Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2010, 06:44:47
podolski_2's Avatar
podolski_2 podolski_2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.10.2008
Locație: ”Oamenii te iarta daca faci crime. Dar nu te iarta daca esti fericit”
Religia: Ortodox
Implicit

S-a folosit in filmul ochii larg inchisi , liturghia ortodoxa redata invers, cu 12 femei goale, in mijloc un conducator cu masca. Ironiza Sfintii Apostoli, iar ideea de a intoarce totul invers este chiar o semnatura cu care se mandresc.

In alegerile din SUA, nu mai stiu ce candidat , bush sau altul a folosit in materialele electorale, mesaje subminale. Aparea pe ecran, dar ochiul nu il putea percepe, messaje de ura asupra celuilalt candidat, de genul : X e hot, nu-l vota, uraste-l pe x, x e rau.

Mesaje simple si repetabile care pot patrunde in subconstient, carora le cad prada multi copii si tineri adolescenti.

In vechime , Sfintii Parinti erau ispititi prin repetarea gandului de catre draci: Nu exista Dumnezeu, Nu exista Dumnezeu, repetata timp de ani de zile. Si atat de chinuitoare era lupta ... asa si in ziua de azi, dar pe alte ”canale” ni se transmite la infinit , necredinta, deznadejdea.
  • Daca de frica nu folosesti harul preotiei si predai armele cu care trebuie sa lupti, atunci treci in randul mirenilor si lasa locul aceluia care poate lupta si apara turma lui Hristos. (cuvant impotriva preotilor care nu savarsesc Moliftele Sf. Vasile cel Mare)
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 13:54:13
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AteulCelRau Vezi mesajul
Ma amuza cum multi din voi imediat vedeti in filmul asta ceva negativ pentru ca nu pupa in dos religia voastra si filozofia voastra ci indrazneste sa faca ceva diferit(desi e clar inspirata din povesti gen Pocahontas si face clar aluzie la invazia europenilor in america). Imediat vedeti conspiratii si subeversiune, ca inearca sa va manipuleze etc dar seara cititi rugaciuni care sunt facute clar pentru indoctrinare.

EU am vazut filmul asta si m-am bucurat de el pentru ceea ce este, o fantezie cu lectii morale anti rasiste, anti ignoranta si protoleranta. Asta ma face sa ma intreb voi cum vedeti toate filmele astea fantastice, gne Harry potter sau Stapanul Inelelor unde nu exista crestinims si supranaturalul se manifesta in mod banal si nimeni nu mentioneaza Dzeu sau pacat.
Uite ca te-au invins mancarimile si n-ai mai rezistat.Esti ca si cuiul lui Pepelea,batut bine in forumul crestin.Ce noutati mai ai?
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 13:57:12
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Termenii mai evolueaza si ei, dracii sunt in pas cu modernitatea.
Cred ca sunt cu un pas inainte, ei dicteaza "modernizarile". A nu se confunda "modernizarile" ideilor cu avansul pur stiintific.
Vechi 18.01.2010, 15:07:56
Fockewulf Fockewulf is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.01.2010
Implicit

Filmu' asta, in afara efectelor speciale e doar un Pocahontas futurist. Echivalentul cuceririi Americii de catre omul alb crestin. Doar ca in film pe indigeni i-a dus capul sa se uneasca inainte ca ocupantii sa fie intr-un numar suficient de mare incat sa-i copleseasca tehnologic.
Filmul seamana intrucatva si cu District 9 (il recomand). Cum s-ar comporta oamenii daca o rasa avansata ar venii intr-o zi, nu sa ne distruga sau sa ne conduca spre noi culmi ale dezvoltarii, ci pur si simplu sa ne ceara ajutorul. Probabil ca am fura de la ei tot ce se poate.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 15:20:08
Fockewulf Fockewulf is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
Cred ca sunt cu un pas inainte, ei dicteaza "modernizarile". A nu se confunda "modernizarile" ideilor cu avansul pur stiintific.
Evident, ei sunt de vina pentru tot ce se-ntampla rau in lume. Noi am fi niste sfinti neprihaniti si nu am fi cazut in pacat daca nu si-ar fi... "bagat coada". Evident cel mai usor e sa dam vina pe altcineva, Dumnezeu, diavol, instincte, etc decat sa ne vedem pe noi, plini de vicii si pacate, nu pentru ca ne isiteste cineva, ci pur si simplu pentru ca e calea mai usoara, mai comoda.
O povestioare spusa pe scurt, spune ca o data un sfant s-a hotarat sa-i scrie sefului "de jos" un ordin, in numele lui Dumnezeu, sa nu mai ispiteasca pe om. Apoi scrisoarea a aruncat-o in gura unui vulcan. Intr-un tarziu a venit si raspunsul prin gura unui mic demon: "sefu zice ca nu e nevoie sa se ocupe de voi, va descurcati foarte bine si singuri" :)))
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 16:15:13
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fockewulf Vezi mesajul
Filmu' asta, in afara efectelor speciale e doar un Pocahontas futurist. Echivalentul cuceririi Americii de catre omul alb crestin. .
Poate fi privit si asa, insa filmul este facut intr-un spirit mult mai contemporan, actual! si faptul ca acest aspect este invizibil de catre spectatorul roman vine din anii grei de indoctrinare a mediei de tip ProTV pro-Bush si Pro-agresiune "INDREPTATITA" impotriva Orientului Mijlociu, al arabilor si in special agresiunea brutala ilegala asupra Afganistanului...a genocidului care are loc acolo...bombe incendiare aruncate in MIJLOCUL NUNTILOR afgane ( 300 de oameni sunt carbonizati pe loc, veniti sa petreaca, veniti ca si noi sa ne bucuram sa petrecem cu neamurile si prietenii( cunoasteti conceptul asta, nu?)..si multe alte distrugeri de vieti IN MASA prin bombe aruncate de colonei " supe-excitati" cu degete jucause pe tragaci.
ASTA a vrut sa aduca la cunostinta J Cameron , nu legenda jucausei Pochahontas :)))
Partea amuzxanta este ca tu pe astia-i numesti CRESTINI.

Daca ai fi fost cu adevarat CRESTIN, ai fi recunoscut SUFERINTA CELOR AFECTATI in pieptul tau
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 17:33:59
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fockewulf Vezi mesajul
Evident, ei sunt de vina pentru tot ce se-ntampla rau in lume. Noi am fi niste sfinti neprihaniti si nu am fi cazut in pacat daca nu si-ar fi... "bagat coada". Evident cel mai usor e sa dam vina pe altcineva, Dumnezeu, diavol, instincte, etc decat sa ne vedem pe noi, plini de vicii si pacate, nu pentru ca ne isiteste cineva, ci pur si simplu pentru ca e calea mai usoara, mai comoda.
O povestioare spusa pe scurt, spune ca o data un sfant s-a hotarat sa-i scrie sefului "de jos" un ordin, in numele lui Dumnezeu, sa nu mai ispiteasca pe om. Apoi scrisoarea a aruncat-o in gura unui vulcan. Intr-un tarziu a venit si raspunsul prin gura unui mic demon: "sefu zice ca nu e nevoie sa se ocupe de voi, va descurcati foarte bine si singuri" :)))
Nu cred in aceasta teorie ca omul este rau prin sine. Dumnezeu nu ar fi creat ceva rau in sine. Omul a cazut si abia atunci a devenit rau, si a cazut impins de cineva. Nu stim natura exacta a raului, manifestarile exacte etc. Avem indicii date in Scriptura ca sa-l recunoastem. Nu stim exact cum e iadul ce si cum e cu acea lume, deci sa ne exprimam in avans mi se pare hazardat. Eu sper ca sunt perfectibil si ca poate voi putea avansa in bine candva. Ce spui tu practic neaga existenta si influenta raului cum este el vazut in crestinism si nu mi se pare corect. Nu cred ca e crestina aceasta teorie.
Vechi 18.01.2010, 17:41:00
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Poate fi privit si asa, insa filmul este facut intr-un spirit mult mai contemporan, actual! si faptul ca acest aspect este invizibil de catre spectatorul roman vine din anii grei de indoctrinare a mediei de tip ProTV pro-Bush si Pro-agresiune "INDREPTATITA" impotriva Orientului Mijlociu, al arabilor si in special agresiunea brutala ilegala asupra Afganistanului...a genocidului care are loc acolo...bombe incendiare aruncate in MIJLOCUL NUNTILOR afgane ( 300 de oameni sunt carbonizati pe loc, veniti sa petreaca, veniti ca si noi sa ne bucuram sa petrecem cu neamurile si prietenii( cunoasteti conceptul asta, nu?)..si multe alte distrugeri de vieti IN MASA prin bombe aruncate de colonei " supe-excitati" cu degete jucause pe tragaci.
ASTA a vrut sa aduca la cunostinta J Cameron , nu legenda jucausei Pochahontas :)))
Partea amuzxanta este ca tu pe astia-i numesti CRESTINI.

Daca ai fi fost cu adevarat CRESTIN, ai fi recunoscut SUFERINTA CELOR AFECTATI in pieptul tau
De ce oare un mesaj poate necesar sau pozitiv poate suna atat de neavenit si enervant cand i-l expui tu? Ai un mod de a spune care tradeaza superioritate si nu e primit bine. Poate daca spuneai si tu mai smerit ce ai de spus si nu faceai presupuneri despre oameni din varful intelepciunii tale erai mai bine primit.
Vechi 18.01.2010, 18:24:16
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
De ce oare un mesaj poate necesar sau pozitiv poate suna atat de neavenit si enervant cand i-l expui tu? Ai un mod de a spune care tradeaza superioritate si nu e primit bine. Poate daca spuneai si tu mai smerit ce ai de spus si nu faceai presupuneri despre oameni din varful intelepciunii tale erai mai bine primit.
Stii Sergiule de ce?
Deoarece relitatile astea ale nemerniciei invaziilor trebuie sa le ai in minte cind privesti ceva similar, punindu-te tu in locul NUNTASILOR si locuitorilor acelui Arbore COMUNITAR, gigantic, care simbolizeaza unirea si inlantuirea idealurilor de libertate de exprimare si de EXISTANTA PE PAMINT de care noi am uitat, am fost prelucrati cu mare precizie sa uitam, de aceea se fac si comentariile...de mai sus

Noi, nu mai suntem un pericol pentru tavalugul distrugerii sufletului, insa mai sunt altii pe pamint care sunt, precum afganii rai ( in sens bun ziditor de suflet si MARE trecere la Dumnezeu) care VOR MURI PINA LA ULTIMUL SI NU-SI VOR VINDE TARA!!! ASA CUM NU AU FACUT-O NICIODATA SI SUB NICI O FORMA!
De aceea si americanasii si-au dat seama ca numai prin genocid pina la ultimul suflet de adevarat MARTTIR vor putea cuceri acel teritoriu impreuna cu blestematul ala de petrol si opium de care au ei nevoie sa-si tina tara sub control...insa INCA mai exista democratia care-i tine in loc pe coloneii respectivi si de aceea se vor retrage de acolo
Asta este mesajul filmului!
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 22:55:18
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Am vazut si eu astazi filmul la Imax si mi-a placut foarte mult, atat ca efecte speciale cat si ca mesaj. Cat de mult rau poate face lacomia si egoismul...
Daca am intelege pe deplin legatura noastra cu natura, am fi mult, mult mai aproape de Dumnezeu.
Filmul merita Oscarul.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
filmul rusesc "Preotul" padrevicentiu Generalitati 9 14.04.2011 11:19:51
Dar filmul "Angora"? anika12 Biserica Ortodoxa si Massmedia 4 21.01.2011 11:25:14
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
Filmul "Locul Ingerului" andreicozia Generalitati 2 23.09.2009 16:14:30