Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.10.2010, 20:40:44
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Dar ,pot fi si exceptii,insa in general barbatii au mai multi ochi,sunt ispititi mai usor si nu sunt asa de fideli ca si fecioarele.Eu am vrut sa urmez calea monahala,si nu am pretuit valoarea feminina nici macar la cuvioasele canonizate,si am gresit subestimand feminitatea.
Vechi 24.10.2010, 21:27:50
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de inkognito Vezi mesajul
stimati vizitatori ai forumuluias dori sa aflu pozitia Dvs, daca vi s-ar intimpla (-t) ca domnisoare cu care incepeti sa aveti o relatie, v-ar spune ca si-a pierdut virginitatea cu prietenul ei precedent?
va multumesc anticipat.
Nu intentionez sa ma amestec, fiindca on-topic n-as spune decat sa meargi la duhovnicul tau sa iei sfat, daca problema ce o pui te intereseaza in punct de vedere spiritual.

Vreau insa sa prezint o situatie speciala dar asemanatoare: daca "inkognito" ar fi un pretendent la preotie, casatoria cu o astfel de fata s-ar constitui intr-un impediment la preotie! Ca sa nu mai vorbim de o relatie intima in afara casatoriei pana-n preotie!

In rest, nu ma bag! Nu ma bag, aici, pe forum!
Vechi 24.10.2010, 23:11:58
ap2010's Avatar
ap2010 ap2010 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.08.2010
Locație: iasi
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
stimati vizitatori ai forumuluias dori sa aflu pozitia Dvs, daca vi s-ar intimpla (-t) ca domnisoare cu care incepeti sa aveti o relatie, v-ar spune ca si-a pierdut virginitatea cu prietenul ei precedent?
va multumesc anticipat.
Am vazut raspunsuri pe forum ca sa o ierti?Sa o ierti ca ce,ca doar nu te-a mintit,nu te-ai casatorit cu ea si ai aflat ca nu mai e virgina abia in noaptea nuntii?Tu vorbesti numai despre inceperea unei relatii,dar nu spui si ce fel de relatie,iar daca este una numai sexuala de ce atata orgoliu "sa fii tu primul",banuiesc ca nici macar nu o iubesti daca ai avut curajul sa discuti despre ea pe un forum,chiar daca nimeni nu o cunoaste.cum crezi ca s-ar simti daca ar afla ca e subiect de dezbatere publica?Cred ar dori sa uite si cum arati,fara suparare,dar tu cum te-ai simti in locul ei?
Vechi 25.10.2010, 00:48:12
ionut12 ionut12 is offline
Banned

Data înregistrării: 19.05.2010
Locație: IASI
Implicit Despre feciorie

In primul rand nu o sa imi iau prietena care e cu lumea
sa fie la moda sau sa fie deocheata imbracaa sau machiata
chiar la predica sa recomandat si in alte carti ale sfintilor este bine ca barbatul sa isi caute o femeie cae e cu dumnezeu
stiu ca se poate daca vrem sa fim aproape de dumnezeu
deci daca se intampla ca fata care e iubita sau sotia ma sa fie cu dumnezeu si a xalcat stramb cu altul voi merge la perot sa vb impreuna
dar cel mai bine e asa fata sa fie credincioasa si sa isi pastreze fecioria
doamne ajuta
Vechi 25.10.2010, 00:49:15
ionut12 ionut12 is offline
Banned

Data înregistrării: 19.05.2010
Locație: IASI
Implicit Despre feciorie

chiar la predica sa recomandat si in alte carti ale sfintilor este bine ca barbatul sa isi caute o femeie cae e cu dumnezeu
deci daca se intampla ca fata care e iubita sau sotia ma sa fie cu dumnezeu si a xalcat stramb cu altul voi merge la perot sa vb impreuna
doamne ajuta
Vechi 25.10.2010, 01:03:30
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ionut12 Vezi mesajul
doamne ajuta
Amin! Doamne ajuta!
Iata si putin din Intelepciunea Sfintei Scripturi spre folos la alegerea femeii!

Citat:
23. Femeia primește orice bărbat, dar sunt fete mai bune decât altele.
24. Frumusețea femeii veselește fața și covârșește toată pofta omului.
25. De este pe limba ei milă și blândețe, atunci bărbatul ei este rar între oameni.
26. Cel care își câștigă o asemenea femeie are bună agonisită, ajutor după sine și stâlp de odihnă.
27. Unde nu este gard, se va jefui agoniseala; și unde nu este femeie, acolo este suspin și neorânduială.
Cartea înțelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Ecclesiasticul), cap 36
Citat:
1. Nu fi gelos de soția ta iubită și nu-i da cuvânt să-ți facă rău.
2. Nu te da în mâinile unei femei, ca să nu aibă putere asupra ta.
3. Nu te întâlni cu femeia desfrânată, ca să nu cazi în lațurile ei.
4. Cu femeia cântăreață să nu fii adesea, ca nu cumva să te prindă cu meșteșugurile ei.
5. Nu-ți opri privirea asupra unei fecioare, ca să nu ai a suferi pentru ea.
6. Nu te da în mâinile desfrânatelor, ca să nu-ți pierzi moștenirea.
7. Nu privi pe ulițele cetății, nici nu rătăci prin locurile ei dosnice.
8. Întoarce-ți ochii de la femeia frumoasă și nu-ți opri privirea la frumusețea străină. Cu frumusețea femeii mulți s-au rătăcit, căci din aceasta iubirea se aprinde ca un foc.
9. Nu te așeza nicidecum lângă o femeie măritată și nu petrece cu ea la masă bând, ca nu cumva inima ta să fie cucerită de vrăjile ei și în patima ta să nu fii târât la pieire.
Cartea înțelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Ecclesiasticul), cap 9
Citat:
1. Fericit este bărbatul femeii celei bune și numărul anilor lui îndoit este.
2. Femeia vrednică înveselește pe bărbatul său și anii lui îi va umple de pace.
3. Femeia bună este parte bună și este dată câștig celor care se tem de Domnul.
4. Fie bogat, fie sărac, soțul ei are inima voioasă și în toată vremea fața veselă.
5. De trei lucruri s-a temut inima mea și de al patrulea mă înfricoșez:
6. De pâra cetății, de adunarea poporului și de asuprirea mincinoasă; acestea toate sunt mai rele decât moartea.
7. Durere inimii și jale este femeia geloasă asupra altei femei și viciul limbii în toate se amestecă.
8. Ca boii care nu se potrivesc la jug este femeia rea; cel care o ține pe ea este ca și cel care prinde scorpie.
9. Urgie mare este femeia bețivă și rușinea sa nu o va acoperi nimic.
10. Desfrânarea femeii în ridicarea ochilor și în genele ei se cunoaște.
11. Peste fata cea fără de rușine întărește paza, ca nu cumva, aflând prilej, să-și împlinească pofta sa.
12. De ochiul nerușinat ferește-te și nu te mira de-ți va greși.
13. Precum călătorul însetat își deschide gura și bea din orice apă îi vine la îndemână,
14. Așa și ea în preajma oricărui par va ședea și înaintea săgeții va deschide tolba.
15. Harul femeii va veseli pe bărbatul ei și oasele lui le va întări știința ei.
16. Darul Domnului este femeia tăcută și femeia bine crescută nu are preț pe pământ.
17. Dar peste dar este femeia rușinoasă și nici o comoară nu prețuiește cât o femeie înfrânată.
18. Soarele când răsare întru cele înalte ale Domnului și frumusețea femeii celei bune, podoabă este casei sale.
19. Lumina care luminează în sfeșnicul cel sfânt, așa este un chip frumos pe un trup bine împlinit.
20. Stâlpi de aur pe temeiuri de argint și picioarele frumoase peste tălpile cele bine-întărite.
21. Fiule, păzește-ți întreagă floarea vârstei tale și nu da altora tăria ta.
Cartea înțelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Ecclesiasticul), cap 26
Vechi 25.10.2010, 09:31:55
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ionut12 Vezi mesajul
doamne ajuta
Mie nu imi suna bine dragostea asta care pune atatea conditii,dar...in fine.
Insa,cred ca nu poti pretinde anumite lucruri,fara a oferi in schimb aceleasi atribute pe care ti le-ai dori sa le aiba consoarta (bineinteles ca nu vorbim despre machiaj).
Oricum,te vei lamuri in timp ca nu de virginitate tine cinstea unei femei si ca surprize mari iti pot oferi si cele care au fost fecioare si mai curate sa fie sufleteste unele care nu au fost virgine atunci cand le-ai cunoscut.

Last edited by heaven; 25.10.2010 at 09:35:14.
Vechi 25.10.2010, 13:20:07
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Citat:
va multumesc anticipat.
Nu-i un capat de tara , cum s-a mai spus pana acum, insa aceasta postura , de a avea un trecut amoros inainte de casatorie, nu se rezuma doar la putin amor cu un altul...De cele mai multe ori descoperi in acest trecut sexual cate un avort sau mai multe, ceva boli venerice, avand ca finalitate sterilitatea , o casatorie in Biserica anulata de parca ar fi anulata o excursie, o mare desfranare si dependenta de sex,etc...Adica o persoana incarcata de pacate pe care nu ai cum s-o doresti mama copiilor tai. Acelasi lucru este valabil si pt barbati...Deci atentie mare !

Last edited by IonelS; 25.10.2010 at 13:22:14.
Vechi 25.10.2010, 17:35:20
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Nu-i un capat de tara , cum s-a mai spus pana acum, insa aceasta postura , de a avea un trecut amoros inainte de casatorie, nu se rezuma doar la putin amor cu un altul...De cele mai multe ori descoperi in acest trecut sexual cate un avort sau mai multe, ceva boli venerice, avand ca finalitate sterilitatea , o casatorie in Biserica anulata de parca ar fi anulata o excursie, o mare desfranare si dependenta de sex,etc...Adica o persoana incarcata de pacate pe care nu ai cum s-o doresti mama copiilor tai. Acelasi lucru este valabil si pt barbati...Deci atentie mare !
Nici daca s-a pocait si regreta cele facute?
Vechi 25.10.2010, 19:11:08
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Ce amuzant este topicul asta.
Tinerii pentru scurta perioada de citiva ani se perpelesc din cauza acestui detaliu total nesemnificativ, accidental, care tine efectiv de o pielita.
Virginitatea unuia(uneia) tine totalmente de miscarea inimii si cresterea sufletului nu de piele si are relevanta pina la o anumita virsta dupa care este chiar caraghios si imatur sa iti mai pui o asemenea intrebare.

Deci daca o asemenea dilema tine de temporal( virsta si pielicica) si nu de etern( inima si suflet - dumnezeu) nici nu merita discutat
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Viitorul meu sot si prietena mea eudiana Nunta 67 11.06.2011 03:33:24
prietena penticostala ionell Generalitati 26 17.11.2010 11:35:27
prietena mea nu este fecioara livadarufelix Nunta 184 11.08.2010 21:47:30
ajutati-ma, sa ajut o prietena! maria_aura Secte si culte 37 12.03.2010 21:26:33