Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.02.2010, 18:36:09
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Vreau sa vad si eu o statistica, un grafic cum ca x% din oamenii care ies duminica de la Biserica, dupa 2 ore de slujba, fac tot obiceiurile lor proaste. O sa te si ajut: eu sunt una dintre ei. Dar mai arata-mi si pe altii, sa adunam la procent. Cat la suta din populatie merge la Biserica, si in cel fel evolueaza obiceiurile lor proaste pe parcursul timpului, cat la suta si le indreapta, cati persista si cati si le fac si mai rele.
dar tu nu vezi in ce tara traiesti, totusi, unde traiesti, pe luna, sau pe marte ?
Reply With Quote
Vechi 19.02.2010, 18:36:56
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Mai fratilor nu va mai faceti tulburare sufleteasca degeaba ca nu ia nimeni in seama parerea fratiilor voastre.
vezi ca ....diavolul e si ironic uneori !
Reply With Quote
Vechi 19.02.2010, 18:39:33
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
dar tu nu vezi in ce tara traiesti, totusi, unde traiesti, pe luna, sau pe marte ?
Pai in tara asta totusi, in diminetile de duminica, foarte multa lume e la cumparaturi, doarme, lucreaza, face amor si tot restul. Mult mai multi decat aceia care-s la biserica.
Vechi 19.02.2010, 21:28:32
idealist
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Argument ca daca e cineva sarac si-o merita cu varf si indesat si mai mult de cativa bani nu merita, deci n-are sens sa cheltuim bani pe actiuni sociale.
Eu am emis o ipoteze. Mai mult se poate afla prin ancheta sociala. La modul general, saracia exista din cauza conducerii politice. In comunitatile crestine timpurii nu existau saraci.
In capitalism inerent vor fi saraci(vezi comunismul in care toti trebuiau angajati).
Reply With Quote
Vechi 20.02.2010, 00:04:24
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de idealist Vezi mesajul
Eu am emis o ipoteze. Mai mult se poate afla prin ancheta sociala. La modul general, saracia exista din cauza conducerii politice. In comunitatile crestine timpurii nu existau saraci.
In capitalism inerent vor fi saraci(vezi comunismul in care toti trebuiau angajati).
Toti trebuiau angajati , inclusiv trantorii , caci toti eram egali , tovarasi pan la moarte . . . !
Vechi 23.02.2010, 09:10:27
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Eu știu că o biserică este închinată unui sfânt. Mai există biserici care își iau numele după un eveniment major și supranatural din istorie, de exemplu "Arătarea Sfintei Cruci" sau "Izvorul Tămăduirii" să zicem. Dar asta, cu "mântuirea neamului" mi se pare necanonică. Ce fel de hram este acesta, "mântuirea neamului" ? A citit cineva un Tropar al Mântuirii Neamului ? Există așa ceva ? Nu știu, întreb.
Nu atât dimensiunile ciclopice ale acestei biserici care se dorește reprezentativă pentru o ortodoxie care a vituperat timp de secole în contra "falei deșarte a catedralelor catolice" în antiteză cu "bisericuțele noastre de la Voroneț, unde omul se simte aproape de Dumnezeu" mă intrigă, cât mă intrigă denumirea ei: Catedrala Mântuirii Neamului.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2010, 09:32:16
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu atât dimensiunile ciclopice ale acestei biserici care se dorește reprezentativă pentru o ortodoxie care a vituperat timp de secole în contra "falei deșarte a catedralelor catolice" în antiteză cu "bisericuțele noastre de la Voroneț, unde omul se simte aproape de Dumnezeu" mă intrigă, cât mă intrigă denumirea ei: Catedrala Mântuirii Neamului.
Nici eu nu stiu cum s-a ajuns la acest nume dat viitoarei catedrale. Totusi, este un nume generic. In mod sigur, catedrala va avea un hram potrivit randuielilor canonice. Spre exemplu, Catedrala Reintregirii Neamului din Alba Iulia are hramul "Sfanta Treime".
Reply With Quote
Vechi 23.02.2010, 11:18:10
antoniap
Guest

Implicit

Denumirea de ,,catedrala a mantuirii neamului" cred ca ar trebui schimbata. Aceasta denumire e in contrast vizibil cu ceea ce se intreprinde in mod concret pentru mantuirea neamului. Nu zidurile ne vor mantui, ci lupta cu pacatul, pastrarea dreptei credinte, rugaciunea in duh si adevar, dobandirea virtutilor crestinesti etc.

Nu spun ca n-ar fi binevenita o biserica mai mare acolo. Sa se faca, dar cu smerenie. Nu marimea bisericii e importanta, ci marimea sufletelor noastre. Am asistat la numeroase slujbe si minuni tinute in aer liber. Acolo ma simteam ca intr-o catedrala.

Oare Mantuitorul de ce a preferat pestera Betleemului pentru a Se naste? Chiar n-ar fi putut sa gaseasca un palat daca voia? Iar daca El n-a cautat palate, noi de ce sa cautam din trufie sa facem in cele exterioare ceva ce nu s-a mai pomenit, iar pe cele interioare, care conteaza cu adevarat pentru mantuire, sa le lasam mai la o parte?

Sa existe posibilitatea extinderii spatiului destinat bisericii respective in aer liber si atat.

E adevarat se intentioneaza ca in spatiul de la subsolul acestei biserici sa fie magazine si mai stiu eu ce? Alegerea locului pentru o biserica e o treaba importanta, iar terenul ales odata sfintit trebuie utilizat exclusiv pentru cele duhovnicesti.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2010, 13:55:48
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Denumirea de ,,catedrala a mantuirii neamului" cred ca ar trebui schimbata. Aceasta denumire e in contrast vizibil cu ceea ce se intreprinde in mod concret pentru mantuirea neamului. Nu zidurile ne vor mantui, ci lupta cu pacatul, pastrarea dreptei credinte, rugaciunea in duh si adevar, dobandirea virtutilor crestinesti etc.

Nu spun ca n-ar fi binevenita o biserica mai mare acolo. Sa se faca, dar cu smerenie. Nu marimea bisericii e importanta, ci marimea sufletelor noastre. Am asistat la numeroase slujbe si minuni tinute in aer liber. Acolo ma simteam ca intr-o catedrala.

Oare Mantuitorul de ce a preferat pestera Betleemului pentru a Se naste? Chiar n-ar fi putut sa gaseasca un palat daca voia? Iar daca El n-a cautat palate, noi de ce sa cautam din trufie sa facem in cele exterioare ceva ce nu s-a mai pomenit, iar pe cele interioare, care conteaza cu adevarat pentru mantuire, sa le lasam mai la o parte?

Sa existe posibilitatea extinderii spatiului destinat bisericii respective in aer liber si atat.

E adevarat se intentioneaza ca in spatiul de la subsolul acestei biserici sa fie magazine si mai stiu eu ce? Alegerea locului pentru o biserica e o treaba importanta, iar terenul ales odata sfintit trebuie utilizat exclusiv pentru cele duhovnicesti.
http://www.basilica.ro/ro/stiri/cate..._sfintire.html
Vechi 23.02.2010, 18:56:44
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Toti trebuiau angajati , inclusiv trantorii , caci toti eram egali , tovarasi pan la moarte . . . !
Si nu s-a dovedit o politica buna?
Oamenii traiau mult mai bine, inclusiv trantorii.

Acum nici cei care muncesc nu traiesc bine..
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catedrala Mantuirii Neamului pentru ce? Robertworld Generalitati 320 02.11.2011 22:22:26
Catedrala Mantuirii Neamului adrian_ortodox Intrebari utilizatori 3 22.08.2011 22:35:00
Catedrala Mantuirii Neamului anavictoria Biserica Ortodoxa Romana 19 25.02.2010 23:42:41