Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.03.2013, 08:09:54
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Sper sa fie ultimul papa si sa se uneasca bisericile!
nu stii ce vorbesti !

ce intelegi prin unirea bisericilor? o combinatie rezultata in urma aceste uniri crezi ca ar mai pastra puritatea dogmelor ??
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 09:40:16
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu ti-am raspuns la acel mesaj, ce crezi tu nu era Sfanta Traditie. Deci crezi in Sfanta Traditie. http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=670
se gaseste in Traditie: http://www.crestinortodox.ro/sarbato...vel-69444.html. Cum am mai spus, CRED in Traditie, DAR in cea ADEVARATA
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 10:47:14
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
se gaseste in Traditie: http://www.crestinortodox.ro/sarbato...vel-69444.html. Cum am mai spus, CRED in Traditie, DAR in cea ADEVARATA
Este o confuzie, Sfanta Traditie este diferita de traditia bisericeasca. Nici eu nu am stiu exact ce este Sfanta Traditie, am aflat pe parcurs. Ceea ce spui tu este traditia bisericeasca, adica un fel de istorie bisericeasca. Sfanta Traditie nu e aceasta, uite si o definitie: "Sfânta Tradiție sau Sfânta Predanie este învățătura dată (lăsată și transmisă) de Dumnezeu prin viu grai Bisericii, din care o parte s-a fixat în scris, mai târziu."
Si: "Învățătura ortodoxă face diferența între Sfânta Tradiție, sau Tradiția (cu majusculă) și diferitele tradiții bisericești care ar putea exista în istoria creștinismului."
Asadar este invatatura data de Iisus si Sfintii Apostoli, nu are legatura cu faptul ca Sf. Petru a fost episcop.
Dar si in link-ul dat de tine scrie ca Sf. Petru nu a fost episcop la Roma, asta spun doar catolicii. Spune ca a fost episcop 20 de ani in Antiohia, nu la Roma.
Mai scrie ca : "Legenda episcopatului Sf. Petru la Roma, timp de 25 de ani, apartine sec. al III-lea."
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 14:16:35
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Din unele profetii ortodoxe cele doua biserici se vor unii. Asta dupa ce vor renunta la dogmele false. Patriarhul de la Roma va conduce biserica dar tot prin adunarea Sfantului Sinod!
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 14:27:20
redemptor redemptor is offline
Banned

Data înregistrării: 06.03.2013
Implicit

Oricum nu mai contează, Joseph Ratzinger a fost un om controversat încă de la început de când a devenit papă, era clar că într-o zi va plăti pentru faptele sale din ce am înțeles în anumite procese până și fratele său Georg Ratzinger care este preot și dirijor de cor la biserica romano-catolică din Regensburg era implicat în aceste fapte de corupere de minori cam prin anii '60, demisia lui Joseph Ratzinger e binevenită așadar.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2013, 01:47:36
maverick_65 maverick_65 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.09.2012
Locație: Iasi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Sper sa fie ultimul papa si sa se uneasca bisericile!
Ma indoiesc ca asta va face un papa iezuit, "calitate" ce apare in premiera... Din cate stiu, iezuitii vor sa reconstruiasca templul lui Solomon si in profetii spune ca in templul lui Solomon se va aseza Antihrist. Ar fi inca o dovada ca nu mai este mult...
Reply With Quote
Vechi 16.03.2013, 02:13:07
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maverick_65 Vezi mesajul
Ma indoiesc ca asta va face un papa iezuit, "calitate" ce apare in premiera... Din cate stiu, iezuitii vor sa reconstruiasca templul lui Solomon si in profetii spune ca in templul lui Solomon se va aseza Antihrist. Ar fi inca o dovada ca nu mai este mult...
Oare nu asta ne rugam cand spunem Psalmul 50?
Fă bine, Doamne, întru bună voirea Ta, Sionului, și să se zidească zidurile Ierusalimului.

Se spune ca este un papa al rugaciunii. Sa il tina Dumnezeu tot asa.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2013, 04:52:03
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maverick_65 Vezi mesajul
... Din cate stiu, iezuitii vor sa reconstruiasca templul lui Solomon ...
Liniștește-te, că nu știi.
Nu iezuiții vor să construiască templul lui Solomon.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2013, 09:11:25
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Din punctul meu de vedere Templu lui Dumnezeu ramane biserica. Trebuie sa asteptam. Unirea celor doua biserici va fi facuta pe o perioada mai mare de timp. Ramane sa vedem. Toti putem avea dreptate. Mai putin Mihaianca care citeaza aici gresit din nefericire o profetie sau un indemn vechi testamentar...
Amuzant este ce am citit intr-o revista adventista. Papa a demisionat deoarece a criticat pe musulmani si pe evrei. Articolul se termina spunand ca >În concluzie, alegerea noului papă a creat premisele unei apropieri dorite și așteptate de toate cele trei religii monoteiste ale lumii. Un demers ecumenic care se înscrie, cu siguranță, între semnele timpului.

Fix vrajeala de doi bani...Nici nu a fost bine pus in functie si deja papa lucreaza in mintile unora. Desigur eu vad aici o noua mare dezamagire adventista si vad o lucrare bine pusa la punct de pastorii lor care vor sa le lase in continuare impresia enoriasilor ca sunt pe drumul cel bun al profetiilor...
P.s cand actualul papa emerit a criticat evreii si musulmanii , adventistii nu mai erau pe drumul bun al profetiilor?

Last edited by bairstow; 16.03.2013 at 09:35:25.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2013, 15:30:09
maverick_65 maverick_65 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.09.2012
Locație: Iasi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Liniștește-te, că nu știi.
Nu iezuiții vor să construiască templul lui Solomon.
Atunci cine? Umbrarescu?

Ce am spus este sinteza a ceea ce am citit pe internet, nu am surse sigure. Daca aveti surse sigure si stiti exact cine vrea sa-l reconstruiasca...nu inseamna ca unul dintre noi stie tot si celalalt nimic.

Last edited by maverick_65; 16.03.2013 at 22:23:11.
Reply With Quote
Răspunde