Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.05.2009, 10:52:59
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Stiai ca sunt peste 50 de sisteme de codificare in afara de EAN/UPC?
Nu m-as mira ca fiecare dintre ele sa aiba cuvantul de control 6...6...6. Indiferent daca in alt sistem acest 6 ar fi codat altfel, nu cu doua bare subtiri ca in sistemul de la noi.
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Serios? Care e intelesul mistic, ocult al cifrei "6"?
Eu iti pot da unul: lumea a fost facuta in 6 zile.
Altele?
Eu stiu ca Dumnezeu si-a continuat creatia si in a saptea zi. Si in a opta, zi care a inceput la Invierea lui Hristos.

Daca esti sceptic in privinta interpretarii numerelor biblice, citeste Filocalia de la A la Z. Nici nu e bine a da crezare la tot ce scrie pe forumuri; insa acolo vei vedea talcuirea Sfintilor Parinti.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 11:21:46
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
Serios? Care e intelesul mistic, ocult al cifrei "6"?
Eu iti pot da unul: lumea a fost facuta in 6 zile.
Altele?
Iata ce spune Arhim Petroniu Tanase in cartea sa " Chemarea Sfintei Ortodoxii":
Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Daca acest numar (666) ar fi un numar oarecare intre celelalte numere am crede ca simpatia pentru numarul 666 este o simpla moda, iar moda...nu are temeiuri logice...
Scrie in cartea Apocalipsului, ca numarul 666 este numarul fiarei precum si numarul omului (Apocalipsa 13,18) Cum trebuie inteles acest lucru?
In vechime, numerele pe langa intelesul cu care le folosim noi astazi erau folosite si cu intelesuri tainice, duhovnicesti. Cu acest inteles sunt folosite adesea numerele in Sfanta Scriptura si deci si in Apocalipsa...
"Numarul, zice Sf. Maxim, este semnul fapturii, si el arata celor familiarizati cu stiinta numerelor, savarsirea virtutii sau a pacatului, dupa cum locul din scriptura are un inteles de lauda sau rau". Astfel acelasi numar poate avea un inteles bun sau rau, dupa cum activitatea omului aratata de numar este buna sau rea.

Numarul 6 este numarul omului, sau mai precis numarul activitatii omului, caci asa cum numarul 6 provine din numarul doi inmultit cu trei, tot asa si omul este o fiinta alcatuita din doua elemente: TRUP si SUFLET, cu trei puteri sufletesti: CUGETARE, VOINTA si SIMTIRE.
Potrivit aritmeticii duhovnicesti , un numar simplu inmultit cu zece sau cu o suta, care sunt numere perfecte, arata o intensificare a lucrarii exprimata de acel numar, o obisnuinta si o deprindere a ei. Inmultind acum numarul 6, cu zece si cu o suta, numerele rezultate: saizeci si sase sute ar arata o activitate intensa, durabila; buna sau rea, dupa indicatia locului respectiv. Numarul 666 este rezultatul din adunarea numarului simplu sase cu inzecitul lui si cu insutitul lui: 6 + 60+600=666. Si fiind in Apocalipsa numarul acesta are inteles rau, atunci numarul 666, ca numar al omului care savarseste raul continuu, cu staruinta, din obisnuinta, care "bea pacatul ca apa", cum zice proverbul.

Dar fiara de ce si-a ales numarul 666?
Numarul 666 poate fi obtinut in mai multe feluri; unul din acestea este si prin inmultirea numerelor 18 cu 37; 18X 37= 666
Numarul 18 arata aplecarea spre cel de jos, spre rau, cu toata puterea de activitate a mintii, iar numarul 37 arata impatimirea, savarsirea raului din obisnuinta, in tot timpul acestei vieti pamantesti. Astfel, numarul fiarei, 666, arata savarsirea raului necontenit, tot timpul si cu toata puterea lucratoare, adica o intruchipare a raului. Ori aceasta intruchipare a raului noi stim ca este diavolul, la care raul a devenit o a doua natura, care s-a impietrit in rau pentru vecii vecilor. De aceea fiara apocaliptica are numarul 666 pentru ca ea este o intruchipare a diavolului.

Precum vedem, numarul 666 este numarul omului pervertit de pacat si numarul satanei, nu prin simpla scriere a numarului aritmetic, ci prin intelesul duhovnicesc, tainic al acestui numar.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 11:32:33
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Cele 3 grupuri de 2 bare subtiri si mai lungi ca restul sint bare de control, folosite de aparatul de citit pentru calibrare, pentru ca aparatul nu stie cum tine omul aparatul in mina (distanta, inclinatia).
Deci aparatul nu citeste nici un 666, foloseste barele de control doar pentru a compara intre ele grosimile celorlalte bare.
Poate cineva sa ne spuna de ce s-a ales tocmai cifra 6 pentru calibrare, cum inteleg din cele de mai sus, si nu s-a ales cifra 1, 2, 3 , 4 sau 7 sau opt? Dintr-o emisiune televizata cu dl. Prigoana, acesta a afirmat ca se poate folosi 9 in loc de 6 la pasapoarte. Inteleg si de ce, caci 9 intors tot 6 este. De ce nu se poate opta pentru o alta cifra in afara de 6 si 9, ca sa se evite orice discutie?
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 14:19:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Ca sa nu mai vorbim de dezinformarea crasa "carduri cu 666" sau infantilisme de genul "CARD=DRAC"..

Penibil, penibil, penibil..
Mai informeaza-te! Citisem undeva , sau cred ca maica Elisabeta ( care a scris "Inviind pe drumul Damascului - Talita Cumi") spunea ca a fost martora la o blasfemie a Liturghiei, una necurata in care cuvintele erau toate romanesti, cantarile asemenea, dar toate cuvintele erau rostite invers. E unul din limbajele celui rau.

Doamne, ajuta-ne sa veghem![/quote]

Nu stii despre ce vorbesti, citezi din auzite.
In rest, daca vrei sa demonstrezi ca e mai mult decat un infantilism inversiunea respectiva, n-ai decat sa vii cu argumente lingvistice.

De altfel toata lumea care are buletin niu, scrie acolo "Identity CARD" si nu am vazut pe nimeni indracit sau altceva din cauza asta.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 14:31:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes Vezi mesajul
Acesta nu este un inteles mistic...este o realitate.
Pai sigur ca e o realitate..a sistemului zecimal.
Dar BogdanF vorbea aici de intelesuri mistice/oculte si l-am rugat sa le enunte.
Daca vrei sa-l ajuti, te ascult.

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes Vezi mesajul
Eu ti-am scris de un simbol din Sfinta Scriptura...iar tu de la ghicitul in bobi sau tarot
Nu, eu am vorbit de superstitii in general.
Poti sa ai crucifixe in casa, si Biblia pe masa, icoane si toate sa nu-ti foloseasca mare lucru decat pentru a face lucrari necurate.
A se vedea cu vrajitoarele.

La fel si cu interpretarile aiurea ale Sf. Scripturi.

Citat:
Ce intrebare mai este si asta ?...sinonim cu ...ajuta folosirea virgulelor intr-un mesaj la mintuirea noastra ?
Nu cred ca paralela este cea mai buna. De obicei cei care isi pun intrebari despre virtutea altora (cum faceai tu) o pierd din vedere pe a lor.

Citat:
Am spus poate,....doar ecumenist sa fii sa nu intelegi ce se intimpla...daca se leagana ca o rata,macane ca o rata,arata ca o rata....probabil ca este o rata...nu este nici un duh profetic aici...vad ca te mai tii si de ispite,sau ce ?
Corect, daca nu esti de acord cu unii care se cred "crema" ortodoxiei si vazatori cu duhul lor cucernic, si nu vorbesti limbajul lor de lemn, esti "ecumenist", "tradator", "mason", etc.

Cred ca in felul asta se vede destul de limpede "duhul" care se ascunde in spatele unora din sustinatorii unor astfel de "profetii".

Personal, prefer sa vad ce se intampla decat sa vorbesc pe altii de rau in avans, arogandu-mi nu stiu ce duh profetic.

Citat:
PS.nu stiu de ce am impresia cind vorbesc cu tine,ca ori vb cu un calculator,ori vb cu un om cu 2 capete care a trecut pe la medicul Christiaan Barnard....daca te superi,ai dreptate.
N-am de unde sa stiu care e problema ta, dar o defectiune pe undeva merita luata in considerare de catre fiecare.
In orice caz, multumesc ca ai considerat de cuviinta sa-mi aduci la cunostinta sentimentele tale.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 14:34:06
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Alin, daca tie ti-a ramas in minte acesta intrebare "nu-i asa parinte?", pe mine m-au "atins" cuvintele parintelui unde spune; "Daca ai o carte cu 700 de pagini, fara sa vreau trec prin 666, ce fac rup pagina?"
Pe mine tocmai acest cuvant m-a folosit. Dar nu e musai sa am dreptate. Na, omul e UNIC si de aceea fiecare traieste/simte credinta prin inima sa. Acum important e sa fie scopul comun, Mantuirea! Nu? .. Si cum 2 inimi nu sunt la fel..poate ca ai si tu dreptate desi eu nu pot vedea acel penibil..penibil..penibil..de care vorbesti tu.
Nu stiu ce ai inteles tu din afirmatia asta, mie mi s-a parut ca parintele totusi se opune isteriei cu "666" insa in mod evident reporterul impinge lucrurile pe panta asta (a isteriei) mai departe si reuseste totusi sa obtina intr-o oarecare masura si ceea ce doreste, insa oferind niste informatii care n-au legatura cu realitatea.

Asta este ceea ce numesc penibil, n-am nimic cu parintele.

Nu e prima data cand se intampla asa ceva, si cu alti parinti s-a incercat tehnica asta si din pacate cu unii a si reusit.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 14:36:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Mai informeaza-te! Citisem undeva , sau cred ca maica Elisabeta ( care a scris "Inviind pe drumul Damascului - Talita Cumi") spunea ca a fost martora la o blasfemie a Liturghiei, una necurata in care cuvintele erau toate romanesti, cantarile asemenea, dar toate cuvintele erau rostite invers. E unul din limbajele celui rau.

Doamne, ajuta-ne sa veghem!
Cauta mai bine si vezi despre ce este vorba, nu am timp sa fac rezumatul povestii.

Citat:
Ma intrebde ce nu zicem "Carte de credit" si zicem "Card"?
Pentru ca nu tinem la limba noastra.
Francezii au translatat tot ce vine din engleza, inclusiv din domeniul informaticii in franceza.
Ar fi ca si cum si noi am spune "soricel" la "mouse" si l-am folosi ca atare.
Ei asa il folosesc.
Noi ne-am obisnuit sa aruncam limba romana in derizoriu.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 14:38:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Nu m-as mira ca fiecare dintre ele sa aiba cuvantul de control 6...6...6. Indiferent daca in alt sistem acest 6 ar fi codat altfel, nu cu doua bare subtiri ca in sistemul de la noi.
Dar te-ai mira sa afli ca marea majoritate nu au nici o treaba cu barele de delimitare de la EAN/UPC?

Citat:
Daca esti sceptic in privinta interpretarii numerelor biblice, citeste Filocalia de la A la Z. Nici nu e bine a da crezare la tot ce scrie pe forumuri; insa acolo vei vedea talcuirea Sfintilor Parinti.
Eu discut pe forum ce se posteaza pe forum, daca ai vreo informatie relevanta te rog sa o postezi, nimeni nu poate face treaba asta in locul tau.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 14:41:34
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Dar te-ai mira sa afli ca marea majoritate nu au nici o treaba cu barele de delimitare de la EAN/UPC?
"daca ai vreo informatie relevanta te rog sa o postezi"

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 14:44:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Poate cineva sa ne spuna de ce s-a ales tocmai cifra 6 pentru calibrare, cum inteleg din cele de mai sus, si nu s-a ales cifra 1, 2, 3 , 4 sau 7 sau opt? Dintr-o emisiune televizata cu dl. Prigoana, acesta a afirmat ca se poate folosi 9 in loc de 6 la pasapoarte. Inteleg si de ce, caci 9 intors tot 6 este. De ce nu se poate opta pentru o alta cifra in afara de 6 si 9, ca sa se evite orice discutie?
Nu stiu despre ce emisiune e vorba, dar daca e cum spui, Prigoana e unul oarecare (din punctul meu de vedere) care bate campii si face afirmatii pentru a arunca discutia in derizoriu, ceea ce cu oameni neinformati (ca tine si multi altii) care iau de bun tot ce vad la televizor (singura sursa de informare pana la urma + cateva bloguri extremiste), chiar functioneaza.

Adica indirect le intretine isteria cu "666" impingadu-i mai departe pe panta ridicolului. Restul o face massmedia care nu face decat sa redea imagini filmate (care nu pot minti, nu-i asa?) de la locul manifestatiilor anticip.
Si problema este rezolvata, opozitia anulata.

Acum pentru tine, partea cu informarea:
Pe pasapoartele biometrice nu exista cod de bare (din cate stiu).

Exista pe noile permise de conducere dar n-au nici o treaba cu codificarea UPC/EAN. E Code128 (parca), una din zecile sisteme de codificare care nu folosesc acele bare de control "controversate".
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pr Iustin Parvu ana-maria Mari Duhovnici si predicile lor 71 06.12.2011 00:20:28
parintele iustin parvu dana-v Diverse Sarbatori 0 04.04.2010 23:00:15
Iustin Parvu spinum Intrebari utilizatori 3 10.03.2010 17:09:06
Parintele Iustin Neagu madalinutza Preotul 7 10.03.2008 19:50:55
Parintele Iustin michaela Stiri, actualitati, anunturi 0 02.04.2006 22:38:34