![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Vsovi afirmă, fără nici o acoperire, că Dumnezeu vorbește astăzi nu numai la Pucioasa, ci și prin alte părți:
[COLOR=darkorchid]…nu numai cel de la Pucioasa, ca scrie ca Duhul [/COLOR][COLOR=fuchsia]merge shi in alte locuri[/COLOR][COLOR=darkorchid] unde se cheama Numele Domnului…[/COLOR] Dacă [COLOR=purple]“așa scrie”[/COLOR], era bine ca domnul Vsovi să vină și cu dovezi. Presupunând însă că are dreptate, înseamnă că avem de-a face cu o altă inconsecvență gravă a ideologiei pucioase, deoarece în alte locuri se exprimă o poziție complet diferită. Dacă Vsovi ar fi citit cu atenție [COLOR=blue]Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa [/COLOR], ar fi observat că “Dumnezeul de la Pucioasa” pretinde că [COLOR=fuchsia]nu se mai duce nicăieri, [/COLOR]ci numai la “Israelul” de la Pucioasa. Tot ce este exterior Noului Ierusalim al Pucioasei este denumit generic “[COLOR=fuchsia]lume[/COLOR]”, în care “Duhul” nu se mai duce. Iată trei texte doveditoare: [COLOR=blue]«Fiilor, [/COLOR][COLOR=fuchsia]în lume nu Mă mai duc să mai dau învățătură[/COLOR][COLOR=blue]. Nu Mă mai duc nici la preoți, nici la împărați, nici la cei învățați, căci împărații M-au judecat, preoții M-au condamnat la moarte și lumea M-a batjocorit și M-a hulit și M-a scuipat. Și [/COLOR][COLOR=fuchsia]acum, am venit la tine, poporul Meu[/COLOR][COLOR=blue], ca să stau cu tine de vorbă. ( Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 04-03-1992)[/COLOR] [COLOR=fuchsia]Eu nu Mă mai duc nicăieri pe pământ[/COLOR][COLOR=blue]. Pe unde Mă duc e numai amestecătură, numai spini, numai pământ moale, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu Mă mai duc, și stau cu tine, fiule, poporul Meu[/COLOR][COLOR=blue]. Eu am venit să-Mi iubesc poporul, și cu iubire să stau pe lângă el, că omul de azi zice că nu mai vin, dar iată-Mă cu tine, poporul Meu, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]în lume nu Mă mai duc, și stau cu tine[/COLOR][COLOR=blue] și suflu peste tine și te învăluiesc în sfatul Meu ceresc, în graiul Meu ceresc, ca să nu rămân fără tine, că toate dau să te apuce pe tine și să-ți fure lumina cea de la Mine, dar lumina este de la Mine, și nu-ți poate fura ție nimeni această lumină. (Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 15-02-1995)[/COLOR] [COLOR=blue]Pace ție, [/COLOR][COLOR=fuchsia]poporule Israele[/COLOR][COLOR=blue]! Duhul rău nu are de unde să-ți dea ce-ți dau Eu, Domnul Dumnezeul tău. Pace ție îți dau, pace ție rostesc! Aceasta este cheia cu care descui duhul tău, [/COLOR][COLOR=fuchsia]poporul Meu[/COLOR][COLOR=blue], ca să intru în mijlocul tău și să-ți aștern cină de cuvânt și să mănânc cu tine, poporul Meu. Am venit și ți-am spus așa: «[/COLOR][COLOR=fuchsia]În lume nu Mă mai duc[/COLOR][COLOR=blue], și toată bogăția Mea ție ți-o dau».[/COLOR][COLOR=blue] […] Israele, stai, tată, sub cortul Meu. Stai, [/COLOR][COLOR=fuchsia]Israele[/COLOR][COLOR=blue], stai, și mănâncă la cina Mea și fii cuvânt din cuvânt, [/COLOR][COLOR=fuchsia]fiule Israele[/COLOR][COLOR=blue]. […] De aceea am spus: «[/COLOR][COLOR=fuchsia]În lume nu Mă mai duc[/COLOR][COLOR=blue]».[/COLOR][COLOR=blue] (Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 04-12-1995)[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
mariamargareta:
Vsovi afirmă, fără nici o acoperire,[COLOR=darkorange](asha este n-am acoperire ca cei ce o cauta pe asta vor sa-shi mushamalizeze pacatele shi interesele, eu am intr-acoperire)[/COLOR] că Dumnezeu vorbește astăzi nu numai la Pucioasa, ci și prin alte părți: [COLOR=darkorchid]…nu numai cel de la Pucioasa, ca scrie ca Duhul [/COLOR][COLOR=fuchsia]merge shi in alte locuri[/COLOR][COLOR=darkorchid] unde se cheama Numele Domnului…[/COLOR] Dacă [COLOR=purple]“așa scrie”[/COLOR], era bine ca domnul Vsovi să vină și cu dovezi. [COLOR=red](poi nu tzi le-am expus? nu tzi-am zis ca am umblat prin 5-6 biserici shi am constatat ca sunt pline de Duhul? vazut shi nevazut? ce dovezi ai vrea sa-tzi dau? poi ce eu umblu sa ma dezvinovatzesc, eu tzi-am expus din bucuria mea, iar daca crezi sau nu e treaba ta ca nici nu ma priveshte pe mine, dar Adevarul tzi l-am marturisit pentru tine ca sa nu cumva sa nu fi marturisit prin tacere minciuna ori lashitatea mea, ca shtiind ca sunt lash am preferat sa ma arat curajos, dar se shtie ca sund doar un iepurdre, un iepurdrash coconash ai fujuit de pe imaj shi te-ai dus colo-n sus intr-un hau mi te-ai ascuns, un dublau, caine rau tea gornit in drumul tau shi tzi-a dat de sapat balta buna de scapat, adica pamant moale)[/COLOR]Presupunând însă că are dreptate, înseamnă că avem de-a face cu o altă inconsecvență gravă a ideologiei pucioase, deoarece în alte locuri se exprimă o poziție complet diferită. [COLOR=green](ce inconsecventza? poi nu spune Domnul mereu ca nu pentru gLume se roaga, ca sa-l vada lumea, pentru cei din lume ca sa creasca prostiile din gLume ci pentru cei ce i-a dat Dumnezeu Lui, caci ai Tai erau Parinte shi mi i-ai dat Mie ca sa fie asha cum suntem Noi, ceva de genul asta... deci inconsecventza este in aprecierile shi interpretarile tale shi degeaba incerci mereu sa intorci ce te invatz eu ca sa nu mai faci, le intorci in capul meu ori in al Lui Dumnezeu... ca te faci de shi mai mare rushine, din pacate pentru tine, dar nu ma refer la rushinea de la oameni, de la lume, ci de rushinea aia cand se va rushina Domnul de amandoi cand v-a veni in slava Tatalui Sau caci v-a constata ca in loc sa ne iertam shi sa ne iubim, noi ne judecam shi ne mandrim... hulind mereu pe Dumnezeu)[/COLOR] Dacă Vsovi ar fi citit cu atenție [COLOR=blue]Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=darkorange](ai dreptate n-am citit cu atentzie ci am fusherlit din suficientza shi lene)[/COLOR][COLOR=darkorchid],[/COLOR] ar fi observat că “Dumnezeul de la Pucioasa” pretinde că [COLOR=fuchsia]nu se mai duce nicăieri, [/COLOR]ci numai la “Israelul” de la Pucioasa [COLOR=blue](aici iarashi inventezi, tzi-am spus ca e vorba de Rumania noastra, se mai duce ca este scris dar vrei sa demonstrezi iarashi ceva... vrei sa rupi painea in doua, dar painea nu se rupe ci se frange, este vorba de frangerea painii shi nu de ruperea ei cum te stradui mereu, shi a frant-o shi a dat-o lor, asha ceva este scris)[/COLOR] . Tot ce este exterior Noului Ierusalim al Pucioasei este denumit generic “[COLOR=fuchsia]lume[/COLOR]”, în care “Duhul” nu se mai duce [COLOR=red](poi Noul Ierusalim de la Pucioase are shi o fatza Tainica, reprezentand Lacashul sfant din Cer shi de pe Pamant al lui Dumnezeu cu sfintzii shi cu oamenii, deci la ce gLume sa se mai duca? cand Domnul ii cheama la El shi nu invers ca sa mearga oile la gLume, nu pentru asta a trimis sfintzii apostoli in lume ca sa devina oile shi mai pagane shi mai rele ci sa vina la pasune, la Calea-Adevarul shi Viatza, ca viatza lumii e moartea chiar daca omul se vede plin de viatza el nu shtie ca aia e moarte defapt, caci viatza omului e moartea iar cerul omului e iadul cu cele 6 iaduri ale cerului omului... deci pentru ce vrei sa ma pacaleshti shi sa faci pe cineva sa te creada, ca este scris "noi sau un inger din cer" shi este scris "nu datzi crezare oricarui duh ci cercetatzi duhurile daca sunt de la Dumnezeu" deci vezi dumneata cum iese eresul prin gura omului eretic? vezi dumneata ce este aia secta? caci barfa shi judecata altuia itzi inneghineaza ochiul tau Cel drept shi daca ochiul tau este intuneric atunci cu atat mai mult intunericului care este in tine... vai de neamul acela care cere semne shi minuni, dar findca ceri dovezi atunci este scris ca semnul lui Iona se va da lor, shi semnul lui iona este shi acesta: 3 zile mai sunt shi cetatea va fi distrusa... caci acest semn a dat Iona, asta a zis, asta a grait, asta a scris... sau mai poate fi talmacit shi ca trei zile cetatea Ierusalimului a fost moarta, dar dupa Trei zile a inviat Domnul din Mortzi, iar apoi a proorocit ca pe toate le va Innoi, "Noi le vom face pe toate"... deci daca vrei dovezi am sa-l pun iarashi pe batranul cu riduri shi cu nasul roshu de la bube shi cu privirea iscodind daca ai priceput ce a vrut sa zica).[/COLOR] Iată trei texte doveditoare: [COLOR=blue]«Fiilor, [/COLOR][COLOR=fuchsia]în lume nu Mă mai duc să mai dau învățătură[/COLOR][COLOR=blue]. Nu Mă mai duc nici la preoți, nici la împărați, nici la cei învățați, căci împărații M-au judecat, preoții M-au condamnat la moarte și lumea M-a batjocorit și M-a hulit și M-a scuipat. Și [/COLOR][COLOR=fuchsia]acum, am venit la tine, poporul Meu[/COLOR][COLOR=blue], ca să stau cu tine de vorbă. ( Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 04-03-1992)[/COLOR] [COLOR=fuchsia]Eu nu Mă mai duc nicăieri pe pământ[/COLOR][COLOR=blue]. Pe unde Mă duc e numai amestecătură, numai spini, numai pământ moale, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu Mă mai duc, și stau cu tine, fiule, poporul Meu[/COLOR][COLOR=blue]. Eu am venit să-Mi iubesc poporul, și cu iubire să stau pe lângă el, că omul de azi zice că nu mai vin, dar iată-Mă cu tine, poporul Meu, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]în lume nu Mă mai duc, și stau cu tine[/COLOR][COLOR=blue] și suflu peste tine și te învăluiesc în sfatul Meu ceresc, în graiul Meu ceresc, ca să nu rămân fără tine, că toate dau să te apuce pe tine și să-ți fure lumina cea de la Mine, dar lumina este de la Mine, și nu-ți poate fura ție nimeni această lumină. (Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 15-02-1995)[/COLOR] [COLOR=blue]Pace ție, [/COLOR][COLOR=fuchsia]poporule Israele[/COLOR][COLOR=blue]! Duhul rău nu are de unde să-ți dea ce-ți dau Eu, Domnul Dumnezeul tău. Pace ție îți dau, pace ție rostesc! Aceasta este cheia cu care descui duhul tău, [/COLOR][COLOR=fuchsia]poporul Meu[/COLOR][COLOR=blue], ca să intru în mijlocul tău și să-ți aștern cină de cuvânt și să mănânc cu tine, poporul Meu. Am venit și ți-am spus așa: «[/COLOR][COLOR=fuchsia]În lume nu Mă mai duc[/COLOR][COLOR=blue], și toată bogăția Mea ție ți-o dau».[/COLOR][COLOR=blue] […] Israele, stai, tată, sub cortul Meu. Stai, [/COLOR][COLOR=fuchsia]Israele[/COLOR][COLOR=blue], stai, și mănâncă la cina Mea și fii cuvânt din cuvânt, [/COLOR][COLOR=fuchsia]fiule Israele[/COLOR][COLOR=blue]. […] De aceea am spus: «[/COLOR][COLOR=fuchsia]În lume nu Mă mai duc[/COLOR][COLOR=blue]».[/COLOR][COLOR=blue] (Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 04-12-1995)[/COLOR] [COLOR=#0000ff][/COLOR] [COLOR=magenta]cat de dulce graieshte [/COLOR][COLOR=darkorange]Dumnezeu![/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
Citat din Vsovi:
[COLOR=red]cerul omului e iadul cu cele 6 iaduri ale cerului omului... [COLOR=black]Oare cum trebuie înțeleasă această înșiruire de cuvinte? O soluție ar fi să creăm o paradigmă de ajutor, adică o parafrază simplificată de genul: [COLOR=Red]găina e pasărea cu cele 6 păsări ale găinii... [/COLOR][/COLOR][/COLOR][COLOR=red][COLOR=black][COLOR=Red][COLOR=Black]Dar... tot nu se limpezește nimic. Să mai încercăm odată, dând totodată un caracter antonimic frazei: [COLOR=Red]pământul este raiul cu cele 7 raiuri ale pământului... [COLOR=Black]Tot tulbure rămâne, tot tulbure. Ar fi mai bine să ne lăsăm păgubași. Poate se îndură Vsovi și ne lămurește, presupunând că el în mod sigur știe la ce s-a gândit.[/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=black]Entuziasmul lui Vsovi față de pucioshi nu mai are margini. În ultima lui postare (dar, sperăm, nu cea mai de pe urmă), Vsovi exclamă siderat:[/COLOR]
[COLOR=fuchsia]cat de dulce graieshte [/COLOR][COLOR=darkorange]Dumnezeu![/COLOR] [COLOR=black]Ce l-a entuziasmat pe Vsovi așa de mult? Iată textele care l-au scos pur și simplu din minți:[/COLOR] [COLOR=blue]«Fiilor, [/COLOR][COLOR=fuchsia]în lume nu Mă mai duc să mai dau învățătură[/COLOR][COLOR=blue]. Nu Mă mai duc nici la preoți, nici la împărați, nici la cei învățați, căci împărații M-au judecat, preoții M-au condamnat la moarte și lumea M-a batjocorit și M-a hulit și M-a scuipat. Și [/COLOR][COLOR=fuchsia]acum, am venit la tine, poporul Meu[/COLOR][COLOR=blue], ca să stau cu tine de vorbă. ( Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 04-03-1992)[/COLOR] [COLOR=red]Eu nu Mă mai duc nicăieri pe pământ[/COLOR][COLOR=blue]. Pe unde Mă duc e numai amestecătură, numai spini, numai pământ moale, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu Mă mai duc, și stau cu tine, fiule, poporul Meu[/COLOR][COLOR=blue]. Eu am venit să-Mi iubesc poporul, și cu iubire să stau pe lângă el, că omul de azi zice că nu mai vin, dar iată-Mă cu tine, poporul Meu, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]în lume nu Mă mai duc, și stau cu tine[/COLOR][COLOR=blue] și suflu peste tine și te învăluiesc în sfatul Meu ceresc, în graiul Meu ceresc, ca să nu rămân fără tine, că toate dau să te apuce pe tine și să-ți fure lumina cea de la Mine, dar lumina este de la Mine, și nu-ți poate fura ție nimeni această lumină. (Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 15-02-1995)[/COLOR] [COLOR=blue]Pace ție, [/COLOR][COLOR=fuchsia]poporule Israele[/COLOR][COLOR=blue]! Duhul rău nu are de unde să-ți dea ce-ți dau Eu, Domnul Dumnezeul tău. Pace ție îți dau, pace ție rostesc! Aceasta este cheia cu care descui duhul tău, [/COLOR][COLOR=fuchsia]poporul Meu[/COLOR][COLOR=blue], ca să intru în mijlocul tău și să-ți aștern cină de cuvânt și să mănânc cu tine, poporul Meu. Am venit și ți-am spus așa: «[/COLOR][COLOR=fuchsia]În lume nu Mă mai duc[/COLOR][COLOR=blue], și toată bogăția Mea ție ți-o dau».[/COLOR][COLOR=blue] […] Israele, stai, tată, sub cortul Meu. Stai, [/COLOR][COLOR=fuchsia]Israele[/COLOR][COLOR=blue], stai, și mănâncă la cina Mea și fii cuvânt din cuvânt, [/COLOR][COLOR=fuchsia]fiule Israele[/COLOR][COLOR=blue]. […] De aceea am spus: «[/COLOR][COLOR=fuchsia]În lume nu Mă mai duc[/COLOR][COLOR=blue]».[/COLOR][COLOR=blue] (Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 04-12-1995)[/COLOR] [COLOR=black]Laitmotivul care se pare că l-a[/COLOR][COLOR=black] electrizat pe Vsovi este unul și același: “ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Eu nu Mă mai duc nicăieri pe pământ… nu Mă mai duc, și stau cu tine, fiule, poporul Meu [/COLOR][COLOR=black]” Dar cine este “fiul”? Și cine este “poporul Lui” ? Nimeni altul decât obștea sectară de la Pucioasa, auto intitulată “Noul Ierușalim”.[/COLOR] [COLOR=black]Drept este, că e “dulshe graieshte ashest Cuvhânt”, dar și tare, tare mincinos grăieshte. Adică, se contrazice fără nici o jenă: odată zice că [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu se mai duce[/COLOR][COLOR=black], dar altă dată zice că [/COLOR][COLOR=fuchsia]se duce[/COLOR][COLOR=black], și tot așa. Spre exemplu, iată un text în care “Hristosul” de la Pucioasa promite că se va mai arăta și la alte “lucrări” de prin lume, dar într-un alt chip, aparte:[/COLOR] [COLOR=blue]“…Fiți atenți la viața voastră, că mulți vor îndrăzni ca să se facă prooroci și ca să proorocească, dar voi fiți cuminți, că Domnul Iisus Hristos [/COLOR][COLOR=fuchsia]se va mai arăta la altcineva[/COLOR][COLOR=blue], dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu în lucrarea aceasta[/COLOR][COLOR=blue], căci Dumnezeu [/COLOR][COLOR=fuchsia]în felul acesta nu va mai fi[/COLOR][COLOR=blue].” (Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 12 noiembrie 1965)[/COLOR] Nu Mă duc… ba Mă duc! “ [COLOR=red]Eu nu Mă mai duc nicăieri pe pământ[/COLOR][COLOR=fuchsia]” …[/COLOR]ba nu…[COLOR=fuchsia] “ [/COLOR][COLOR=red]Mă duc într-un colț al pământului[/COLOR][COLOR=fuchsia]”[/COLOR]… iată doar câteva bolboroseli care se contrazic într-o manieră de-a dreptul stupefiantă: [COLOR=blue]“ Eu am încheiat. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Mă duc[/COLOR][COLOR=blue], că sunt însoțit de un ucenic care a venit în genunchi în fața Mea, să [/COLOR][COLOR=red]Mă duc într-un colț al pământului[/COLOR][COLOR=blue] să-Mi arate unele lucruri care s-au făcut fără voia Mea. Niște barbari strică biserica Mea, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]Mă duc să-i nimicesc[/COLOR][COLOR=blue], prin rugăciunile unor profeți” (Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 1/14 august 1973)[/COLOR] [COLOR=black]…dulshe graieshte ashest Chuvhânt… [/COLOR][COLOR=black]Miere sintetică… Aspartam, nu alta! …E-951![/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
Rectificare pentru postarea #693. Pasajul:
[COLOR=red][COLOR=black][COLOR=Red][COLOR=Black][COLOR=Blue]Să mai încercăm odată, dând totodată un caracter antonimic frazei:[/COLOR] trebuie rectificat astfel: [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][COLOR=red][COLOR=black][COLOR=Red][COLOR=Black][COLOR=Blue] Să mai încercăm odată, dând totodată un caracter antinomic frazei: [COLOR=Black]Cu solicitarea de scuze pentru neatenție.[/COLOR] [/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=purple]32. Misterele Pucioasei (XXVIII)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. XVII:[/COLOR] Purcederea [COLOR=blue])[/COLOR] Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR] ( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” ) [COLOR=blue]1.[/COLOR] “Sfânta” Virginia și Sfântul Duh purced de la Sfânta Treime [COLOR=blue]“Tatăl iubește pe Fiul și Fiul iubește pe Tatăl, și [/COLOR][COLOR=#ff6600]vasul și Duhul vin de la Sfânta Treime[/COLOR][COLOR=blue]” (14 mai 1957)[/COLOR] [COLOR=blue]2.[/COLOR] De la Duhul Sfânt purcede atât Fiul, cât și (deopotrivă), Fiul și Tatăl [COLOR=blue]Verginico, trebuie să înțelegeți cu toții că Eu vă vorbesc vouă. Deci [/COLOR][COLOR=fuchsia]prin acest cuvânt să înțelegeți pe[/COLOR][COLOR=fuchsia]Fiul lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=fuchsia]și pe[/COLOR][COLOR=fuchsia]Tatăl[/COLOR][COLOR=blue], adevăratul Dumnezeu. Iar [/COLOR][COLOR=fuchsia]gura Lui[/COLOR][COLOR=fuchsia]prin care grăiește cuvintele[/COLOR][COLOR=blue] pe care voi le auziți [/COLOR][COLOR=fuchsia]este[/COLOR][COLOR=fuchsia]Sfântul Duh[/COLOR][COLOR=blue]. Și să știți cu toții căci gura Domnului grăiește aceste cuvinte pe care voi le auziți. Adică Duhul Domnului, pentru că [/COLOR][COLOR=fuchsia]Sfîntul Duh[/COLOR][COLOR=fuchsia]se numește[/COLOR][COLOR=blue]: [/COLOR][COLOR=fuchsia]gura lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=fuchsia]Fiul este Cuvântul[/COLOR][COLOR=blue]. Am venit asupra rămășiței lui Israel, să îl călăuzesc la tot adevărul…” (10 mai 1972)[/COLOR] De aici rezultă: a) - Duhul Sfânt este gura lui Dumnezeu care grăiește Cuvântul; - Cuvântul purcede din gura Domnului, adică de la Duhul Sfânt. - Cuvîntul este Fiul lui Dumnezeu și Tatăl; Deci, Fiul și Tatăl purced de la Duhul Sfânt. b) - Duhul Sfânt este gura Domnului care grăiește Cuvântul, este gura lui Dumnezeu; - Cuvântul purcede din gura Domnului, adică de la Duhul Sfânt. - Fiul este Cuvântul; Deci, Fiul purcede de la Duhul Sfânt. Inutil de a mai adăuga că ambele variante par a fi perfect valabile, dar se exclud reciproc; peste toate acestea, amândouă sunt profund eretice. [COLOR=blue]3.[/COLOR] Alintul, răsfățul și toate cele ale firii, de la Domnul purced [COLOR=blue]“ Ce nu face Domnul pentru cei dulci ai Săi, pentru cei ascultători ai săi? Iată, [/COLOR][COLOR=fuchsia]îi și ocrotește, îi și alintă, îi și răsfață[/COLOR][COLOR=blue], căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]cele ale firii tot din cele cerești purced[/COLOR][COLOR=blue], dar puțini ar înțelege aceste însușiri care sunt cerești și ele, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]din cele cerești purced[/COLOR][COLOR=blue]. Când un tată sau o mamă dulce își alintă copilul iubit, de unde purcede această iubire? [/COLOR][COLOR=fuchsia]De la Domnul purcede[/COLOR][COLOR=blue], măi copilul Meu cel dulce, [/COLOR][COLOR=fuchsia]cel alintat și cel[/COLOR][COLOR=fuchsia]răsfățat de Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue]..”(7/20 ianuarie 1991)[/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] [COLOR=purple] Anca Estera [/COLOR] [COLOR=purple]27 martie 2008[/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=purple]56. Misterele Pucioasei (LII)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. XXXVIII:[/COLOR] Definiții subtile și nostime [COLOR=blue])[/COLOR] [COLOR=Cyan]Partea I[/COLOR] Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR] ( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” ) [COLOR=blue]1. [/COLOR]Definiția focului: focul este foc [COLOR=blue]“Această lumânare este făcută din ceară, dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]focul[/COLOR][COLOR=blue] care arde [/COLOR][COLOR=fuchsia]este foc[/COLOR][COLOR=blue]” (15 mai 1963)[/COLOR] [COLOR=blue]2. [/COLOR]Definiția ciorilor: ciorile sunt ciori [COLOR=blue]“ Și Domnul a zis: așa mănâncă, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]ciorile sunt ciori[/COLOR][COLOR=blue]” (16 aprilie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue]3. [/COLOR]Definiția trenului: un șarpe cu ciocul de fier [COLOR=blue]“Copilașii Mei, un tren este un [/COLOR][COLOR=fuchsia]șarpe cu ciocul de fier[/COLOR][COLOR=blue] care duce mii de oameni pe spatele lui în toate părțile lumii, plini de tot felul de păcate, mândrie, răutăți și desfrâu, duce lucrarea lui antichrist.” (4 mai 1958.)[/COLOR] [COLOR=blue]4. [/COLOR]Definiția golului: “cel care lipsește” [COLOR=blue]“ Nu este, măi, nici unul dintre voi ca să simtă golul unui frate când este lipsă dintre voi, cum simt eu lipsa voastră, cu durere. Mă apasă, măi, [/COLOR][COLOR=fuchsia]golul[/COLOR][COLOR=blue] vostru [/COLOR][COLOR=fuchsia]care lipsește[/COLOR][COLOR=blue] dintre cetele de sfinți” (17/30 aprilie 1965)[/COLOR] [COLOR=blue]5. [/COLOR]Definiția creștinilor: creștinii sunt români [COLOR=blue]“O, astăzi nu i se mai spune [/COLOR][COLOR=fuchsia]român la nimeni[/COLOR][COLOR=blue], decât celui [/COLOR][COLOR=fuchsia]creștin[/COLOR][COLOR=blue]. Poate să fie el german, indian, dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]dacă este creștin este român[/COLOR][COLOR=blue]. Pace poporului român. Pace ție poporul Meu” (7 ianuarie 1966)[/COLOR] [COLOR=blue]6.[/COLOR] Definiția binecuvântării “Domnului” : beton armat [COLOR=blue]“Nu te speria, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]binecuvântarea Mea e beton armat[/COLOR][COLOR=blue], dar dacă n-ai ieșit din ea” (27 noiembrie 1966)[/COLOR] [COLOR=blue]7. [/COLOR]O definiție eretică a Sfintei Treimi [COLOR=blue]“M-am uitat și am văzut chipul Domnului în soare și vorbește către mine glas puternic. Căci gura care grăia din soare, mă pătrundea la os. Zicea către mine: Verginico, trebuie să înțelegeți cu toții că Eu vă vorbesc vouă. Deci prin [/COLOR][COLOR=fuchsia]acest cuvânt[/COLOR][COLOR=blue] să înțelegeți pe [/COLOR][COLOR=fuchsia]Fiul lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=fuchsia]și[/COLOR][COLOR=blue] pe [/COLOR][COLOR=fuchsia]Tatăl[/COLOR][COLOR=blue], adevăratul Dumnezeu. Iar [/COLOR][COLOR=fuchsia]gura Lui[/COLOR][COLOR=blue] prin care grăiește cuvintele pe care voi le auziți [/COLOR][COLOR=fuchsia]este[/COLOR][COLOR=fuchsia] Sfântul Duh[/COLOR][COLOR=blue]. Și să știți cu toții căci gura Domnului grăiește aceste cuvinte pe care voi le auziți. Adică Duhul Domnului, pentru că [/COLOR][COLOR=fuchsia]Sfîntul Duh[/COLOR][COLOR=blue] se numește: [/COLOR][COLOR=fuchsia]gura lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=fuchsia]Fiul este Cuvântul[/COLOR][COLOR=blue]. Am venit asupra rămășiței lui Israel, să îl călăuzesc la tot adevărul…” (10 mai 1972)[/COLOR] De aici rezultă: a) [COLOR=fuchsia]Cuvîntul[/COLOR] este [COLOR=fuchsia]Fiul lui Dumnezeu[/COLOR] și este totodată [COLOR=fuchsia]și Tatăl[/COLOR]; b) [COLOR=fuchsia]Fiul este Cuvântul[/COLOR]; c) [COLOR=fuchsia]Sfântul Duh[/COLOR] este [COLOR=fuchsia]gura lui Dumnezeu[/COLOR] care grăiește Cuvântul; dar Cuvântul ieșea din gura Verginicăi; deci gura Verginicăi era [COLOR=fuchsia]gura lui Dumnezeu[/COLOR]. d) Înseamnă că gura Verginicăi era Duhul Sfânt, căci Duhul Sfânt este gura lui Dumnezeu (vezi pct.c)) ; iar prin gura ei ieșea Cuvântul, adică Fiul (vezi pct.b)), dar și Tatăl (vezi pct.a)) e) Deci, atât Fiul cât și Tatăl ieșeau din gura Verginicăi, adică din Duhul Sfânt. f) Rezultă că atât Fiul, cât și Tatăl, purced din Duhul Sfânt, ceea ce este o erezie. [COLOR=blue]8. [/COLOR]O altă definiție a Sfintei Treimi: Tatăl este casa, Fiul este ușa, iar Duhul Sfânt este cheia ușii [COLOR=blue]“Dă-le de veste cum ai văzut: cum că ușa este Fiul, precum de multe ori am spus: [/COLOR][COLOR=fuchsia]Eu sunt ușa, cheia ușii este Duhul Sfânt și casa este Tatăl[/COLOR][COLOR=blue]. Și în casa Tatălui Meu, multe locașuri sunt…” (10 mai 1972)[/COLOR] Din felul cum este formulată definiția ar rezulta însă că sunt două case: o casă [COLOR=#ff6600]este Tatăl[/COLOR] și o casă [COLOR=#ff6600]este a Tatălui[/COLOR], iar “ [COLOR=#993300]în casa Tatălui sunt multe locașuri[/COLOR] “(v. [COLOR=#993300]Ioan 14,2[/COLOR]) pregătite pentru cei aleși. Împărăția lui Dumnezeu nu poate fi circumscrisă (interioară) lui Dumnezeu, pentru că atunci s-ar identifica cu o parte din însăși Ființa Lui. Ea este exterioară Lui, și tocmai de aceea s-a numit și “sânul lui Avraam”. Nici măcar lui Avraam ea nu-i este interioară, din motive asemănătoare, de aceea s-a zis “în sânul lui”. Cea mai propice analogie pentru Împărăția lui Dumnezeu, lucrată de pronia Sa, o constituie un prunc în brațele mamei sale. [COLOR=blue]9. [/COLOR]Definiția anafurei: trupul Domnului [COLOR=blue]“Și mai aduc la cunoștință: când se miruiește și se ia [/COLOR][COLOR=fuchsia]anafura[/COLOR][COLOR=blue], îi curge printre degete și calcă [/COLOR][COLOR=fuchsia]trupul Domnului[/COLOR][COLOR=blue] Iisus Hristos, care S-a junghiat în sfântul altar” (12/25 februarie 1973)[/COLOR] Cărțile de slujbă ne învață altceva: anafura se dă în locul Trupului Domnului (care este Sfântul Agneț), ca o mângâiere, celor care nu au avut pregătirea desăvârșită pentru a primi cu vrednicie Trupul Domnului. [COLOR=blue] 10.[/COLOR]Definiția sportului: cel mai mare idol [COLOR=blue]“…Feriți copiii de meciuri și de [/COLOR][COLOR=fuchsia]sport, că acesta este cel mai mare idol[/COLOR][COLOR=blue]. Vai de cel ce moare la acest idol, ascultând sau practicând! că nimeni nu-l va putea scăpa de cel mai rău loc din iad”. (20 noiembrie/3 decembrie 1973)[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=purple]56. Misterele Pucioasei (LII)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. XXXVIII:[/COLOR] Definiții subtile și nostime [COLOR=blue])[/COLOR] [COLOR=Cyan]Partea a II-a [/COLOR] [COLOR=blue]11.[/COLOR]Definiția omizilor: omizile sunt poftele [COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]Omizile sunt poftele[/COLOR][COLOR=blue] care le poftește creștinul în viața sa.” (14 februarie 1974)[/COLOR] [COLOR=blue]12.[/COLOR]Definiția otrăvii: postul și rugăciunea [COLOR=blue]“Omizile sunt poftele care le poftește creștinul în viața sa. Stropiți cu [/COLOR][COLOR=fuchsia]otravă, adică cu post și rugăciune[/COLOR][COLOR=blue]…” (14 februarie 1974)[/COLOR] [COLOR=blue]13.[/COLOR] Definiția morții: moartea este sfârșitul vieții [COLOR=blue]“ Căci Domnul îți va lua tot ce ai avut de la Sine, până ce și moartea se va lua de la tine, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]moartea e sfârșitul vieții[/COLOR][COLOR=blue], tată” (24 ianuarie 1977)[/COLOR] [COLOR=blue]14.[/COLOR] O altă definiție a morții: moartea este păcatul! [COLOR=blue]“…Copilașii Mei, să nu vină moartea peste voi. Ce este moartea? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Moartea este păcatul![/COLOR][COLOR=blue]...”[/COLOR] Această definiție pare mai serioasă decât precedenta, însă intră în conflict cu învățătura Sfintei Scripturi. Într-adevăr, aici se spune că “[COLOR=#993300]plata păcatului este moartea[/COLOR]”[COLOR=#993300]( Rom.6,23).[/COLOR]Dacă admitem ca adevărată definiția moartea este păcatul, rezultă prin silogism că plata păcatului este păcatul, ceea ce este absurd, deci inacceptabil. Rezultă că: ori temeiul scripturistic de la [COLOR=#993300]Romani 6,23[/COLOR] a fost formulat greșit, ori definiția dată de Verginica este defectuoasă. Desigur că orice creștin responsabil va respinge cu energie prima variantă și va clasa “definiția morții” ca fiind cel puțin infantilă. [COLOR=blue]15. [/COLOR]Trei definiții ale meciului: ce nu a fost pe vremea moșilor și strămoșilor; scamatorie; cel mai mare idol [COLOR=blue]“Ce e aceea meci? [/COLOR][COLOR=fuchsia]E ce nu a fost pe vremea moșilor și strămoșilor[/COLOR][COLOR=blue] voștri. Feriți-vă de acest cuvânt, meci. Feriți-vă de [/COLOR][COLOR=fuchsia]scamatorie[/COLOR][COLOR=blue]. Acesta este [/COLOR][COLOR=fuchsia]cel mai mare idol[/COLOR][COLOR=blue] din vremurile voastre…”(9 martie 1977)[/COLOR] Multe sunt ele care n-au existat pe vremea moșilor și strămoșilor, dar acum sunt folosite din plin de către creștinii pucioși: și mașina mică, și telefonul mobil, și electricitatea, și computerele, și multe, multe altele. Despre niciuna nu s-a zis însă că este “meci” , sau “scamatorie”, sau “idol” și nu s-au pronunțat nici un fel de interdicții asupra lor. Curios lucru: definiția sportului, dată mai sus la poziția [COLOR=blue]10.[/COLOR] spunea același lucru: “sportul este cel mai mare idol“[COLOR=blue](20 noiembrie/3 decembrie 1973)[/COLOR]Aici apare o contradicție serioasă: orice meci este un sport; dar nu orice sport este un meci. În multe cazuri, aceste definiții intră într-o serioasă contradicție. [COLOR=blue]16.[/COLOR] Definiția naturii: aceasta care nu e cu Dumnezeu [COLOR=blue]“ Natură se cheamă [/COLOR][COLOR=fuchsia]aceasta care nu e cu Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue] și stă împotriva Duhului lui Dumnezeu și L-a alungat cum alungă un bogat pe un argat.”(10/23 iunie 1977)[/COLOR] [COLOR=blue]17.[/COLOR] Definiția cuvântului “amin”:amin înseamnă când pecetluire, când tăcere [COLOR=blue]“ Și “Amin” ce înseamnă? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Pecetluirea[/COLOR][COLOR=blue]. (25 decembrie 1974/7 ianuarie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue] “ Amin, amin, amin. Fiule, cuvântul amin, amin, amin, ce înseamnă? Înseamnă [/COLOR][COLOR=fuchsia]tăcere[/COLOR][COLOR=blue]” (6/19 iunie 1978.)[/COLOR] Dicționarele spun însă cu totul altceva: Amin înseamnă o confirmare verbală de genul: Adevărat! sau Așa să fie! Această tălmăcire este regăsită, în sfârșit, într-o a treia definiție: [COLOR=blue]“Al patrulea ce vine? Amin. Ce înseamnă? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Așa să fie[/COLOR][COLOR=blue]…”(1 noiembrie 1978.)[/COLOR] [COLOR=blue]18.[/COLOR] Curvia și mândria sunt niște doamne [COLOR=blue]“…Cel mai mărșav păcat, mândria. Este doamnă mare mândria în această lume. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Curvia și mândria sunt niște doamne[/COLOR][COLOR=blue]…” (28 august 1988 )[/COLOR] [COLOR=blue]19. [/COLOR]O definiție a Duhului Sfânt [COLOR=blue]“ Duhul Sfânt [/COLOR][COLOR=fuchsia]este Dumnezeul [/COLOR][COLOR=blue]Sfintei Treimi [/COLOR][COLOR=fuchsia]cel din vremea de sfârșit[/COLOR][COLOR=blue]” (26 decembrie 1990)[/COLOR] Altfel spus, Sfânta Treime are și ea câte un Dumnezeu pentru fiecare vreme. Cel din vremea de sfârșit este Duhul Sfânt, de unde deducem că în celelalte vremi Sfânta Treime are alt Dumnezeu (sau alți Dumnezei?!). O altă definiție a Duhului Sfânt, apărută în “Cuvânt” după tipărirea cărții, oferă o perspectivă pnevmatologică substanțial diferită: [COLOR=blue]“ Vă iau în Duhul Meu, în [/COLOR][COLOR=fuchsia]sânul Meu[/COLOR][COLOR=blue], căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]aceasta înseamnă Duhul Meu[/COLOR][COLOR=blue], fiilor[/COLOR][…][COLOR=blue]” (30 august/12 septembrie 2007)[/COLOR] Cu alte cuvinte, “[COLOR=blue]Duhul este sânul Fiului.[/COLOR]” [COLOR=blue]20.[/COLOR] Definiția omului limbut: omul limbut are două limbi [COLOR=blue]“ Ferește-te de [/COLOR][COLOR=fuchsia]omul limbut[/COLOR][COLOR=blue], că acela [/COLOR][COLOR=fuchsia]are două limbi[/COLOR][COLOR=blue].” (7/20 aprilie1991)[/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] [COLOR=purple] Anca Estera [/COLOR] [COLOR=purple]16 iulie 2008[/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] [COLOR=Cyan] [/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=purple]102. Biserica pucioșilor: o biserică necanonică [/COLOR]
Canonul 35 Apostolic stabilește termenii în care o biserică poate fi considerată că își păstrează neștirbită autonomia eparhială: [COLOR=red]“Episcopul să nu îndrăznească să facă hirotonii în afara eparhiei sale, în cetățile și în satele care nu-i sunt supuse lui; iar de s-ar dovedi că a făcut aceasta fără încuviințarea celor care stăpânesc cetățile sau satele acelea, să se caterisească și ei și cei pe care i-a hirotonit.”[/COLOR] Semnificația simplificată a acestui canon constă în delimitarea strictă a atribuțiilor de conducere ale episcopilor numai la eparhia proprie. În acest sens, niciun episcop nu are dreptul să se amestece în treburile bisericești ale altei eparhii. Faptul că în canon nu se specifică decât preocuparea pentru actul special al hirotoniei nu trebuie înțeles ca un aspect restrictiv. Dimpotrivă, particularizarea indică tocmai faptul că, odată ce restricția se aplică celei mai importante slujiri episcopale ( hirotonia de noi preoți), ea este valabilă in extenso tuturor ceorlalte slujiri. Într-adevăr, toate celelalte slujiri (chiar și sfințirea de biserici, făcută prin delegație) se pot atribui sau aparțin de drept și preoților, nu numai episcopilor, pe când hirotonia este un drept exclusiv al episcopilor. Particularizând restricția explicită doar la hirotonie, canonul 35 Apostolic face o implicită generalizare la toate slujirile care îi aparțin de drept episcopilor. Acest lucru este observat și întărit de canonul 2 de al Sinodul al II-lea Ecumenic, care se referă explicit la autonomia ierarhilor și a unităților bisericești: [COLOR=red]Episcopii puși peste o dieceză, să nu se întindă [/COLOR][COLOR=red](treacă) asupra bisericilor din afara hotarelor lor, nici să nu tulbure bisericile, ci potrivit canoanelor, […]. Iar nechemați, episcopii să nu treacă peste dieceza lor pentru hirotonie sau pentru alte oarecari (lucrări de cârmuire bisericească) cârmuiri bisericești. Păzindu-se însă canonul stabilit mai înainte privitor la chivernisiri, este clar că cele privitoare la fiecare eparhie le va cârmui sinodul eparhiei (hotărâte) la Niceea. […][/COLOR] Așadar și acest canon legitimează privilegiile pastorale ale episcopilor din capitalele diecezelor. Evenimentul din decembrie 1991 de la Pucioasa, prin care un episcop din eparhia Clujului a “sfințit” o biserică la Glodeni-Pucioasa, în eparhia Târgoviștei, se încadrează perfect în categoria contraveniențiilor sancționate de acest canon. Într-adevăr, nu exista la data zidirii “bisericii” de la Glodeni-Pucioasa nici o hotărâre sinodală a eparhiei Târgoviștei, care să valideze această inițiativă subterană a liderilor pucioși, la care a subscris, din pură naivitate, și episcopul Irineu. Însăși zidirea propriu-zisă a locașului de cult a stat sub semnul diletantismului, al lucrului făcut în pripă și pe ascuns, și, ceea ce este cel mai grav, al fraudei. Într-adevăr, autoritățile locale au fost mințite cu bună știință și cu acte în regulă, cu promisiunea că noua cădire pentru care se ceruseră aprobările legale de construire va fi exclusiv un centru de creație artistică, pe profil de artă plastică bisericească. Abia când lucrările au fost terminate, scopul pucioșilor a fost dat pe față peste noapte, adică în noaptea când ei au instalat pe neașteptate o cruce aurită, în vârful clădirii. Atunci s-a dat pe față minciuna: nu era vorba de nici un atelier de creație, ci de o nouă și originală “Biserică”. Trecem mai repede peste amănuntul că linia arhitectonică nu respecta absolut deloc nici erminia clasică ortodoxă, nici canoanele care prevăd existența spațiilor distincte denumite pronaos, naosși altar. Ceea ce era deosebit de grav era încălcarea nonșalantă a canoanelor arătate mai sus, după ce autoritățile locale fuseseră destul de ingenios duse de nas. Pucioșii au primit pentru gestul lor fraudulos o consistentă amendă de la Primărie, pe care au plătit-o fără să crâcnească, și chiar bucuroși, odată ce s-au văzut “cu sacii în căruță”. Pucioșii mai pretind uneori (când au de-a face cu o vizită ceva mai simandicoasă) că cei trei “preoți” (Ilie Bunea, Spiridon Șerban și Nicolae Nedelcu) cu care s-au început slujbele în acea biserică, sunt hirotoniți canonic, adică de un episcop. De cele mai multe ori însă, ei sugerează că “hirotonia “ celor trei s-a făcut “mai presus de fire”, adică prin ungere nevăzută de sus, cu “har de la Duhul Sfânt”. Presupunând însă că “cei trei mușchetari” au primit o hirotonie “validă”, adică de la un episcop al B.O.R., nu putem să nu ne ațintim atenția tot spre episcopul Irineu, căci el este singurul episcop care s-a perindat pe la Pucioasa prin acele vremuri. Să-i fi hirotonit Irineu în taină pe cei trei? Greu de crezut, îndată ce el s-a lepădat și de această acuză, așa cum s-a lepădat și de Pucioasa, atât în 1993, cât și mai târziu, în câteva rânduri. Dar chiar dacă ar fi făcut-o, “hirotonia” respectivă ar încălca la rândul ei același canon 35 Apostolic, care o invalidează ca fiind ilegală. Desigur că, cei mai riguroși se întreabă în sinea lor: de ce n-a fost caterisit Irineu Bistrițeanul? Foarte simplu. În primul rând, pentru că la acea vreme eparhia Târgoviștei era vacantă, deci exista “un vid de putere” pe plan local, iar Irineu nu avea cui să i se adreseze în mod direct ca să obțină o eventuală aprobare. În al doilea rând, episcopul Irineu a recunoscut public faptul că a greșit intrând într-o eparhie străină, iar în Biserica noastră îndelung răbdătoare și iertătoare, o faptă recunoscută cu părere de rău este ca și iertată. În al treilea rând, aspectul punitiv al canonului nu trebuie înțeles ad litteram decât dacă se observă caracterul intențional și de rea voință a celui care a greșit, precum și consecvența aceluia în a susține că faptele sale sunt perfect valide. Dar de ce n-au fost caterisiți “cei trei mușchetari de la Pucioasa”? Biserica oficială a preferat să creadă că este vorba de o farsă, și nu de o însușire reală a statului de “preot” de către cei trei. A-i caterisi pe cei trei ar fi echivalent cu a recunoaște că – măcar pentru o scurtă perioadă de timp – ei au fost preoți în adevăratul sens al cuvântului, ceea ce se pare că B.O.R. a respins dintotdeauna. Așadar, Biserica a preferat să considere că “cei trei preoți” nici măcar n-au existat vreodată, chiar dacă la Pucioasa s-au jucat non-stop mai multe scenete, în care trei cabotini primiseră exact aceste roluri. Partea hazlie – dacă n-ar avea ceva tragic în ea – abia urmează. Cei trei “preoți” au devenit între timp “episcopi”, dar fără a renunța nici la rangul de preoți, nici la veșmintele lor preoțești (întotdeauna albe, patriarhale), pe care le poartă în continuare cu nedisimulată mândrie. Cine i-a făcut episcopi? Aici era nevoie de cel puțin doi episcopi, nu numai unul, ca să-i hirotonească, pentru că așa prevăd canoanele. Or, pe vremea avansării lor în grad, pe la Pucioasa nu mai trecea nici un episcop, nici măcar în vizită turistică! Teza “ungerii” lor de sus , cu ulei șfânt din cer, a fost din nou acreditată, și mai dăinuie și astăzi printre cei mai “credincioși” dintre cei pucioși. [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] [COLOR=purple] Anca [/COLOR] [COLOR=purple] 29 martie 2009[/COLOR] [COLOR=purple] …………………………………………………………………[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=#ff0000]“Episcopul să nu îndrăznească să facă hirotonii în afara eparhiei sale, în cetățile și în satele care nu-i sunt supuse lui; iar de s-ar dovedi că a făcut aceasta fără încuviințarea celor care stăpânesc cetățile sau satele acelea, să se caterisească și ei și cei pe care i-a hirotonit.”[/COLOR]
[COLOR=#ff0000][/COLOR] [COLOR=#ff0000]Episcopii puși peste o dieceză, să nu se întindă (treacă) asupra bisericilor din afara hotarelor lor, nici să nu tulbure bisericile, ci potrivit canoanelor, […]. Iar nechemați, episcopii să nu treacă peste dieceza lor pentru hirotonie sau pentru alte oarecari (lucrări de cârmuire bisericească) cârmuiri bisericești. Păzindu-se însă canonul stabilit mai înainte privitor la chivernisiri, este clar că cele privitoare la fiecare eparhie le va cârmui sinodul eparhiei (hotărâte) la Niceea. […][/COLOR] poi draga MM, u se vede clar ca aici e vorba de conflict? de un posibil conflict intre mai marii locului? nu se vede clar ce e voie daca exista incuvintzarea mai marilor locului, deci sa nu se treaca pe dedesubt sau pe deasupra iscand conflicte shi nemultzumiri, deci granitzele prevazute sunt intre biserici ale aceluish Dumnezeu, ce tzin de aceiashi randuiala de sus, granitzele fiind prevazute prin comunul acord intre maimari, ca o buna randuiala.... dar dumneata insashi spui ca era vacant scaunul de stapanire asupra bisericilor, deci cu cine sa nu se fi intzeles un inalt ierarh bisericesc? cu cine sa fi intrat in conflict? MM:"Desigur că, cei mai riguroși se întreabă în sinea lor: de ce n-a fost caterisit Irineu Bistrițeanul? Foarte simplu. În primul rând, pentru că la acea vreme eparhia Târgoviștei era vacantă, deci exista “un vid de putere” pe plan local, iar Irineu nu avea cui să i se adreseze în mod direct ca să obțină o eventuală aprobare." deci nu numai ca nu a incalcat canoanele respective ci tocmai ca s-a ocupat de ei ca maimare, caci era de datoria cuiva sa nu lase de izbelishti acea cetate, acea Eparhie, deci nu numai ca nu a greshit ci dincontra ca a procedat exact cum ar fi trebuit... deci "barfa shi procesul" inqizitorial este absurda... caci asha se cadea, cineva sa mearga shi sa se ocupe de credincioshi... deci niciintr-un caz nu a greshit, caci daca sheful tau moare shi turma este in pericol sa se risipeasca, atunci daca cineva din alta eparhie, tot al lui Dumnezeu vine ca sa hirotoniseasca preotzi or sa se ocupe de cele ale lui Dumnezeu este o plinire a poruncii shi nicidecum incalcarea ei... [COLOR=blue]"7. [/COLOR]O definiție eretică a Sfintei Treimi [COLOR=blue]“M-am uitat și am văzut chipul Domnului în soare și vorbește către mine glas puternic. Căci gura care grăia din soare, mă pătrundea la os. Zicea către mine: Verginico, trebuie să înțelegeți cu toții că Eu vă vorbesc vouă. Deci prin [/COLOR][COLOR=fuchsia]acest cuvânt[/COLOR][COLOR=blue] să înțelegeți pe [/COLOR][COLOR=fuchsia]Fiul lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=fuchsia]și[/COLOR][COLOR=blue] pe [/COLOR][COLOR=fuchsia]Tatăl[/COLOR][COLOR=blue], adevăratul Dumnezeu. Iar [/COLOR][COLOR=fuchsia]gura Lui[/COLOR][COLOR=blue] prin care grăiește cuvintele pe care voi le auziți [/COLOR][COLOR=fuchsia]este[/COLOR][COLOR=fuchsia] Sfântul Duh[/COLOR][COLOR=blue]. Și să știți cu toții căci gura Domnului grăiește aceste cuvinte pe care voi le auziți. Adică Duhul Domnului, pentru că [/COLOR][COLOR=fuchsia]Sfîntul Duh[/COLOR][COLOR=blue] se numește: [/COLOR][COLOR=fuchsia]gura lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=fuchsia]Fiul este Cuvântul[/COLOR][COLOR=blue]. Am venit asupra rămășiței lui Israel, să îl călăuzesc la tot adevărul…” (10 mai 1972)[/COLOR] De aici rezultă: a) [COLOR=fuchsia]Cuvîntul[/COLOR] este [COLOR=fuchsia]Fiul lui Dumnezeu[/COLOR] și este totodată [COLOR=fuchsia]și Tatăl[/COLOR]; b) [COLOR=fuchsia]Fiul este Cuvântul[/COLOR]; c) [COLOR=fuchsia]Sfântul Duh[/COLOR] este [COLOR=fuchsia]gura lui Dumnezeu[/COLOR] care grăiește Cuvântul; dar Cuvântul ieșea din gura Verginicăi; deci gura Verginicăi era [COLOR=fuchsia]gura lui Dumnezeu[/COLOR]. d) Înseamnă că gura Verginicăi era Duhul Sfânt, căci Duhul Sfânt este gura lui Dumnezeu (vezi pct.c)) ; iar prin gura ei ieșea Cuvântul, adică Fiul (vezi pct.b)), dar și Tatăl (vezi pct.a)) e) Deci, atât Fiul cât și Tatăl ieșeau din gura Verginicăi, adică din Duhul Sfânt. f) Rezultă că atât Fiul, cât și Tatăl, purced din Duhul Sfânt, ceea ce este o erezie. [COLOR=blue]8. [/COLOR]O altă definiție a Sfintei Treimi: Tatăl este casa, Fiul este ușa, iar Duhul Sfânt este cheia ușii [COLOR=blue]“Dă-le de veste cum ai văzut: cum că ușa este Fiul, precum de multe ori am spus: [/COLOR][COLOR=fuchsia]Eu sunt ușa, cheia ușii este Duhul Sfânt și casa este Tatăl[/COLOR][COLOR=blue]. Și în casa Tatălui Meu, multe locașuri sunt…” (10 mai 1972)[/COLOR] Din felul cum este formulată definiția ar rezulta însă că sunt două case: o casă [COLOR=#ff6600]este Tatăl[/COLOR] și o casă [COLOR=#ff6600]este a Tatălui[/COLOR], iar “ [COLOR=#993300]în casa Tatălui sunt multe locașuri[/COLOR] “(v. [COLOR=#993300]Ioan 14,2[/COLOR]) pregătite pentru cei aleși. Împărăția lui Dumnezeu nu poate fi circumscrisă (interioară) lui Dumnezeu, pentru că atunci s-ar identifica cu o parte din însăși Ființa Lui. Ea este exterioară Lui, și tocmai de aceea s-a numit și “sânul lui Avraam”. Nici măcar lui Avraam ea nu-i este interioară, din motive asemănătoare, de aceea s-a zis “în sânul lui”. Cea mai propice analogie pentru Împărăția lui Dumnezeu, lucrată de pronia Sa, o constituie un prunc în brațele mamei sale." [COLOR=green]pe langa o "logica" shi o "demonstrare" foarte ciudata a eresului, ma intreb cum de nu este clar unde "bate" Domnul cand a grait prin sf Verginica:[/COLOR] poi: 1)cine este gura care striga in pustie? 2)cine este Usha? shi Cine este cheia? 3)ce este acela un prooroc al lui Dumnezeu, shi ce inseamna prooroc, sau ventriloc, sau cum vretzi sa numitzi pe cineva care graieshte Cuvintele altuia, in locul altuia, trimis de altul... dar nu orishicine, caci proorocii Domnului sunt intru Dumnezeu... 4)shi deshi Fiul este mai mic ca Tatal shi mai mare ca Duhul, totushi pentru ce anume cele greshite Fiului Omului se vor ierta dar cele greshite impotriva Duhului Sfant nu se vor ierta lor... deci raspunsurile la aceste intrebari demonstreaza temeinicia Cuvintelor Domnului date prin sf Verginica shi niciintr-un caz eresul... ori alte acuzatzii neintemeiate... cum ar fi calcarea canoanelor ori altele asemenea... cand se shtie ca Legea shi proorocii este pentru cel rau shi necredincios iar pentru cel credincios shi drept nu mai este alta lege decat decat Legea Harului, porunca cea noua... a urmarii lui Dumnezeu spre desavarshire shi inviere, deci cine nu crede, deja a shi fost judecat, darmite atunci cel ce judeca, osandeshte, minte, inshala, pierde... "prin Lege am murit fatza de Lege ca sa vietzuiesc lui Hristos" (sf ap Pavel care astfel a trecut de la rautate shi necredintza la iubire shi credintza in Dumnezeu) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fenomenul Posaga | poster | Exorcismul | 13 | 13.01.2015 14:22:59 |
Cetatea Noul Ierusalim | idealist | Calugarul | 12 | 18.01.2013 11:13:01 |
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti | geo.nektarios | Secte si culte | 3 | 01.04.2011 17:38:21 |
mesaj de la noul ierusalim | anaana71 | Secte si culte | 417 | 31.01.2011 15:31:40 |
|