Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.11.2009, 16:00:56
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de marcuvica Vezi mesajul
@ andruscaCIM
Nu cred ca e semnificativ un "i"....de altfel nu cred ca numele Domnului Isus in evreiasca e cu de "j"...deci de unde treducerea cu 2 de "i"? Oricum nu are importanta pentru ca e un nume...conteaza ce reprezinta el si ce inseamna pentru tine.
Este extrem de semnificativ acel " i" .
Citat:
Va las doar cu urmatoarea afirmatie...si toti cei care citesc asta ii rog sa memoreze ceea ce spun si sa va aduceti aminte peste putin timp:
"Cum veti sta la judecata cand Domnul tare va-ntreba : CE-ATI FACUT CU DOAMNA MEA?"

Dar cum de ai ajuns la concluzia ca Dumnezeu ar putea intreba asa ceva????
Reply With Quote
Vechi 01.11.2009, 16:14:51
ciprian85 ciprian85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Implicit

Citat:

In alt post scris tot lui Vlad Cristian,am vazut ca te-ai luat de el ca a scris "popa".Sustii sus si tare ca este o erezie...Dupa 2000 de ani,si chiar cum spune si Crezul aflam ca Domnul Isus a fost rastignit "pe vremea lui Pontiu Pilat" si NU DE EL...Si aici am o intrebare:Poti sa imi spui cam de cine crezi tu ca a fost rastignit Domnul Isus? Deci dupa ce stim istoria religie si ce a facut ea cu insusi Domnul Isus,cum am putea sa ii privim noi pe popi? Cu indulgenta si sa spunem mult-cunoscuta vorba "e omenesc sa gresesti"? Hai sa fim seriosi ca nu avem 10 ani si nu suntem inca pe vremea de acum 2000 de ani care daca spuneai ceva "suparator" dispareai...
Pentru inceput, draga Vica, Crezul a fost alcatuit tot de "popi" asa ca nu prea inteleg de ce il folosesti in "argumentatia ta".
- Mantuitorul Hristos a fost rastignit la presiunea preotilor vetero-testamentari.
- Preotia vetero-testamentara este total diferita si net inferioara preotiei nou-testamentara.
- Preotia vetero-testamentara a fost desfiintata odata cu infiintarea celei nou-testamentare.
- Primul "popa" al noii legi a fost chiar Mantuitorul Iisus Hristos: Cina cea de Taina, cina din Emaus, si cel mai important jertfa de pe Sf. Cruce......

Citat:
Daca stim ca in trecut am gresit si L-am urcat pe cruce chiar pe Cel care a venit sa ne mantuie,de unde stii tu ca in prezent nu facem acelasi lucru? De unde stim ca nu repetam greseala?
Sa-mi fie cu iertare, dar tanti asta a voastra numai a sfintenie nu miroase....

Citat:
Am intalnit si eu preoti care la o varsta rezonabila(a spoveditorului) era intrebat ca un copil de 6-7 ani (gen: iti minti parintii?, spui rugaciuni inainte sa te cucli? spui vreo rugaciune inainte sa te asezi la masa? SCUIPi?[asta am fost intrebat chiar eu de preotul la care m-am spovedit],injuri?),spoveditorul avand vreo 17-18 ani,si cred ca facuse mai mult decat sa minta parintii sau sa nu spuna o rugaciune inainte de masa,sau chiar sa scuipe si sa injure...
Hai sa o luam altfel...daca eu ma duc la Biserica si raspund la intrebarile puse de preot(gen ce ti-am prezentat mai sus) ajung sa raspund la ele ca si cum as fi ascultat la o lectie de la scoala,cum ar trebui sa ma mantuie asta?
Vrednicia si destoinicia unora dintre preoti din pacate indeparteaza de Sf. Biserica, pe cei mai putin statornici si pe cei necunoscatori. Petru aceasta va plati in fata lui Dumnezeu, atat cel care nefiind pregatit pentru aceasta mare misiune a cautat/acceptat aceasta mare demnitate(nu exista pe Pamant una mai mare; preotul este cel care tine in mainile lui "de tina" insusi Trupul si Sangele Mantuitorului,) dar si episcopul care l-a hirotonit cu prea mare usurinta. Dar sa stii ca sunt si preoti vrednici si destoinici!

Citat:
Ar trebui sa fiu iertat de greseli ca am fost si am purtat un dialog cu un preot? Crezi ca daca te duci si spui tot ce ai pe suflet( asta presupune o spovedanie) unui preot esti mai aproape de Dumnezeu? Cu ce e el mai special decat mine sau tine? Ca poarta o sutana si are barba?
Am sa ma interesez de un lucru: nu stiu daca vreodata Dumnezeu sau Isus a spus ca "desemneaza" un pamantean(adica preot) sa fie "punte" intre El si noi...asta chiar nu stiu si am sa ma documentez...
Da! Pacatele marturisite in fata duhovnicului si pentru care acesta ti-a dat dezlegare, sunt iertate de catre Dumnezeu. Nu spune Mantuitorul Iisus Hristos Apostolilor: "...luati Duh Sfant, celora ce le veti ierta pacatele, iertate vor fi si in Cer, iar celora ce le veti tine, tinute vor fi si Cer".

Citat:
Isus a spus ceva de genul: La Tatal nu puteti ajunge decat prin Mine(adica noi ajungem sa il cunoastem pe Dumnezeu prin Fiul Lui,Isus),dar nu a spus nimic de genul: la mine se ajunge daca va duceti si va spovediti la preoti..
Mersi ca mi-ai ridicat mingea la fileu.... Foarte adevarat ca noi oamenii ajungem sa-l cunoastem pe Dumnezeu Tatal prin intermediul celei de a doua persoana a Sf. Treimi: Mantuitorul nostru Iisus Hristos. Nimeni nu poate ajunge in Imparatia Cerurilor decat daca il are cu el pe Dumnezeu Fiul. Iar aceasta se poate realiza doar prin impartasirea cu Trupul si Sangele Mantuitorului - Sf. Euharistie pe care crestinii ortodocsi o repeta la indemnul Mantuitorului, dupa exemplul acestuia de la Cina cea de Taina, sau din Emaus. Iar mijlocitorul intre om si Mantuitorul nostru este preotul, o persoana care a primit prin hirotonie Harul Duhului Sfant(primit de Apostoli la Cincizecime si transmis mai departe) pentru a savarsi Sf. Taine. Sper sa-ti fie clar ce am scris.

Citat:
Cam atat am avut de zis...deci inainte de a "arunca" in stanga si in dreapta cu "noroi" cerceteaza putin.
Nu cred ca a-ti da cu parerea privind o situatie anormala ca cea din jurul asa zisului Templu din Arad inseamna a improsca cu noroi. Pana la urma nici nu cred ca am avea loc unde sa mai improscam.... Lumea doar a descris situatia concreta, iar faptul ca ea e cam mocirloasa nu mai e vina ei...
Reply With Quote
Vechi 02.11.2009, 21:57:42
marcuvica marcuvica is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Este extrem de semnificativ acel " i" .

Dar cum de ai ajuns la concluzia ca Dumnezeu ar putea intreba asa ceva????
Nu am spus Dumnezeu...e diferenta
Reply With Quote
Vechi 04.11.2009, 18:47:33
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
Nu am spus Dumnezeu...e diferenta
Bine ca ai precizat acest lucru!
acum lucrurile s-au simplificat mult.dar e tragic ca ai ajuns si tu sa coenstientizezi lucrul asta si sa ramai in el.
cu adevarat va va intreba domnul odata:ce ati facut cu doamna mea?
dar niciodata nu va va intreba DUMNEZEU lucrul acesta.
sti de ce?
ptr ca domnul vostru e diferit de Dumnezeul nostru!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
doamna Desanca Nicolai clau23dari Stiri, actualitati, anunturi 84 06.12.2007 23:46:57