![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Zi-o pe-a dreapta, ce crezi tu despre Biserica Celor 12, se mantuiesc daca fac toate alea in numele lui Hristos sau nu?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci Biserica nu e cult; cultele sunt niste organizatii administrative afiliate Bisericii. Dar orice om din Biserica celor 12 ar putea fi mantuit daca are dragoste de Dumnezeu si respecta Cuvantul lui Dumnezeu. Pentru ca Biserica celor 12 este un alt partid ca cel de pe vremea lui Pavel : partidul lui Apolo, al lui Pavel sau al lui Chifa. Pe de alta parte orice om din Biserica celor 12 poate merge in iad daca are alte motivatii de a face parte din aceasta Biserica. [care de fapt e un cult]. Pe de inca o alta parte, nu e bine sa judecam nimic inainte de vreme. Chiar daca unii din Biserica celor 12 sunt total gresiti, ei se pot intoarce oricand la dreapta credinta si sa ne-o ia inainte. Multumita?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 01.05.2010 at 18:22:29. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai nu sunt multumita deloc.
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Singurul lucru care sta intre om si Dumnezeu e pacatul. Daca omul vrea sa se odihneasca sambata, lasa-l. Daca vrea sa ceara la Dumnezeu dar de vindecare pentru a ajuta amaratii, lasa-l. Daca el crede ca dupa moarte dormi, apai sa creada. oricum vom sti sigur-sigur doar dincolo. Dar nu-l anatemiza , caci s-ar putea sa fie mai sfant ca tine. Sf Ap Pavel spunea cam asa: "Așadar, câți suntem desăvârșiți aceasta să gândim; și dacă gândiți ceva în alt fel, Dumnezeu vă va descoperi și aceea. Dar de acolo unde am ajuns, să urmăm același dreptar, să gândim la fel." Multi nu erau de acord cu Sf Ap Pavel, insa el nu-i anatemiza, ci recomanda sa ramana uniti in alergarea dupa Hristos, iar in cele ce nu s-a ajuns la un acord sa nu se certe unii cu altii. Singurii anatemizati erau cei ce distorsionau mesajul mantuirii, Evanghelia, nu traditia fiecarei grupari. El nu ridica datinile, obiceiurile si parerile personale la nivel de dogma.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Anateme s-au dat pentru dezbinare si rupere de biserica.
Nu e chiar asa, ca nu-mi place Biserica deci imi mut cortul doi metri mai incolo si slujesc pe cine am chef cum am chef, si de unde trebuia sa fim toti una, suntem doua, trei... sute de mirese. Daca o sa imi zici ca gusturile unuia si-ale altuia sunt mai importante decat de a fi toti in comuniune de credinta, ganduri si simtiri, asa cum am fost, bine, treaba ta, tu ai sa vezi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Cat despre gusturi, sunt de acord cu tine. Si sper sa nu-i mai judecati pe cei ce nu au gustul vostru in materie de muzica, inchinare , liturghie , rugaciune sau ritualuri.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Comuniunea de credinta si de tot se concretizeaza prin Euharistie. De exemplu daca ajung intr-o biserica ortodoxa greaca, sarba, rusa, bulgara, chiar daca nu inteleg o iota din limba, daca am dezlegare prealabila, ma pot impartasi cu ei pentru ca stiu ca ne inchinam Aceluiasi Dumnezeu si suntem *o* biserica. Faptul ca lucrul asta nu functioneaza si cu restul e dovedit prin aceea ca NP nu vin sa se spovedeasca in BO :) Vezi aici cine s-a dezbinat mai abitir si in ce scopuri.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Daca nu as avea la cine sa ma spovedesc si as avea nevoie de asa ceva , as merge si la preot. Problema e ca stiu dinainte ce va spune si nu vad cu ce m-ar putea ajuta.
|
|||
|
|||
![]()
Si pentru ca am terminat cu problema ta, de rezolvarea careia conditionai orice continuare a discutiei, repet silogismul meu:
Toti cei ce fac parte din Biserica vor merge in cer. [adevar biblic] Nu toti cei din Biserica mea merg in cer. [ asta recunoaste oricine] .................................................. ........................................ Rezulta inevitabil ca Biserica mea nu e acelasi lucru cu Biserica biblica. Daca ar fi ar asigura membrilor ei mantuirea neconditionata. Insa faptele noastre ne garanteaza apartenenta la Mireasa Domnului, nu apartenenta la Biserica ne garanteaza ca vom face fapte bune intrand in cer.
|
||||
|
||||
![]()
da-i pe mana mea morti, ca le arat eu lor...
![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudine crestina fata de ceilalti | iustin10 | Generalitati | 35 | 18.02.2013 20:17:39 |
Haideti sa luam atitudine! | Crestin_Simona | Stiri, actualitati, anunturi | 256 | 13.12.2010 21:07:35 |
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului | colaps | Generalitati | 16 | 10.12.2010 21:17:27 |
Sunt foarte deprimat.... | BaLLaNcE | Intrebari utilizatori | 41 | 09.10.2010 13:22:20 |
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 5 | 03.05.2010 14:24:13 |
|