![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt patimi de care scapi foarte greu, care cu siguranță le vei mai repeta, asta nu înseamnă că nu le mărturisești. La spovedanie mărturisești ceea ce ești așa cum te vezi tu pe tine, iar preotul te dezleagă pentru păcatele făcute. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu am inteles asa ce zici tu: mama se impartaseste si cumva se impartaseste si copilul din pantece. Numai ca acel copil (nenascut) are o problema: nu e botezat. Si atunci cumva, pe undeva, se intimpla un botez ,,tainic". Pai inseamna ca dupa nastere nu mai trebuie botezat pt ca : 1. e deja botezat si practic l-ai reboteza sau 2. daca il botezi dupa nastere practic admiti ca primul botez nu a existat. De unde rezulta ca mamele ortodoxe care se impartasesc cand sunt gravide nu mai trebuie sa-si boteze ulterior copilul, e deja botezat. E oficiala treaba asta sau sunt doar discutii?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hai termină cu prostiile astea. Copilul se botează după ce naștere. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu o spun eu, o spune Arhimandrit Ioachim Pârvulescu
|
|
|||
|
|||
![]()
Cum adica sunt ineptii ale mele ?
Eu am expus singurul mod in care pot valabile vorbele Arhimandrit-ului .Altfel nu se poate. Altfel BOR-ul are o problema uriasaaaaaa....Nici nu-ti imaginezi ce problema. Am o intrebare : esti preot ? Last edited by Copacel; 07.08.2015 at 00:56:40. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu spune că se botează tainic, nici că acel copil mai are nevoie doar de mirungere.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai atunci cum pot sa am impartasanie fara botez ? Cum ?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Cartea de mai sus inventarează tot ce s-a scris în literatura creștină, inclusiv Sfinții Părinți până la Maxim Mărturisitorul, despre concepție și dezvoltare intrauterină. N-ai să găsești nici măcar o aluzie la "botezul tainic" și "împărtășania" pruncului în pântecele mamei. De "sfințenie" nici nu poate fi vorba, ba încă linia "pesimistă" inaugurată de Ieronim și Augustin închide veșnicia fericită pruncilor nebotezați din pricina obsesiei pentru păcatul originar, rezervându-le totuși un "loc" fără chinuri dar și fără beatitudinea celor mântuiți. "Povățuirile" părintelui Ioachim nu au susținere dogmatică în modul cum le-a formulat, iar presupunerile/convingerile tale dezvoltate pe baza lor sunt fantezii pietiste personale. Sigur că femeia însărcinată are nevoie de suportul duhovnicesc nemijlocit al Sfintelor Taine, dar nu-i deloc necesar să bați câmpii dpdv teologic ca să motivezi asta.
|
|||
|
|||
![]()
Okie, in cele spuse de catre domnul Arhimandrit nu am gasit nimic cu privire la botez. Intrucat toate femeile ortodoxe pe care le stiu isi boteaza copii dupa nastere ( chiar daca s-au impartasit in timpul sarcinii) rezulta ca: 1. ori impartasania de care se vorbeste se poate realiza, pt copilul nenascut, pe cale de exceptie, fara botez sau 2. exista in viziunea domnului Arhimandrit un fel de botez undeva in pantecele mamei ( ideea oricum ma depaseste complet) dar nu vorbeste despre el si prin urmare se poate doar specula, mai mult sau mai putin bizar. De ce nu il contactati pe domnul Arhimandrit ca sa-l intrebati ? Cautarea la sursa este un drum sigur :) Eu ma retrag din discutie, mi-am facut o idee despre subiectul discutiei dar, sincer, este mult prea complicat, teologic vorbind, pt mine. Daca aveti un raspuns oficial pls postati-l.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa ne impartasim saptamanal | Daniel777 | Impartasania (Taina Euharistiei) | 433 | 23.05.2015 02:12:04 |
Cum sa ne impartasim? | Adriana-Simona | Impartasania (Taina Euharistiei) | 21 | 09.01.2014 14:17:16 |
|