![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Treaba noastră e sa ne împotrivim. Dumnezeu poate avea grija de noi sa nu ni se întâmple așa ceva. |
|
|||
|
|||
![]()
Păi vezi, doar într-un ritual te lepezi, prin exprimarea propiei voințe. Asta vrea să spună și articolul respectiv.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În general, pentru rugăciune, e nevoie de liniște sufleteasca. Iar pentru mărturisire, e nevoie de mânie sfanta. Mânie îndreptată împotriva pacatului, nu a păcătosului. Adică e nevoie de despătimire. Cam așa cum e părintele Rafail Berestov. Acest parinte vorbea hotărât, cu manie sfanta împotriva pacatului, dar fără patima. Sigur ca atunci când ești caterisit, vrand-nevrând lupți o perioada cu tine pana te adaptezi, până îti găsești o liniște pe care sa o transmiți și altora. În acele momente, probabil, desi ești pastor, te bucuri dacă ai sprijin moral din partea credinciosilor. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu cred ca e vorba de vreun ritual. Asta e o găselnită menita sa ne adoarmă. Care ortodox ar fi de acord sa se lepede de Hristos? Si cine ar veni sa ne spună asta în mod direct? În Apocalipsa scrie ca e vorba de o lucrare vicleana.
|
|
|||
|
|||
![]()
Păi tu poți stabili o nouă învățătură, nu e nimic nou.
|
|
|||
|
|||
![]()
Asta e un mare semnal de alarma, pentru cine crede constient si gindeste cu adevarat!
|
|||
|
|||
![]()
Cu ce gând să treacă soro? Oameni călătoreau, nu au ajuns acolo cu un scop anume. Și sunt rugători (monahi și ieromonahi).
|
|
|||
|
|||
![]()
Așa este. Dumnezeu sa ne ajute.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu e cazul. Nu vreau sa am astfel de glorii. Uite, exista atâția părinți care gândesc altfel decât tine. De ce? Iar mie îmi place sa cred ca ei au dreptate.
|
|