Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.07.2011, 23:43:17
AndreiM AndreiM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Impotriva noastra, a oamenilor. Stiinta nu a facut nimic benific pentru mine, ca individ si nici pentru noi, ca rasa.
Dezvoltarea mecanismelor stiintifice a ajuns sa fie subjugata materialismului si consumerismului, de aici si distrugerea pamantului si atatea boli, atatea razboaie si metode de a omora in masa. Ce numim noi acum "stiinta" e o pervertire a nobilului indemn la a cunoaste. Orice cunoaste omul vid de Dumnezeu ajunge la asta, monstrozitatea modernitatii si tot ce a adus ea. Crestinismul adevarat, Ortodoxia niciodata nu a fost impotriva stiintei caci ea a fost mereu suportul material pentru teologia sufletului, aflarea Domnului in toate, o doxologie in minte ce vine din inima catre toate ce a creat El. Ce numim noi acum "stiinta" e, in parerea mea, un spectacol grotesc in care oamenii se intrec in a se afirma, in a fi ei insasi dumnezei.
Oricat de mult ati vrea, toti cei ce sunt intelepti numai din lumea aceasta sunt cu adevarat nebuni, lumea trece, totul se duce. Nihil sine Deus.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2011, 23:45:08
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Bineinteles ca ai fost creat. Nu asta era ideea.
Depinde doar din ce punct de vedere ai fost creat si din ce punct de vedere evoluat, de acelasi "Creator-Evoluator".
Crezi ca ar fi fost "permis" ca adam si eva sa nu muste din mar? mai cu seama ca "cineva" s-a "asigurat" ca acolo sa fie de fata si un sarpe si un pom special nepazit destinat cunosterii binelui si a raului ca o cale pentru indumnezeire.
Asazis pacat prin care sa ne dam intrucitva seama ca mai avem de mincat multa piine pina sa devenim desavirsiti "ca Dumnezeu" la "inaltimea plinatatii lui Hrostos".
Dealtfel pomul vietii ne este destinat din moment ce il intilnim deoparte si de alta a izvorului apei vietii care este in mijloc la fel ca si fostul pom al vietii -pom care va rodi in fiecare luna si din care va "minca" toate popoarele.
Daca dorinta de a deveni intelept ca si Dumnezeu (lucru de dorit) era reprezentat de pom acum in mijloc este apa vietii =duhul sfint ca esenta a dorintei de evolutie catre desavirsirea ceruta iar acum pomul reprezinta calitatile cu care sintem binecuvintati periodic asa incit sa atingem treptat desavirsirea.

Gindeste-te apoi ca dupa sfirsitul Judecatii odata cu inceputul vremurilor frumoase promise cind "nimic rau nu va mai fi" si fiind doar bine noi nu vom mai putea cunoaste binele si raul ci doar binele deci lectiile vietii pina la desavirsirea necesara ne vor fi predate prin exemple si trairi elevate si fara suferinta (lucru de care nu sint chiar toti capabili de aceea e nevoie de o selectie justitiara).
7500 de ani de la Adam inseamna o Epoca care se diferentiaza tocmai prin rau fara de urmatoarea si probabil cumva simuilar si cu cea anterioara de care trebuia delimitata.
7500 de ani s-au incheiat in 1992 an care apare in revelatia sf Calinic insa in 1992 nu a venit apocalipsa (conform sugerarii revelatiei) nici sfirsitul vreunei jumatati de lume ci a inceput suprapunerea cu urmatoarea Epoca -pentru tranzitie.
suprapunere in care vor avea loc de fapt evenimentele caci Dumnezeu nu ar fi indicat exact anul marilor evenimente justitiare.
Oamenii de stiinta au datat potopul -atit corabia cit si straturile aluvionare- cu o cifra dubla fata de 7500 iar cifra dubla fata de 13000 este aprox perioada numita Roata Vietii sau marele An sau anul vernal -ciclicitatea miscarii sistemului solar fata de planul elipticii galaxiei noastre.
si ce zices acea profetie?
Reply With Quote
Vechi 11.07.2011, 23:56:12
razvan_andrei's Avatar
razvan_andrei razvan_andrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndreiM Vezi mesajul
Impotriva noastra, a oamenilor. Stiinta nu a facut nimic benific pentru mine, ca individ si nici pentru noi, ca rasa.
Dezvoltarea mecanismelor stiintifice a ajuns sa fie subjugata materialismului si consumerismului, de aici si distrugerea pamantului si atatea boli, atatea razboaie si metode de a omora in masa. Ce numim noi acum "stiinta" e o pervertire a nobilului indemn la a cunoaste. Orice cunoaste omul vid de Dumnezeu ajunge la asta, monstrozitatea modernitatii si tot ce a adus ea. Crestinismul adevarat, Ortodoxia niciodata nu a fost impotriva stiintei caci ea a fost mereu suportul material pentru teologia sufletului, aflarea Domnului in toate, o doxologie in minte ce vine din inima catre toate ce a creat El. Ce numim noi acum "stiinta" e, in parerea mea, un spectacol grotesc in care oamenii se intrec in a se afirma, in a fi ei insasi dumnezei.
Oricat de mult ati vrea, toti cei ce sunt intelepti numai din lumea aceasta sunt cu adevarat nebuni, lumea trece, totul se duce. Nihil sine Deus.
Pentru mine a facut. A facut medicamente, a facut instrumente chirurgicale, a crescut durata medie de viata, calatorim mai usor si mai repede s.a.m.d. Vezi doar jumatatea goala a paharului. Multe razboaie s-au purtat din motive religioase. Nu stiinta a indemnat la razboi, ci ideologiile unor oameni insetati de putere si lacomie. Nu stiinta face rau, ci omul rau care se foloseste de ea.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2011, 00:07:26
Senior Member

Implicit

S-a reciclat, a creat solutii la problemele care le-a creat. Medicamente care produc alte boli si probleme, transport care in primul rand polueaza.
Spui ca omul rau se foloseste de stiinta, nu e adevarat. Omul intreaba stiinta, poti face ceva cu care pot omora mai repede? Stiinta spune da. Omul poate folosti o lopata pentru a sapa si a da in cat, dar cred ca mai degraba va folosi de o lopata care scoate foc si are o latura de topor pentru a da in cap.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2011, 00:18:36
AllegroNonTroppo AllegroNonTroppo is offline
Member

Data înregistrării: 19.06.2011
Implicit

Citat:
Medicamente care produc alte boli si probleme
si pe care cand e nevoie le folosesti

Citat:
transport care in primul rand polueaza.
si pe care il folosesti

Internetul care e rau. Si pe care il folosesti.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2011, 00:22:26
AllegroNonTroppo AllegroNonTroppo is offline
Member

Data înregistrării: 19.06.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Nu o am la mine. Insa studiul se numeste "Teoria relativitatii pe neintelesul tuturor". Am rasfoit-o in casa unor profesori de fizica si chiar am discutat indelung si titlul, si fraza la care am facut referire.
Eu n-am gasit nimic cu acest nume.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2011, 00:22:35
Senior Member

Implicit

Daca nu le-as folosi ai spune ca sunt habotnic sau/si fundamentalist. Poate va da Dumnezeu ziua cand nu le voi mai folosi, pana atunci limitez ceea ce fac pe internet si mereu cand pot eu merg pe jos. Asta ca sa iti arat putin din mentalitatea mea. Medicamente nu prea folosesc, nici cand trebuie. Si inca traiesc.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2011, 00:24:36
razvan_andrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Medicamente care produc boli? Normal. Dar atunci cand ajungi sa iei un asemenea medicament e clar ca boala de care suferi e mult mai severa decat cea de care vei suferi din cauza medicamentului. Mi se pare un targ bun: scap de TBC, eventual fac o hepatita din cauza tratamentului, dar de asta o sa ma vindec usor. Si stai linistit: se va scapa si de cancer, si de SIDA. Bineinteles, vor aparea altele noi, incurabile. Dar si acelea la un moment dat vor fi indepartate. Ciuma a aparut din cauza stiintei? Sau lepra? Sau TBC? Cati oameni au omorat aceste boli: sute de milione, poate miliarde. Cati oameni au omorat bolile aparute din cauza 'stiintei'? Mult, mult mai putini.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2011, 00:27:31
razvan_andrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Medicamente nu prea folosesc, nici cand trebuie. Si inca traiesc.
Nu te culca pe-o ureche. Bacteria sau virusul nu tine cont daca esti ortodox sau catolic, ateu sau crestin, batran sau copil, criminal sau om al legii.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2011, 00:34:20
Senior Member

Implicit

Se pare ca "boala" de care oamenii vor sa scape e moartea. Eu de asta nu vreau sa scap. In ratiunea medicamentelor totul, cred eu, se reduce la Pronie. Poti sa scapi de cancer si SIDA si sa dea peste tine masina sau meteoritul si sa mori. In acelasi timp poti sa scapi si sa nu mori, important este sa ne tratam, cum ai zis si tu. Dar sa nu credem vreodata ca viata e in mainile noastre cu adevarat, Domnul ne tine pe fiecare in Voia Sa.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Casatoria perfecta Ekaterina Morala Crestina 42 29.04.2017 13:49:11
Intre teologie si cultura populara ioanna Teologie si Stiinta 16 16.10.2012 10:40:32
Visul, intre transcendenta si stiinta ! guardian knight Teologie si Stiinta 17 06.12.2011 11:53:41
Lamuriri despre teologie si stiinta VladCat Teologie si Stiinta 12 11.04.2011 00:24:14
Teologie-Stiinta=ARMONIE!!! Justinian Teologie si Stiinta 199 27.04.2010 12:18:08