Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2010, 10:00:25
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Ti se pare tie, si altora, ca de fapt joaca zaruri. Ateii sunt in stare sa-si imagineze orice ca sa-L scoata pe Dumnezeu din ecuatie.
Cred ca stii foarte bine ca mie personal nu mi se pare; nici ca joaca nici ca nu joaca. Era o figura de stil, in legatura cu determinismul acestui univers. Vroiam sa subliniez ca afirmatiile bazate pe credinta, cum a fost cea a lui Eistein, nu au nici o valoare.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 10:27:19
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
A avut vreo revelatie, reputatul astrolog?
Nu,este om de stiinta,lucreaza la un centru international din Chile.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 10:43:29
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Langu Vezi mesajul
Nu,este om de stiinta,lucreaza la un centru international din Chile.
Trecind peste faptul ca, probabil, omul e astronom si nu astrolog, te-as ruga sa imi dai sursa primara din care sa rezulte cele spuse de tine
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 10:48:09
Langu Langu is offline
Banned

Implicit

Ce diferenta este intre astrologie si astronomie?Afirmatiile au fost facute recent,odata cu publicarea descoperirii unor planete.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 11:15:12
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Ce diferenta este intre astrologie si astronomie?Afirmatiile au fost facute recent,odata cu publicarea descoperirii unor planete.
Aceeasi ca intre alchimie si chimie sau intre subiectiv si obiectiv :)
Or fi fost facute, nu zic nu, desi nu am gasit pe net nici o referire la vreun astronom cu acest nume, cu atit mai mult despre un celebru astronom.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 11:15:50
Imogene's Avatar
Imogene Imogene is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.01.2010
Implicit

Citat:

Astrologia se refera la traditii si credinte care sustin ca pozitiile corpurilor ceresti pot da informatii despre personalitea unui individ sau anumite lucruri care-l preocupa pe om, cum ar fi afaceri personale. Altfel spus, se ocupa cu cititul in stele.

Astronomia se ocupa cu studiul stiintific al corpurilor ceresti si al fenomenelor care apar in afara atmosferei terestre. Adica este o stiinta.

Last edited by Imogene; 20.01.2010 at 11:17:52.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 16:27:25
Langu Langu is offline
Banned

Implicit

Deci astrologul se dedica studiului planetelor si influenta lor asupra oamenilor iar astronomia se rezuma doar la siinta pura?Voi incerca sa gasesc interviul dat de persoana respectiva si sa vad exact ce este,desi cred ca este astronom pt. ca discutia se purta pe descoperirea ultimelor planete.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 18:00:41
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Deci astrologul se dedica studiului planetelor si influenta lor asupra oamenilor iar astronomia se rezuma doar la siinta pura?Voi incerca sa gasesc interviul dat de persoana respectiva si sa vad exact ce este,desi cred ca este astronom pt. ca discutia se purta pe descoperirea ultimelor planete.
Da, astrologia e pseudostiinta iar astronomia, stiinta.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 18:40:02
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Cel mai bine ma vad cei de pe acest forum.
Aici pot sa spun lucruri pe care nu am cui sa i le spun in lumea reala.
Si sunt chiar lucrurile cele mai importante si definitorii pt. existenta mea.

Deci vrei sa ma critici? Spune ce ai de zis.
(Dar crezi ca tu ai putea suporta o critica obiectiva a postarilor tale? Macar continutul/ informatia in sine, nu ma refer la ceea ce dai la iveala indirect despre personalitatea ta si ..patimile tale)
Ana, asa doar iti imaginezi tu si multi altii. Doar in lumea reala unde exista consecinte IMEDIATE pentru ceea ce scoti pe gura devine o caracterizare trimisa de Hristos.
Zici ca persoana ta poate fi caracterizata ca fiind sau nu crestina DOAR de Hristos?
La ce te referi, poate nu inteleg eu?
Tu vorbnesti de PERSOANA HRISTOS, care ar aparea din neant ca un fel de BatMan sa-ti spuna acest lucru?
Sunt chiar curios daca tu chiar ti-ai format o lume a ta unde TII mortis sa fi caracterizata DOAR de Hristos,...:))) frumos paravan protectiv contra tuturor "looserilor" din jur care nu stiu ce vorbesc , nu?
Oare ce te faci daca in timpul vietii tale, Hristos nu va aparea, si vei realiza poate la sfirsit ca de fapt erai in derapaj serios, iar Hristos iti facea semne disperate sa-ti revii, semne prin sot, prin rude, prin incidente, prin natura, prin materialism si tu le ignorai tinind coada pe sus?

Last edited by andreicozia; 20.01.2010 at 18:42:27.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 23:49:55
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Ana, asa doar iti imaginezi tu si multi altii. Doar in lumea reala unde exista consecinte IMEDIATE pentru ceea ce scoti pe gura devine o caracterizare trimisa de Hristos.
Zici ca persoana ta poate fi caracterizata ca fiind sau nu crestina DOAR de Hristos?
La ce te referi, poate nu inteleg eu?
Tu vorbnesti de PERSOANA HRISTOS, care ar aparea din neant ca un fel de BatMan sa-ti spuna acest lucru?
Sunt chiar curios daca tu chiar ti-ai format o lume a ta unde TII mortis sa fi caracterizata DOAR de Hristos,...:))) frumos paravan protectiv contra tuturor "looserilor" din jur care nu stiu ce vorbesc , nu?
Oare ce te faci daca in timpul vietii tale, Hristos nu va aparea, si vei realiza poate la sfirsit ca de fapt erai in derapaj serios, iar Hristos iti facea semne disperate sa-ti revii, semne prin sot, prin rude, prin incidente, prin natura, prin materialism si tu le ignorai tinind coada pe sus?
Oricat de ciudat ti se pare, doar Hristos stabileste cine este crestin!

Din exterior oricine poate mima ca este crestin!
Tii minte pilda fecioarelor intelepte? Cele care nu au fost intelepte au pierdut toata plata, desi s-au straduit si ele! De ce? Nu au avut darul Sf. Duh! Nu s-au ingijit de asta. Ce ironic. Tocmai acesta este scopul vietii crestine!

Ce conteaza ce se vede?
Un frate s-a dus la avva Macarie egipteanul si i-a zis: avvo, spune-mi cuvant sa ma mantuiesc! Si i-a zis batranul: du-te la mormant si ocaraste mortii! Deci ducandu-se fratele a ocarat si a azvarlit cu pietre si venind a vestit batranului. Si i-a zis batranul: nimic nu ti-au grait? Iar el a raspuns: nu. I-a zis lui batranul: du-te si maine si ii slaveste! Deci mergand fratele, i-a slavit zicand: apostolilor, sfintilor si dreptilor! Si a venit la batranul si i-a zis: i-am slavit. Si-a zis batranul:nimic nu ti-au raspuns ? A zis fratele: nu. I-a zis lui batranul: stii cu cate i-ai necinstit si nimic nu ti-au raspuns si cu cate i-ai slavit si nimic nu ti-au grait? Asa si tu, daca voiesti sa te mantuiesti, fa-te mort; nici nedreptatea oamenilor, nici lauda lor sa nu o socotesti, ca cei morti sa fii si poti sa te mantuiesti

Dupa teoria ta... cum se descurca cei retrasi de lume (monahii) care nu au pe nimeni sa ii critice? Nu se mantuiesc?

(acesta este un raspuns dintr-o perspectiva ... mai am si altele, dar nu am timp acum, poate maine)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Moliftele sf vasile se pot citi de orice preot? ingerul_pazitor Generalitati 46 15.12.2011 17:43:48
Invidia impiedica orice bucurie jonella Intrebari utilizatori 5 25.05.2010 18:19:57
Orice veți cere de la Tatăl în numele Meu El vă va da luceafaruldincer Din Noul Testament 24 28.03.2010 21:50:08
Sunt ateu, intrebati-ma orice! AteulCelRau Generalitati 1449 11.03.2010 08:44:01