![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Imi pare rau, sint zeci de mii de mesaje pe forum, nu le-am citit pe toate si nici nu mi-am propus. Nu sint in BOSV si am spus-o nu numai odata. Nu stiu daca o faci intentionat sau nu, dar asocierea mortii lui Men in 1990 cu evenimente din 1998 mi se pare, cel mai blind spus, rau voitoare. Seminaristii de la Yekaterinburg nu sint vinovati de moartea lui Men (multi probabil erau copii pe-atunci), iar daca KGB-ul sau mafiotii au facut crima, aceia nu sint ortodocsi. Meyendorff, Men, Schmeman si Hopko sint toti ecumenisti, dar pentru a intelege asta trebuie sa ai pretuire pentru textele fundamentale ale ortodoxiei. Nu ma indoiesc ca mai sus pomenitii sint foarte stimati in anumite medii romanesti. Nu am spus nicaieri ca ai fi sustinut hirotonia femeii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa ramasesem eu cu impresia. Poate te confund. Dar cand tot accentuezi 'in Biserica Ortodoxa', te referi de ex. si la BOR? Sau la patriarhatul Consantinopolului? Eu in ultimul sunt. Care este in comuniune cu BOR. Citat:
Tineam sa precizez asta pt cei care nu stiu. Mi se pare nedemn sa se arda cartile cuiva in general (chiar daca ar avea idei false), prea aminteste de inchizitie, si cu atat mai mult ale unuia care a fost si omorat pentru credinta sau macar pentru cum intelegea si traia credinta. Meyendorff, Men, Schmemann si Hopko sunt pt mine in acelasi sens ecumenisti ca si p. Staniloae (nu din interviul acela, ci din cartile publicate), ba chiar mai putin, din cate stiu. Si eu am pretuire pentru cartile fundamentale ale ortodoxiei, ei cu atat mai mult. |
|
|||
|
|||
![]()
viata crestinului este in DUHUL SFANT daca este .Mai mult de atat nu-i decat gandire bolnava.
|
|
|||
|
|||
![]()
Atunci iti inteleg atitudinea pro-ecumenica, Fani. Ma refer la ecumenism in forma lui actuala.
|
|
|||
|
|||
![]()
UIffff! Ce ai cu Constantinopolul?Tu in ce biserica esti atunci?
|
|
|||
|
|||
![]()
Patriarhul Constantinopolului este ecumenic, si il inteleg intr-un fel, avand in vedere ca se afla in mijlocul musulmanilor, din partea carora are de suferit.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si BOR este ecumenica, prin episcopii ei. Care a fost tara majoritar ortodoxa unde a venit prima data papa in vizita? |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu sunt nici pro, dar nici contra ecumenismului. Uite, imi place foarte mult postul tv Trinitas, acolo nu vedeti vorbindu-se de Dumnezeu cu atata habotnicie cum se procedeaza pe-aici, acolo nu se vorbeste numai de ;" Dumnezeu face si Dumnezeu drege...sau, diavolul". Acolo se pune problema multilateral, se iau in consideratie aspectele spirituale ale vietii, impreuna cu cele sociale, materiale, psihologice si asa mai departe. Fiindca, in realitate Dumnezeu inseamna toate aceste aspecte...nu paravlageli fictive intalnite la oameni a caror viata ai impresia ca sta suspendata pe un nor, nu printre oameni si lucruri.
|
|||
|
|||
![]()
Ii creaza multe probleme. Crestinii o duc rau in acea zona. Tu nu ai fost in Turcia? Nu ai vazut indepartata pictura murala din biserici, scosi ochii din icoane si multe altele?
|
|
|||
|
|||
![]()
Stiu de astea. Dar eu intrebam ce legatura are cu ecumenismul. Aici nu e vorba de relatia cu alte religii.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
hirotonia intru diacon | ioanhodean | Preotia (Hirotonia) | 29 | 25.02.2017 21:10:09 |
Hirotonia si parohia pe bani? | pacatosul | Despre Biserica Ortodoxa in general | 123 | 29.09.2012 19:36:34 |
Hirotonia intru arhiereu a Parintelui Arhim. Dr. Mihail Filimon | tanaseva | Intrebari utilizatori | 0 | 05.01.2011 19:01:35 |
hirotonia | nicolaee | Preotia (Hirotonia) | 15 | 15.01.2009 16:52:17 |
Hirotonia | alecsandru | Preotia (Hirotonia) | 14 | 17.05.2008 09:50:25 |
|