Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.12.2009, 07:46:44
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

"23.De aceea, asemănatu-s-a împărăția cerurilor omului împărat care a voit să se socotească cu slugile sale.
24.Și, începând să se socotească cu ele, i s-a adus un datornic cu zece mii de talanți.
25.Dar neavând el cu ce să plătească, stăpânul său a poruncit să fie vândut el și femeia și copii și pe toate câte le are, ca să se plătească.
26.Deci, căzându-i în genunchi, sluga aceea i se închina, zicând: Doamne, îngăduiește-mă și-ți voi plăti ție tot.
27.Iar stăpânul slugii aceleia, milostivindu-se de el, i-a dat drumul și i-a iertat și datoria.
28.Dar, ieșind, sluga aceea a găsit pe unul dintre cei ce slujeau cu el și care-i datora o sută de dinari. Și punând mâna pe el, îl sugruma zicând: Plătește-mi ce ești dator.
29.Deci, căzând cel ce era slugă ca și el, îl ruga zicând: Îngăduiește-mă și îți voi plăti.
30.Iar el nu voia, ci, mergând, l-a aruncat în închisoare, până ce va plăti datoria.
31.Iar celelalte slugi, văzând deci cele petrecute, s-au întristat foarte și, venind, au spus stăpânului toate cele întâmplate.
32.Atunci, chemându-l stăpânul său îi zise: Slugă vicleană, toată datoria aceea ți-am iertat-o, fiindcă m-ai rugat.
33.Nu se cădea, oare, ca și tu să ai milă de cel împreună slugă cu tine, precum și eu am avut milă de tine?
34.Și mâniindu-se stăpânul lui, l-a dat pe mâna chinuitorilor, până ce-i va plăti toată datoria.
35.Tot așa și Tatăl Meu cel ceresc vă va face vouă, dacă nu veți ierta - fiecare fratelui său - din inimile voastre. "
Reply With Quote
Vechi 24.12.2009, 02:34:18
OmuBun
Guest

Implicit

La mine e trecut de 02.00 noaptea si abia acum reusesc sa mai intru pe-aici. Multumesc din suflet pentru mesajele private. Din pacate n-am timp sa raspund... Maine incepe o alta zi la fel de plina!... Iertati-ma va rog!
Sarbatori fericite tuturor, indiferent de culoare (politica ) sex sau religie... Inainte de orice suntem oameni.
De pe acest forum vreau in mod deosebit sa-i cer ieratre lui Zaharia cu care m-am mai contrat si probabil nu ne vom opri aici!... Nimic personal! Admir, iubesc si respect pe toata lumea... Cu o mica exceptie...
Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Cuvintele isi au si ele rolul lor tamaduitor, cu conditia ca sa le primim cu smerenie, caci Dumnezeu le-a ingaduit... Cat timp ne e frica de suferinta nu vom invata nimic; dar acceptandu-le ca pe un medicament amar, cuvintele ne pot ajuta sa ne vedem scaderile.Cand simtim in piept durerea, sa nu o aruncam inapoi catre cel de la care ne-au venit cuvintele, ci s-o suportam si sa invatam lucruri valoroase despre noi si natura noastra cazuta, ca sa ne indreptam. Forumul, prin numarul mare de useri, este o buna scoala in acest sens.
Am indraznit sa arunc o privire la "profil". 10 ani diferenta!! Tot respectul pentru varsta, dar pacat pt anii care au trecut degeaba. Cuvintele care vin de la o persoana importanta si lovesc fara motiv, nu numai ca dor, dar provoaca insomnii! Reusim sa slefuim cuvantul in forme frumoase, dar sufletul geme sub povara rautatii! Am asteptat un "Iarta-ma!" in mod special, fiindca la noi nu era vorba de "contre", ci de rautate. Pacat! Acum, chiar sa vina, nu mai e necesar. Sa fii sanatoasa si sa ai o batranete lina cu multe, multe bucurii, cel putin asa cum i le fac eu socrului meu de 80 de ani care mi-e foarte drag si care plange de bucurie de cate ori ma vede, pentru ca sunt singurul sprijin care i-a mai ramas. Stiu ce-i acela un batran, dar nu unul egoist!

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Iarta-ma Om Bun ca te-am "atacat" demult cand ai vorbit despre infidelitate. Acum stiu ca esti om bun :).
Saru'mana anna21, dar nu ai pentru ce-ti cere iertare. Cred c-am invatat demult sa citesc in sufletul oamenilor! Din pacate, vezi bine, eu nu pot fi chiar un ... om bun! Ce sa-i faci? Nu pot altfel. Trebuie sa urasc si eu ceva, nu? Eu urasc rautatea si ca dovada nu pot sa-mi cer iertare de la cel care-o manifesta, mai ales daca pozeaza in intruchiparea bunavointei!! Suntem multi pe-aici si evident, nu toti gandim la fel; dar cu totii meritam minumum de respect, mai ales daca persoana vizata nu are un istoric negativ!!

Inca o data, imi cer iertare tuturor celorlalti, chiar daca v-am gresit sau nu v-am gresit (niciodata nu e prea tarziu! ) sarbatori fericite si Dumnezeu sa ne aduca sanatate, mai multa intelepciune (bine-ar fi la nivel national) rabdare, bun spor, pace si buna intelegere.

Craciun Fericit!
Reply With Quote
Vechi 24.12.2009, 04:52:23
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Imi pare rau ca te simti jignit.
Cuvantul "Iarta-ma" se poate exprima in muuulte feluri... totul e sa vrem sa observam acest lucru.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2010, 02:08:33
Miha-anca
Guest

Implicit

Stăpâne, Iubitorule de oameni, Împăratul veacurilor și dătătorul bunătăților, Care ai stricat peretele cel din mijloc al vrajbei și ai dat pace neamului omenesc, miluiește, Doamne, pe cei ce ne urăsc, ne pizmuiesc și ne ocărăsc; așijderea și pe cei ce ne grăiesc de rău. Ca nu cumva vreunul din ei să pătimească ceva rău pentru noi, păcătoșii, nici în veacul de acum, nici în cel ce va să fie. Amin.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2010, 19:57:04
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

A venit vremea sa scoatem acest topic de la naftalina. Daca nu se poate mereu,macar in perioada posturilor sa ne aducem aminte de rugaciune si de iertare.

Eu as dori sa imi cer iertare tuturor pe care i-am suparat, necajit, intristat sau dezorientat cu postarile mele. Nu am facut-o intentionat, dar mandria mea o ia razna uneori, si cateodata ma comport cam imatur . Imi pare rau daca v-am suparat si sper sa ma puteti ierta! Va iubesc pe toti!
Vechi 15.02.2010, 00:36:34
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Si eu va rog pe toti sa ma iertati.
Saptamana asta nu o sa mai intru pe forum. In restul postului, voi mai vedea.
Un post bun tuturor si multa bucurie!
Vechi 16.03.2010, 17:37:29
dorinastoica14
Guest

Implicit

O rog pe Alina-Ileana să mă ierte dacă prin cuvintele mele am rănit-o.îmi pare nespus de rău că are probleme de sănătate și că este atât de nefericită.
Nu am nimic cu ea dar îl iubesc atât de mult pe Iisus Hristos și sfânta biserică și îmi pare nespus de rău că am risipt mulți ani din viața mea iubind această lume vremelnică și deșartă ...Aș dori ca toți oamenii să se întoarcă așa cum m-am întors eu.
Mă voi ruga pentru tine.Sunt convinsă că ești o persoană minunată dar vrăjmașul te ține strâns în ghiarele lui ca să nu poți vedea LUMINA.
Doamne ajută.
Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 23:45:18
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Iertare tuturor celor care v-am gresit! Va doresc sa va pregatiti cum se cuvine in aceasta saptamana de marea sarbatoare a Invierii!
Vechi 29.03.2010, 00:49:51
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Iertare tuturor celor care v-am gresit! Va doresc sa va pregatiti cum se cuvine in aceasta saptamana de marea sarbatoare a Invierii!
La fel si tie!
Si eu imi cer iertare pentru lipsa mea de radare si dorinta prea mare de a avea dreptate ;-)
Pastele cu bine!
Vechi 31.03.2010, 18:48:06
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Spovedania este cea mai intima relatie de credinta ,Imi plac foarte mult versetele care ne indeamna la marturisire,

Dacă zicem că păcat nu avem, ne amăgim pe noi înșine și adevărul nu este întru noi.
Dacă mărturisim păcatele noastre, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească pe noi de toată nedreptatea. (Iioan 1:8)

Mărturisiți-vă deci unul altuia păcatele și vă rugați unul pentru altul(Iacov 5:16)

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dumnezeu iarta dar nu uita ladyanda Generalitati 22 06.06.2011 21:05:52
iarta-ma sunt tanar maria32 Generalitati 0 18.02.2011 20:35:06
Scuze, iarta-ma, nu pot Florin-Ionut Din Noul Testament 34 01.01.2011 21:59:48
Doamne iarta militari BogdanBogdan Generalitati 18 22.03.2008 20:29:18
Doamne iarta-ne pe noi pacatosii si ne miluieste serb_crina Preotul 3 04.12.2007 21:54:16