste se zice "nous" si ar fi mai corect tradus probabil cu adancul mintii. Lumina din cadrul Sfintelor Slujbe are alte semnificatii,nu cred ca e vorba de "jertfa adusa de credincios".
|
||||
|
||||
![]()
NU , Mihai ! Este mare inselare ce spui , caci inca mai exista acel untdelemn care se folosea in urma cu mai bine de doua mii de ani . Da , se folosea untdelemnul de masline , dar pentru noi e cam scump , dar nici untdelemnul obisnuit nu-l putem folosi ? Nu se compara lumina de candela cu fitil si untdelemn , cu beculetul la care faci referire . Folosesc de ani si ani candela clasica si-ti garantez ca n-ai ce pierde , dar te rog fara beculete de bar sau discoteca ! Din respect , daca nu din smerenie !
Doamne ajuta
|
||||
|
||||
![]()
Candela mea. In general icoana Maicii Domnului sta pe perete, am mutat-o ca sa se vada cui ii e inchinata candela :)
|
||||
|
||||
![]()
Ma bucur ca totusi ai icoane ortodoxe........
|
|||
|
|||
![]()
Eu ma bucur ca vad doi Sfinti Arhangheli.
Dupa ingerii pazitori, Arhanghelii sunt ingerii cei mai apropiati de oameni, puterea lor este IMENSA, ca si mila, indurarea si ajutorul lor fata de oameni... sa nu uitam niciodata de ei, macar un rand de rugaciune sa le adresam zilnic... P.S.--- FERICITUL Augustin, NU Sfantul !!! sa nu facem confuzii, ca lumea apoi citind scrierile lui sa considere ca citeste ce-a scris un sfant sau sa faca greaseala sa se roage lui... deci repet... Fericitul Augustin! Last edited by crestinOrtodoxa; 13.09.2011 at 08:54:58. |
|
||||
|
||||
![]()
Protestanta nu sunt...Sunt icoane cat se poate de catolice, de altfel.
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Cele din fotografie , sunt 100% ORTODOXE , de pe vremea cand erai inca Ortodoxa , asa ca . . . !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Hmm, asa si asa. Le-am sfintit la un preot romano-catolic. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
candela! | cdiasimi | Generalitati | 6 | 05.04.2016 22:21:24 |
Candela sau lumanarea | ana ana | Slujba inmormantarii | 7 | 28.04.2011 19:56:27 |
Candela | valiy_ilie | Generalitati | 10 | 17.05.2010 17:24:30 |
candela | tudorcaty | Stiri, actualitati, anunturi | 6 | 19.02.2010 19:59:02 |
A arde in candela | Mara2009 | Vrajitoria | 2 | 25.12.2009 21:07:03 |
|