Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.05.2010, 19:48:48
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gavriil Vezi mesajul
Raul exista inainte de a crea DUMNEZEU acest pom?
Ca sa putem raspunde la intrebare defineste raul, te rog.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 19:57:33
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
Binele si raul pe care la pus DUMNEZEU in acest pom la pus ca omul sa nu se atinga de el.
Raul exista inainte de a crea DUMNEZEU acest pom?
Acel pom a produs separarea. da, cred ca era, din moment ce este scris in Geneza ca Dumnezeu a creat... si a vazut ca este bun.(deci nu rau).
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 20:09:06
Senior Member

Implicit

@IZOTAUREL

"Si unde e Edenul ? Ar trebui sa fie tot pe Pamant pazit de un inger.[/quote]

Edenul cred este un loc pe care il gasesti atunci cand din toata inima il iubesti pe Dumnezeu, (impreuna cu "Eva") si nu mai simti separarea. :)
Un "loc" in care simti pe deplin prezenta lui Dumnezeu, care face din doua fiinte una.( aici ma refer la Adam si Eva (barbat si femeie), caci daca-am vrea sa anihilam tot raul din lume, e cale lunga. Ar trebui sa devenim cu totii ca unul,dar este un inceput...)

Last edited by maria-luisa; 05.05.2010 at 20:20:46.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 20:33:33
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Sigur le-a explicat ce inseamna moartea. Chiar daca nu murise nimeni pana atunci, trebuia doar ca ei sa-L creada pe Dumnezeu si sa il asculte. La asta s-a rezumat intotdeauna trairea in sfintenie. Dar ei au ales sa nu mai asculte de Dumnezeu, ci de satan, care le-a spus ca Dumnezeu ar fi nedrept ca le interzice acest pom, cand El voia doar sa-i protejeze. Aceeasi tactica o foloseste satan si azi cu mult succes si il face pe om sa ia grija lui Dumnezeu pentru el ca un atentat la libertatea personala. . Iar omul il crede, caci nu a invatat nimic din experientele trecute.
Nu trebuiau sa-L creda pentru ca... ci pur si simplu era tot ce cunosteau: prezenta lui Dumnezeu. Cand au gustat din pom(care semnifica neascultarea si neincrederea in Dumnezeu), s-au indepartat.

Last edited by maria-luisa; 05.05.2010 at 21:14:44.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 21:22:10
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Citat:
Ca sa putem raspunde la intrebare defineste raul, te rog.
Sarpe,satan,................
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 21:27:52
Senior Member

Implicit

Citat:
Sarpe,satan,................
Sarpele era un simplu animal creat de Dumnezeu bun. Satan a intrat in el si a inselat-o pe Eva.
Satan a fost un frumos heruvim ocrotitor, statea in preajma lui Dumnezeu si-i canta cantari...pana in ziua cand s-a gasit nelegiuirea in el , caci s-a razvratit impotriva lui Dumnezeu si a vrut sa-I ia locul. Si a fost aruncat din cer.

Deci Dumnezeu a creat toate lucrurile bune, inclusiv pe satan. Mai tarziu satan a ales sa se razvrateasca, a tras dupa el o treime din ingeri si acum incearca sa traga cat mai mult din omenire. Asa a aparut raul.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 05.05.2010 at 21:34:37.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 21:45:34
Banned

Implicit

Citat:
Sarpele era un simplu animal creat de Dumnezeu bun. Satan a intrat in el si a inselat-o pe Eva.
Satan a fost un frumos heruvim ocrotitor, statea in preajma lui Dumnezeu si-i canta cantari...pana in ziua cand s-a gasit nelegiuirea in el , caci s-a razvratit impotriva lui Dumnezeu si a vrut sa-I ia locul. Si a fost aruncat din cer.

Deci Dumnezeu a creat toate lucrurile bune, inclusiv pe satan. Mai tarziu satan a ales sa se razvrateasca, a tras dupa el o treime din ingeri si acum incearca sa traga cat mai mult din omenire. Asa a aparut raul.
Nu ai fost atenta la intrebare de asta ai scris aceste lucruri.
Eu am intrebat.
Raul era inainte de a face DUMNEZEU pomul cunostintei binelui si raului?
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 21:47:28
Banned

Implicit

Dece numai omul putea sa manince din acest pom?
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 21:59:38
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu ai fost atenta la intrebare de asta ai scris aceste lucruri.
Eu am intrebat.
Raul era inainte de a face DUMNEZEU pomul cunostintei binelui si raului?
Iar eu te-am intrebat ce consideri ca e raul. Ai spus ca satan si sarpele, iar eu ti-am spus cum a aparut satan si sarpele [adica raul in viziunea ta]

Nu stim daca satan a pacatuit inainte de crearea pamantului sau dupa. Cert e ca inainte de a pacatui satan exista doar posibilitatea de a face raul, dar nu-l facuse nimeni inca. Raul era razvratirea impotriva lui Dumnezeu si tot ce decurge din asta. Satan a fost primul care a facut raul.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 22:00:19
Senior Member

Implicit

Citat:
Dece numai omul putea sa manince din acest pom?
pentru ca animalele mancau iarba.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre uitarea binelui ionut12 Generalitati 6 27.03.2012 15:47:26
cunoasterea binelui si al raului Anna Despre Sfanta Scriptura 14 27.05.2009 02:45:16
Ce inseamna "cunoasterea binelui si a raului"? mq Generalitati 27 23.01.2007 06:11:16