![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din nou, te-as ruga sa detaliezi, nu prea inteleg nici aici ce vrei sa spui. Vrei sa intrebi ce ma face sa cred ca judecata lui Dumnezeu va fi dreapta ? Si ce vrei sa spui cu "dreptatea Sa de pana acum" ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, daca crezi ca judecata ultima va fi dreapta, avind in vedere ca a mai facut greseli, pe care chiar el le-a recunoscut sau ca judecata sa de acum pare nedreapta, insa ne consolam ca judecata de apoi va fi dreapta. |
|
|||
|
|||
![]()
Poti sa aduci dovezi in privinta asta, te rog ?
Prin judecata aici te referi la modul in care guverneaza lumea in momentul de fata ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dovezile am sa ti le prezint miine, azi scriu de pe un amarit de gps... |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru un ateu , asa cum inteleg ca te consideri, singurul demers important este clarificarea interioara in legatura cu credinta ca Dumnezeu exista. Daca ai nevoia cautarii lui Dumnezeu, sau esti multumit spunand ca nu exista. Daca ai nevoia sa lamuresti CA Dumnezeu exista, aceasta cautare are ca axiome implicite : bucuria pentru aceasta lamurire, deci preferinta, dorinta , alegerea inconstienta cel putin pentru existenta lui Dumnezeu; recunoasterea ca numai o putere absoluta poate conduce , controla , crea o realitate atat de complexa , referindu-ne numai la cea materiala; Dumnezeu este infinit peste valoarea si capacitatile omului si, daca exista, este o garantie suficienta pentru posibilitatea unei legaturi personale spre a intra in armonie cu EL, cu incredere, cu ascultare, cu iubire.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta pentru ca nu am nici cel mai mic indiciu ca cel care a creat universul este constient, ca ii putem atribui vreo proprietate. I-as putea fi recunoscator ca a creat universul, dar habar n-am cui sa ma adresez si iau in calcul si faptul ca poate nici macar nu am cui sa ma adresez. Deja si omul este in stare sa creeze lumi virtuale, probabil peste citiva ani vor functiona chiar independent. Pentru chestiile alea virtuale noi sintem dumnezeu, deci nu exclud total faptul ca universul ar fi putut fi creat de o inteligenta (am citit multe SF-uri cind eram mic). Dar modul in care o cautam trebuie sa fie unul stiintific pentru ca e foarte probabil ca lumea a fost creata de un inginer, nu de un poet. Sau poate de un poet cu ajutorul unui inginer, asa s-ar explica multe ;-) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Orice credincios trece prin trezirea constiintei de la cautare la axiome. Este EVIDENT ca exista Dumnezeu. Doar daca nu vrei cu tot dinadinsul mai gasesti un reazim in unele argumente, dar constiinta atrage atentia oricarui om ca este nevoie de siguranta ca NU exista, altfel te irosesti. Si prin absurd, daca este sa te irosesti , este de preferat sa fii cu Dumnezeu decat fara EL. Pentru ca Martirul ne fagaduieste sa ne inveze spre fericire vesnica, si ne reveleaza ca exista si suferinta vesnica pentru cei care se impotrivesc evidentei ca Dumnezeu ESTE. Amin!
De acum poti considera ca ai un prieten care se roaga pentru mantuirea ta. Hristos a inviat! Cand vei incepe sa crezi ca se poate implini rugaciunea mea sa-mi spui numele de botez! Al meu este Cristian. |
|
|||
|
|||
![]()
Exact, imi placeau la nebunie
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta cel putin sper sa iti demonstreze ca poti fi bun si normal si fara supranatural. Daca tie iti face placere sa te rogi, poti sa o faci linistit, cu sau fara numele meu de botez. Numele meu de botez nu ma reprezinta neaparat, nu mi l-am ales eu. Tot respectul pentru ai mei, mi-au ales un prenume frumos, insa nu are nici o relevanta. Oricum, Dzeul tau stie pentru cine te rogi |
![]() |
Tags |
bunatatea lui dumnezeu |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
oare de ce? | patricia2006 | Generalitati | 12 | 24.05.2012 18:56:52 |
e oare diavolul, sau Dumnezeu? | Mtcrysty17 | Intamplari adevarate | 28 | 27.01.2011 22:32:46 |
Oare ce voia dumnezeu sa faca din adam? | andreicozia | Din Vechiul Testament | 73 | 30.06.2010 18:28:39 |
Oare de ce? | romi2000 | Din Vechiul Testament | 10 | 02.06.2010 14:00:43 |
Oare toti cei din Rai pot sa-l vada nemijlocit pe Dumnezeu? | sergiu | Din Noul Testament | 51 | 06.03.2010 12:31:10 |
|