![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
daca nu eshti sincer in cautarile tale, degeaba o faci ca lepadand ortodoxia shi ducandu-te la aia ce fac cheful majoratului din botez, ducandu-i pe naivi la rau sa-l primeasca pe Isus in inimele lor atunci sa shti depeacum ca eshti deja in prapastie, acum sa vedem cum o sa faci ca sa revi inapoi ca de acolo nu se prea mai iese, ca stau dracii dejurimprejur shi da cu "pietre" in jos sa nu poata ieshi nimeni, dar poate ca e bine sa afli ca defapt pe Iisus Hristos trebuiau sa-l primeasca, shi nu pe mamona caci voi facetzi un chef de toata pomina... de la pomul ala rau...pomina asta... ce da fructe pline de spini shi maracini, pline de amar ce se numeshte mamona...jidovilor... foarte corect zis jidovi... aia cu ziua statica cum a fost pe vremea lui Ioshua... shi daca erau lucrurile asha incremenite cum au fost in aproape toata ziua aceea, era mai bine decat acuma cand se invart luminatorii? poate ca pe unii ii apuca ametzeala de la invartecush shi atunci se explica dorintza lipsei de tangaj, dar ceilaltzi? aia pentru ce au impresia ca e mai mare minunea cand lucrurile stau decat atunci cand se invart, ca doar tot deasupra genunii sunt ashezate...:)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am gasit nici macar ce m-ati indrumat. Postati-mi va rog link-ul direct. Multumesc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Asa frate, smerindu-te tu, ma mai smeresti si pe mine, ca si eu am multa mandrie si prostie in cap. Iarta-ma pentru Domnul!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar in ceea ce priveste credinta catolicilor sau a adeventistilor trebuie să stii că fiecare pentru a fi mântuit trebuie să il cunoască pe Dumnezeul adevărat, prin intermediul Bisericii sale. Dumnezeu prin vocea apostolului Pavel că: 1 Tim.3.15: "Casa lui Dumnezeu este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp si temelie a adevărului". Col.1.18 "Si El este capul trupului, al Bisericii; El este inceputul, intâiul născut din morti, ca să fie El cel dintâi intru toate". Pentru a considera aceste credinte mântuitoare trebuie să existe o unitate de credintă intre noi si ei, dar asta nu există. Noi ortodocsii NU mărturisim si nu ne inchinăm aceluiasi Dumnezeu pe care il au catolicii sau adevetistii. Catolici se inchină unui Dumnezeu in care autoritatea Sfântului Duh e diminuată prin faptul că purcede si de la Tatăl si de la Fiul, iar adventismul e o erezie neoprotestantă care pune la indoială Dumnezeirea Fiului, prin faptul că indeamnă la cinstirea Sabatului iudaic din Vechiul Testament si a altor traditii iudaice, combate autoritatea Bisericii si pune in fată interpretarea scripturală oferită de fondatoarea sectei lor: Hellen White si multe alte aspecte care sunt combătute pe acest forum. Pentru ca toti să fie una trebuie să fie o singură mărturiire de credintă, un singur Hristos, o egalitate intre toti crestinii intru Hristos si Dumnezeu. Ioan 17.21.22 "Ca toti să fie una, după cum Tu, Părinte, intru Mine si Eu intru Tine, asa si acestia in Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis. Si slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca să fie una, precum Noi una suntem" Citat:
Luca 12.48 "cel care n-a stiut, dar a făcut lucruri vrednice de bătaie, va fi bătut putin. Si oricui i s-a dat mult, mult i se va cere, si cui i s-a incredintat mult, mai mult i se va cere". Luca 6.37 "Nu judecati si nu veti fi judecati; nu osânditi si nu veti fi osânditi" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
587. -"Defaimarea este un pacat greu, fiindca prin ea se fura averea spirituala a aproapelui" (I Cor. 6,10; Ex. 23. 1; Lcv. 19,1 6; Prov. 11, 13; 20,19). Ea se canoniseste ca si furtul, iar daca duce la complicatii si dusmanii, se va osandi dupa roadele ei."(din Pravila Bisericii Ortodoxe). |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=vasinec]
Adventistii nu neaga, sub nici o forma, Dumnezeirea Domnului Iisus Hristos. Cunosc doctrina AZS. Lipsa lor de logică provine din faptul că în principiu aceptă dumnezeirea Fiului, dar în practică o neagă prin faptul că nu acceptă că El ar fi schimbat ziua de odihnă. Sambata a fost facuta pentru om, iar nu omul pentru sambata, astfel ca Fiul Omului este Domn si al sambetei" (Marcu, 2, 27-28). De asemenea, nici apostolii nu respectau ziua sabatului, caci au smuls si au mancat spice de grau chiar in aceasta zi (Matei, 12, 1-3). Sfanta Evanghelie ne spune chiar ca iudeii cautau sa-L omoare pe Iisus "...pentru ca desfiinta ziua sambetei" (Ioan, 5, 18), pe care Hristos, ca Domn al Sabatului, a desfiintat-o. "Desfiintand vrajmasia in Trupul Sau, Legea poruncilor si invataturile..." (Efes., 2, 15) Asimilarea doctrinei trinitare in cadrul sectei adventiste a avut loc treptat. Josef Bates si James White, sotul Elenei White (cel care a impus cinstirea sâmbetei miscarii adventiste) aveu idei vehement antitrinitare la începutul activitătii lor. Acest lucru nu îl sustin eu, ci o figură marcantă a ereziei adventiste moderne din România, Florin Laiu: http://209.85.135.104/search?q=cache:07dAL0wGbaoJ:lucianfloricel.blogspo t.com/2007/10/triunitatea-lecii-istorice-i-teologice.html+florin+laiu+white+dumnezeirea+fiulu i&hl=ro&ct=clnk&cd=3&gl=ro Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu cred ca dvs. stiti foarte bine ca nu Domnul, ci omul a facut aceasta schimbare. Afirmatiile dvs. seamana foarte mult a incumetare. "Se va incumeta sa schimbe vremile si legea" (Daniel 7:25). Nu puneti in carca Domnului Iisus Hristos schimbarile facute de oameni. |
|
|||
|
|||
![]()
Asta e marea voastra problema, a traditiei si invataturilor primite de la Miller si White pe care le negati a fi traditii, negand si Sfanta Traditie a Bisericii Ortodoxe.Criteriul a fost stabilit de Sf. Vicentiu de Lerin in sec. IV. ,, Invatatura cea dreapta a Bisericii e ceea ce s-a crezut de catre toti Sfintii Parinti, in toate locurile si in toate timpurile.,,
Tu care zici ca te intereseaza numai Biblia nu vrei sa recunosti ca toata invatatura care o ai si modul adventist de talcuire al Bibliei le-ai primit-o in cadrul adunarii tale care are doi intemeietori dovediti ca s-au inselat pe ei insisi si pe cei pe care i-au atras (Miler si White), dar nu vrei sa recunosti asta. Spui ca nici nu te intereseaza. Inseamna ca-ti renegi istoria asa scurta cum e. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Convertirea unui adventist la ortodoxie | kesarion_breb | Secte si culte | 12 | 02.08.2010 16:33:30 |
|