Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.03.2010, 18:29:30
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=Mihailc;222380]
Ce legătură există între întuneric și lumină ?

Biserica te învață să fi smerit , nu idiot.

.[quote]

Vrei sa devii preot?....si nu intelegi legatura intre cele doua? ..cam trist!

Pentru a evita sa ajungi idiot trebuie sa fi sigur ca poti dezbate in PUBLIC un subiect cu argumente ceva mai diverse decit vesnicul repros pueril "Nu ai destula credinta", care nu zic nu,... are o anumita greutate dar pina la un punct...dupa care devine ridicol...mai ales cind lumea se uita la asa zisii lideri care nu au pic de iubire in ei.

In rest totul devine o amagire si minciuna de sine cind toti cei care "locuiesc in LUMINA" cind se intilnesc altceva nu fac decit sa zica da da da , si sa se bata pe umar. Acestea NU mai sunt discutii ci indoctrinare de CLAN, secta si CULT.

numai bine!
Reply With Quote
Vechi 11.03.2010, 18:44:57
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
Ce legătură există între întuneric și lumină ?

Biserica te învață să fi smerit , nu idiot.
Una scriem și alta pricepem.
"Întunericul și lumina" era o parafrază la Apostolul Pavel 2Corinteni 6:14 .
Sunt doar un aspirant la lumină, nimic arogant în tot ce-am scris. Citește tot textul și poate te prinzi care e mesajul.

Citat:
In rest totul devine o amagire si minciuna de sine cind toti cei care "locuiesc in LUMINA" cind se intilnesc altceva nu fac decit sa zica da da da , si sa se bata pe umar. Acestea NU mai sunt discutii ci indoctrinare de CLAN, secta si CULT.
Mai citește o dată mesajul meu. A se folosi și creierul!
Reply With Quote
Vechi 11.03.2010, 18:46:31
pardaliana pardaliana is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Implicit daca nu aici atunci unde?

Citat:
În prealabil postat de zoridezi Vezi mesajul
Eu cred ca ateii Il cauta pe Dumnezeu. Numai ca Il cauta unde nu trebuie.
pai daca nu aici atunci unde?...e bine ca sunt interesati si poate ca petrecerea timpului liber intr-o comunitate crestina le face placere si poate se simt si ei mai aproape de Dumnezeu
Reply With Quote
Vechi 11.03.2010, 18:54:39
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Pe un forum protestant, ateii ar fi fost luati in suturi de fratii lor de echipa de aici..
Sa nu uitam insa ca in urma acestui gest se sfirseste si Forumul ramanind doar cei care dau din cap ca teleghidatii iar de discutii nici nu mai poate fi vorba, totul se bolcheaza, dinamism zero! deoarece toti cunosc Adevarul si ca urmare nu mai ai despre ce vorbi, toti fiind "in acord" :)))
Am mai fost pe forumuri cu administratori pe post de zbiri care s-au si inecat in propriul adevar "pazit cu strasnicie"

Adrian este un Admin foarte intelept!
Reply With Quote
Vechi 11.03.2010, 19:01:44
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Eu mă lupt de ceva vreme să o lăsăm mai moale cu ateii, cu neoprotestanții, cu orice fel de prozelitism mascat. Discuțiile cu ateii, mai ales cu ăștia care intră pe forum, sunt curată pierdere de vreme. Ei de fapt intră aici să se distreze pe seama noastră, stimulând zelul repezit de misiune al creștinilor și pofta de taclale pe care, vă supărați au ba, mulți dintre useri ortodocși le exersează din plin, total inadecvat adeseori. Ce să-i spui unui ins care își intitulează topicul "sunt ateu, întrebați-mă orice ". Dar ce ești domnule, guru ? Ce să te întrebe un creștin?
Ce legătură există între întuneric și lumină ? Unii ortodocși nici n-au băgat de seamă că, tot discutând cu ăștia până la solipsism, au devenit ei înșiși ridicoli, adică de râsul ateilor mai mult sau mai puțin sinceri în demersul lor.

Eu nu sunt neapărat pentru izolare dar trebuie să cercetezi duhurile care-ți dau târcoale, nu să le dai apă la moară, așa , de dragul conversației. Biserica te învață să fi smerit , nu idiot. Vă las plăcerea să descoperiți singuri în Noul Testament numeroasele locuri unde ni se spune cum trebuie tratați asemenea oameni (mă refer la batjocoritori, nu la cei care caută sincer un răspunsuri la marile întrebări ale vieții). Ăștilalți, "miștocarii" sunt atei convinși de parcă ateismul n-ar fi o privare de ceva, ci un fel de religie a absenței lui Dumnezeu.
Cred că în Postul Mare, perioada aceasta (și) de curățire, ar trebui făcută și un pic de curățenie pe forum, care nu numai că a devenit uriaș cantitativ, redundant, dar uite că se face acum azil la toți sectarii, slabcugetătorii, oameni care nu caută să cunoască credința ortodoxă ci vor să-și impună smintelile lor.
In caz ca ai vrut sa punctezi altceva cred ca ar trebui sa folosesti cuvinte mai blinde, mai crestinesti asa ca 'aspirant la Lumina"
De ex. un aspirant ar folosi altceva decit "astia" cind se refera la alti cautatori ai luminii DIFERITI de el si ei nici macar nu jignesc ci doar intreaba DIRECT
Ce exemplu dai tu celor din jur vorbind pe tonul asta? hmmm???

De ce te simti tu deranjat daca esti SIUGUR 100% pe pozitia pe care stai? hmmm?

..sau este nesiguranta si as zice FRICA care te face sa te manifesti necivilizat?
Reply With Quote
Vechi 11.03.2010, 19:10:06
Banned

Implicit

Citat:
să întrebi "ce părere aveți despre iad ?"; și vine ortodox din neant și răspunde "eu nu cred în iad" . Atunci să fi sănătos și fericit cu opiniile tale, dar n-ai ce căuta pe un forum creștin ortodox unde învățătura Bisericii este subînțeleasă..
Daca totul in Ortodoxie este asa de infailibil si subinteles, fara drept de apel, atunci de ce oare ne lagam de Papa de la Roma ca ar fi asa si pe dincolo??

Iar daca ai argumente in afara "se subintelege" si "nu ai destula curatenie in suflet pentru a a intelege" de ce nu le folosesti?

Hristos a iubit intrebarile directe nu ceea ce se "subintelege" si sopirleala sau minciuna de sine.

El ar fi rabdat cu blindete si ar fi demonstrat faptul ca exista un Iad, nu?. Tu de ce nu o faci asemenea Lui?
Reply With Quote
Vechi 11.03.2010, 19:15:54
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
In caz ca ai vrut sa punctezi altceva cred ca ar trebui sa folosesti cuvinte mai blinde, mai crestinesti asa ca 'aspirant la Lumina"
De ex. un aspirant ar folosi altceva decit "astia" cind se refera la alti cautatori ai luminii DIFERITI de el si ei nici macar nu jignesc ci doar intreaba DIRECT
Ce exemplu dai tu celor din jur vorbind pe tonul asta? hmmm???

De ce te simti tu deranjat daca esti SIUGUR 100% pe pozitia pe care stai? hmmm?

..sau este nesiguranta si as zice FRICA care te face sa te manifesti necivilizat?
1.Iar nu m-ai înțeles, dar hai să-ți despart în silabe. "Ăștia" sunt ateii care-și caută de lucru în batjocură pe forum. Cei care caută ceva sincer, nu intră în discuție.

2. Care-i jignirea și ce e necivilizat în atitudinea mea?

3. Nu intenționez să fiu un exemplu pentru nimeni, cât despre frică, frică de Dumnezeu încă n-am destulă. Nesiguranță??? Nesiguri mi se par ortodocși individualiști, amatori de palavre electronice, care par isteți doar în fața unui ecran, dar dacă te întâlnești cu ei "în carne și oase" sunt ca zidurile Mănăstirii Cozia.
Reply With Quote
Vechi 11.03.2010, 19:22:42
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Am impresia că nu ne mai înțelegem nici măcar atunci când ne exprimăm limpede ! Observ că se înmulțesc adepții "corectitudinii politice" chiar și printre cei care își spun ortodocși . "Corectitudinea politică" își are echivalentul religios în sincretism și se bazează pe cultul individualismului - maladie spirituală care face ravagii de la Renaștere încoace. Ce are individualismul cu Biserica? Nimic.

Când m-am hotărât să devin membru al forumului am citit bine ce scrie pe firmă: Forum Creștin Ortodox. Dacă scria "Forum de exprimat opinii despre religii și confesiuni" nu mă interesa, așa cum nu mă interesează nicio aflare în treabă pe internet sau în viața "reală". Ca să fac o comparație, eu fac diferența între o biserică ortodoxă și o sală de seminarii pe teme "religioase".
Probabil sunt printre membrii forumului oameni care intră aici de plictiseală sau să se afirme compensatoriu sau să exprime "opinii" . Și vorbim vrute și nevrute, mai mult pe lângă problematica propusă de specificul forumului.
Din câte am văzut, internetul e plin de locuri unde "individualismul" e chemat pe nume să se exprime. Pe un forum creștin ortodox însă ar trebui să știm din start că libertatea la opinie nu e valabilă atunci când vorbim despre Dumnezeu, îngeri, demoni, taine, slujbele Bisericii și multe altele. E absurd , pe un forum creștin ortodox să întrebi "ce părere aveți despre iad ?"; și vine ortodox din neant și răspunde "eu nu cred în iad" . Atunci să fi sănătos și fericit cu opiniile tale, dar n-ai ce căuta pe un forum creștin ortodox unde învățătura Bisericii este subînțeleasă. La fel și cu ateii. Vine căte unul și spune " nu cred în Dumnezeu așa cum crede Biserica Ortodoxă". Și în loc să i se spună ceva de genul "ne pare rău să citim asta, mai caută, mai meditează, mai citește, fi atent la ce ți se întâmplă", ne apucă zelul misionar și intrăm într-o discuție în contradictoriu cu el care nu duce nicăieri. Cu heterodocșii la fel; dacă nu vin ei să se afirme, îi invităm noi cu întrebări de genul "ce v-a determinat să vă faceți sectanți " și altele. Și ăștia atâta așteptă ! Vin apoi legiuni să-și mărturisească experiențele, și uite așa forumul nostru creștin ortodox se face tribună de propagandă sectară.
Sunt de acord cu Mihailc.
Si eu sunt cam dezamagita.. nu de atei (ca de la atei stii ce sa te astepti), ci foarte dezamagita de cei care se numesc crestini si raspandesc idei eretice. Erezie nu inseamna doar ceva in dezacord cu invatatura bisericii. Erezie este ceea ce te abate de la mantuire. De aceea au fost intotdeauna infierate, doar in ziua de astazi par a fi imbratisate (ca niste idei "alternative" sa le zicem).
In viata de zi cu zi nu am nimic impotriva ateilor sau necredinciosilor, interactionez cu ei in permanenta. Dar NU discut credinta mea cu ei. Este ca si cum as arunca margaritarele in fata porcilor, fara suparare.
(Ma astept sa mi se sara in cap pt cuvantul porci, care oricum nu-mi apartine. Cred ca noile cohorte de "crestini" nu mai stiu ce inseamna evlavia.)
Reply With Quote
Vechi 11.03.2010, 19:25:24
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
1.Iar nu m-ai înțeles, dar hai să-ți despart în silabe. "Ăștia" sunt ateii care-și caută de lucru în batjocură pe forum. Cei care caută ceva sincer, nu intră în discuție.

2. Care-i jignirea și ce e necivilizat în atitudinea mea?

3. Nu intenționez să fiu un exemplu pentru nimeni, cât despre frică, frică de Dumnezeu încă n-am destulă. Nesiguranță??? Nesiguri mi se par ortodocși individualiști, amatori de palavre electronice, care par isteți doar în fața unui ecran, dar dacă te întâlnești cu ei "în carne și oase" sunt ca zidurile Mănăstirii Cozia.
Daca fiecare si-ar scrie apartenenta la profil, nu ar exista atatea discutii sterile.
Andrei este reprezentant new age (indiferent cum se autonumeste el)... iti va vorbi la infinit despre iubire.
Reply With Quote
Vechi 11.03.2010, 19:31:14
Banned

Implicit

Citat:

care par isteți doar în fața unui ecran, dar dacă te întâlnești cu ei "în carne și oase" sunt ca zidurile Mănăstirii Cozia.
In locul tau nu mi-as pune toate "economiile" in acest cuib imaginar al intilnirii noastre si al sigurantei tale de sine

Ce afirmmi tu face parte tot din manualul limbajului de lemn invatat la Teologie. Nu fii tu asa de sigur ca sunt numai gura si lipsit de practica....ai fi uimit cita experienta am in lucrul cu oamenii si in lucrarile ortodoxiei in diverse locuri si sunt multi de aici care ma cunosc foarte bine de aceea si afirm linistit acest lucru.

Tu in schimb ce poti sa ne spui despre tine?.. tu cu ce te ocupi, ca vad ca esti iute la a arata cu degetul la unii si altii..asta ar insemna ca esti bun psiholog si cunoascator al profunzimii sufletului.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce credeti despre diferenta de varsta? Sonrisa Nunta 117 29.03.2013 18:42:18
Pentru crestini:de ce credeti ca intra ateii pe un forum crestin? flying Generalitati 21 11.04.2010 23:23:37
Ce credeti despre vedenii? lacrimi Din Noul Testament 42 28.03.2010 20:48:52
Ce credeti despre noul Patriarh andorueca Generalitati 14 19.05.2008 21:33:56
Prezenta catolicilor pe Forum PadreCory Biserica Romano-Catolica 71 29.04.2008 17:24:37